icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

babulina
2. mar 2011

ja tiez viem ze na poradi nezalezi, ale pre istotu som vyhnala mm s prihlaskou skoro rano 🙂

skrecok
2. mar 2011

@winona24 to zalezi do ktorej skolky das prihlasku, napr. BA-Podunajske Biskupice a Vrakuna mali napisane, ze rozhoduje aj poradie podanej prihlasky... Uz som spominala v nasej teme, ze my sme boli 39. v poradi a beru prvych 22 deti, takze sme boli mimo "hry". Preto nam uz skore povedala, ze nemame sancu. 😖

winona24
2. mar 2011

@skrecok ja viem že sa to rôzni.....ale v tých škôlkach ,kde sme dali my prihlášky obe riaditeľky povedali,že na poradí nezáleží....i keď (ako tu už bolo písané) ak budú deti s rovnakým statusom,tak aj tak rozhodne poradové číslo

atrami
2. mar 2011

u nás berú v nasledujúcom poradí
-deti s odkladom školskej dochádzky
-deti, ktoré dovŕšili 5. rok aj deti v pestúnskej starostlivosti/ak rodičia majú trvalý pobyt u nás/
-deti, ktorých súrodenci už navštevujú školku
-deti, pred dovršením 5. roka, ak matka nastupuje do zamestnania
Nezoberú deti do 3. rokov, ak je matka na MD s mladším dieťaťom.
Pred 6. rokmi u nás bojovali o každé dieťa, dokonca vozili z iných obcí, o 2 roky už boli plní, teraz sú úplne preplnení a deti neberú. Veľa rodín sa tu prisťahovalo, majú deti z detského domova, nové domy sa tu stavajú.
Tu je malá školka a ešte k tomu najlepšia v okolí, takže je to tu divoké. Samozrejme, záleží na poradí, v akom sú podané prihlášky. Ono by bolo všetko v poriadku, ak by išli všetky deti do školy. Je tu 5 odkladov ☹

bizynka
3. mar 2011

ahojte, moj maly bude mat v juli 3 roky, my sme sa v januari prestahovali do BA, ale nemame tu trvaly pobyt a ani si ho zatial nemozme prehlasit, takze asi mi maleho do skolky nevezmu,co? 😒 chcela som ho najradsej dat este teraz pocas tohto roka, ale ako tak citam, tak asi nemam sancu ani len od septembra.... ☹

syslica
3. mar 2011

@bizynka Povedala by som, že veľkú šancu ozaj nemáš, špeciálne v Bratislave sú škôlky preplnené, ale skús sa popýtať v konkrétnej škôlke, kam by si malého chcela dať, možno sa podarí.

katmi
autor
3. mar 2011

@bizynka presne ako povedala syslica.. v BA je so škôlkami veľký problém.. majú problém deti, čo majú TP v BA a v MČ, v ktorej chcú dať dieťa do škôlky aj bývajú a čo potom taký, čo aj bývajú v BA a nemajú tu TP.. to je problém obrovský ☹

katmi
autor
3. mar 2011

ale ja by som sa rada spýtala... ako je to v škôlkach s plienkami na spanie???

babulina
3. mar 2011

@katmi nemozu mat plienky

winona24
3. mar 2011

@katmi bohužiaľ tak,že ich netolerujú....prízvukovala to riaditeľka na zápise....tak aj ja dúfam,že sa ich dovtedy zbavíme 😒

katmi
autor
3. mar 2011

@winona24 a v ktorej škôlke? tu v BA?

winona24
3. mar 2011

@katmi áno...Petržalka - MŠ strečnianska konkrétne

ollski
3. mar 2011

u nas tiez nemohli mat plienky na denne spanie. na noc viem, ze dcerkini spoluziai podaktori este mavali. oni sa im zo zaciatku par krat pocikali, ti co neboli nauceni a bolo po plienkach 😉

syslica
3. mar 2011

Pred troma-štyrmi rokmi ešte niektoré MŠ deti s plienkami akceptovali (aj v BA-DNV, napríklad), ale odkedy sa do škôlok dostávajú samé populačne silné ročníky, už to učiteľky nemôžu a nechcú zvládať, takže napríklad na území BA IV. nepoznám jedinú škôlku, kde by plienky tolerovali. (Nie z vlastnej skúsenosti, podľa rozprávania mám v MC 😉 )

atrami
3. mar 2011

@katmi , záleží na školke. U nás povolia, ale len na spanie.

bizynka
3. mar 2011

hmmm, dakujem vam, v podstate som aj cakala podobne odpovede... pojdem sa opytat a uvidim, asi budem musiet vymysliet nejako inak, co s malym...

dusanab
4. mar 2011

Ahojte, tak už aj ja som bola podať prihlášku do škôlky. V januári keď som bola po ňu povedala riaditeľka že ju mám doniesť začiatkom marca a keď som prišla s vypísanou prihláškou tak povedala že majú omnoho viac prihlášok ako sú schopní zobrať detí. A že by bolo dobré dať si prihlášku ešte aj do inej škôlky. Hlavne že krpec je tam už rok zapísaný 😠 😠 😠 😠 Samozrejme som sa spoliehala na to že keď je tam už od vlani zapísaný tak ho tam aj zoberú a nedávala som prihlášky do žiadnej inej škôlky. Asi som mala dať. Teraz už majú všetky plno prihlášok a už ďalšie ani neberú. Ak mi v apríli príde vyjadrenie že ho neberú asi sa pôjdem porozprávať s riaditeľkou ako to vlastne je a kedy mám prísť zapísať dieťa keď rok dopredu je očividne neskoro. Mám nad čím mesiac rozmýšľať 😖

skrecok
4. mar 2011

@dusanab Fuha, tak uz len dufat, ze ho nakoniec zoberu. Nedavali vam aspon nejaku nadej?

My sme dali prihlasky do 3 skolok, v jednej rozhodovalo poradie podanej prihlasky a my sme uz boli 39. v poradi a prijimaju 22. V druhej povedali, ze mame velmi malu nadej, ze ho prijmu. Vysvetlila nam to, ze maju prikaz - zakaz od starostu, nie je to ferove ale pochopili sme....a v poslednej skolke u nas by vraj nemal byt problem...No uvidime, takze cakame hlavne rozhodnutie od nich....Ak nie, tak ja neviem....na sukromnu skolku nemame. 😔

@winona24 Vy kam patrite? My sme nakoniec nedali prihlasku do MS Strecnianska pochopitelne kvoli dialke. Boli velmi zlate, pytali sa ci chceme...

dusanab
4. mar 2011

@skrecok no ja dúfam že ho zoberú keď je tam už tak dlho zapísaný. A kamarátka zaniesla prihlášku pár dní predo mnou a tej nepovedali nič. Tak fakt neviem....možno to povedala len tak, pre istotu, ale nepotešila ma. Lebo v inej škôlke boli dosť prekvapení že v tej "mojej" majú až tak plno.
Akože v tej škôlke kde si sa bola pýtať majú zákaz od starostu prijímať deti ak tam nepatria kvôli bydlisku alebo ako? Už je neskoro večer, moc mi to nemyslí 😉

skrecok
4. mar 2011

@dusanab Nerozumiem troska, ked je tam uz oficialne rok zapisany, tak preco este raz podavas prihlasku? Chodi do skolky?
Inak skoda, ze ste neboli podat prihlasku v ten den ked sa zacal zapis. My sme vzdy boli hned v prvy den rano. Je to normalne, ze v dalsich dnoch uz beru len "formalne" aj ked vo viacerych skolkach nemaju napisane, ze nerozhoduje poradie...Ked uz maju dostatocny pocet deti, kt. MUSIA prijat a ty mas rovnako stare dieta ako ja co je pre niektore skolky problem, kedze k 1.9. este nebudu mat 3 roky...
Tak to uz len vam ostava verit, ze ked je tam rok zapisany, tak ho bezproblemov prijmu.

Ano, bola to susedna dedina a sice tam nepatrime, predchadzajuci starostovia susednych dedin sa neznasali... Ale od inych dedin a miest prijimali. Teraz mame noveho starostu a aj oni maju noveho, este ani nevedia co maju cakat od neho. Boli velmi mile, len nam povedali, ako to bolo v predchadzajucich rokoch... U nas skolka je totalne plna, je tu strasne vela mladych rodin s malickymi detmi a stale sa k nam stahuju...
Z pocutia mamiciek ako to bolo minuly rok, ze niektore mamicky u nas museli riesit sukromnu skolku, tak sme skusili aj ine skolky...

dusanab
4. mar 2011

@skrecok Vlani som ho bola zapísať preto aby som mala tento rok "istotu" že ho zoberú, to bolo ešte bez prihlášky keďže v tom čase mal ešte len rok a pol. Takže teraz to bolo treba urobiť "oficiálne" aj s prihláškou potvrdenou od jeho Dr. Možno máš pravdu v tom že keby som zaniesla prihlášku v deň keď začala zápis, možno by to bolo o inom ale keď povedali že začiatkom marca a ja som tam bola 1.3. a ešte mi povedali že dať si prihlášku ešte aj inde. Super 😠 Súkromných škôlok je tu dosť tak ak by to nevyšlo s touto má hádam kam ísť ale toľko peňazí za súkromnú škôlku sa mi platiť nechce. Jedna kamarátka mala navyše so súkromnou škôlkou dosť negatívne skúsenosti a keď dala malého do mestskej bola omnoho spokojnejšia. Tak teraz budem mesiac dúfať že to dopadne dobre. Navyše je škôlka asi len 5 minút pešo, bez krpca je to do 2 minút (ale išli sme tú trasu už aj trištvrte hodiny).
Prednostne prijímajú deti rok pred nástupom do školy, deti ktoré už majú v škôlke súrodenca a ešte nejaké ďalšie dôvody, mňa sa netýka ani jeden.

Tak teraz vám treba dúfať že noví starostovia sa budú lepšie znášať, nech na to nedopláca celá obec.

skrecok
5. mar 2011

@dusanab Aha, tak v tom je problém - bez oficiálneho papiera. Tak už len veriť, že naozaj dodržia slovo a prijmú ho. Bolo by veľmi neférové od nich, keď sľúbili, že ho prijmú a potom zmenia názor... Držím vám palce.

titkovamiriam
5. mar 2011

u nas sa musia davat kazdy rok-vdy ziadost a oitvrdenie od lekara,o detoch rozhoduje obecny urad-nie skolka ale jej zriadovatel

syslica
5. mar 2011

Presne ako píše miriam v predchádzajúcom príspevku - a u nás navyše rodičia, ktorí tu nemajú trvalý pobyt jednoducho nedostanú deti do škôlky. Ja spĺňam všetky kritériá, ale napriek tomu si nemôžem byť 100 % istá, záujemcov je veľa, miest málo 😒 .

titkovamiriam
5. mar 2011

syslica to aj u nas musis mat trvalý pobyt, nebyt na materskej a kedze je naval u nas na skolky tak este aj skumaju ci nebyvas s rodicmi dochodcami akokeby oni mali povinnost mat vnuca doma.ja som mala tiez stresy pred dvoma rokmi no nastatsie sa marek dostal lebo som uz rok pracovala.

syslica
6. mar 2011

@titkovamiriam Fúúha, Miriam, kde konkrétne v BA bývaš? Keby toto skúmali aj u nás, tak som nahratá, lebo ja som - po tom, ako ma p. riaditeľka MŠ upozornila, že bez trvalého pobytu nemám šancu, prihlásila seba aj syslíky na TP k mojím rodičom - dôchodcom ☹ .

titkovamiriam
6. mar 2011

ja v ivanke pri dunaji,tu je to des aj širokom okolí a kamošky mám väčšinou z okolia Patronky a Kramarov a tam to nemaju o nič ľahsie ☹

verulka
6. mar 2011

ahojte,
baby, na iljusinovej minuly sk. rok nebrali menej ako 3r deti, viem to uplne isto..inak podla mna uplne naj skolka v petrzalke 😉 mam doma uz 3odchovancov 😉
na poradi v drvivej vacsine skolok zalezi 🤐 i ke dmozno nie oficialne..nastastie uz zrusili zapisy pomaly novorodencov 😝
deti, ktore maju v BA len prechodny pobyt maju velkeproblemy, ale treba vytrvalo hladat...ono miesta v skolke sa v priebehu sk.roka menia- stahovania, chorpby a pod..treba behat a pripominat sa...hlavne pridat k menu tvar, velmi to pomaha.
Plienky momentalne neakceptuju, je to jedno z kriterii- porste snaha vyselektovat co naspravodlivejsie deti 😝
ach jo, je to neuveritelne, ale pre dpar rokmi som si skolky mohla vyberat, doslova sa bili o deti, brali sa snad vsetky deti, tak ich bolo malo...potom kopu zavreli plus boom a problem je na svete 😠 nechapem, preco to zodpovedni nechali zajst az takto daleko 🙄

dusanab
6. mar 2011

@skrecok ďakujem 🙂 zajtra tam idem ukecávať a uvidím čo mi povedia, veď keď mi sľúbili už pred rokom že ho zoberú....no uvidíme

katmi
autor
7. mar 2011

@atrami my nosíme už len na spinkanie.. ale veľakrát sa stane, že plienka je po zobudení suchá.. tak asi kúpime pod plachtu ten igelit a budeme sa cvičiť 🙂