Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
@winona24 to zalezi do ktorej skolky das prihlasku, napr. BA-Podunajske Biskupice a Vrakuna mali napisane, ze rozhoduje aj poradie podanej prihlasky... Uz som spominala v nasej teme, ze my sme boli 39. v poradi a beru prvych 22 deti, takze sme boli mimo "hry". Preto nam uz skore povedala, ze nemame sancu. 😖
u nás berú v nasledujúcom poradí
-deti s odkladom školskej dochádzky
-deti, ktoré dovŕšili 5. rok aj deti v pestúnskej starostlivosti/ak rodičia majú trvalý pobyt u nás/
-deti, ktorých súrodenci už navštevujú školku
-deti, pred dovršením 5. roka, ak matka nastupuje do zamestnania
Nezoberú deti do 3. rokov, ak je matka na MD s mladším dieťaťom.
Pred 6. rokmi u nás bojovali o každé dieťa, dokonca vozili z iných obcí, o 2 roky už boli plní, teraz sú úplne preplnení a deti neberú. Veľa rodín sa tu prisťahovalo, majú deti z detského domova, nové domy sa tu stavajú.
Tu je malá školka a ešte k tomu najlepšia v okolí, takže je to tu divoké. Samozrejme, záleží na poradí, v akom sú podané prihlášky. Ono by bolo všetko v poriadku, ak by išli všetky deti do školy. Je tu 5 odkladov ☹
ahojte, moj maly bude mat v juli 3 roky, my sme sa v januari prestahovali do BA, ale nemame tu trvaly pobyt a ani si ho zatial nemozme prehlasit, takze asi mi maleho do skolky nevezmu,co? 😒 chcela som ho najradsej dat este teraz pocas tohto roka, ale ako tak citam, tak asi nemam sancu ani len od septembra.... ☹
ale ja by som sa rada spýtala... ako je to v škôlkach s plienkami na spanie???
u nas tiez nemohli mat plienky na denne spanie. na noc viem, ze dcerkini spoluziai podaktori este mavali. oni sa im zo zaciatku par krat pocikali, ti co neboli nauceni a bolo po plienkach 😉
Pred troma-štyrmi rokmi ešte niektoré MŠ deti s plienkami akceptovali (aj v BA-DNV, napríklad), ale odkedy sa do škôlok dostávajú samé populačne silné ročníky, už to učiteľky nemôžu a nechcú zvládať, takže napríklad na území BA IV. nepoznám jedinú škôlku, kde by plienky tolerovali. (Nie z vlastnej skúsenosti, podľa rozprávania mám v MC 😉 )
hmmm, dakujem vam, v podstate som aj cakala podobne odpovede... pojdem sa opytat a uvidim, asi budem musiet vymysliet nejako inak, co s malym...
Ahojte, tak už aj ja som bola podať prihlášku do škôlky. V januári keď som bola po ňu povedala riaditeľka že ju mám doniesť začiatkom marca a keď som prišla s vypísanou prihláškou tak povedala že majú omnoho viac prihlášok ako sú schopní zobrať detí. A že by bolo dobré dať si prihlášku ešte aj do inej škôlky. Hlavne že krpec je tam už rok zapísaný 😠 😠 😠 😠 Samozrejme som sa spoliehala na to že keď je tam už od vlani zapísaný tak ho tam aj zoberú a nedávala som prihlášky do žiadnej inej škôlky. Asi som mala dať. Teraz už majú všetky plno prihlášok a už ďalšie ani neberú. Ak mi v apríli príde vyjadrenie že ho neberú asi sa pôjdem porozprávať s riaditeľkou ako to vlastne je a kedy mám prísť zapísať dieťa keď rok dopredu je očividne neskoro. Mám nad čím mesiac rozmýšľať 😖
@dusanab Fuha, tak uz len dufat, ze ho nakoniec zoberu. Nedavali vam aspon nejaku nadej?
My sme dali prihlasky do 3 skolok, v jednej rozhodovalo poradie podanej prihlasky a my sme uz boli 39. v poradi a prijimaju 22. V druhej povedali, ze mame velmi malu nadej, ze ho prijmu. Vysvetlila nam to, ze maju prikaz - zakaz od starostu, nie je to ferove ale pochopili sme....a v poslednej skolke u nas by vraj nemal byt problem...No uvidime, takze cakame hlavne rozhodnutie od nich....Ak nie, tak ja neviem....na sukromnu skolku nemame. 😔
@winona24 Vy kam patrite? My sme nakoniec nedali prihlasku do MS Strecnianska pochopitelne kvoli dialke. Boli velmi zlate, pytali sa ci chceme...
@skrecok no ja dúfam že ho zoberú keď je tam už tak dlho zapísaný. A kamarátka zaniesla prihlášku pár dní predo mnou a tej nepovedali nič. Tak fakt neviem....možno to povedala len tak, pre istotu, ale nepotešila ma. Lebo v inej škôlke boli dosť prekvapení že v tej "mojej" majú až tak plno.
Akože v tej škôlke kde si sa bola pýtať majú zákaz od starostu prijímať deti ak tam nepatria kvôli bydlisku alebo ako? Už je neskoro večer, moc mi to nemyslí 😉
@dusanab Nerozumiem troska, ked je tam uz oficialne rok zapisany, tak preco este raz podavas prihlasku? Chodi do skolky?
Inak skoda, ze ste neboli podat prihlasku v ten den ked sa zacal zapis. My sme vzdy boli hned v prvy den rano. Je to normalne, ze v dalsich dnoch uz beru len "formalne" aj ked vo viacerych skolkach nemaju napisane, ze nerozhoduje poradie...Ked uz maju dostatocny pocet deti, kt. MUSIA prijat a ty mas rovnako stare dieta ako ja co je pre niektore skolky problem, kedze k 1.9. este nebudu mat 3 roky...
Tak to uz len vam ostava verit, ze ked je tam rok zapisany, tak ho bezproblemov prijmu.
Ano, bola to susedna dedina a sice tam nepatrime, predchadzajuci starostovia susednych dedin sa neznasali... Ale od inych dedin a miest prijimali. Teraz mame noveho starostu a aj oni maju noveho, este ani nevedia co maju cakat od neho. Boli velmi mile, len nam povedali, ako to bolo v predchadzajucich rokoch... U nas skolka je totalne plna, je tu strasne vela mladych rodin s malickymi detmi a stale sa k nam stahuju...
Z pocutia mamiciek ako to bolo minuly rok, ze niektore mamicky u nas museli riesit sukromnu skolku, tak sme skusili aj ine skolky...
@skrecok Vlani som ho bola zapísať preto aby som mala tento rok "istotu" že ho zoberú, to bolo ešte bez prihlášky keďže v tom čase mal ešte len rok a pol. Takže teraz to bolo treba urobiť "oficiálne" aj s prihláškou potvrdenou od jeho Dr. Možno máš pravdu v tom že keby som zaniesla prihlášku v deň keď začala zápis, možno by to bolo o inom ale keď povedali že začiatkom marca a ja som tam bola 1.3. a ešte mi povedali že dať si prihlášku ešte aj inde. Super 😠 Súkromných škôlok je tu dosť tak ak by to nevyšlo s touto má hádam kam ísť ale toľko peňazí za súkromnú škôlku sa mi platiť nechce. Jedna kamarátka mala navyše so súkromnou škôlkou dosť negatívne skúsenosti a keď dala malého do mestskej bola omnoho spokojnejšia. Tak teraz budem mesiac dúfať že to dopadne dobre. Navyše je škôlka asi len 5 minút pešo, bez krpca je to do 2 minút (ale išli sme tú trasu už aj trištvrte hodiny).
Prednostne prijímajú deti rok pred nástupom do školy, deti ktoré už majú v škôlke súrodenca a ešte nejaké ďalšie dôvody, mňa sa netýka ani jeden.
Tak teraz vám treba dúfať že noví starostovia sa budú lepšie znášať, nech na to nedopláca celá obec.
u nas sa musia davat kazdy rok-vdy ziadost a oitvrdenie od lekara,o detoch rozhoduje obecny urad-nie skolka ale jej zriadovatel
Presne ako píše miriam v predchádzajúcom príspevku - a u nás navyše rodičia, ktorí tu nemajú trvalý pobyt jednoducho nedostanú deti do škôlky. Ja spĺňam všetky kritériá, ale napriek tomu si nemôžem byť 100 % istá, záujemcov je veľa, miest málo 😒 .
syslica to aj u nas musis mat trvalý pobyt, nebyt na materskej a kedze je naval u nas na skolky tak este aj skumaju ci nebyvas s rodicmi dochodcami akokeby oni mali povinnost mat vnuca doma.ja som mala tiez stresy pred dvoma rokmi no nastatsie sa marek dostal lebo som uz rok pracovala.
@titkovamiriam Fúúha, Miriam, kde konkrétne v BA bývaš? Keby toto skúmali aj u nás, tak som nahratá, lebo ja som - po tom, ako ma p. riaditeľka MŠ upozornila, že bez trvalého pobytu nemám šancu, prihlásila seba aj syslíky na TP k mojím rodičom - dôchodcom ☹ .
ja v ivanke pri dunaji,tu je to des aj širokom okolí a kamošky mám väčšinou z okolia Patronky a Kramarov a tam to nemaju o nič ľahsie ☹
ahojte,
baby, na iljusinovej minuly sk. rok nebrali menej ako 3r deti, viem to uplne isto..inak podla mna uplne naj skolka v petrzalke 😉 mam doma uz 3odchovancov 😉
na poradi v drvivej vacsine skolok zalezi 🤐 i ke dmozno nie oficialne..nastastie uz zrusili zapisy pomaly novorodencov 😝
deti, ktore maju v BA len prechodny pobyt maju velkeproblemy, ale treba vytrvalo hladat...ono miesta v skolke sa v priebehu sk.roka menia- stahovania, chorpby a pod..treba behat a pripominat sa...hlavne pridat k menu tvar, velmi to pomaha.
Plienky momentalne neakceptuju, je to jedno z kriterii- porste snaha vyselektovat co naspravodlivejsie deti 😝
ach jo, je to neuveritelne, ale pre dpar rokmi som si skolky mohla vyberat, doslova sa bili o deti, brali sa snad vsetky deti, tak ich bolo malo...potom kopu zavreli plus boom a problem je na svete 😠 nechapem, preco to zodpovedni nechali zajst az takto daleko 🙄

ja tiez viem ze na poradi nezalezi, ale pre istotu som vyhnala mm s prihlaskou skoro rano 🙂