icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

rainee
24. apr 2011

@winona24 ahoj, da sa teda podat prihlaska aj do viacerych skolok? ja totiz budem riesit to iste co ty buduci rok 😒 tiez som z rovnakej lokality tak zvazujem strecniansku a lietavsku, vas vlastne kam prijali? lenze moja mala je novembrova, tak dufam ze mi ju nezoberu do skolky ako pomaly 4-rocnu o rok neskor , aspon keby ju od toho novembra zobrali 😝 aj tak to asi vyzera tak ze pojde este na rok do jasliciek, uvidime ako budem ja s pracou od septembra....

syslica
25. máj 2011

Ahojte žienky, chcela by som sa s vami podeliť o našu včerajšiu skúsenosť na slávnostnom zápise v škôlke. Pozvánku som dostala mailom, aj cez webstránku škôlky, ale nikde neboli napísané podrobnosti, tak som nemohla tušiť, čo nás čaká. A čakal... "záťažový test", deti s jednou (dvomi) učiteľkami samy v jednej triede a my rodičia so zástupkyňou pre MŠ v triede druhej... no hrôza, deti revali, že to bolo až cez stenu počuť, pritom sme neboli preč dlho.... malý syslík pozná škôlku dôkladne, lebo mu tam chodí starší brat, ale myslím, že tento "pokus" ho definitívne obral o ilúziu, aké je to v tej škôlke fantastické (samozrejme, preplakal celý čas, potom sa mi zavesil na krk ako opičiatko a triasúc sa od vzlykov sa ma odmietal pustiť ☹ )

renab
25. máj 2011

@syslica nechámpem, a to bolo na čo dobré? ☹ my sme žiadny zápis nemali. dostali sme oznámenie o prijatí spolu s papierom, čo treba prvý deň v škôlke. a musela si tam ísť? nemohlo byť dieťa s tebou?

syslica
25. máj 2011

@renab Ani ja nechápem ... vypočuli sme si príhovor, info o škôlke a tak, podpísali sme prezenčku, dostali materiály k nástupu do škôlky... nemusela som tam ísť, keby som bola bývala vedela, že to bude prebiehať takto, ani nejdem alebo aspoň vezmem Jergušíka, aby sa malý cítil "bezpečnejšie"... všetky deti boli v tej triede s učiteľkami - bez rodičov. Normálne mám pochybnosti, či je syslík na tú škôlku zrelý... ale keď už bol so mnou, tešil sa, aj darčeky, čo spravili starší, dostal, všetkým sa nami pochválil a doma hneď vyskúšali či papierová loďka aj pláva. No ja ozaj neviem, snáď za tých pár mesiacov ešte "dozreje"...

renab
25. máj 2011

@syslica väčšina detí plače pri nástupe do MŠ. ja si len myslím, že to, čo vám chceli povedať, mohli povedať aj za prítomnosti detí. 😖

winona24
25. máj 2011

@syslica jeeeezus a to v ktorej škôlke takto robia???? 😲

syslica
25. máj 2011

@winona24 Neviem, či môžem robiť takto reklamu 😅 , ale je to bratislavská škôlka - veeeľmi ďaleko od Petržalky. 😉

cuchre
25. máj 2011

my sme zapis mali tiez,ale deti boli pekne s nami, sa hrali, kym nam p.riaditelka porozpravala....

zuzana1710
25. máj 2011

a co vsetko mate priniest prvy den do skolky???nam nedali ziadny zoznam aj ked som si pytala,tak ze netreba.. 😅

tulipka
25. máj 2011

ahojte, mna by zasa zaujimalo ako je to s platbou za skolku ...mala mi tiez nastupuje od septembra, a ja neviem ci sa plati mesiac vopred(august) alebo az na konci septembra...neviete poradit? vysku "skolneho" nam povedali ale nic viac...a ziadne stretko rodicov pred nastupom skolka neplanuje 😒 . dik

llumka
25. máj 2011

my sme tiez boli na zapise,deticky boli s nami, pekne hrali, riaditelka nam porozpravala. a doniest mame len osobne veci a papuce nic viac, a skolne a stravne sa v septembri plati 2x to znamena ze platime aj za oktober

syslica
25. máj 2011

@tulipka Platí sa 12,69 Eur/mes, buď mesačne, tj. stačí zaplatiť na začiatku septembra, alebo kvartálne, vždy na začiatku štvrťroka, ale od škôlky k škôlke sa táto prax môže líšiť.

syslica
25. máj 2011

@zuzana1710 Pre inšpiráciu uvádzam náš zoznam v plnom znení (komentár ja)
Čo potrebuje Vaše dieťa pri nástupe do MŠ?
- evidenčný lístok (do kartotéky detí, sú tam hlavne tel. kontakty na rodičov, ich zamestnávateľov ...)
- dotazník o dieťati, ktorý má rodič doplniť
- vyhlásenie o zdravotnom stave
- kópiu preukazu poistenca
- plnomocenstvo (ktorým splnomocňuje pracovníkov MŠ na sprevádzanie detí na akcie a pod).
- prezuvky s bielou podrážkou označené menom
- pyžamo označené menom (aj keď sa predpokladá, že spočiatku deti nebudú v škôlke spať)
- náhradné veci na prezlečenie označené menom
- celý balík hygienických vreckoviek,
- igelitovú tašku,
- vešiak
- podľa potreby podhlavník (vankúšik) označený menom (paplóniky dáva škôlka vlastné)

winona24
25. máj 2011

@syslica škoda....že neprezradíš.... :-P ale chápem....

nám v škôlke povedali,že zoznam nám dajú niekedy v polovici augusta...čo mi príde divné,že na poslednú chvíľu budem zháňať veci..... 😒

spachtos
25. máj 2011

@winona24 nepotrebujes tam nic take, co by si musela velmi zhanat

ivett1
26. máj 2011

Ahoj, aj my sme boli na pozvaní do MŠ, ale akosi sa z pozvánky vytratilo, že to má byť len pre rodičov (bez detičiek)...takže jedáleň, kde sa konalo stretnutie rodičov s pani riaditeľkou a jednou učiteľkou, ktorá bude mať na starosti naše deťúrence, bola plná detí...jasné, že pobehovali a vykrikovali, ale našťastie to pani riaditeľka zvládla, dokonca s úsmevom...škoda len, že to nebolo na pozvánke (bola pripojená k vyjadreniu o prijatí do MŠ) ...čaká nás teraz "deň otvorených dverí" - pôjdeme sa pozrieť do triedy a pohrať sa s detičkami🙂..(myslím, že tí najstarší
škôlkári si pripravili pre nás nováčikov aj program ...🙂)

ivett1
26. máj 2011

Na tom stretnutí rodičov, sme dostali šeky, evidenčný lístok, zápisný lístok, dotazník pre rodičov, dotazník - adaptačný program, vyhlásenie o "bezinfekčnosti"- všetko treba odovzdať pri nástupe do MŠ, šeky je potrebné (u nás) zaplatiť do 10. v mesiaci...
Rozdelenie do tried bude až niekedy koncom augusta (dúfam, že nebudem pobehovať v deň nástupu po celej MŠ a hľadať "našu triedu"...)

winona24
26. máj 2011

@ivett1 ani na našej pozvánke nebolo napísaé,že či s alebo bez detí...keďže som nemala kde Naty nechať,zobrala som ju zo sebou....bolo tam ešte pár detí....Naty nevydrží obsedieť...takže si vyskúšala skoro všetky stoly v jedálni....otestovala automat na vodu.... 😀 😀

ivett1
26. máj 2011

Zoznam, čo budeme potrebovať pri nástupe, má táto MŠ na svojej web stránke...ale budú ich aktualizovať, lebo napr. uteráky už majú🙂 a povolené sú aj "spinkáčiky", alebo obľúbená hračka, či vankúšiky...

1. prezúvky s bielou podrážkou a uzavretou pätou
2. pyžamo
3. uterák
4. náhradné oblečenie
Dieťa musí mať všetky svoje veci označené menom.

ivett1
26. máj 2011

@winona24 aj náš Stevi si všetko vyskúšal...okrem toho automatu na vodu 😀 ... pani riaditeľke ukázal knižku o dinosauroch (je teraz nimi posadnutý a donedávna so sebou vláčil veľkú encyklopédiu, ale našťastie sme našli takú maličkú šikovnú knižočku, veľkosti malého zápisníka 😀...)...inak, bol veľký hrdina a ani sa ku mne "nehlásil"...tak som zvedavá, ako nás prekvapí v septembri, lebo inak nejde odo mňa na krok...(je pravý opak svojej sestričky...)

saeda
30. máj 2011

ahojte baby, potrebujem poradit..... dnes nam prislo rozhodnutie o prijaty syna do skolky, ale na opacnu stranu mesta... u nas je jedna skolka, ktora ma 5 elokovanych budov, takze riaditelka rozdeluje jednotlive deti do budov. hoci mame jednu budovu 2 minuty od bydliska, zaradili nas na iny koniec... a teraz moja otazka....mam poslat do skolky odvolanie proti umiestneniu v budove, kde nechceme byt alebo mam podat radsej ziadost o preradenie do inej budovy?

cuchre
30. máj 2011

ja by som sla za riaditelkou a spytala sa. my mame ten isty problem, mame skolku pod oknom, tam nas nevzali,ale dali do alokovanych tried dalej od domu. a ked som sa spytala na prestup povedali, ze mozem byt rada a nemam vymyslat, ze na moje miesto caka kopa dalsich....takze na tvojom meiste by som sa spytat sla, ved za to nic nadas. a pripadne rok vydrzite a potom sa zariadis 🙂

ivett1
31. máj 2011

@saeda ahoj, asi by som išla najskôr za riaditeľkou, ako ti radí cuchre 🙂 ...za opýtanie nič nedáš, ale ak by si to riešila už písomnou žiadosťou, mohli by to pochopiť aj ako nezáujem o umiestnenie do škôlky 😅 ...najlepšie je prekonzultovať to, ale čo najskôr 😉

syslica
31. máj 2011

@saeda Skús najprv osobne s riaditeľkou, ako radia ostatné žienky. Pokús sa jej to vysvetliť, apeluj na to, že máte malého Miška, s ktorým sa predsa nemôžete trepať na druhý koniec Malaciek... Veď hádam pochopí. Aj keď iná možná reakcia je: máte doma malé dieťa, doma môže zostať aj to staršie... Ja som mala podobný problém, starší šiel do škôlky, keď mal mladší 5 mesiacov - ale my sme mali papier od psychologičky, že musí nutne do kolektívu rovesníkov.

ivett1
31. máj 2011

včera ma náš Števko prekvapil...boli sme na návšteve v MŠ ...(v rámci dňa otvorených dverí pre novoprijaté detičky) a môj syn, ktorý chodí všade za mnou (keby som nosila sukňu, tak sa je určite drží 😀 )...si ma ani nevšimol...odišiel si poobzerať hračky, porozprával sa s veľkáčkami, ktoré nám potom krásne zatancovali a našiel si kamaráta...spoločne s ním zostali pri jednom oteckovi, ktorý sa asi vrátil do svojich detských čias a hral sa s nimi 🙂 ...tuším "námornú bitku"? 😅

maatuulka
8. jún 2011

maminy musime sa pochvalit, po odvolani nas prijali k nam do skolky v Rači 🙂

syslica
8. jún 2011

@maatuulka Gratulujeme! Tak sa predsa podarilo 🙂 .

maatuulka
9. jún 2011

@syslica dakujeme moc 🙂 uz sme prestali dufat a vtom nas potesila pani postarka :D

judka
9. jún 2011

ahojte a co ked dcera nechce ani pocut o tom ze od septembra bude sama bez maminky v skolke??
lebo sme boli tiez na zapis mame taku moznost ze sa chdime kazdi tyzden asi dvakrat hrat na tu hodinu velmi rada sa tam hra ja sa zatial" debatujem" s ucitelkou lenze v dedine ju tetky stym otravuju ze bude tam sama s detmi bez mami ma uz zopar ze ich namiesto pozdravu okrikne ze nepojde do skolky vecer place nevie zaspat ze ona vraj nepojde bezo mna v sepotembri do skolky a manzel ani svokrovci nechcu o tom ani pocut ze by som ju nedala do skolky
co mam robit???? uz som stho zufala niekedy aj ja:((((((((((((

mimika4408
9. jún 2011

@judka ahoj , ja som na tom rovnako s malym...on isiel od aprila do skolky, chodil 3dni...plac velky, v noci sa budil vykrikoval a volal ma zo sna 😒 a zajakavat sa zacal....potom ochorel, 3tyzdne sopel a kasel a ked mal nastupit od pondelka do skolky tak dostal ovcie kiahne,,,,tak viac som ho tam nedala, ani pocut nechce o skolke ☹ . tak ja som zatial bez prace tak je so mnou doma a uz teraz sa bojim zase toho septembra....ale ked bude casto chory a zle to znasat tak si skusim asi znova matersku predlzenu vybavit. tak drzim palce!