Do škôlky vezmú len zaočkované deti
@zuzka2288 cierny kasel voci ktoremu sa očkuje nevymizol a vobec nesuvisi s hygienou. To je ako keby si tvrdila, že umyvam si ruky a každy den sa sprchujem, takze ked na mna niekto kychne tak to nedostanem....v anglicku je kazdych tusim 3-5rokov cierny kasel v cykloch na vzostupe. Osypky su v Rumunsku, Taliansku aj u nas....este stale mas pocit ze vymizli? A pre Tvoje info mor tiež nevymizol. To že ho nemame na Slovensku neznamena že neexistuje. Hlaseny bol dokonca pripad z Usa, Ruska.....
je to len návrh zákona... k tomu aby bol aj účinný je ešte ďaleká cesta....musí prejsť v parlamente a musí ho podpísať prezident alebo prezidentka????
@janette321 môžem a opýtať aké iné očkovanie si má dať dospelý človek keď okrem tetanu žiadne nie je povinné, lebo už vlastne v detskom veku bol očkovaný povinným očkovaním?
@zuzka2288 prepac, ale píšeš bludy. TBC sa práveže vracia. Robim v nemocnici a nebolo pomaly tyzdna, aby sme sa s nou nestretli. A druha vec, ludia su neuveriteľní humusaci. A niektore mamicky deti nedajú do čistého ani ked idu k lekárovi. Bijete sa tu za neočkovanie ale v reálnom živote by ste deti nechali aj v skolke spávať keby sa dalo. Nosíte ich tam so soplom a este drzosť dat učiteľke atb do ruky a povedat, ze to ma dat dieťaťu užiť. Tvárime sa, ako je vsetko bio a eko a NIČ nie je bio, iba to, co si vypestujem v skleníku. A aj to panboh vie, aky pôvod v skutočnosti maju tie semena, ktore sadime. Vy same mamicky, ktore mate take trefne argumenty ste ako deti boli ockovane. Lebo ste mali zodpovedných rodicov. Je vysoká migrácia, meni sa klíma, prídu nové a nové choroby. Naco pokúšať a davat šancu tomu, co uz bolo vdaka ockovaniu úspešne “zlikvidované”
@vendulka80 Môj syn práve dnes spí v škôlke a je šťastný a my rodičia tiež 🙂 mladší je žiaľ "so soplom" doma . Nie som EKO ani BIO matka. ale o tom či svoje deti dám očkovať rozhodnem ja ako ich matka spolu s ich otcom.
@lubik87 nemusia, predškolská povinná nie je
Ja mam sice obe deti ockovane, navyse uz davno nechodia do skolky, ale toto cele mi pripada fakt divne. A ako tu niekto trefne poznamenal, bude to skor riesit nedostatok miest v skolkach. Mna by zaujimalo, ci po prichode na ihrisko zacnu aktivne maminky zistovat ockovaci status ostatnych deti a potom sa rozhodnu, ci tam svoje dieta pustia, alebo nebodaj neockovane vyzenu prec. Podobne v materskych centrach a dalsich miestach. Nejako si to neviem predstavit a som aj rada, ze tuto etapu mame za sebou.
@bellovag keby to bolo iba o ohrození tvojich detí tak to nikomu nevadí... rozhoduj si o nich ako chceš... svojim rozhodnutím ale ohrozuješ aj moje deti... a to zase vadí mne... ako som spomínala, presne ako keď sa rozhodneš sadnúť za volant s alkoholom v krvi... keby to ohrozilo len tvoje zdravie alebo tvoj život, tak nech... kľudne to môže byť dovolene... hazarduješ so svojim životom a zdravím = tvoja vec... ale nie je to tak... hazarduješ hlavne so životmi druhých... a preto to má nejaké následky... si ochotná znášať následky?
@bellovag no len hazardujes nielen so zdravím svojich deti ale aj deti, s ktorými su tvoje deti. Lebo to nie je len o jednotlivcoch. Preto sa to vola kolektívna imunita. Tam ide o vsetky deti. A povedat, ze tvoje nedáš ockovat lebo mas na to právo a co ma po druhých svedčí o nedostatku informácií ako take ockovanie funguje
@willino1 - pre moju slobodnú vôľu umrie dieťa? To mám potom brať tak, že pre Vašu povinnosť má moje dieťa poškodené zdravie? Téma je emotívna, ale ja mám doma žijúce fakty.
A ako sa pozrie štát do očí dieťaťu s rakovinou, ktorú spustilo očkovanie? Netušíte absolútne, čím si (nielen) naša rodina prešla kvôli očkovaniu. Nemáš poňatia, či a ako mám očkované deti.
My sme si užili kvôli vakcinácii dosť, mne nemusíš hrať na city. Nikde nehovorím o autizme či o zvýšených teplotách, moje dieťa kvôli 3 rôznym vakcínam malo veľké problémy (hodnotené viacerými lekármi). V 6 mesiacoch skončila dusiaca sa v nemocnici na inhalátore "vďaka" hexe s prevenarom (to, čo sa dialo vyše 2 mesiacov denne predtým, kým sme sa dostali do nemocnice, neprajem nikomu. "Vďaka" vakcíne BCG, ktorú dostala ako povinnú na 4. deň po narodení, (ktorú, mimochodom práve kvôli veľmi závažným nežiadúcim účinkom ako povinnú zrušili rok po tom, ako sme si ju ešte "užili" my) sme s novorodencom trávili takmer mesiac každý druhý deň na pľúcnom na kalmetizácii (nechcite vedieť, čo nám tam rozprávala pani doktorka, ktorá tam mala takých detí podľa jej slov enormne veľa oproti minulosti). Jedna mne blízka osoba musela podávať novorodencovi lieky, ktoré majú vedľajšie účinky poškodzujúce CNS ako liečbu, nakoľko jej dcérka po tejto povinnej vakcíne mala takú reakciu, že nakoniec skončila v 10 mesiacoch v narkóze, kde jej odoberali zväčšenú uzlinu a rodina 2 týždne čakala na verdikt, či to je alebo nie je zhubný nádor. Ďalšej mne známej maminke dievčatku očkovanie spustilo rakovinu, dievčatko má doživotné trvalé následky. Verte mi, mám o očkovaní načítaného toho veľa, ale nie je nad osobnú skúsenosť. Takže mňa naozaj nemusíte vydierať mŕtvymi deťmi. Nezaškodilo by trošku rešpektu voči deťom a rodinám, ktoré očkovanie poškodilo. Moje dieťa nie je číslo v štatistike, je rovnako živé, ako to, ktoré by malo potenciálne ochrániť tým, že si zničí svoje vlastné zdravie.
Monovakcíny mám dosť podrobne odkonzultované s našou pediatričkou, takže "kľudne si daj pichať dieťa aj každý mesiac... kým mu napicháš povinnú dávku" absolútne nefunguje na takom princípe, ako si predstavuješ.
@jana005 áno môže sa stať... ale ako hovorím a porovnávam... ako s tým autom... áno môže sa stať, že niekomu ublížim alebo zabijem aj keď sadnem za volant triezva a dodržím všetky pravidlá... a spravím všetko preto aby sa tak nestalo... nič nie je 100% ... potom je to naozaj o niečom čo nedokážeme ovplyvniť a zmeniť... to je iná situácia... ako keď ju dokážeme a môžeme zmeniť a nič preto vedome neurobíme... presne ako kolektívna imunita... nič nie je 100% ... zase na autách... aj keby 100% vodičov jazdilo triezvych... to neznamená, že nebudú žiadne nehody... ale bude ich podstatne menej a menej závažné... ako keď si za volant sadne povedzme že 10-15 % opitých... to je už iné...
@katrinka8 chceš emócie? tak ja ti môžem popísať emócie svojej starej mamy... ale teraz o inom... ak je problém, že nejaká konkrétna vakcína spôsobila takéto problémy áno som za to, aby bolo právne vymožiteľné odškodnenie - podobne ako v USA... poškodení sa spoja, zažalujú štát, prípadne dodávateľa atď ... a nech za to zaplatia a postarajú sa o následnú liečbu prípadné odškodné a nabudúce si dajú sakra pozor, čo pustia do obehu... ale na druhej strane, potom musi byť pripravená aj druhá strana niesť následky... a to všetky neočko maminy odmietajú...a rešpekt si zaslúžia aj tie mŕtve deti a postihnuté deti z dôvodu neočkovania... či v minulosti alebo v budúcnosti... inak keď máš taký zdravotný problém s deťmi, tak by som sa sakra bála s nimi niekde vôbec ísť keď sa v okolí znižuje preočkovanosť... a to teraz nehovorím o nejakom cestovaní... ale bežnom živote...
Neskutočné reči toto. Každý dokáže byť hrdina, lebo nemusel riešiť zdravotné problémy svojich detí. Potom môže múdry sedieť na koni a rečniť o zodpovednosti a kolektívnej imunite. Ešte si otvorte šampanské, že už vás nebudú neockovane deti ohrozovať v škôlke.
@romiada Zaujimave je, ze tieto choroby sa vyskytuju v istych osadach, kde maju decka vsetky ockovania a nie v Bratislave ci Prahe kde je zaockovanost najnizsia. Cize chorobnost nesuvisi s ockovanim, ale ako som spominala s hygienou, vyzivou a kvalitou byvania. Ak toto poklesne na uroven osad tak tu bude epidemia bez ohladu na zaockovanost.
No začínam mat pocit, ze ockovanie moze uz aj za nedostatok peňazí na účte. Tolko bludov co je tu vyprodukovaných a poloprávd nie je asi na žiadnom portáli. Preco sa potom niektore trasiete, ked idete s detmi do Egypta a bombardujete témami, čím ockovat pred cestou? Ved kašlite na to. Ked je to ockovanie vo všeobecnosti taky humus a genocida páchaná na obyvateľstve.
@vendulka80 Si si istá, že sa trasú ti neockovani? ;)
@abbey1 ja myslim, ze aj aj😊
@vendulka80 Tak čo komu teda vyčítaš? Blázni sa nájdu na oboch stranách.
@abbey1 - to je as naozaj darmo vysvetľovať. Občas sa táto téma objaví a už to fičí, ale fakt to nemá zmysel. Každý si žije svoj život a najľahšie sa kričí na anonymnom fóre - do očí ktovie, či by bola taká odvaha na také slová. Niektorí ľudia nevidia, nechcú vidieť... Kým sa ich to netýka. Pre nich chvalabohu, ani netušia, za čo by mali byť vďační. Ja som vďačná, že sme dopadli "leN tak, ako sme dopadli. Občas túžim, aby som aj ja mohla žiť "v sladkej nevedomosti" bez toho večného červíka pochybností. Ale, bohužiaľ, nie je nám dopriate.
@willino1 - si za to? No to ale bohužiaľ, v tomto štáte nestačí, že je nás tu veľa, ktorí sme za odškodňovanie. Lebo odškodnenie v tomto štáte nefunguje a ani fungovať tak skoro nebude. To je čistá teória. To, čo opisuješ o žalovaní dodávateľov a spol., je čistá utópia, tento štát na takéto niečo nie je určite nastavený a tak skoro na to nastavený ani nebude. V tomto štáte fičí korupcia na iných miestach a s inými vecami. Do boja proti farma firmám nepôjde žiaden štát, ktorého predstavitelia z nich profitujú. A mimochodom, žiadne peniaze nevrátia človeku zdravie, tobôž život. A práve to zdravie a plnohodnotný život sú tie dôvody, pre ktoré ľudia "postihnutí očkovaním" žiadajú vlastné rozhodnutia podstúpiť či nepodstupovať riziko poškodenia zdravia či života. Ver, že drvivá väčšina tých, čo sa takto rozhodnú, majú negatívne skúsenosti za sebou.
Moje dieťa, našťastie, prvotný zdravotný problém po pomerne dlhom čase prekonalo, to najhoršie máme, hádam, za sebou. Určité následky má doteraz, dá sa s nimi úplne plnohodnotne žiť a nie, nemusíme sa báť vychádzať z domu (neviem, ja netrpím nejakými strachmi z toho, že na každom kroku nás ohrozuje nejaká choroba). Akurát nám občas znepríjemňujú život a dúfame, že vekom z nich dcéra vyrastie úplne. Len nám už nik nevráti tie chvíle, ktoré sme boli nútení pre nežiadúce účinky vakcín stráviť behaním po lekároch, pobytom v nemocnici, tie prebdené noci s dusiacim sa bábätkom.... Tak, ako nikto nevráti malej Simonke mesiace strávené na detskej onkológii ani jej už nikto nevráti plné zdravie.
"lekár nesprávne zhodnotí zdravotný stav dieťaťa a napriek nejakému problému ho zaočkuje a následne vznikne problém..." - ale lekár nie je vedma a nemá sklenenú guľu ani rontgenové oči. Žiaden lekár ti nikdy nedá záruku, že očkuje úplne zdravé dieťa. Môže zobrať crp, môže zhodnotiť momentálny stav dieťaťa v momente, keď ide očkovať. Ale ten lekár nemôže ani len tušiť, že ty si napríklad včera išla s dieťaťom vo výťahu po susede, ktorá šla s chrípkou od lekára (to ani ty nemôžeš tušiť, s kým prichádzaš bežne do kontaktu a či práve nemáš v sebe zárodky nejakej hoci aj banálnej choroby), a to dieťa má ten vírus už dávno v sebe, len sa ešte neprejavil. A lekár ti dieťa zaočkuje.
Opýtaj sa akéhokoľvek lekára, ani jeden z nich ti nikdy nepotvrdí, že vakcína tvojmu dieťaťu neublíži. Na argument rodičov "dajte mi potvrdenie, že dieťa nebude mať trvalé následky z očkovania, a ja ho dám zaočkovať okamžite" každý lekár či hygienik nemá čo povedať. Povie ti nanajvýš štatistiku, že 2% prípadov môžu mať toto a hento. Ale nikdy ti nemôže zaručiť, že práve to tvoje dieťa nebude patriť medzi tie 2%... Aj ti to povedia, že takéto potvrdenie ti, bohužiaľ, dať nemôžu, lebo sa to ani nedá.
"a následne vznikne problém" - ale nie im vznikne problém, nie lekárovi, nie výrobcovi vakcíny, nie distribútorovi, nie štátu - tebe, tvojmu dieťaťu a tvojej rodine vznikne problém, s ktorým ostávaš absolútne sám. A ver mi, teba už nezaujíma, kto spravil chybu, okamžite ťa začne zaujímať, prečo sa to stalo práve tebe (keďže v štatistike písali, že "len 2%) a čo sa s tým dá robiť.
@zuzka2288 Tebe asi nepomoze ani doktorkou potvrdeny fakt že napr. osypky su vysoko infekčne (prenašaju sa kvap.inf, vzduchom). Nam povedala že ak syn bol s chorym v kontakte tak na 99,9% ich dostane a ani sa nemame unuvat k pediatrovi pri akomkolvek naznaku ale hned na infekcne. Takze kludne si omielaj dookola o hygiene a zdravej vyžive. Držim Ti palce aby Ti umyvanie ruk a dobry sprchač zabranili v schytani choroby ktora sa širi vzduchom ! 👍
@romiada - a to dospelí ľudia sú snáď nesvojprávni? Však ak má niekto pocit, že je ohrozený, môža sa predsa dať zaočkovať aj v dospelosti 😉 Moja kolegyňa sa napríklad úplne slobodne dala minulý rok zaočkovať proti žltačke lebo je to pre ňu dôležité a preto, že cestovala na služobnú cestu do Ázie. Ďalšia zase šla na preočkovanie proti tetanu.
@romiada vies, ale ak je to vzduchom prenosne, tak potom to dieta moze chytit hocikde, nemusi ist chytat do skolky. Neber to ako rypanie, ja sa absolutne ohladom ockovania nemienim s nikym hadat, len sa tak zamyslam.

Toto naozaj nema velky vyznam, kto chce vidieť vidí, kto nechce nevidí. Až kým sa niečo nestane. Dva poly proti sebe - nikdy sa nenajde konsenzus... škoda plytvať energiou.