Do škôlky vezmú len zaočkované deti
@sovica Zijem v DE a pri 5tich detoch mame za sebou mnozstvo skolok a skol. Ano väcsinou je v prihlaske kolonka "ockovania" ale to je akurat tak pro forma. Sukromne ci statne, to je jedno. V DE ockovanie nie je povinne a neexistuje nijaky zakon, ktory by mohol vylucit neockovane dieta z kolektivu. Skor existuje v tomto kontexte zakon: diskriminacia. Starsia dcera ma len hexu a aj to nie kompletne. Bude mat 4 roky a skolske zariadenie (uz niekolko) navstevuje od 15tich mesiacov. Nikdy nebol nijaky problem. Chalani nemaju preockovania a tiez ani na ZS ci uz teraz gymply nebol problem.
Rozhovor s ministerkou zdravotníctva:
@martinka150 ano ja ockovana som a aj moji rodicia a dokonca viem aj o tom ze ockovana je aj riaditelka aj ucitelky, kedze ich poznam prakticky od mala. Ked sa uz pytas osobne mna, tak osobne ti aj odpoviem. Byvam na dedine, nasim detskym kutikom je dvor a hlavne cerstvy vzduch. Niesom s tych ktore kavickuju a nakupuju a odkladaju deti do kutikov, a len tolkoto poviem, to akosa rozhodnu ine mamičky je len na nich, aky maju k tomuto postoj.a kazda mamicka vie co jepre jej dieta najlepsie a robi vsetko co vie a moze. Ci sme v parku ci v inej spolocnosti je vsade nejake riziko, a ostatnych ludi neovplyvnim,ale ja si aspom mozem povedat ze ja robim vsetko pre svoje deti. Vsetko co viem a mozem. Bez ohladu na to ci tento zakon schvalia alebo nie.
@lenjaaon a kedy si bola napisledy ockovana? A vies o tom ze na osypky sa ockuje od 1969? Takze su na osypky aj tvoji rodici? Velmi pochybujem. Odpovedas uplne z cesty. Nepytala som sa kde travi cas tvoje dieta, ale ako mienis riesit situaciu napr rodicov co chodia do skolky pre deti. Alebo obchody, mhd atd atd. To ze nechodis s tvojim dietatom nikam ti absolutne neverim. Lebo napr ked pojdes do obchodu, mozu byt pri vas neockovanci. Budes sa ich pytat na to? A co tie deti co nemozu byt ockovane a budu s tvojim dietatom v triede?
@lenjaaon mas protilatky vobec? Ci len napises ze ako decko som bola ockovana a bodka? Co ked nakazis prave ty svoje dieta? Ci ty tiez nikam nechodis len na dvore budes cely zivot?
@martinka150 ano moji rodicia ockovani su a ano ja preockovana som si predstav..nikde som nepisala ze nechodime nikam len ze nemam potrebu chodit po detskych kutikoch.a ako pisem a napisem to posledny krat...ja sa nebudem nikoho nic pytat, kazdy ma teda aspon by mal mat svoju vlastnu hlavu a vediet co je pre neho a pre dieta najlepsie...je ine nechciet byt ockovany a nemoct byt ockovany...ja nebudem odsudzovat nikoho ci je ockovany alebo nie, autorka sa pytala na nazor, napisala som ten svoj a bodka.
@martinka150 a nie nebudem na dvore cely zivot, takze ten ironicky podton si odpusti...
@lenjaaon takze aj vies ze mas protilatky? Predpokladam teda ze si si dala robit testy na ne. 👀👀👀
Tak predpokladas spravne... vsetky testy mam za sebou.. minuly rok mi dr robila testy ked som cakala baby a vysli mi protilatky, nie len na osipky,ale zdravotnu kartu ti tu predkladat ako dokaz nebudem, a ani tuto temu dalej rozoberat nebudem.
Protilatky vobec nie su dolezite. Rozhodujuca cast imunity je ta vstupna, sliznicova, ktoru zabezpecuju biele krvinky. A ta sa ockovanim nici. Preto su ockovani chorlavejsi na vsetky choroby, vratane tych ockovanych.
Ja navrhujem, aby sa neockovane deti a dospeli, ktori nie su preockovani na vsetko co existuje pre deti boli na verejnosti oznaceni zltym stvorcom na satach. Predsa len , nech je nejaky poriadok. ^^
neočkované deti nebudu môcť ani do sukromných škôlok ani do štátnych a malo by to platit od buduceho roka
jedno ma zaráža mups, osypky nakazlivé treba chrániť deti, ale ked mi huli den , noc sused pod nami, okno otvorit len sediet a stražit ako v lete je to humus nevetrat a spat pri zatvorených oknách, klimatizaci sa nedá však tahat bude ten smradlavy vzduch, takže toto je ok, však čo s pasivneho fajčenia dostane len rakovinu, to je ako v norme , prečo neriešia aj fajčiarov prečo aj oni nemaju postih, no nemaju žiadny lebo z cigeriet ide fajna dan
takže za man farizejstvo od štátu, ked tak nech to riešia riadne
Novela zákona by mala ísť počas niekoľkých dní do medzirezortného pripomienkového konania.
Po zapracovaní pripomienok bude novela predložená na rokovanie vlády a parlamentu. Ak bude schválená, zmeny by mali začať platiť od 1. januára 2020
momentálny stava ked sa dohraju zo sudcami tak aby sme sa nedivili
Dovoľte mi vyjadriť sa k tejto téme, v ktorej veľkú úlohu zohráva predovšetkým strach a nevedomosť:
1. Nie je vedecky dokázané, že očkovanie chráni pred ochorením, zato je veľa dôkazov, že môže trvalo poškodiť zdravie našich detí, keďže má mnoho nežiaducich účinkov. Rodičia žiadajte vždy od pediatra príbalový leták vakcín, pozorne si ho prečítajte a rozhodujte sa až po preštudovaní možných rizík. Informujte sa, z čoho sú vakcíny v skutočnosti zložené a aké látky obsahujú.
2. Hrozbou pre kolektív v škôlke sú skôr deti očkované. Pri očkovaní sa totiž vpraví do tela dieťaťa pôvodca ochorenia a toto sa stáva na nejaký čas prenášačom a šíriteľom tohto ochorenia vo svojom okolí.
3. Namiesto propagácie očkovania, ktoré môže mať mnoho nežiaducich účinkov, by bolo rozumnejšie informovať rodičov o možnosti prirodzenej imunizácie detí formou zdravého životného štýlu a doplňovaním chýbajúcich prvkov vo výžive - napr. vitamínu D atď.
Je načase zrušiť povinné očkovanie a začať konečne s osvetou, ako si udržať zdravie aj v znečistenom prostredí, v ktorom v dnešnej dobe žijeme.
4. Rodičia, žiadajte štúdiu, ktorá dokazuje, že očkované deti sú z dlhodobého hľadiska zdravšie, ako neočkované.
Ja nedokazem pochopit jednu vec ak je to ockovanie nakolko super a z tohoto presvedcenia dam dieta zaockovat tak preco mam riesit neockovane deti v spolocnej triede?? Ved to moje predsa chrani vakcina a nezaockovane dieta od susedov mi predsa nemoze ublizit ak teda ta vakcina funguje... Otazka potom znie - do akej miery dana vakcina skutocne chrani ak sa mam skutocne obavat neockovaneho dietata u susedov (v spolocnej triede s mojim plne ockovanym dietatka)?????? Vie mi prosim niekto povedat preco mi toto nedava ziadny zmysel??? Roky (4!!!!!) sa nad tymto zamyslam pytala som sa aj kompetentnych ludi na kompetentnych uradoch ci mailom alebo osobne nikto mi zatial nechcel ci zrejme nevedel dat jednoznacnu odpoved..
@hviezdickazuzka 👍👍👍
@prevenar jedine čo som teraz našla je ked si dáš programové vyhlásenie vlady strana 19
Sprístupniť prelomovú vakcínu, ktorá prvýkrát kauzálne ovplyvňuje onkoochorenie a tým znížiť výskyt a mortalitu rakoviny krčka maternice.
Zaviesť do plošného očkovania vakcínu pre dievčatá pred prvým sexuálnym stykom (optimálne 12. rok života)
tak to predsa len idu preltlačiť
@sara07 pokial mam spravne info sukromne skolky sa jednotne ohradili tym aby si stat neriesil svoje problemy cez nich a jednoznacne to odmietli akceptovat.... Tak mozno preto tam taketo vyhlasenie uz nie je.... ale nemam tieto info z priameho zdroja tak sa mozem mylit.... V?ed uvidime v seprembri
@kulumulu123 ale články zo dva som videla aj na fb cez jedny noviny skušaju aký je názor, sondujú nálady čo dat a čo nie , pozmenovací návrh som tiež nevidela ani pripomienky
môžu byť súkromné kolko chcú tiež musia ísť napr v metodickom pláne podla určitých postupov, detto určité paramatre hygiena , strava atd ,, takže ano môže to klľudne platiť na aj na nich, právne to bude platné kedže ide "veľku a prospešnu a chrániacu " vec
@sara07 som average ako to cele dopadne
@sara07 zvedava prepisuje mi klavesnica
@prevenar ved toto ze Sami nevedia.... Som zvedava ci tym detom zakazu AJ skolu....
@kulumulu123 ja by som ukoncenie povinnej skolskej dochadzky urcite uvital :D
@prevenar 😂😂😂😂

@renimac Je to možné. Naozaj neviem. Ale predpokladám, že o očkovací pas pri zápise do škôlky (školy) požiadaní boli.