Do škôlky vezmú len zaočkované deti
@sara07 tak uplne bezne to nie je ..to je jasne 🙂 ale realne existuju deti, ktore oficialne nemozu but ockovane ((aj ked je ich malo , ale su )) ..tak ja len ,ze ci nebude vadit , ze budu neockovane deti s tymi ockovanymi . 🙂
su neockovane z ineho dovodu , ale vysledok je predsa ten isty ..ze su neockovane 😂
@matkamirko Ohrozuju ich prave ockovane, ktore roznasaju vsetky mozne choroby vratane tych voci ktorym sa ockuje (Neockovane deti su az 4x menej casto chore). Je dokonca pravdepodobne, ze ockovanie znizuje plodnost. Preto ta epidemia neplodnosti v poslednych rokoch - prichadzaju do dospelosti porevolucne rocniky nakazene vakcinami zo zapadu.
@sintra Je zname, ze v Afrike ockovali vakcinou proti tetanu a zaroven zaockovali proti tvorbe HCG v telach zien - to znamena, ze ich telo neudrzalo plod. Myslis, ze u nas su ine vakciny proti tetanu. Tam to prasklo len z dovodu, ze ockovali dospele zeny tak sa to hned ukazalo. U nas deti u ktorych si to za 20 rokov nikto nespoji. A chlapom klesa pocet spermii v 1ml o 1% rocne. Uz ich maju menej ako polovicu oproti ich dedom v ich veku. Nahoda? Mas aj argumenty alebo len urazas bez sekundoveho zamyslenia.
@zuzka2288 Mne stacilo precitat, ze "Ohrozuju ich prave ockovane, ktore roznasaju vsetky mozne choroby vratane tych voci ktorym sa ockuje (Neockovane deti su az 4x menej casto chore)". To je predsa nezmysel, cim je to podlozene? Plodnost obyvatelstva je komplexny jav a nemozes ju pripisovat len vplyvu vakcin, na tom sa podiela velke mnozstvo faktorov.
@zuzka2288 ty trepes... Dúfam že žiadna matka sa nebude rozhodovať na základe blabolov co píšeš... Strašne, toto v tomto storoci:( sleduješ aj co sa deje vo svete, ako aktuju odporcovia ockovania? ( v nemeckú odmietol ich vodca dávať vyjadrenia pre TV a zaútočil na redaktorkou ohanajuc sa svojimi právami, niektoré dedinky sú tam v karanténe kvôli osypkami, detto v Amerike... To si pravdepodobne zelas aj pre SR....)
Ďakujem za link na statistiku že neockovane deti sú menej choré ako očkované .... A pokiaľ sa dá z nejakého normálneho zdroja a nie antivax bla... A zatahovat sem neplodnosť... Véd tvoji ľudia tvrdia ze v časoch kedy sme boli my malý boli vakcíny dobre, teraz sú až zle... Nemyslíš že neplodnosť skôr bude súvisieť s celkovou životosprávou? Ci nie, prepáč, zabudla som ze ľudia sa môžu prezierať, nehybat, jest ATB kuraťa, ženy hormóny etc.... Len to blbé očkovanie pred milión rokmi keby si nedali tak by bolo všetko super....
@zuzka2288 ty brdo toto co pises uz je ina kava ....takze oni vymysleli dokonalu antikoncepciu co pekne staci zaockovat a napriek tomu tu 1 000 000-ny zien na svete berie tabletky a dava si telieska ci podstupi strilizaciu? a naco vlastne vobec riesime u nas antikoncepciu ked nam ju vlastne podla teba vsetkym hromadne pichli s protitetanovkou v detstve a stale sa chodime preockovat? a ako je vlastne mozne ze skolky a skoly su stale plne? najprv by som sa zamyslela nad pravdivostou clankou co citam az potom to prezentovala ako fakty niekde dalej...
@cickamon https://rcmonitor.cz/afrika/7036-sterilizace-ne...
Skolky su plne, lebo sa ich kopec porusilo. Ked si prenasobis terajsie rocniky (cca 50 tisic) deti x vek dozitia (cca 70 rokov) tak ti vyde populacia cca 3.5 miliona na Slovensku. Cize pokles oproti terajsiemu stavu o 2 miliony behom par generacii. Ked toto nie je genocida tak neviem co. A to sa pocet narodenych deti bude este prudko znizovat ked zostarnu silne rocniky z konca socializmu. Cize ano vymieranie v nebyvalom rozsahu. A to tie cisla este zvysuju nasi spoluobcania.
Tu si prečítajte zaujímavý článok:
Nezaočkované deti nepredstavujú pre nikoho žiadne riziko, hovorí imunologička z Harvardu
Imunologička objasňuje, že diskriminácia v školskom prostredí namierená proti deťom nezaočkovaných z dôvodu svedomia, je úplne neodôvodnená, pretože očkovací status odporcov z dôvodu svedomia nepredstavuje pre verejnosť žiadne zvýšené riziko.
Komu vakcína poškodila dieťa, ako Nám už očkovať prestane. Kto nezažil nepochopí. Aj my by sme naďalej očkovali. Chápem matky co odsudzujú neočkovane deti. Nevedia, aké to je, keď vakcína dieťa poškodí. Mam dieťa nedoočkovane a neočkovane. Pokuta ma stala za obe 40eur. Aj tento spôsob ma nepresvedci zaočkovať deti aj napriek tomu, že sa neplatí pokuta a nevezmu dieťa do školky.
@hviezdickazuzka no som za, každému dajú leták na čo je ockovanie dobre , ale možné riziká nikto nespomenie. Naša neočkovana ma lepšiu imunitu, ako nedoočkovana.
@peter952 v prvom rade ide o to ze maju Malo skolok a miest pre predskolakov. Od septembra zavadzaju povinnu predskolsku tj musia zobrat vsetkych predskolakov aby pre nich Mali miesto tak vykopli nezsockovane deti ktore o rok ci dva do tej istej skolky zoberu Lebo budu predskolaci. Potom to uz nevadi ci su alebo nie su ockovane.... Na toto nepotrebuje clovek ani prvu ludovu vychodit ci sa nad tym zamyslat vobec aby tento uzastny plan prekukol... Ale takych rieseni je v nasej vlade milion nechapem naco su im tie skoly co dostudovali ak teda vobec......
@peter952 pozri na zaklade niecoho museli zredukovat ucast mensich deti v skolkach aby Mali miesto pre povinnu predskolsku.... Najjednoduchsie riesenie bolo vytlacit nezsockovane deti kedze ich nemohli vytriedit podla farby vlasov ci oci.... Nejde vobec o ockovanie kedze to iste dieta uz o rok ci dva nepredstavuje podla nasich vyvolenych ziadny problem aj ked je stale neockovane.... Ak by predstavovalo museli by zrusit aj povinnu skolsku dochadzku a to by predpokladam uz take jednoduche nebolo... AJ ked osobne si myslim ze ockovat by sa mal kazdy podla svojho najlepsieho presvedcenia a uvazenia si rizik s tym spojenych.....
@zdenka7887 tiez sme mali neziaduce ucinky po ockovani, ako hovoris, kto nezazil, nepochopi.
Len by som chcela vidiet toho lekara, ktory uzna dietatu kontraindikaciu, aby mohlo ist do skolky.
Neverim, ze existuje, podla mna, ak by si to nejaky lekar dovolil, zacal by nan hon, ako na carodejnice zo strany uradov.
Len mi je luto, ze to, ze moje dieta si dovolilo zle zareagovat na vakcinu, ho vlastne plne diskvalifikuje z predskolskej vychovy.
Je mi z toho smutno.
Viete niekto naisto ako to vlastne od sept teraz bude? Mame doma predskolaka a zatial mam pocit ze sa Len dohaduju a k nicomu neprisli skolka zacina o 4dni...
@danusiatko - ale keď je dieťa v predškolskom veku, vzťahuje sa naňho zákon o povinnej predškolskej výchove. Teda, tak by to malo byť, či nie? Plus zákon "o očkovaní" sa nevzťahuje na už prijaté deti. Čiže ak dieťa už do škôlky chodí a nie je zaočkované, vylúčiť ho nemôžu.
@kulumulu123 - zákon ešte nie je v platnosti. Z toho vyplýva, že deti, ktoré nastupujú v septembri, budú do škôlky chodiť bez ohľadu na to, či očkované sú alebo nie. A ak aj zákon v priebehu roka schvália, na nich sa už nebude vzťahovať (čiže už prijaté dieťa vylúčiť nemôžu). Bude sa vzťahovať len na deti, ktoré budú prijímané do škôlky po prijatí zákona.

@sara07 ...mna inak celkom zaujima , ze kam daju neockovane deti koli kontraindikacii . medzi neockovane, ci snad medzi ockovane ? 😂