icon

Dovolili by ste dieťaťu spať s vami v spálni?

7. dec 2024

Ahojte, syn spava sam vo svojej izbe od cca roka, nebol problem az do nedavna, ked sa nam narodil druhy syn, ktory spava s nami v postielke v spalni. Od vtedy je starsi hocikedy smutny, a pyta sa pred spanim, preco on musi byt sam v izbe a my traja v spalni spolu. Ale niekedy zaspi spokojne sam a nevymysla.
A mne je ho velmi luto, nechcem, aby si to tak bral, ale zaroven sa bojim, ze ked mu prestahujeme postel do spalne, jednak ho bude budit babo a jednak si na to zvykne.
Co by ste robili?
Ja som uz naklonena tomu, ze mu dame jeho postel do spalne, ale rada si vypocujem nazory skusenejsich mamiciek, co to tiez mozno riesili.
Dakujem 🙂

Strana
z2
patka06
7. dec 2024

@mamamasama Dieťatu sa predovšetkým treba venovať keď bdie, aby sa necítilo odstrčené. NIe keď spí.
Naopak potrebuje pokojný nerušený spánok, čo s bábätkom v izbe proste nezabezpečíš. ak potrebuješ kŕmiť, prebaľovať .... a to nehovorím ak bábo ešte k tomu plače,

mamamasama
7. dec 2024

@patka06 dieťa potrebuje cítiť lásku a bezpečie vždy. To, že mu to nechceš zabezpečiť mne naozaj nemusis argumentovať. ;)

maxik24
7. dec 2024

Aky mate vecerny ritual? Neriesila by som vobec otazku, ktoru pokladas. Riesila by som DOVOD. Syn sa musi citit odhodeny, nevsimany, inak by sa takto nespraval. Mame deti takto isto, ze babatko spalo v spalni, kym starsi syn v izbe. Ale vzdy sme ho ukladali, bud ja alebo manzel, plne sme sa mu pri zaspavani venovali, rozpravali sa s nim, zo zaciatku pockali, kym zaspinkal. Vela sme sa rozpravali aj o spani, preco je to takto a ci si spomina, ako ked bol babatko, aj on bol s nami, lebo babatko potrebuje este v noci papat a prebalit, tak ho musim mat blizko. Vela sme ho na prichod surodenca pripravovali, vratane toho, kde kto bude spinkat.

Nebol najmensi, absolutne ziaden problem s tymto. Naozaj, rieste dovod, nie riesenie spanku samotneho 🙏🙏🙏

vsetkounas
7. dec 2024

Ak sa ty dá kúp druhu posteľ a priraz k manželskej a bude mať na výber ,keď mu bude vadiť plač pôjde do svojej naša tak ma a občas keď potrebuje priestor alebo malej išli zuby išla do svojej .Občas spi pri nás .Potom bude posteľ pre mladšiu zas keď vyrastie s postieľky .

petko81
7. dec 2024

Nas najstarší odišiel z spálne keď mal 9 rokov.decku mal normlane aj postel všetko,len potom sa rozhodol a išiel.a terás mame v spálni 2.5 ročnú a ročnú 😁
Ale tie dve snad pôjdu skôr spolu do deckej.len mladšia este pije mlieko tak nech budú 🙂

svetlonos
7. dec 2024

Zalezi aj od veľkosti spálne aby nebol vydýchnuť vzduch, hlavne v lete.
Nas do tých 4 rokov bol s nami v spalni. Presťahovali sme sa a mali už deti detskú izbu, v starom byte nie.
Vybral si sam postel v ikei a povedali sme, že môže späť v detskej ale aj v spalni. Do spálne sme dali na zem matrac a vždy bola nachystana s paplóny vankúšom. Vždy sa mohol rozhodnúť. Nechceli sme aby sa zrazu cítil odstrceny od nás a sam. Casom som presťahovala aj maleho do detskej a soavala s nimi. Po odkojeni a nociach (u maleho) som sa presunula vždy po upspati oboch do spálne.
Takže teraz spvaju deti v detskej spolu a ja sa tam presuniem len pocas chorôb. Dvere sú na spalni a ich izbe otvorené. Ked sa niekto z nich zobudi, prídem. Viac menej všetci spokojní.

senta_sofia
7. dec 2024

Mali sme v spalni jeden cas tri postielky, velmi prakticke aj ked boli chori. Casom ich mozete presunut potom spolu do detskej a bude sa citit ako velky brat.

belasy_motylik
7. dec 2024

Absolútne nevidím dôvod prečo nie. Pokiaľ sa do spálne zmestí ďalšia posteľ (sú aj menšie rozmery), tak by som zohnala, nechala mi aj tú v jeho izbe a pokojne by spal s nami koľko a kedy by chcel. Keď chce ísť k vám tak nevymýšľa, ale dáva najavo svoju potrebu, v jeho očiach je vaše dieťa rovnako ako to druhé bábätko a je krásne že chce byť s vami, dlho to trvať nebude.

terezkaarthuramax
7. dec 2024

Ja sice nemam deti ale ja by som ho nechala v spálni a ked babatko bude staršie boli by v izbe spolu.
.

zuzzzka18
7. dec 2024

Mame tiez 4rocny rozdiel medzi detmi. Tiez po stahovani do vacsieho spaval starsi sam v izbe a po narodenj mladsieho mu bolo luto, ze on je sam a my traja...tak sa vratil medzi nas 🙂 Vacsinou pred smenou sa muz presunul do detskej, aby sa vyspal. Ked mali 2 a 6 sli potom spolu do izby...a stava sa, ze sa presuvaju v noci aj teraz 🙂 Nikto ich nevyhana, ak sa uz velmi roztahuju, tak sa presunie jeden z nas s muzom.

pralinka25
7. dec 2024

a ja este polozim otazku inak. pamatate ked ste boli po usi zamilovani? ako velmi ste chceli spolu spat? nemyslim sex.ale spolocne zaspavanie. ten prijemny pocit byt vedla milovaneho cloveka? bolo fuk ze ste spolu cely den. no fajn aj to dieta chce spat mozno pri milovanom cloveku.

lubka72
7. dec 2024

Urcite hej.

baluinka
7. dec 2024

Samozrejme,ze dovolila, obzvlast v tomto vasom pripade,ze prisiel do rodiny novy cloviecik a starsi syn to vnima uplne pochopitelne tak,ze je on sam a vy traja spolu-tam by som aji nevahala. Aby to nemalo nasledky na jeho spravanie,vztah s babatkom... S tymto neprijatim deti do spalne,ked chcu a potrebuju to, ja nie som absolutne stotoznena. Ved ani my dozpeli nespime sami,tiez je nam prijemnejsie zaspavat pri svojom partnerovi. Preco to preboha nedopriat vlastnym malym detom? My mame 4rocnu, mala obdobia ze prespala aj sama celu noc vo svojej izbe,no poslednu dlhsiu dobu fungujeme tak,ze uspime ju v jej izbe a v noci beztak pride k nam. Do mesiaca sa nam narodi babatko a urcite ju zrazu kvoli tomu neodsuniem do jej izby,chudiatko..

1mina
7. dec 2024

Aj ja by som dovolila. Stále je to malé dieťa, dovolila by som aj staršej. U nás napríklad keď sa mal narodiť druhý syn, dcéra mala necelé 3 roky, a zrovna som uvažovala nad vlastnou izbou ale rpesne pre toto aby sa necítila odstrcena som ich chcela naraz sťahovať. Takže ostala s nami v spálni ďalší rok a kúsok, a keď mal syn 1 rok a kúsok presťahovali sa naraz do izbičky. A prebehlo to úplne super, ani jeden z nich sa nechcel nikdy vrátiť do spálne, a keď čosi v noci sa deje tak ma volajú k nim do izby si ľahnúť, tak sú zvyknutý na svoje postieľky.

hradnapani
7. dec 2024

Ak mate priestorove moznosti, tak by som dala. Nase deti boli s nami v spalni do cca 6 rokov na samostatnej posteli.

dadka1997
8. dec 2024

Zaspať by som dovolila ale preniesla do inej izby, pre mňa je manzelska postel pre manzelov nie pre deti.. zas je aj ine, ked sa dietatmo v noci zobudi na zlý sen, tiež nemam problem ho privynuť k sebe a zaspat s nim

maya_hi
8. dec 2024

Kedysi dávno všetci spali v jednej izbe. Inú ani nemali 😏 A že ich tam bolo často neúrekom 😏

andymady
8. dec 2024

Nechaj ho spať s vami v spalni, aspon nejaky cas, nech je v pohode. Bude vdacny a stastny 🥰

zushorvath
Autor odpoveď zmazal
nyphadora
27. jan 2025

Dovolila, 5 rocna spi s nami a pride mi zvlastne keby spala sama v izbe a my s mini babom v spalni.

zushorvath
27. jan 2025

Ahoj, my mame dve deti, mladsi ma 5 mesiacov a starsi ma 3r a 4m a spime vsetci v jednej izbe. Niekedy sa viac budime paradoxne prave na starsieho kedze obcas rozprava a obcas si zakrici zo sna, ale da sa to prezit. A je to moje najmilsie obdobie.. najkrajsie rana 🙂 dopraj mu. Predstav si samu seba.. ako by bolo tebe samej v izbe, kym by v inej boli traja spolu.
Svagrina sala prvu dcerku do jej izbicky v 2,5r. ked sa narodilo druhe bola sama v izbe… teraz ma 6r a chodi k nim casto do spalne, kym mladsia v pohode spi. Takze vidiet ze to boli pre nu skoro a ze potrebovala byt s nimi. Len oni si isli tvrdohlavo svoje..

stanka2612
27. jan 2025

Jasné,že hej. U nás to aj tak bolo. Keď sa narodila malá, starší už dávno spával sám vo svojej izbe. Po jej narodení prišiel zase k nám do spálne. Je to tak doteraz (8 a 3 roky). Vôbec neriešim, pokiaľ budú chcieť, budú s nami. Nechcú spať ani spolu v izbe sami a mne to nevadí. Malí sú len raz, nebude to naveky 😊

zushorvath
27. jan 2025

A doplnim ze starsi syncek spi vo svojej posteli prisunutej z manzelovej strany a babatko medzi nami… aj ked ma tiez svoju postielku.. no do nej akurat tak na noc presuvame velke vankuse.. 🤣. A vobec sa nebudi na mladsieho. Vyskusaj, uvidis.

riyadh
27. jan 2025

Ano dovolila, mam 3 a pol roka rozdiel, a aj ked od 2r nauceny synator u seba v posteli, izbe, kolko x sme skoncili v manzelskej 2x2m vsetci 4ia😂😊😘postel synova postielka prazdna😊

anna_anicka83
27. jan 2025

Mám doma 6 ročnú, v spálni má posteľ, jej brat postieľku a my manželskú. Mali sme pokusy dať ju do izby, dokonca by bola v izbe s veľkou sestrou, ale aj tak k nám stále behala. Je proste citlivejšia, emotívnejšia a je aj v takom strede, že o 6 rokov staršia sestra a potom o 4 roky mladší brat. Hľadá svoje miesto a potrebuje byť uisťovaná, že je milovaná. Mimochodom, ako večer zaspí v spálni, nikdy sa nebudila na bábätko, ani teraz(včera prereval jej brat kvôli bolesti pol noci a ona sa nezobudila) ale keď bola preč z izby, tak sa zobudila aj trikrát za noc🤔😀

anna_anicka83
27. jan 2025

@maxik24 Ale to vôbec nemusí byť pravda. Naša malá všetko, rituál, rozprávky, ležali sme pri nej do zaspatia, sestru v izbe. Aj tak sa vždy večer zobudila a prišla k nám. Vlastne sme mali malé babo a aj tak sme sa väčšinu času točili skôr okolo nej ako okolo nového člena😀Najstaršej sme prečítali rozprávku, dali pusu a išli preč z izby a spala. Aj keď sa jej narodila sestra, nemala potrebu spať s nami a to bola určite odstrčenejšia ako táto druhá pri bratovi (tá je náročnejšia od narodenia). Táto je citlivka, strachoprd a decko s úžasnou fantáziou, s nami cíti bezpečne, zaspí za 5 sekúnd a celú noc spí. Jasné, keby neboli priestorové možnosti, tak asi viac riešime. Ale teraz nám to vyhovuje. Lepšie ako hodinové uspávanie a potom sa k nám natlačila do postele. Trikrát sme ju odniesli späť, trikrát sa vrátila😀.

Strana
z2