icon

Jasle a škôlky v Bratislave

mirkacingel
5. máj 2017

ahojte maminy.
aj Vy máte problém, že vám východniari obsadzuju bratislavské jasle a škôlky?
narodila som sa v BA a neviem dostať dieťa do škôlky, no musím nastúpiť do práce a na súkromné zariadenie peniaze nemám.
aké máte skúsenosti vy?

zuzitko74
5. máj 2017

@esther03 No dobre, ale čo ti pomôže, že ťa to štve? Treba hľadať riešenie, hnev je len zbytočné plytvanie energiou. Tí ľudia tu žijú, riešia si škôlky, tak jednoducho s tým musím rátať a obracať sa. Vyvraždiť ich, by bolo nehumánne, deportovať nemožné a dobrovoľne neodídu.

moni244
5. máj 2017

@esther03 no vidis 😉 sikovnejsim patri svet, vzdy to tak bolo a aj bude

katka253111
6. máj 2017

@zltyslonik a ked uprednostnuju deti co tam maju surodenca, ale zaroven su tie deti aj o 4 a viac mes mladsie? Tak je to podla teba ok? Ze ktora ta moznost ma prednost

esther03
6. máj 2017

@zuzitko74 pozri keby mne dieta do skolky nezoberu a cezpolneho hej, spravim na MU taky cirkus, ze pani riaditelka by si ani neskrtla. Ale dieta mi zobrali, tak toto neriesim, nech si to kazdy poriesi sam. Kazdopadne som za to, aby konecne presiel zakon, ze ti co v meste neplatia miestne dane, nech nemaju narok na parkovanie (tak ako je to v Starom meste), nemaju narok na skolku atd. A je mi uplne jedno, ze cezpolny nema kde dat decko lebo ta skolka sa financuje z mojich dani. Nech si to poriesi opatrovatelkou alebo ako chce.
@katka253111 ak platia dane nech pokojne uprednostnia surodenca s tym problem nemam.
@moni244 to nie je o sikovnosti... alebo potom vsetkych politikov a kapitanov mozeme nazvat sikovnymi a hadam sa zhodneme, ze toto slovo k nim nie je prave najvhodnejsie...

adula12
6. máj 2017

@esther03 😂 je demokracia 😉 to ked zmenim pracu, tak si budem zakazdym kupovat nove byty??? Smiesna si...

esther03
6. máj 2017

@adula12 ved si najdi skolku tam kde byvas, nemusi skupovat pri zmene prace byt. A ked nestihas decko vybrat zaplat si opatrovatelku.

bialica
6. máj 2017

Tak si zapis dieťa do Humenného do škôlky :D

moni244
6. máj 2017

@esther03 😀 toto fakt dokazu riesit len slovaci.

adula12
6. máj 2017

@esther03 dobre... staraj sa o svoje "decko". 😚 ja si poriesim svoje deti v bratislavskej skolke. 😉

zuzula777
6. máj 2017

Nestacim sa cudovat kolko negativnosti dokazu mamicky vyprodukovat...

moni244
6. máj 2017

@zuzula777 no lebo je to ich mesto a my pristahovalci im berieme skolku a parkovacie miesta 😀

akronop
Autor odpoveď zmazal
moni244
6. máj 2017

@akronop presne tak 😀 ale keby nebolo pristahovalcov, mozu polku obchodov, sluzieb, restik zavriet, lebo by tu nemal kto nakupovat 😀

moni244
6. máj 2017

@akronop chlapov nie, ti su najlepsi na vychode 😀

zuzitko74
6. máj 2017

Pointa je v tom, že ty by si niečo robila, tak to má byť.

natalienka12
6. máj 2017

@esther03 škôlky sú financované zo štátneho rozpočtu, do ktorého platia aj cezpoľní!

zuzitko74
6. máj 2017

@natalienka12 Ale no tak, buď trošku slušnejšia.

natalienka12
6. máj 2017

@zuzitko74 píšem IP

esther03
6. máj 2017

@natalienka12 😁😁😁 no nič aj na takých ako si ty slnko svieti...

dankabodvanka
6. máj 2017

@mamutka Je to chyba starkej, že sa takto nechala zapriahnuť...ako otrok ☹ Je mi jej ľúto, že si nevie presadiť svoje a na dôchodku oddychovať a nie sa strhať , lebo mladí nie sú schopní sa o svoje deti postarať ☹

anuliiik
6. máj 2017

Ano.mam presne tuto istu skusenost.z ihriska poznam plno bratislavcanov aj cezpolnych.podotykam ze sa kamaratim s oboma skupinami (aby niekto nemal pocit ze som utocna), ale toto je fakt.dva roky po sebe mi dceru do skolky nevzali.a to druhy krat mala takmer 4 roky.zato chlapca ktory bol o dva mesiace mladsi bol prijaty na supu.a takychto tam bolo xy.a zaujimave je ze ludom co su odtialto,nevzali takmer nikomu.ja chapem ze aj oni potrebuju skolku ale najprv by sa mali riesit bratislavcania.uz vidim ako by na vychode uprednostili bratislavske dieta.ale sak ako sme si naucili,tak mame...

celasapremenim
7. máj 2017

@anuliiik na východe by si dieťa mať v škôlke asi ani nechcela 😂😂😂😂

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
smejko5ka
7. máj 2017

autorka ozaj mohla napisat cezpolny a nie vychodnari. ja som vychodnarka a som na to hrda. zijem a pracujem tu uz 15 rokov. bohuzial, stat viac financuje ba a zapad, preto nie vzdy je mozne si najst dobru pracu na vychode. zaroven ja som si tu nasla teraz uz manzela, tak som prisla za nim. a ver, ze keby sa dalo kvoli praci, urcite by sme radsej byvali na vychode. dcerka je tam takmer cele prazdniny, ze jej tam lepsie. ja tu nemam velmi kamosky z vychodu a tie co mam, utekaju cez volno "domov" napr na stredne, juzne slovensko, takze nie len bez vychodu je prazdna Ba cez prazdniny/sviatky. dcera sa narodila uz ako bratislavcanka a tiez ju nemohli hned od marca zobrat do skolky, tak bola v sukromnej a potom sme cez znamych vybavovali, aby sa dostala od septembra. ale ked chcel manzel dat riaditelke aspon kavu a dezert, ze ich mame dat radsej ucitelke🙂 cize nie vsetky beru uplatky. ale bohuzial,ak chcu, aby boli skolky lepdie,krajsie, ani sa necudujem,ze musia brat. jedna mamicka tam mala problemoveho syna a neskor chcela dat aj dceru,ponukala riaditelke nejake vyhody,ktore odmietla, tak mamicka podala podnet a nasledne uz dalsi rok musela prijat menej deticiek ☹ lebo chcela vyhoviet,tak mala nadramec. cize obcas su udania na skodu a riaditelky medzi skolkami sa poznaju, tak neviem, ci ti potom dieta vobec niekde zoberu. a tiez tam boli deti z inych mestskych casti. zjavne tu mali rodicia robotu, tak aby deti stihli vyzdvihnut z ms,ked pojdu z prace.a moja sesterka je uz teraz riaditelkou/ucitelkou v MS na dedine na vychode a ver, ze lepsiu skolku by si nenasla🙂 zalezi od riaditelky, uciteliek. susedka mala v inej skolke v ruzinove a tam boli otras. prestahovali sa do petrzalky, zmenili aj skolku a uplne super.aj nasa v ruzinove bola super🙂

smejko5ka
7. máj 2017

@katka253111 tebe by sa chcelo vozit 1 dieta do 1 skolky a druhe do inej? prip.podla poctu deti 🙂

smejko5ka
7. máj 2017

@esther03 nie kazdy ma na byt vBA a opatrovatelku a ked tu ma @adula12 pracu, musi dat deti tu, aby ich stihala dat i vybrat z MS. nie kazdy ma napr rodinnu firmu, tak uz na obed moze ist pre dieta.

esther03
7. máj 2017

@smejko5ka ok,ale až keď budú prijaté deti bratislavčanov a bude voľné miesto...Ale nie,že bratislavčanov dieťa do škôlky nedostane hoc ma TP v Ba a aj tu pracuje. Z mojich daní (ak mám TP v Ba) sa platia skolky (údržba,platy učiteliek...),škôlky vBA sú preplnené (aj z dôvodu cezpolnych i keď to nie je jediný dôvod) a škôlky na dedine či v iných mestách sú poloprázdne. a hádam ja trvalé žijúca a pracujúca v Ba,odchádzajúca sem miestne dane, nemám dieťa voziť do Michaloviec alebo do Samorina...Našťastie naša miestna časť uprednostňuje pri prijmani deti ,ktorých rodičia majú tp v tejto casti. A áno, boli sme takto uprednosteni...Našťastie.

adula12
7. máj 2017

@smejko5ka konecne niekto rozumny 😍 prosim ta, ktoru skolku v ruzinove by si mi odporucila? lebo my s muzom robime na drienovej a tam su tusim hned vedla dve aj so skolou sa mi zda.

smejko5ka
7. máj 2017

@adula12 nasa chodila na stastnu, to je v prievoze. a kamoska nebola vobec spokojna s pivonkovou. ostatne neviem 🙂

janci27
7. máj 2017

Baby, bohuzial. Vzdy to tak bolo, ze tu byvali cezpolni, je a aj bude, tak sa s tym zmierte. Myslim, ze tato diskusia vznikla uuuplne zbytocne, len sa tu navzajom osocujete, situaciu to nevyriesi a nikam toto nevedie. A nevyriesia to ani ziadne vase podnety na prislusne urady, ani nic podobne. Za poslednych niekolko rokov takato situacia tu bola, a verte mi, ze este dlho aj bude. To by museli v nasej vlade nieco preto spravit ako sa kedysi slubovalo, ze sa vybuduje viac skolok. A kazdy si riesi svoju situaciu s TP ako mu v danej chvili vyhovuje. Ak niekto pride pracovat do BA a vie, ze to bude len docasne, nebude si predsa menit TP. Ak niekto byva napr. v prenajatom byte, tiez si nebude menit TP, uz vidim nejakeho majitela, ze mu to umozni..proste situacii je vela, a ked dana rodina ma aj deti, tak prirodzene ich chce dat do skolky/skoly v meste, kde ziju..Takze asi tak..prajem vam peknu nedelu, aspon tu v BA je pekne pocasie, takze sup von so svojimi detmi 🙂