icon

Je normálne, keď sa syn nelúči v škôlke?

5. feb 2024

Dieta ma nepobozka ked ide do skolky ani ked pridem pre neho, nepozrie sa na mna a ide do triedy, inak ma lubi, je to normalne? Dakujem. ,

pribinak
5. feb 2024

Ty sa s ním ako lucis? Alebo ako sa s ním zvitas?

10zabka
5. feb 2024

je, dieťa si neuvedomuje, že sa má s tebou rozlúčiť, pretože cíti istotu, že sa pre neho vrátiš

viestta
5. feb 2024

Vsak ked trvas na pusinke, tak mu ju daj ty

dzulli1980
5. feb 2024

No moja dcéra beží do školy od okamihu ako vyjdeme z bytu, absolútne priesvitná som pre ňu ... sama ju vo vestibule zastavím, dám pusu, krížik na čelo ... hej, je to úplne normálne, má nové podnety, nových kamošov, Ty si pre neho jednoducho už "okukaná".

cookie29
6. feb 2024

To vazne?
Skus sa chvilku dat na miesto 3 rocneho dietata. Kazde je ine a kazde reaguje inak. Ale predstav si, ze pre niektore odlucenie od maminky moze byt fest tazke. A ked sa jej stuli do naruce, tak to bude este tazsie pre neho... takze radsej podvedome kompartimentuje... a ine je nesmierne rado, ze si najde zase kamaratov, nove hry, bude veselo a tesi sa a vie ze maminku uvidi vecer... a naopak, pri vecernom zvitani sa Ty na dieta tesis a predstavujes si ako sa Ti vrhne do narucia... ale ono... mozno si ho vytrhla z hry, mozno sa ti chce "pomstit" pretoze si ho tam cely den nechala tak nech teraz vies, ake to je a mozno len nezvlada naval emocii ked Ta konecne uvidi....

Vyber si, co len chces, moznosti je vela... moje dieta vecer, ked pridem, tak sa z usmiateho slniecka s vykrikom "mama prisla" zmeni v sekunde na jedno umrncane uplakane klbko, hodi sa na zem, nechce sa obliect, obut nic... proste kriza ako vysita. Ano je to fest neprijemne, tiez nemam chut natahovat sa... ale uvedomujem si, ze chuda, cely den sa prisposobovalo, respektovalo pravidla a teraz to potrebuje odventilovat... a vie ze pri mne moze, lebo ja ho budem milovat, nech je akekolvek... skus pozriet pod hladinu a patrat, co za tym moze byt, z pohladu dietata. Nie Tvojho

tiika
6. feb 2024

Normálne je niečo cítiť, prežívať, prejavovať sa. Takze áno. Otázka by mohla byt skôr, čo to znamená?
Niečo tým vyjadruje.. môže byt nahnevané, že tam ide, že ideš preč od neho? Alebo je smutne a keby sa s tebou lúči, tak by to pre neho bolo ešte ťažšie..?
Pýtala si sa ho na to? Ma takéto prejavy i v iných situáciách? Prip. ak ho nechavas niekde bez teba, lucis sa s ním, ako sa správa?

taga
6. feb 2024

A nebude to tym, k comu ho vedies?
Ak sa ty lucis, das pusu, objatie, to dieta to bude robit tiez... alebo teda ty sa aj snazis a ono nereaguje? Toto z osobnej skusenosti by som povedala ze je vyslovene nieco co sa dieta "uci z domu"

ullala
7. feb 2024

Moj syn sa tiez so mnou neluci. Ja ho musim vzdy zastavit, ked mu chcem dat pusu a povedat mu, ze sa na neho tesim, inak by sa ani neobzrel.