Kedy chodia deti v škôlke spať?
Ahojte kedy chodia spať deti v škôlke?
Chcem malému upraviť režim kým som doma lebo za dva týždne rodim a on ide prvýkrát do škôlky
3rocny)
Väčšinou okolo 12. 00,12.30. Podľa mňa mu ani nemusíš teraz nič prispôsobovať, pno tam je taka "davova psychóza" ze idú spať všetci, tak aj tvoj syn sa prispôsobí
Viem že nato sa nepýtas, ale za dva týždne rodis a od za dva týždne nastupuje do škôlky ?
Dosť nešťastne rozhodnutie
@klip0 no blbo im to vyšlo.. v skolke by som dala 2 mesiace odklad.. rozbita po porode riešiť vodenie a vyberanie dieťaťa a choroby...
V škôlke chodia spať hneď po obede ale v tvojej situácii by som ho tam dala len na pol dňa aby sa necítil vymenený novým bábätkom.
U nás presne o 12.00
spávať sa chodí okolo 12-tej...do 8:00 už musí byť v škôlke.....na začiatku roka môže mať daná škôlka aj adaptáciu teda deti chodia do škôlky len na pár hodín, niekde je to prvý týždeň len na 2-3hodiny...dieťa prvý rok v škôlke ti prinesie domov všetky choroby, neviem či je to dobrý nápad pri novorodencovi, detto prispôsovbovať vstávanie nielen novorodencovi ale aj staršiemu ktorého treba zaniesť a vyzdvihnúť zo škôlky.....
@lienka875 ved tie dva mesiace nech normalne zaplatia ako keby chodil a nastúpi potom.. aspoň tam už nebude polka osadenstva revat,lebo budu zabehnuté tie deti..
@klip0
Veď keď nebude chcieť chodiť a nebude sa mu páčiť tak to odložíme .. máme adaptacny proces na dva mesiace.
Vyšlo to tak,tak to vyskúšame.
A každé dieťa je iné.
12-12:30 ono u nás čítajú rozprávku takže tak.
A dcéra nastupovala 2 týždne pred mojim pôrodom. Zvládla super, tešila sa a celú škôlku zboznovala. Už je školáčka.
@januska12323 ano máme odaptacny proces ale napísaný že celodenný tak neviem ako to myslia.
Ale rozhodli sme sa ho dať na pól dňa možno menej uvidím ako sa dohodneme čo odpurucia
U nas ked dieta “nespi” v skolke tak som pre ne chodil o 12:00. Vtedy isli z obeda takze kym sa prezliekli uz mohlo byt cca 12:30. A ja veru tento rezim som mala u vsetkych deti kym boli v skolke. 12:00 obed. 12:30 spat do cca 14:00-14:30.
Kazdopadne ozaj. Vyskusaj a uvidis ako mu v skolke bude. Ale rataj s tym ze moze prist aj ziarlivost. Ze je “odlozeny” a ty mas teraz iba babatko…
Samozrejme to tak byt nemusi a cas straveny v skolke ho bude naplnat. A poobedie si uzijete spolu 😉
Este mozno aj to ze-rataj (tiez to nie je pravidlo) ze ti kazdu chorobu bude nosit domov k malickemu babatku.
Prveho som tak doma nechala lebo sme cakali druhe. Tak “lahsie” mi bolo prechadzat chorobami uz s viac ako rocnym dietatom nez par dnovym/tyzdnovym.
A ti poviem teraz co mame stvrte. Mala pol rok a uz tolko chorob ze sa dr “smiala” ze si chuda odskakala uz tych chorob ☹
Vsetko zo skoly starsi nosili.
5. Choroba. Kiahne. Kasel. Sopel.
Okolo 12.Prve dní asi budú chcieť aspoň u nás to tak bolo, že dieťa bolo v škôlke 2 hodiny, a čas sa predlžoval.Ak máš možnosť, budeš stíhať, vládať ber ho domov hneď po naobedovani to poobedie mu v škôlke nič nedá len spia, olovrantuju a von sa ide okolo 15 a to ho asi nechceš nechávať do nejakej 16, keď si doma s druhým.

U nas okolo 12tej.