Kedy sa budia vaše 6 ročné deti?
Kedy, o ktorej sa rano budia Vase 6 rocne deti? U nas vstava sinter okolo 04:30-05:00 hod. (vcera uz 02:30). Uz si lahnut nechce, pisti, mrnci, az vresti. Musim ku nemu vstat lebo sa ani sam neprezlecie, neoblecie. Pyzamo si vyzlecie no holaty by dokazal behat snad aj pol hodinu kebyze ho ja neobleciem, nejde mu to. Problem nastava uz pri tielku, cez hlavu ako tak prevlecie no cez ruky uz nie, to nevie a hned sa rozculuje, oblecenie hodi na postel a radsej beha z holym zadkom. Jest si tiez sam nezoberie, vsetko mu treba vytiahnut, nachystat a polozit pred neho inak pisti, krici, vresti kym to nedostane.
Cely den je hore , na obed nespi. Ja som kazdym dnom nevyspata coraz viac, aj ked idem spat o 20:30 rano ma stipu oci, potom cely den nevydrzim "fungovat", okolo 14tej uz som fakt unavena a do 18tej daleko. Je to dieta pri ktorom nie je mozne lahnut si ani len na chvilenku, vyzaduje neustalu pozornost a neustaly dozor
6 ročné deti už nespia cez deň...
skúste psychiatra - dajú niečo na ukľudnenie, a potom do špec. MŠ ,alebo špec. ZŠ...
ak je celý deň doma tak to je o nervy ....
@deti95060810 čítaj! Užíva tiapridal. Chodi do spec. MS na 4hod denne
@korytnacka1 a preco di sa neozvala mamicke, ktora tto chcela s tebou obehat?
@janinah skolku na cely den? Tiez by som chcela no v skolke je tak ako aj doma tazko zvladnutelny, preto je tam len na 4 hodiny. Nema este asistenta
@pribinak @deti95060810 to nie je specialna skolka ale bezna
@charlie1980 pokial viem tak autizmus sa diagnostikuje v 5 rokov veku. Od narodenia je vyvojovo pozadu, hypotonicky syndrom. Nikto to neriesil ked som chodila po lekaroch, ze so synom nieje nieco v poriadku. Pohlo sa to az v oktobri 2015. Jeho spravanie brali ako obdobie vzdoru dost dlho. ADHD na 100 % diagnostikovali az zaciatkom tohto roku, dovtedy odbornici tvrdili, ze mu nic nie je. Urcite pockam na tu vysledky diagnostiky z BA. Nikto, nikto mi nedal doporucenie na diagnostiku. Nasa pediatricka ani synovi neurobila prehliadku co ma byt medzi 5-6 rokom, vraj netreba ked sme takmer stale v jej ambulancii, ze ho vidi casto. Na diagnostiku nam dala odporucanie az psychiatricka
@korytnacka1 vieš čierny Peter zostal v tvojich rukách každý dáva od toho ruky preč.Preventivku ste mali mať a mala si si ju vybojovať.Mozno je taký živý a neunavitelny z toho lieku.treba nájsť dobrého neurológa psychiatra a pátrať čo mu je
@deti95060810 chodi do beznej skolky na 4 hodiny denne. K psychiatricke chodime, i psychologicke. Ako liecbu uziva Tiapridal (iba pred spanim)
@eliska13 psychiatricku mame najlepsiu v ramci mesta. Na preventivku som si vydupala horko tazko u dr. , ked sme prisli na objednanu hodinu poslala nas prec, ze naco ju bude robit
@beky1813 preco? Rodicia nesuhlasili aby som isla niekam s cudzou osobou
@korytnacka1 Pokial vies.....ale ty nevies....ty nechapes ani tomu, preco sa tvoj syn nedokaze naucit (nechapes podstate, ze ma poskodenia, ktore sa navzajom prelinaju). Ty nechapes, co je to za vyvojovu poruchu....a nie....autizmus mozu v 2.rokoch opatrne predostriet a v 3.rokoch spolahlivo diagnostikovat.
Tvoju celu story uz poznam od A-Z. Ziadne doporucenie na tuto diagnostiku nepotrebujes.
Obdobie vzdoru je jedna vec, triada poskodeni je druha vec.
Cize znova sa budem opakovat: to ty si si malo zistovala, nebola si u spravnych odbornikov, pretoze keby sme ta neposlali na diagnostiku autizmu pod tvojimi minulymi nickmi, tak spis asi doteraz na vavrinoch. Teraz na teba samozrejme tlaci cas, lebo sa schyluje k sk.dochadzke a ty nevies, co s dietatom. Plne ta chapem. Prespala si kopec casu.
@korytnacka1 Za tuto vetu (argument) by som ti najradsej dala jednu sprava/zlava.
@korytnacka1 a ty si nesvojpravna, ked potrebujes dovolenie rodicov? Zase jedna z tvojich xy vyhovoriek
@charlie1980 mozno nechapem kopu veci no uz vyse 2 rokov "tlacim" na lekarov aby syna riadne diagnostikovali. Presli sme ix y ambulancii aj mimo mesto. Presli sme nespocetne mnozstvo odbornikov a co z toho? Diets nenapreduje, sice mame diagnostikovane viacere diagnozy aj sa s dietatom pracuje no progres ziadny. CSSSP si myslelo a stale mysli, ze bezna skolka mu pomoze v napredovani, uz tam bude o chvilu rok a ocakavany progres nenastal, neodkukava od deti, ani s nimi byt nechce, robi im zle, skriabe ich, kope, bucha, hryzie. Triedna si s nim nevie sama rady. Vonku ho musi stale drzat za ruku (tak ako ja) aby niekam nevybehol na cestu, neodbehol. Vo vyvoji nastal regres, to co vedel nieco z toho pozabudal. Koncom mesiaca budeme mat uz aj diagnostiku z Dialogu, sprava je uz hotova. Po vysetreniach chodime od narodenia, syn ms hrubsiu zdravotnu kartu ako ja. Urcite nesedime doma, vysetreni je mnoho. Na neurologiu chodime od narodenia, k tomu este chodime do Dialogu, na gastro , alergologiu , genetiku, psychologiu, psychiatriu, stacionar, kardiologiu, nefrologiu, centrum vcasnej intervencie + CSPPP
@beky1813 nepustia ma so synom takto. Na vysetrenia, ktore si dalej mimo mesto nas otec vozi autom. Ked som im hento navrhla pozreli sa po mne ci mi nesibe a ci verim nejskej zenskej, ktoru nepoznam, ze mozem ist ale sama jedine
@beky1813 nie nie som nesvojpravna ale musim dodrziavat ich pravidla co oni povedia inak sa mozem zbalit a vypadnut z bytu
@korytnacka1 tak si mala ísť sama busom vlakom...je to tvoj syn!iba ty zaňho bojujes a budeš bojovať.nepoznam aké znaky má autista, mentálne retardovaný, ale sama vidis,že ok nie je
Čo tak ísť k neurológovia sama a porozprávať sa čo môžeš od neho očakávať čo má zmysel ho učiť, aké sú vyhliadky?
@charlie1980 jednu sprava/ zlava by mi dali moji rodicia keby nieco take urobim. Vsetky kontroly, vysetrenia a sedenia musim zapisovat do kalendara. Ak nieco nedajboze nezapisem mam z toho hned zle.
28.11. by som mala ist do Andreasu na stretnutie, ja som rada , ze sa mi ozvali no kedze nemam kde nechat maleho musela by som ho zobrat zo sebou, otec si nemoze brat stale dovolenku v praci. Vlakom by cesta hore dole vysla cca.20 eur. Najviac ma zarazilo, ze si pytaju az 150 eur za sedenia co si ja dovolit nemozem zaplatit a rodicia by tiez 150 e za diagnostiku nedali, je to vela. V ACVA sa neplati nic, tam sme tiez v poradovniku
@eliska13 uz sa opakujem ako papagaj, k neurologovi chodi syn OD NARODENIA kazde 3 mesiace, to neurologicka synovi predpisala Tiapridal. Ona tiez suhlasi, ze dieta patri do specialnej skoly no vraj nie je opravnena davat posudky, to moze psychiatricka. Ake su vyhliadky? Hrozi, ze ani do 1 roka rozpravat nebude pretoze ma poskodenu cast mozgu kde sa vyvija rec, neda sa s tym nic robit. Kedysi uzival Encephabol no nezaberal mu
No tak nezavidim ti. Kedy chodi spavat? Dala by som mu zobrat krv na mineraly, stitnu zlazu, celiakiu , mlieko a vsetko mozne. Bez srandy. Potom by som riesila dalej. Nasa spavala hrozne, kym sme nevylucili lepok, (zistili jej celiakiu). Moja zlata mamicka, chapem ako sa citis, nedospala som to nikdy a maly buntosi teraz, ale zas kvoli zubkom, co by somzato dala, keby sa dal spanok kupit v prasku a ako mi to udiera na nervy. Aj by som sa dala zavriet do blazninca aby som sa vyspala, ale nechcu ma 🙂
@pribinak nebuď na mňa podráždená....😉 Tebe som nepísala, tak sa nemusíš ku tomu vyjadrovať, a už vôbec nie takým blbým spôsobom.... 🙄autorka nepísala v hlavnej správe o žiadnom lieku....nečítala som kto čo napísal...
napíšem ti IP, to bude najlepšie....
@korytnacka1, pepac, citala som len uryvok, skoda ze si tam vsetko nedala, mrzi ma to, neviem ti pomoct. Skus sa spytat ci by nemohol valerianu kvoli spanku :( Ach, je mi to luto.
@korytnacka1 vážne davaš 6 ročnemu synovi Tiapridal? Naštudovala si si niečo o tých liekoch? Ja viem že počuvaš lekára za zle ti to nemám no ja by som ich nedala ani nepriatelovi tobôž dieťaťu ...pri týchto liekoch dokonca ani nebolo skumane ako deti alebo mládež na ne reagujú väčšinou sa podávajú starým ľuďom alebo alkoholikom ...a vedlajsie účinky nespavosť,nepokoj (tie minimalne a dala som ich sem preto lebo tvoj syn nespi a je nepokojný) skús si pozrieť tento dokument
https://www.youtube.com/watch?v=--x1alczkQo@korytnacka1, neznasam ked povie niekto ze dieta je lenive. Ano moja je leniva upratat si, ucit sa do skoly, tak to oddialuje, ale hento nie je lenivost, ani ked dieta zacne neskor chodit. To nema s lenivostou vobec nic spolocne, problem je inde, ale dieta za to naozaj nemoze. A vidim ze robis vseto aby si mu pomohla.
@88patka88 viem, ked som ho vybrala bala som sa ho malemu dat tak som to konzultovala aj s psychiatrickou a suhlasila s podavanim. V BA v autistickom centre dokonca navrhli aby uzival nie 1 tbl vecer ale 1 tbl vecer + 1 tbl rano, ze to do rana vyprcha ten liek, vyspi sa a nezabera. Bojim sa mu davat vyssie davky, samozrejme bez riadnej konzultacie s neurologickou davku v ziadnom pripade zvysovat nebudem. Podla nich by ho to malo tlmit v skolke no nemozu ho tam zvladnut, je to pre nich problemove dieta, preto je tam len na 4 hodiny
😢
@korytnacka1 zakázala by som psychiatrické lieky pre deti 😕
Prajem ti aby ste našli niekoho kto vám pomôže
@katka1981 nemyslela som lenivost ako lenivost no on ked mame cvicit na logopediu zapchava si usi, otaca hlavu. Ak to aj prave neurobi nevykona co od neho ziadam, asi nerozumie co od neho chcen lebo hladi po mne jak teliatko. Od rodicov pocuvam stale, ze ho nedokazem nic naucit, ale co tom mam robit nasilu? Mam ho o tu stolicku co? Prilepit? Aby sedel a aspon chvilu vnimal co mu chcem? Skusala som uz aj za odmenu ako to skusala logopedicka, nic, on mi tu odmenu radsej vrati akoby to mal urobit, povedat. Ja viem, ze mu to nejde len som smutna, zmatena, nastvana sama na seba ze chodime uz 2 roky na logopediu a nic sa nezmenilo, ba, este horsie, komunikuje pistanim, mrncanim a piskotom, zvukmi ako opicka s prepacenim, uz neviem ako to nazvat. Pripadam si fakt neschopna. Viacery nad nim sedeli, po nikom nechce opakovat
@88patka88 dakujem

@korytnacka1 Lebo ty nerozumies ani zakladom autizmu. Su autisti verbalni, aj neverbalni. S mentalnou retardaciou a bez mentalnej retardacie. Vraj aj Einstein bol autista. Ak vsak tvoj syn je v 6.rokoch na urovni, akej popisujes, potom si zrejme spala na vavrinoch, pretoze taketo dieta uz MUSELO javit znamky okolo 2.rokov. Ale zas sme na zaciatku 😀
Cakaj na vyhodnotenie, ktore si mala urobit uz minimalne pred 3.rokmi. Informuj sa v skupine na postup.