icon

Kedy začne povinná škôlka od 3 rokov?

9. okt 2025

Ahojte vedel by mi niekto poradit lebo v jednej veci sa ohladom povinnej dochadzky do skolky stracam.
Mojho syna sa uz bude tykat ta povinnost od 3 rokov.
Ale ked dovrsi 3 roky v mesiaci maj tak v ten skolsky rok uz ma navstevovat skolku??
Lebo chapem ze take dieta narodene v septembri, oktobri atd tak jasne nastupia ako takmer 3 rocne.
Ale co deti narodene v jarnych mesiacoch??

Strana
z2
autor
9. okt 2025

Zvrtlo sa to tu klasicky k teme sudenia inych matiek ale nevadi dakujem aspon za prispenie k teme 😬

sisska96
10. okt 2025
@anonym_41d090

3 ročné zdravé dieťa s plienkami je lenivosť rodičov

@anonym_41d090 Však to dakedy do 2 rokov bolo odplienkované každé decko a teraz je ok donekonečna. Minule bola téma že 8 ročné decko sa pociká v noci.... No tedaaaa

vevesh
10. okt 2025
@anonym_41d090

3 ročné zdravé dieťa s plienkami je lenivosť rodičov

@anonym_41d090 toto vie vyprodukovat iba niekto, kto nema sajnu o biologii cloveka. Dieta sa odplienkuje same, ked dozrie, nie, ked sa rodic rozhodne...

vevesh
10. okt 2025
@mooonika1975

@kiki68 akurát asi nie je jedna ucka na 24 deti maličkých ako tu na SR

@mooonika1975 su 2 na tolko deti, s moznostou 3. Mne sa paci aj v nemecku to, ze vela studentov/stredoskolakov/po vysokoskolakov robia po skole dobrovolny socialny rok (nie je to povinnost), a 50% z nich pracuje v skolkach a skolach ako vypomoc pri detoch (a dalsich 50% v domovoch dochodcov).

anonym_41d090
10. okt 2025
@vevesh

@anonym_41d090 toto vie vyprodukovat iba niekto, kto nema sajnu o biologii cloveka. Dieta sa odplienkuje same, ked dozrie, nie, ked sa rodic rozhodne...

@vevesh ale prosím ta, keď je dieťa zdravé a vyvíja sa normálne a rodič sa mu venuje, či už hrou, citanim, komunikáciou, socializáciou, tak 2 ročne dieťa je schopné sa odplienkovat, ale to chce aj trpezlivosť. Nie týždeň ho učím a keď to nejde tak sa na to vyprdnem. 😀

anonym_41d090
10. okt 2025
@sisska96

@anonym_41d090 Však to dakedy do 2 rokov bolo odplienkované každé decko a teraz je ok donekonečna. Minule bola téma že 8 ročné decko sa pociká v noci.... No tedaaaa

@sisska96 je ľahšie nájsť dieťaťu diagnózu ako porucha porozumenia, porucha reči, porucha správania a potom šup, plienky do 5 rokov. Nečudujem sa týmto porucham, keď deti vychovávajú mobily od malička

sisska96
10. okt 2025
@anonym_41d090

@sisska96 je ľahšie nájsť dieťaťu diagnózu ako porucha porozumenia, porucha reči, porucha správania a potom šup, plienky do 5 rokov. Nečudujem sa týmto porucham, keď deti vychovávajú mobily od malička

@anonym_41d090 jasne ja tiež toto vidím okolo

vevesh
10. okt 2025
@anonym_41d090

@vevesh ale prosím ta, keď je dieťa zdravé a vyvíja sa normálne a rodič sa mu venuje, či už hrou, citanim, komunikáciou, socializáciou, tak 2 ročne dieťa je schopné sa odplienkovat, ale to chce aj trpezlivosť. Nie týždeň ho učím a keď to nejde tak sa na to vyprdnem. 😀

@anonym_41d090 nie, zdrave dieta a jeho cns sa vyvija do 8 rokov. To neznamena, ze vsetky deti do 8 rokov budu nosit plienky. Ale je to normalne a je urcite % deti, ktore potrebuju takuto dobu a su zdrave. Drviva vacsina ma dozrievanie cns okolo 3 rokov, niekto skor a niekto neskor. Mam 4 deti a za sebou skalu odplienkovania od 18 mesiacov do 9 rokov, takze viem velmi dobre o com hovorim.

vevesh
10. okt 2025
@anonym_41d090

@anonym_41d090 a estw jedna poznamka, dieta nemas co ucit sa odplienkovavat - bud chape a vie udrzat moc alebo to nechape a nevie udrzat moc. A "ucenim" ho teda nenaucis moc a stolicu zadrzat. To nie je nasobilka ci basnicka na zapamatanie.

jaass
10. okt 2025

@anonym_autor 3 ročne deti ešte majú plienky? Bavíme sa o zdravých detickach….

anonym_52eace
14. okt 2025
@sisska96

Len som zvedavá že čo s takými detmi ktoré nie sú naučené na WC a donekonečna nosia plienky

@sisska96 no, treba trosku aktivnejsie deticky ucit bez plienok
Chapem ze dnesne matky “nemaju cas” a pohodlnejsie je im supnut plienky

sisska96
14. okt 2025
@anonym_52eace

@sisska96 no, treba trosku aktivnejsie deticky ucit bez plienok
Chapem ze dnesne matky “nemaju cas” a pohodlnejsie je im supnut plienky

@anonym_52eace však same vyhovorky že "nie je pripravené "😂

Strana
z2