Koľko platíte za škôlku a stravné?
My budeme platiť 88 eur za komplet všetko ...
A druhá otázka či by malo vedieť dieťa ktoré nastupuje do škôlky ?
@janulicek45 40€ školné, 58€ strava
No my bohužiaľ súkromnú, to je 450€ školné mesačne plus strava na každý deň 12€ , ale my si stravu našťastie nosíme vlastnú lebo neviem kde by som toľko peňazí vzala.
@janulicek45 ja mám predškolácku už platím iba 20€ stravu ale predtým to bolo 50€ strava a 20€ ten mesačný poplatok že navštevuje. Nemáš to moc sú aj väčšie poplatky v iných skolkach
Mesačný poplatok 10€ a strava 1,9€ na deň + 5€ mesačne réžia
43e
@janulicek45 ci by malo vedieť čo?
@bielasovicka Asi by sa mali vedieť obuť (naše dcéry ešte topánky so snurkami, ale zvládli sme) použiť toaletu, jesť (moje zvládali príbor, ostatne deti ich pýtali tiež a naučili sa, ale bola to malá škôlka, niečo nad 20 deti).
@janulicek45 ja mám predškolácku už platím iba 20€ stravu ale predtým to bolo 50€ strava a 20€ ten mesačný poplatok že navštevuje. Nemáš to moc sú aj väčšie poplatky v iných skolkach
@daaaaaska Z tých poplatkov sa mi až hlava kruti, mali sme tri dcéry, toto by sme utiahli dosť ťažko, absoventske platy nic moc....
Školné 62 plus triedny fond a strava 55-60€
Tak ja odpoviem na to ze co by malo vedieť ked ide dieťatko do škôlky. Hygienické návyky čiže vypýtať sa na záchod a vedieť ho samostatné použiť. Spánok bez plienky je tiež samozrejmosť. Vedieť sa samo najesť, pit z pohara,obliecť sa. Nemusí vedieť zipsy gombíky šnúrky. Poznať svoje meno, ideálne sa vedieť predstaviť.
@daaaaaska Z tých poplatkov sa mi až hlava kruti, mali sme tri dcéry, toto by sme utiahli dosť ťažko, absoventske platy nic moc....
@evansova no mne sa tiež krútilo ešte pred 3 rokmi kedze mám 3 deti dotácie na stravu neboli a ja som len poplatky škola/škôlka okolo 250€ platila a všetky deti v štátnych zariadeniach,žiadne súkromné. Takže verím vam
@evansova no mne sa tiež krútilo ešte pred 3 rokmi kedze mám 3 deti dotácie na stravu neboli a ja som len poplatky škola/škôlka okolo 250€ platila a všetky deti v štátnych zariadeniach,žiadne súkromné. Takže verím vam
@daaaaaska Asi je teraz ťažšie vychovať deti ako za mojich mladých čias. Aj vtedy boli peniaze treba, napr. na september som šetrila celé leto, lebo dievčence každý deň prišli s novými požiadavkami, rôzne pomôcky, predplatné časopisov, každý rok nové oblečenie na TV, nové prezývky, príspevok na rodičovské združenie, bolo toho dosť. A to všetky tie školské veci štát dotoval zapojeniu daňou, inak by som bola ťažko dýchala.

@janulicek45 my školné 20€
Strava terás som platila 34€
A 35€ zapaltim a nič viac z toho beru na Mikuláša, vystúpenia pre deti divadielka,kresliace potreby,hyg.potreby.Deň detí a také
Ja veľa hračiek som uz dala škôlke