Koľko platíte za škôlku a stravné?
My budeme platiť 88 eur za komplet všetko ...
A druhá otázka či by malo vedieť dieťa ktoré nastupuje do škôlky ?
Teraz platíme len stravu lebo je predskolacka ale predtým sme platili stravu cca 50€ a školné 25€
Školne 50€ a strava cca 60€
Cca 54€ strava ak chodí celý mesiac + 50 poplatky..
@13uzivatelka11
Ako to je s tym mesiacom? Cely mesiac napr. Oktober alebo mesiac t. j. Od 21.9. do 21.10.?
@janulicek45 ci by malo vedieť čo?
@anonym_c96bc1 to do akej škôlky dávate?
@anonym_c96bc1 15 tisíc ročne + strava? A sú tam pozlátené umyvadielka a zachodiky?
@anonym_c96bc1 15 tisíc ročne + strava? A sú tam pozlátené umyvadielka a zachodiky?
@aurelia2000 v DE som platila ca 10 000 na 10 mesiacov. Je to „normalna suma“ pretoze sa vypocitva proporcionalne k platu, cim viac zarobis o viac ta oberu … 4 hodiny su pausal a kazda dalsia hodina sa plati samostatne, nebola privatna ale statna pod zastitou cirkvy…. Takze v zahranici normal. Skola v ES stala iba 650€ na mesiac, tiez nie privatna. Take palky su normalne
75€ plus strava každy mesiac inak od 30€-50€
@binarypete prepálena cena. Prečo je tak draha?
Skolke 75e, strava 65e 😅
@13uzivatelka11
Ako to je s tym mesiacom? Cely mesiac napr. Oktober alebo mesiac t. j. Od 21.9. do 21.10.?
@anonym_e6c7db veď koľko dní zje, toľko aj zaplatí 🤷♀️ je to jedno či je to za mesiac september alebo od - do. Neviem prečo práve 21. Deň by to mal byť 😀Proste za nejakých cca 20 dní.
@aurelia2000 v DE som platila ca 10 000 na 10 mesiacov. Je to „normalna suma“ pretoze sa vypocitva proporcionalne k platu, cim viac zarobis o viac ta oberu … 4 hodiny su pausal a kazda dalsia hodina sa plati samostatne, nebola privatna ale statna pod zastitou cirkvy…. Takze v zahranici normal. Skola v ES stala iba 650€ na mesiac, tiez nie privatna. Take palky su normalne
@anonym_02363c No hej, ale myslím, ze táto debata je o cenách na SK.
Teraz štátnu 91€. Predtým (presťahovali sme sa) súkromná montessori 300€ 🙂
85 škôlka a priemer stravy 90
75 skolne, cca. 65 strava + raz rocne nieco ako ZRPS
Okolo 115 na mesiac.
A na otázku, čo by malo vedieť:
Bez plienky, ako tak sa obliecť (pomôžu), použiť toaletu a umyť ruky, vedieť sa sám najesť a aspoň trošku rozprávať je fajn, ale v škôlkach sú aj "nemé" deti, ktoré sa rozrozprávajú neskôr. Ostatné sa naučí.
(Aj keď deti, ktoré plačú od rána do obeda/poobedia za rodičmi neprejdú adaptáciou a škôlka ich môže vylúčiť. U nás je adaptácia sep-dec tuším).
Teraz je uz predskolak, platime len stravu cca 35€/mesiac. Minuly rok sme platili 40€ skolka a okolo 50-55€ vychadzala tusim strava. Satelit Ba
@13uzivatelka11
@anonym_e6c7db jasne že mesiac sa mysli od 1. so 31.- skolne sa platu rovnaké, aj kebyže je v MŠ i jeden deň. Stravné podľa počtu odobratých/odhlasenych jedál.
@13uzivatelka11
@anonym_e6c7db kalendárny mesiac. Školné sa platí aj keď je dieťa iba 1 deň v MŠ. Stravu si v prípade neprítomnosti odhlásiš a peniaze sa (väčšinou začiatkom júla) vrátia.
33-36€ strava + 20€ skolne. Tento rok je predskolacka tak skolne uz neplatime a stravu len reziu 6€.
@janulicek45 strava 42 za cely mesiac + réžia 15.
Malo by vedieť jesť same, piť same, chodiť na wc, plus sa aj pooblievať, možno ľahká pomoc nevadí.
Ja som napr u nás v dedinskej škôlke a teda môj je ešte taká lavorucka. Vie papať a piť. Ale obliekať ho ešte treba, plus je plne plienkovany.
Mám šťastie že mi ho aj takto zobrali lebo to potrebuje (predčasná narodený).
@anonym_e6c7db kalendárny mesiac. Školné sa platí aj keď je dieťa iba 1 deň v MŠ. Stravu si v prípade neprítomnosti odhlásiš a peniaze sa (väčšinou začiatkom júla) vrátia.
@nikaeli u nás sa napríklad strava prepočítava každý mesiac, takže za ďalší mesiac zaplatím menej o tie dni, ktoré nebol mesiac predtým.. takže niekedy platím 50€ za stravu a niekedy 20 napríklad.. nič sa nevracia..

Cca 54€ strava ak chodí celý mesiac + 50 poplatky..