Kto rozhoduje o odklade nástupu do školy?
Viete mi poradit, ci o odklade do skoly rozhoduje svojvolne rodic? Mozem dat dieta do skoly az ako 7,5 rocne?
Nie, nemozes o tom rozhodnut sama, vyjadrenie musi vydat CPP.
@aaadkaaa nemusi len cpp ale moze aj pediater, zial poznam, ze tak dostali viaceri papier lebo mali dieta "casto chorlave" a kvoli tomu nesplnilo poriadne dochadzku v pripravke ako malo. Ked sa tam ukazalo raz za cas na par dni... Zial, velmi lahko sa to da obist ak ma kto byt s dietatom doma.
nie, nemoze o tom svojvolne rozhodnut rodic.
Musis mat odporucanie z CPP a tusim aj od riaditelky/ucitelky zo skolky, a potvrdenie lekara.
@elanor To fakt? Lebo moje dieta ma oneskorenu rec, a oneskoreny psychicky vyvin. Mam schvaleny plateny rodicovsky do 6 roku veku dietata skrz tieto diagnozy. Rec sa uz velmi zlepsuje a aj vsetko. Ale predsa len mi pride rok pozadu oproti rovesnikom moje dieta. Ale vedomostne je popredu, vie toho ozaj vela. A preto si myslim, ze nam nedaju odporucanie na nastup do skoly v 7,5 roku. Ale podla mna by to moja dcerka potrebovala az v 7,5 roku ist do skoly.
v cpp prihliadaju nie len na vedomosti, ale aj na vyslovnost, a v neposlednom rade aj na psychicke rozpolozenie.
Cize potom vsetkom co si vymenovala, si nemyslim, ze by vam to odporucenie nedali, praveze naopak.
@elanor Dakujem. Tak budem verit, ze az v 7,5 roku odporucia ist. Ten rok naviac este dcerke velmi pomoze na dozretie CNN.
CNS
odporucam sa objednat co najskor, lebo bude teraz toho vela, aby ste dostali nejaky rozumny termin. A nie az o niekolko mesiacov, lebo budu total vybookovany.
CPP myslim.
A ak chodi dieta do skolky, nezabudni si strazit termin na oznamenie skolke, ze dieta na dalsi rok ostava v skolke. Aby mu drzali miesto.
Autorka,do cpp si uz objednana? Lebo maju toho velmi vela,takze ak tak sa urychlene objednaj
O to, aby dieťa ostalo v mš žiadajú rodičia. K žiadosti o pokračovanie plnenia povinného predškolského vzdelávania od vás treba priložiť súhlasné stanovisko z Centra poradenstva a prevencie a súhlasné stanovisko od všeobecného detského lekára. Upozorňujem ešte, že aj napriek tomu, že už viete, že chcete odklad, na zápis do školy ste povinný ísť.
Papier cpp a od pediatra, plus tvoja ziadost. To potrebuje ms, aby ti dieta mohli nechat v ms.
Odklad už neexistuje, ide o pokračovanie v povinnom predprimarnom vzdelávaní. Riaditeľke MŠ, ktorú navštevuje, podpíšeš informovaný súhlas o pokračovaní v PPV. Doložíš odporúčanie všeobecného lekára pre deti- pediatra a vyjadrenie CPP. Riaditeľka vydá rozhodnutie o pokračovaní… neviem však, či je to vhodné. Pozeraj aj na to, ako sa Tvoje dieťa bude cítiť medzi spolužiakmi.
Mozes zvážit aj prípravný ročník pre deti s NKS ... tiež potrebuješ odporúčanie od CPP

Teoreticky mozes, prakticky potom chudak to dieta v kolektive ak na odklad nema dovod. Mentalny rozdiel medzi 6 a 7.5 je pomerne dost velky nehovoriac ked v 6.5 zacne chodit s 5 do pripravky. To potom aj vela stastia prajem ucitelkam v skolke a skole. Ak sa bavime o vnimavom, sikovnom dietati s intelektom primeranemu veku, zabavit ho bude oriesok.