Meškajúci rodičia do škôlky
Baby učiteľky v MS co by ste podnikli ked rodičia jedného 4 ročného ziaka v MS, pravidelne meškajú 40min až 1hodinu, 2-3x do mesiaca s vyzdvihnutim ze prídu až pred 17tou, ms je oficiálne do 16 tej... riaditeľka prosí len o ústretovosť, ale nikdy nepreplatí "nadčas", ani nehľadí ze človek má vlastné malé deti v MŠ.
Rodičia sa vyhováraju jeden na druhého ze ten mal ísť zobrať, raz zabudli obaja úplne prísť 🤷♀️
Nam sa to stalo iba raz. Tu je ale skolka do 16:00. Manzelovi o 16:00 konci pracovna doba.
Takze sice isiel z prace skor no ostal v kolone 🙈
Tak to je riaditeľka veľmi ústretová.Aj ty môžeš mať svoju rodinu, môžeš cestovať autobusom, ktorý nestihnes....stane sa raz, alebo sa ohlásia, že pár minút, ale toto nie.Ty nie si povinná tam byť po pracovnej dobe.U nás v súkromnej sa to netolerovalo max 10 min, keď volali vopred, že na moste je nehoda.To bolo vysvetlené hneď na prvom rodičovskom zdruzeni
@elizabet173 je to normálna štátna ms na Slovensku, riaditeľka ma vraj veľmi dobre vzťahy s rodičmi tak my to nemáme kaziť ze o co ide, len jedna hodina a ze to nie je každý deň 🤦♀️
@luccija ved práve, muž sa musel už pýtať z prace aby vyzdvihol malého keď sa mne nedalo skrz čakanie na rodiča
Treba zavolat policiu ako bolo spomenute vyssie. Verim, ze sa to uz nezopakuje.
Ináč vzali by ste dieťa k sebe domov? Svokra bývalá učiteľka už je 5 rokov dôchodkyňa ze vtedy za ich éry vzala dieťa ak k sebe a tam si ho rodičia vyzdvihli, len to bola iná doba podľa mňa, teraz si to neviem predstaviť
@anjelicek26 tak toto nás prosila aby sme nerobili, aj rodičia keď volali ze už už prídu a z už už za 10 min bola pol hodina.
na najblizsom rodicovskom sa postavit a povedat, ze skolka je do 16 hodiny, dovtedy treba prist pre dieta, inak volas policiu. ci sa to riaditelke paci alebo nie... a nie, ucitelky si deti brat nemozu domov.
určite nebrať domov, volať sociálka plus polícia.
To by mi veľmi vadilo.A vie riaditeľka koľko x to je do mesiaca?o ten čas nech Ti dá neskorší príchod na poobednú.Alebo skôr z rannej, ale toto sa nerobí.Staci, že si na syna sama a kto by Ti išiel pre dieťa?či ísť na krúžok čokoľvek
Nie, zobrať dieťa k sebe sa robilo voľakedy na dedine kde každý každého poznal.Ty si zaňho zodpovedná v škôlke.
Nie v žiadnom prípade by sim dieťa nebrala k sebe. Náhoda je blbec. Náhodou sa dieťa vysype vybije si zub a rodičia tá stihnú z koze zaživa
Nie.
Nechaj ho riaditeľke keď jej nevadí byť zadarmo v robote. Ak by sa opakovalo pravidelne bez vysvetlenia aj políciu volaj.
@mondolina vieš toto je rodinka z vyššej vrstvy, peniazmi sa môžu ohadzovat, niekedy mám pocit že si myslia ze si môžu robiť ako chcú
Práve preto treba volať políciu a uvidis tu hanbu
@januska12323 joj ta tam vtedy už ani nie je 😁
Raz by mi niekto nepreplatil nadcas. Jeden jediny krat. Taky skadal by som urobila, ze dovi.
Odporucit im zaplatit studentku,co bude po dieta chodit nacas Alebo Budes pri najblizsom meskani volat policiu..Po pracovne dobe ostavat Po tebe nikto nemoze vyzadovat.
@luccija vie jasne ze vie ale toleruje to ved o nič nejde, čo to sú 3 hodiny za mesiac
Domov by som nezobrala, este by sa to otocilo proti tebe. Riaditelku aj rodicov by som upozornila, ze tam s dietatom ostavat nebudes a ak by znovu meskali, zavolala by som na policiu.
Kamaratka mi hovorila, ze u nich v skolke boli tiez takito vychcani rodicia, ktori sa spoliehali na to, ze vsak tam s ich dietatom niekto ostane a meskali minimalne raz do tyzdna. Riaditelka neriesila. Potom prislo k zmene riaditelky, ona sama zavolala na policiu a rodicia mali velky problem, kedze aj ostatne ucitelky dosvedcili, ze sa to stava pravidelne. Dovtedy tvrdili, ze sa im z prace skor neda a blablabla, odkedy to riesili cez policiu, boli tam vzdy minimalne s hodinovym predstihom.
@pribinak ešte k prvému komentu, neboli rodičia zduti ešte aj ze si niečo také učiteľka dovolila vôbec?
@pietra takze asi treba ozaj takéto páky keď už to ináč nejde
Tak práve preto si nedaj skákať po hlave a či sa to pani riaditeľke páči alebo nie, volaj 158 že rodičia si nevyzdvihli dieťa z MS
tak.potom ked ich riaditelka chrani tak v tom pripade volat jej nech pride na tu hodiny strazit protekcne dieta 🙂 ked to je len 3-4 x do mesiaca...🤭🤔
Mozno budem za zlu,ale poviem mozno skusenost z ineho sudka...
Ako mala som vzdy ostavala v druzine po termine pravidelne.Rodici pracovali dlho,a otec aj ked sa snazil a robil co mohol(mama vodicak nema doteraz),nie vzdy prisiel na cas...a povacsine odchadzal este aj vecer do roboty....
Vychovavatelky boli ustretove a ako male decko som z ich strany nepocitovala hnev,napatu situaciu,podrazdenost a hrozenie policiou...sice starki pre nas sem tam chodili,neskoro poobede nikdy.
Ale neriesila som to,mozno sa spytam rodicov na to,ci nemali problemy a ako tuto situaciu resili..
Z nasej strany,chvalabohu si muz zmenil pracu,lde konci o 15:30,inak by sme mali velky problem.
(Muz rodicov nema ,moji sa dlhe roky nezaujimali a keby aj teraz mohli,skolila ich teraz rakovina a choroba)
Takze s muzom sa sami obraciame okolo deti,...
Ja pracujem v nemocnici,takze takmer nemozne,kedze taham 12tky ,auto a vodicak zatial nemam,momentalne som na rizikovom...
Muz aj ked vybehne z roboty,cez cele zapchy kym sa premota, (byvame v ziline) mu to trva aj 25minut,kym pride do skolky...
Raz sa aj nam stalo,ze muz meskal.Bola najvacsia zimna kalamita v ziline ,vsade zapchy ,autobusy spriecene,nechodili,nemozno prejst ,ja som bola doma a snazila sa oslobodit dom od snehu co som odhadzovala sneh kazdu chvilu...a zrazu mi vola urazena, nasrata vychovavatelka(v skolke uz nerobi),kde je muz,lebo meska....
Ledva som lapala po dychu z odhadzovania a nevedela som ci v ten den cez okno nepozrela,alebo nezije v realite alebo ci naozaj dobre pocujem....
V tom momentd som si pomyslela,ze ak by mi toto povedala do oci,klepla by som ju tou lopatou medzi oci....niekedy mi chyba pochopenie od niektorych uciteliek vychovavateliek.hlavne v situaciach,ked je polozene cele mesto .....
Druha vec je ta,ze ak to niekto robi pravidelne ,lebo je nezodpovedni a ma moznost prist aj skor,to je pochopitelne...no budme si uprimni...kolko rodicov pracuje tak do 15,30?velmi malo v dnesnej dobe...
Zduti boli, ale nikoho to nezaujímalo.
Dieťa bolo nadšene z policajtov a ich autá

Toto bolo u nás. Škôlka oficiálne do 17.00 hod. Prichádzali tiež aj hodinu po. Raz ucitelka zavolala políciu, že je 20 min po a rodičia si nevyzdvihli dieťa
Viac sa to nezopakovalo