icon

Moja dcéra budí deti v škôlke

5. jún 2025

Ahojte, mam skoro 4r slečnu ktorá od apríla možno dokopy jeden celý mesiac odspala v škôlke. Niekedy boli sťažnosti, niekedy nie, vždy vravia ze budí deti, popritom iným rodičom o tom nevravia nič,
je šikovná, podľa ich slov je neposedná neposlucha, donútili ma to riešiť so psychologickou v centre poradenstva 🙂 ...

Začala tam spávať, po štyroch dňoch už bol problém, riaditeľka prišla za ňou a konfrontovala mi maličkú takto sa to stalo asi dva krát... teda o ktorých viem.
Viacej ju kvôli tomuto nechávam doma. Odrazu začali tlačiť na centrum aby som pristúpila na pol dna. Lebo sak som matka doma s mladšou... tak nemám s tým mať problém... no mam ... nesúhlasím s tým...

Ony sa sťažujú, popritom prišla iná učiteľka na zástup, kde vravela, že žiadny problém sňou nebol, že sa dohodli a krásne spinkala 😬🤭 takže asi našim ucitelkam sa nechce sa snou naťahovať...
Nierqz bolo že aj iné dieťa budila deti, že nenechal iné dieťa spinkať, že robia si zle atď... ako deti ...

Pondelok sa chystám na to že mi budu podsuvať pol dna alebo mi rovno povedia že teda sa zhodli aj so psychologickou na pol dní v škôlke...

Ona vravela že ona nemôže nijak nariadovať ani škôlke, že ona nieje od toho ale skôr o chovaní a správaní v škôlke atď... ale že mám teda vyskúšať na pol dna, kde som vravela že ja som takto mala adaptacny 3mesiace, na hodinu a ťažko neskôr na pol dna a bol to masaker ako naozaj vážne... cítim sa že tlačia mňa aj malú do niecoho co nechcem , lebo sak som matka doma s dieťaťom, tak mne to je jedno ... úplne sa cítim utláčaná, diskriminovaná, že majú problém somnou ... lebo som na začiatku mala pripomienky k ich systému a oznamovaniu rodičov dosť podstatne veci, keďže oni to asi brali za normálne a samozrejme, je toho naozaj veľa veci ...
Od toho že moje dieťa nonstop nalepkuju ako je neposlusna, zobudí sa "Už snáď budeš počúvať, posluchať" ... bolo také že "dostanem ja už dnes z teba infarkt " aj také že "všetky deti keď budú čím viac staršie to bude snimi horšie, tu máme aj príklad našej (meno) ako to dopadne snimi)

Všade čítam že min.30min na lôžku a oddychovat (nič o spaní)
Ďalej že tieto ich poznámky niesu profesionálne a tým že jej vždy vravia ze vlastne je zlá, tak jej to ako keby stiepili do hlavy ...
Ďalej že ak dieťa je prijaté na celodennú starostlivosť, tak by sa nemalo meniť z jedného na druhé ...
Že každé dieťa má právo na starostlivosť takú istú ako ostatné deti, tiež je možnosť individuálnej starostlivosti a tiež aby sa učiteľka musela starať o dieťa počas spánku iných deti, kde môžu vykonávať tichu hru alebo byť v hernicke alebo niečo ...

Neviem čo môžem čo nemôžem...ako to je? Suu tu učiteľky? Prosím naozaj nepustajte sa do mňa, lebo naozaj je možnosť že budem nepríjemná, to by som nechcela, a to vidno aj z toho ze ja sa snažím celé mesiace s tým že sme mali 3mesiace adaptacny lebo ony sa necítili ešte nato, vždy no uvidíme, počkáme nechceme nič uponáhlit...Ďalej aj psychologička...vôbec som to nemusela riešiť keďže je malá, a takci tak testy jej robiť nemôže... ale šla som pre pokoj aj pre pomoc mne aj im aj dcérke... a tiež to že pre ich kľud ju nechávam doma dosť často...

Žiadam pomoc, radu, aj zo strany učiteliek aj zo strany mamičiek, niesom pohodlná ani rozmaznaná, a podľa vyššie uvedených veci co som ja už spravila pre škôlku a teda aj pre zlepšenie tejto situaciie ...

Ak nesúhlasím, môžu ju vylúčiť? Alebo niečo podobne? Je možnosť že by počas spánku sa hrala a učiteľka by sa jej venovala? Alebo teda neviem ako pre mňa zamna prídem do škôlky a uspim ju ale teda neviem čo ďalej... ako postupovať, bojím sa vylúčenia. Alebo teda že počas spánku by šla do triedy kde je tá spomínaná učiteľka, ktorá snou nemala žiadny problém. Alebo ako ste pripadne riešili situáciu? Alebo by ste riešili

autor
8. jún 2025
@vahcaac

V živote by som ju do takejto škôlky nedala. Až sa mi nechce veriť, že to je tak ako opisujes. Akékoľvek neposlušné dieťa je, toto je od škôlky neprofesionálne. Bohužiaľ. Keby mal niekde k môjmu dieťaťu takýto postoj, tak by som v živote to dieťa do tej škôlky nedala. Toto bohužiaľ pre ňu neni žiaden kvalitne strávený čas ak ti teda ide o to aby niečo škôlkou získala. Absolútne zle, nechápem tomu.

Nedá mi ale nepovedať, že mám z toho celkovo taký zlý dojem, ako reaguješ na kritiku zo strany učiteliek? Ja mám dieťa v škôlke, hocikedy vyvedie sprostosť a aj keď sa mi to ako matke zle počúva, nezačnem kopať okolo seba a obviňovať z toho cely svet, ale hľadám spôsoby ako to zmeniť, čo robiť inak, ako to robiť lepšie. Každý rodič chce mat dokonale dieťa, ale nie vždy to tak je a treba začať hlavne od seba. Vždy ukazujem učiteľkam, že mi záleží na vzájomnej spolupráci a vážim si ich robotu. Zároveň ale učiteľky takto neprekračujú hranice v komentovaní syna ako to opisujes ty. Príde mi to neskutočne zvláštne, že by sa takto mohli o dietati vyjadrovať. Ani jeden den navyše by tam nebol moj, ak to je teda všetko pravda. Dnešní rodičia vedia tiež reagovať špecificky 😀

@vahcaac
ahoj, ďakujem za komentár, ja nemám na vyber, psychologička mi neodporúča ju brat z prostredia.
Dokonca mi nedovolila si ju nechať doma. Ak bude taká šanca. Že určite nie, na vyjadrenia a všetko okolo mám vždy niekoho kto to potvrdí, keďže naraz chodíme väčšinou viac mamiček ..

autor
8. jún 2025
@reela

Uprimne, ak tvoja dcera je taka ako ty, tak sa necudujem, ze ju tam nikto nechce.

@reela tak sa staraj o seba a budeš lepšia ako my . Pekný deň

autor
8. jún 2025
@reela

A podla mna ju nechces doma, lebo presne vies aka je a nechces ju uz riesit cez den. A prskas na ucitelky, lebo dufas, ze ked urobis bordel, tak sa zlaknu a ta nechaju na pokoji.

@reela prskam? 😃 kde opisujem že som im vynadala? Alebo že som protestovala proti 3mes. Skákaniu ako ony písali? 🙂

mk1111111111
8. jún 2025

Prepac, ale na vsetkych posobi Tvoje vyzarovanie a vyjadrovanie rovnako.

autor
8. jún 2025
@vahcaac

Napísala si do verejného fóra, takže ak nemáš psychiku nato, aby si čítala názory iných, tak nabudúce nepíš, to je dobre mienená rada. Ale teda odpoved na otázku: podľa môjho názoru dcérka nemôže byť vylucena, ale môže byť navrhnuté prerušenie dochádzky na určitý čas. Spánok v škôlke nie je zo zákona povinný a škôlka by mala byť schopná poskytnúť dieťaťu TICHU aktivitu, ale z praxe je to väčšinou tak, že škôlka nemá nato často priestory. Čo sa týka tohoto spánku, navyhádaš sa so škôlkou. Dieťa musí potichu ležať, nemusí spat. Ale určite nemôže budiť zvyšok triedy len preto, že nedokáže byť ticho. Sú deti, ktoré spat potrebuju. Bohužiaľ. Ak chceš viac prispôsobivú škôlku v tomto smere, treba sa pripraviť na možnosť sukromnej škôlky, ale ani tam v tomto nemusí byť vyhovené.

@vahcaac konečne som dostala to čo som cely čas potrebovala... ďakujem za komentár 🙂 ... áno oni priestory majú, je to veľká škôlka aj teda v triede majú spalnicku, herničku a hneď vedľa je aj veľká telocvičňa🙂

autor
8. jún 2025
@ava11

Ako učiteľka MŠ pravdupovediac nemám skúsenosť s dieťaťom, ktoré by sa nedalo nenásilne “spacifikovať” pri poobednom oddychu. Niektorým to trvá 1-2 týždne, ale zvyknú si a buď sa naučia spať alebo aspoň potichu ležať a oddychovať. Takže mi je zvláštne, že vaša toho nie je schopná ani po dlhšej dobe a viacerých pokusoch.
A k tomu ako si niektoré mamičky predstavujú, že mám ich deti nechať si potichu čítať knihu, keď nespia, to sa len zasmejem, lebo také dieťa som ešte nestretla, ktoré by si 1-1,5 hodiny samo ticho listovalo.
Separé miestnosť tiež nemám, spálňa je zároveň trieda a som tam sama s 15-20 deťmi.

@ava11 dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Áno to viem, že jedna učiteľka na x detí, no reálne tých detí tam nikdy nieje 🙂 viac ako 10detí som tam nikdy nevidela, to som prišla aj ako prvá, aj neskoro ako posledná 🙂 ale to už je iné, oni už chceli aby sa po 4 dňoch naučila a teda do toho mesiaca 🙂 čo podľa mňa je máličko 🙂 keďže nebola odzaciatku snimi 🙂 dieťa mi vydrží byt potichu, ona rozumie čo a prečo, šak je veľká sestra, dokáže maľovať, kresliť, vyfarbovať, pozerať rozprávku nemusí mať nič s čím môže búchať🙂

slovakboy
8. jún 2025

Ak má dieťa pridelené miesto na celodennú dochádzku, má právo ho využívať.Materská škola nemôže jednostranne rozhodnúť, že bude chodiť len na pol dňa, ak nie je medicínsky dôvod alebo oficiálna žiadosť zo strany rodiča. Vylúčenie dieťaťa môže nastať len vo výnimočných prípadoch, ako napríklad: ak má dieťa dlhodobo závažné problémy so správaním (aj to len po konzultáciách), alebo pri opakovanom a neospravedlnenom neplnení dochádzky, a rozhoduje o tom riaditeľ na základe správnej procedúry. Tlačiť ťa do skráteného pobytu len preto, že si “doma s mladším dieťaťom” nie je v poriadku.

autor
8. jún 2025
@pauluska20

Nečítam celú diskusiu, no očividne sa pani učiteľkám nechce s ňou handrkovať..ťažko nám je hodnotit či využili všetky opatrenia a spôsoby sa s ňou dohodnut. My sme mali tiež chlapca, ktorý budil deti, dávali sme mu v triede pracovné listy a iné úlohy, kým ostatní spali, no bola podmienka, že bude musieť byť potichu, nebol žiaľ ani tam potichu, maminka ale našťastie sama navrhla, že ho bude brať na obed domov, bolo to nepríjemné aj jej aj nám, no žiaľ to bolo naozaj neúnosné a ani po vyše pol roku sa to nezlepšilo, práveže zhoršovalo....na žiadne vyšetrenie však nemusí ísť, ak o to nemáte záujem nemôžu vás nútiť, na to sa nenechajte dotlačiť, ak nechcete a ďalšia vec, je podľa mňa skoro na nejaké diagnózy a vylúčiť takisto nemôžu pokiaľ hrubo neporušuje školský poriadok. Prečítajte si pre istotu ešte raz školský poriadok....či sa tam niečo konkrétne nespomína ....Ťažko povedať, čo z ich strany bude nasledovať....nemáte možnosť dať ju do inej škôlky? keďže si ju už onalepkovali, komunikácia s učiteľkami už bude pre vás žiaľ veľmi náročná, možno sa dcérka ani sama necíti dobre v tej škôlke nevie to vyjadriť a preto aj robí zle ostatným a takýmto spôsobom protestuje....nebolo by to o Tom že by ste ustúpili ale robíte to pre dcérku a pre vašu psychickú pohodu...

@pauluska20 psychologička neodporúča preklad, ďalej riešime kurzy pre deti jej veku, ďalej mame podklady, listy na základe už ani neviem čoho na rýchlo... no učí sa tam farby, počty, logiku atď🙂 ... v tomto som dôsledná naozaj, ďalej doma toho robí dosť veľa, taktiež dokáže byť ticho keďže doma máme babätko,rozumie tomu 🙂 kurzy, psychologička, taktiež na ich žiadosť som ju nechavala celé 3 mesiace takto že na hodinu, neskôr na moju iniciatívu zostávala na pol dňa... psychologička vraví ze testy sa robiť nebudú určite keďže je malá ešte. No podľa mňa to v škôlke berú že ona má už 3r tak je už veľká.

autor
8. jún 2025
@pauluska20

@reela ale prosím ťa nehodnoť ju, nemôžeš sa čudovať jej reakciám... jej reakcie sú úplne v poriadku vzhľadom na celú situáciu, ktorú vníma zúfalo a na to, že jej tu ešte nakladate i keď vas žiadala, aby ste to nerobili, ale poradili a nie rozprávali, že jej dieťa je také a onaké alebo ona je taká a onaká...

@pauluska20 nech si tu vraví čo chcú, ale nikto nás nepozná, a taktiež to neriešili moju hlavnú otázku🙂 čiže si prišli trochu rypnut nech majú o niečo krajsi deň .. je rozdiel rypnut si do niekoho, kto ma srdce na dlani aj pre nepriateľa, a dokážem sa za neho postaviť aj keď sa nebavime. Ale to vedia len tí ktorí ma poznajú. A o tom že idú súdiť človeka, vraví o ich charaktere, (keď dokážu na dialku sudit uz aj dieta) ja mám štít čistý, nikoho som neuražala, neriesila ich rodinu, ani stav, ani podobné. Ale všetko sa každému z nás vráti, ja sa riadim tým. A mne sa to už stalo. Prešla som si všetkým v živote, preto cudzie reci na mňa mi nespravia nič 🙂 a všetci ostatní čo predtým mi robili zle, teraz trpia, život im dáva facky 🙂 ja nič nemusím robiť ani priať 🙂

ďakujem ti za krásny komentár 🫶🏻 vidno kto z nás má naozaj pochopenie 🙂

autor
8. jún 2025
@pauluska20

Ale na vašom mieste by som sama oslovila cpppap vo vašom meste povedzte svoju situáciu opýtajte sa na čo máte právo, nechoďte vyslovene na vyšetrenie, len sa poraďte....a kľudne napiste aj mail na info ministerstva školstva v tom zmysle aké práva máte vzhľadom na vyhrážky vylúčenia zo spádovej MŠ ...opíšte im stručne svoju situáciu bez emócií...Kolegyňa tiež písala na ministerstvo keď nás vykrúcala riaditeľka....tu rozumnú odpoveď aj tak nedostanete a ani mnohé učiteľky vám fundovanú odpoveď nezaručia....

@pauluska20 ďakujem za komentár🙂 toto všetko je v šetrení ešte. A centrum navštevujem aj keď by som nemusela, keďže je malička a vlastne snou nebudú robiť nič len sa hrať spolu 🙂

autor
8. jún 2025
@reela

@pauluska20 ano, prehnala som to. No drvivej vacsine zien tu prislo, ze autorka je neoblomna a mam tendenciu nastavit zrkadlo.

@reela čiže si ako Ježiš? Si myslíš? Veruže nie 🙂
By som si pozrela opačnú stranu tohto keby že ty si mnou a máš problém takýto, a naozaj sa cítiš zle, nemáš s kým to prebrať, a nechceš nijak ublížiť svojmu dieťaťu, tak skúsiš napísať sem, že ako by si sa cítila kebyže sa tu nájde špeci mamka pre teba ktorá nastaví zrkadlo.
Kebyže vidím túto tvojmu imaginarnu situáciu, ja by som sa za teba postavila, tu je ten rozdiel medzi nami.
Nebyť ovcou je základ tejto dnešnej doby 🙂 v každom prípade ďakujem aj tebe za komentár a teda že si priznala, že si to prehnala .
Pekný deň.

autor
8. jún 2025

Dúfam,
že som vám všetkým odpovedala, či už vaše reakcie boli pozitívne či negatívne, v každom prípade ste si našli čas, či už poradiť alebo si rýpnuť, ale hold naozaj niesom človek, ktorý si nechá 🙂 Potom som možno aj nepríjemná ale vy tiež. Chcela som rady, nie profilovanie mňa či môjho dieťaťa. Áno pridala som sem túto tému keďže nemám s kým to riešiť, polka kamarátok nemá deti, nevedia ako to funguje, ďalšia žije úplne mimo SR alebo teda 300-400km odomna ... čo naozaj sa nedá porovnávať 🙂 a som toho názoru že cudzí človek poradí aj naozaj si vazi druhého ako blízky🙂 sú také situácie.... niekedy to nevyjde kvôli niekomu kto si chce rypnut ale to už je o nich. Nie o mne.
V každom prípade... zajtra uvidíme, čo snami bude, dám vám sem vedieť teda 🙂

autor
8. jún 2025
@slovakboy

Ak má dieťa pridelené miesto na celodennú dochádzku, má právo ho využívať.Materská škola nemôže jednostranne rozhodnúť, že bude chodiť len na pol dňa, ak nie je medicínsky dôvod alebo oficiálna žiadosť zo strany rodiča. Vylúčenie dieťaťa môže nastať len vo výnimočných prípadoch, ako napríklad: ak má dieťa dlhodobo závažné problémy so správaním (aj to len po konzultáciách), alebo pri opakovanom a neospravedlnenom neplnení dochádzky, a rozhoduje o tom riaditeľ na základe správnej procedúry. Tlačiť ťa do skráteného pobytu len preto, že si “doma s mladším dieťaťom” nie je v poriadku.

@slovakboy super, ďakujem aj chlap sa prisiel vyjadriť 😊 vážim si to.

Áno toto všetko som si naštudovala aj teda práva dieťaťa atď... čiže preto žiadajú o testy a teda posudok mojej malej aby mohli navrhnúť poldňovú? :O

mira0611
8. jún 2025

Autorka, necitala som cely diskusiu, ale zo svojej skusenosti ti hovorim. Syn ma uz 17 rokov.
Ucitelka ked ju nema rada, ked sa proti Vam takto ucitelia aj riaditelka spravaju, je uplne zbytocne bojovat. Ludi nezmenis!!!
Zmente skolku, urobi Vam to dobre.
Ja som 2 roky bojovala v skolke, stale staznosti zo strany ucitelov aj zo strany syna...
Zmenili sme skolku a lutovala som len 1 vec, ze som to nespravila hned na zaciatku.

marca12
8. jún 2025

Mne z toho vychadza,ze ucitelky nemaju zaujem pracovat s dietatom. Synovec nespaval od 3 rokov. Ani doma,ani v skolke. Vyrusoval ostatne deti,zabaval spoluziaka vedla seba na postielke,rozpravali sa,smiali...doma ho ucili,ze ked lezi,ma byt ticho a nerusit ostatne deti. Takisto v skolke ho ucitelky nechali lezat. V jeho styroch rokoch ucitelky pochopiki,ze on naozaj nepotrebuje spat,ked za ten rok ani raz nezaspal. Mohol sa hravat v herni alebo sa motal s ucitelkou,ale vacsinou teda potichu lezal alebo si pozeral knizku. Vsetko zavisi od pristupu ucitela. Mnohe ucitelky beru obedny spanok ako oddych od deti,preto tlacia na to,aby deti spali a ked teda nespia,nech idu na obed domov. Byt tebou nepristanem na to,aby chodila na obed domov. Skolsky rok uz konci a skuste ju pocas prazdnin ucit,ze pocas spanku musi byt ticho,aby si ine deticky oddychli. Hrajte sa na skolku,doma ju ucte,ze cez obed sa oddychuje. Nemusi spat,ale musi si lahnut a potichu oddychovat.

slovakboy
8. jún 2025

Áno môže to tak byť. Seriózne testy by mali vylúčiť že je nezvládnuteľná. Že nežiadate skrátený pobyt – máte nárok na celodenný.
V pondelok sa priprav a povedz im: Že dcérka sa vie prispôsobiť, keď je vhodný prístup. Že očakávaš rešpektujúcu komunikáciu, bez nálepkovania.
Navrhni nejaké riešenia: tichá hra počas spánku, presun do inej triedy počas oddychu, výmeny učiteliek, podpora zo strany školského psychológa, ak je. Alebo externého.

taktotedanie
8. jún 2025

Neachaj ale nad sebou sa zamysli
Lebo to bude horsie a horsie v spravani kedze deti kopiruju rodicov , zapamataj si

autor
9. jún 2025
@mira0611

Autorka, necitala som cely diskusiu, ale zo svojej skusenosti ti hovorim. Syn ma uz 17 rokov.
Ucitelka ked ju nema rada, ked sa proti Vam takto ucitelia aj riaditelka spravaju, je uplne zbytocne bojovat. Ludi nezmenis!!!
Zmente skolku, urobi Vam to dobre.
Ja som 2 roky bojovala v skolke, stale staznosti zo strany ucitelov aj zo strany syna...
Zmenili sme skolku a lutovala som len 1 vec, ze som to nespravila hned na zaciatku.

@mira0611 nám to neodporúča psychologička

autor
9. jún 2025
@marca12

Mne z toho vychadza,ze ucitelky nemaju zaujem pracovat s dietatom. Synovec nespaval od 3 rokov. Ani doma,ani v skolke. Vyrusoval ostatne deti,zabaval spoluziaka vedla seba na postielke,rozpravali sa,smiali...doma ho ucili,ze ked lezi,ma byt ticho a nerusit ostatne deti. Takisto v skolke ho ucitelky nechali lezat. V jeho styroch rokoch ucitelky pochopiki,ze on naozaj nepotrebuje spat,ked za ten rok ani raz nezaspal. Mohol sa hravat v herni alebo sa motal s ucitelkou,ale vacsinou teda potichu lezal alebo si pozeral knizku. Vsetko zavisi od pristupu ucitela. Mnohe ucitelky beru obedny spanok ako oddych od deti,preto tlacia na to,aby deti spali a ked teda nespia,nech idu na obed domov. Byt tebou nepristanem na to,aby chodila na obed domov. Skolsky rok uz konci a skuste ju pocas prazdnin ucit,ze pocas spanku musi byt ticho,aby si ine deticky oddychli. Hrajte sa na skolku,doma ju ucte,ze cez obed sa oddychuje. Nemusi spat,ale musi si lahnut a potichu oddychovat.

@marca12 ona toto všetko vie, musí vedieť byt potichu alebo sa hrať potíšku, keďže máme menšie bábätko 🙂 takže neviem teda čo sa deje, áno to mi je jasné 🙂 a tiež iná učiteľka snou nemala žiadny problém, preto rozmýšľam že asi ucitelkam sa len nechce 🙂

autor
9. jún 2025
@slovakboy

Áno môže to tak byť. Seriózne testy by mali vylúčiť že je nezvládnuteľná. Že nežiadate skrátený pobyt – máte nárok na celodenný.
V pondelok sa priprav a povedz im: Že dcérka sa vie prispôsobiť, keď je vhodný prístup. Že očakávaš rešpektujúcu komunikáciu, bez nálepkovania.
Navrhni nejaké riešenia: tichá hra počas spánku, presun do inej triedy počas oddychu, výmeny učiteliek, podpora zo strany školského psychológa, ak je. Alebo externého.

@slovakboy ach toto som ja už navrhovala, ani ma nenechala dohovoriť, ako vždy... stále len skáču DP reči... a bolo mi povedané, že ona sa nemôže hrať keď ostatní budú spať. Že ona nemôže tu byť za generálku, nebude tak ako ona chce.

mamina7070
9. jún 2025

ale rozumies ze je nejaky predpisany rezim dna zakotveny v skolskom poriadku a ten sa musi dodrziavat? dkolka nie je holubnik a treba ju naucit respektovat ak nechce spat staci aby lezala, co sa da trenovat aj doma
ak je problem bravala by som ju na obed domov

a stou generalkou maju pravdu si zober ked maju ist von a polka deti povie ze nejde ze chcu byt dnu sak to sa neda pri tolkych detoch

3petka
9. jún 2025

Zase niečo s čím by si mali vedieť poradiť ucitelky. Nie sa len tak zbaviť problému. Áno si doma ale to
Nie je dôvod aby dieťa nechodilo na celodenku.
Ak dieťa nespí, malo by byt aspoň pól hodinku v klude “oddýchnuť si”.
Skús jej aj ty dohovoriť.

mamina7070
9. jún 2025

tu ale je zjavne sirsi problem skolka ti hovori ze je neposedna neposlucha generalka to nebude len o spanku, mozno na to ides zo zleho konca, ak ide o neuronetypicke dieta tak rezim je to najlepsie co moze byt.

autor
9. jún 2025
@taktotedanie

Neachaj ale nad sebou sa zamysli
Lebo to bude horsie a horsie v spravani kedze deti kopiruju rodicov , zapamataj si

@taktotedanie a aké mam správanie?
Také , že tu sa púšťajú do môjho chovania? Nikomu z vás nenadávam, nepustam sa do vás, neriešim vašu domácnosť a ani deti a ani vás stav. Ona nemá čo kopírovať, lebo ak príde v škôlke a kopne si do nej predomnou, a ucitelkina reakcia na to keď som im to vravela, bola taká no to určite bolo len odplata za minulé niečo. Keď som toto referovala všetko odzaciatku psychologické tá len na mňa teda pozerala.. a tiež povedala že oni sú tam odťahováaby si tie deti nerobili zle. Že ich majú od takého kolotoca chranit aby si to deti nevracali 🙂 a predchádzať tomu. Takže nechápem čo aj ty riešiš moje chovanie. A keď niekto napíše blbosť a mysli to ako slovný útok určite sa nestiahnem, vo svojom príspevku vás všetky ešte sama ja prosím nech mi s takýmto dávate pokoj. Tak sa potom nečudujte.
Pekný deň

autor
9. jún 2025
@mamina7070

ale rozumies ze je nejaky predpisany rezim dna zakotveny v skolskom poriadku a ten sa musi dodrziavat? dkolka nie je holubnik a treba ju naucit respektovat ak nechce spat staci aby lezala, co sa da trenovat aj doma
ak je problem bravala by som ju na obed domov

a stou generalkou maju pravdu si zober ked maju ist von a polka deti povie ze nejde ze chcu byt dnu sak to sa neda pri tolkych detoch

@mamina7070 nemajú toľko deti ako vravia 🙂 a tie deti sú ešte horšie ako moja, koľkokrát bolo že henten alebo hentá kusla iné dieťa napríklad... deti tam neboli od januára všetky hneď, jedno dievčatko prišlo až v apríli prosím pekne... a holubnik? Nikde nič o tom nespomínam. Tá generálka bolo v inom zmysle myslené, ale nevadí.

mamina7070
9. jún 2025

ty si proste negativne naladena voci tej skolke tak ju proste zmen urobis sluzbu najma im. Toto nema zmysel pri takomto pristupe

autor
9. jún 2025
@3petka

Zase niečo s čím by si mali vedieť poradiť ucitelky. Nie sa len tak zbaviť problému. Áno si doma ale to
Nie je dôvod aby dieťa nechodilo na celodenku.
Ak dieťa nespí, malo by byt aspoň pól hodinku v klude “oddýchnuť si”.
Skús jej aj ty dohovoriť.

@3petka jasne, že spolu sa rozprávame s malou , ona veľa veciam rozumie, aj sama povie, že ľúbi detičky, že tam má najlepšiu kamarátku aj sama vraví že musí potichu ležať, nerobiť žiadne zvuky ... a ešte do toho že iná učiteľka nemala snou žiadny problém preto sa mi toto nezdá.... ako ja by som dnes aj polavila, lebo naozaj mam ich dosť za ich výhovorky, a vykrucanie a predlžovanie všetkého, no viem ako už rozmýšľajú, a verím tomu že by prišiel september a bolo by že necháme pol deň, lebo sa to zlepšilo a nechceme nijak aby sa to zhoršilo.... ale od začiatku tohto roka im ako papagáj omielam, že ja nastupujem do prace... ešte aj za to som bola zlá ako keby vraveli, to si ako dovolujete? Sak vaše menšie dieťa už má 3r ? Takto sa teda vypytovali, že teda sak mladšia nemá ešte 3r .... tak aby som mohla skákať ako ony piskajú, aby som bola pri ruke ... ako naposledy bolo že deti si nevracajú, zase si stali do huby, lebo raz tak inokedy zas inak ... keď som vravela že dieťa mi začala mať nočné desy a sťažuje sa na nejakého chlapca, že jej robí zlé... není možné ostatní sú miluckí zlatucki neboli snimi problémy od septembra ... že oni ich sledujú, nemajú kedy robiť si zle... a po tomto sama priznala že ani nevie kedy sa mojej stala nehoda, keď mi volali ze mam prísť po ňu.... takže sú prešpekulovaní

slovakboy
9. jún 2025

Takže oni vnímajú dieťa ako generálku? To taký majú prístup k deťom? Že ty si anielik lebo počúvaš a aj budeš počúvať a ty si zlý? Už ju nälepkujú? Pozaduj aby ju prestali hodnotiť a akokoľvek či už zle alebo dobre pred ňou hodnotiť. Môžu hodnotiť len jej prácu. A len konkretnu. Žiadne zivseobecnovanie. Ale to asi nepochopia. Hrať sa môže vedľa a potichu v izbe alebo pri učiteľkami kým kávičkujú. No keď budú mat stále taký tvrdohlavý prístup tak to hneď teraz nepresadíš.

autor
9. jún 2025
@mamina7070

ty si proste negativne naladena voci tej skolke tak ju proste zmen urobis sluzbu najma im. Toto nema zmysel pri takomto pristupe

@mamina7070 ja som negatívne naladená? 🤣 bože už sa musím naozaj smiať, si ma pobavila naozaj 🙂 treba čítať všetko nie len to čo sa páči vám, treba čítať aj to že nemáme odporúčané od psychologicky na zmenu MŠ... ďakujem za pochopenie. Snáď sa už nebudem musieť opakovať 🙂 kebyže som naozaj že negatívna lebo ja neviem lebo sa mi chce, a nemám na to dôvod, tak vtedy by si mala pravdu, ale v škôlke som ja tá čo skáče ako ony pískajú, preto dnes na pol dňa neprístupím, keďže je to len finta ako ju dostať legitivne s mojim súhlasom na pol dna ony budú mať pokoj, nemusí ich chytať infarkt z nej, a nakoniec ja ani do prace nebudem môcť ísť lebo ony vymýšľajú 🙂 a toto že sú spekulanti vravím preto, lebo do centra poradenstva nás poslali kvôli tomu, že nevie obsedieť, čo sme teda trénovali aj doma... a teraz už chcú posudok na to, aby mohli ju dat na pol dna ...a teda tlačia na testy 🙂

Pekný deň.

autor
9. jún 2025
@slovakboy

Takže oni vnímajú dieťa ako generálku? To taký majú prístup k deťom? Že ty si anielik lebo počúvaš a aj budeš počúvať a ty si zlý? Už ju nälepkujú? Pozaduj aby ju prestali hodnotiť a akokoľvek či už zle alebo dobre pred ňou hodnotiť. Môžu hodnotiť len jej prácu. A len konkretnu. Žiadne zivseobecnovanie. Ale to asi nepochopia. Hrať sa môže vedľa a potichu v izbe alebo pri učiteľkami kým kávičkujú. No keď budú mat stále taký tvrdohlavý prístup tak to hneď teraz nepresadíš.

@slovakboy jasne že má nálepku, ani sme tam nespali, keď som sa pýtala že aj moja chce spinkať s detičkami už, hneď prvé pred malou bolo: "No ale ty nemôžeš skákať po posteli, tam sú maličké detičky, ktoré musia spať"
Alebo "oni sú jasličkári, oni sa doťahujú"
Alebo odchádzam dám jej pusu poviem, že nech pekne poslúcha a nech spinká
Ona sa pridá "Inak budeme volať tatinovi" zmeniť škôlku nemôžem, ani nechcem keďže slečna si nasla kamarátku, všade doma mám jej kresbu ako jej kamarátka vyzerá 🙂takže reálne som z nich na prášky. Ja som sa snažila doteraz a neriesila ich reči ani prístup, asi som spravila chybu, mala som im hneď ukázať to že si nebudú ani s malou ani somnou točiť 🤷‍♀️ asi by bolo lepšie alebo neviem čo už chcú... ale vlastne viem...chcú sa jej zbaviť.