Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013
Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉
mam uz poupratovany cely byt, umytu dlazku, oprate. na obed idem pre maleho do skolky, ocami posuvam rucicku na hodinkach...uz nech moj pokladik doma... 🙂
Ahojte, tak nas maly bol v pohode, bol zvedavy na skolku, ale ked som mu povedala,z e sa tam pohra a my potom prenho prideme a ucitelka ho zobrala, strasne plakal, chudacik. su v triede same take male deti do 3 rokov a vela ich tam plakalo ☹ nechavame ho tam do 14.30h, vraj je to tak lepsie, ale nevladzem sa na nic sustredit.. len dufam, ze ich dokazali aspon ukludnit 😢
dneska išiel aj sestrin malý do škôlky. ale oni tam majú deti prvé dni len do desiatej. sestra vravela, že tiež hrozne plakal a potom až do tej desiatej len sedel chudáčik na stoličke a sledoval ostatných. v momente keď prišla pre neho mama, tak povedal učiteľke "už prišla moja mama, tak dovidenia" a už ho nebolo 😀 no myslím, že ešte to bude s ním mať veselé.
Ahojte baby tak u nás ráno uplne v pohode, trochu vyvádzal pri skrinkách lebo sa nerád prezlieka ale máme lietadielko tak sa mu to páčilo. potom ked zbadal triedu ušiel a ani si ma nevšimol emoticon vybavila som formality s učitelkou a prchala do roboty. len potom mi volala kamarátka že jedno dievčatko plakalo, tak začali všetky deti kvíliť emoticon emoticon ale zatial mi nevolali tak to tam hádam nejako zvládaju. dnes bude do pol tretej.
no ja tiež čosi len tak doma spratujem, žehlím stále niečo iné nemôžem sa sústrediť na jednu robotu a odbieham k počítaču k telke a k telefonu či náhodou nebudú volať, že sa niečo deje. Ale pomaly si zvykám na to akési ticho. ale neskutočne mi chýba. No musíme si zvykať už nás budú menej a menej potrebovať tie deti naše. som hrozne zvedavá čo bude so spánkom ako tam bude spať a či vôbec zaspí, bola naučená zaspávať so mnou aj poobede aj večer. síce mala som na to riadne nervi ked niekedy vymýšlala vposteli, ale teraz si asi ten večer s nou užijem a vychutnám.
ahojte 🙂 tak aj my máme prvý deň v škôlke za sebou 🙂 len neviem či môžem povedať že úspešne keďže vyhlásila že viac tam nepôjde 😝 ☹ my tiež máme zaužívané že prvé dni len do 10tej, ráno celkom v pohodičke, neplakala len trošku fňukala no ale keď som pre ňu prišla tak už od šatne som počula ako narieka že chce domov 😒 a keď ma zbadala revala ešte viac ☹ pani učitelka povedala že to nebolo až také strašné, plakala len tú poslednú 1/2hodinku čo tam bola, najskôr sa pekne hrala, ale potom jej už asi bolo dlho... a nechcela jesť, ani len ochutnať chlebík, len čajík vypila 😝 a teraz za mnou všade chodí, ako tieň 😝 ach jaj snáď si rýchlo zvykne 🙂 ale jednoduché to nebude, mám taký pocit 😔 starší synátor keď išiel do škôlky tak to bolo úplne bez plaču, bez protestov, ten mi ani len pusu nechcel dať na rozlúčku a už aj utekal preč 😝 😀
dakujem za potporu 🙂 v našej školke to nešlo len do obeda.tak sledujem hodiny a trpnem.ani nevie pokladík ako sa na neho teším
Ahojte baby.... moja malá má tri roky až 06.10.2013 a deň nato nastupuje do škôlky. Trošku Vám závidím, že už ten prvý deň máte za sebou a mám aj obavy ako to bude, keď nastúpi až mesiac po ostatných. Ale tak predpokladám že v tomto veku sa rýchlo skamaráti a že ten jeden mesiac nebude hrať rolu. Do škôlky sa veľmi teší, tak som zvedavá ako to dopadne :D Držím všetkým palce ;)
@zuzu1104 povedali mi, že by ju museli počítať ako dve deti a zabrala by miesto niekomu ďaľšiemu. Je tam nával. Ale tiež som bola prekvapená. Poveiem pravdu, že riaditeľka mi už predtým povedala, že si ani nemusíme dávať prihlášku, že mi ju nevezmú vôbec. Bola som tam dva krát, aj som jej volala a vysvetlovala, že aj tak tú prihlášku dám, lebo inú škôlku nechcem. Keď mi oznámili že ju berú, tak som bola tak šťastná, že som ani neriešila že to bude o mesiac neskôr. Tvoj malý je najmladší v škôlke? Som zvedavá čo napíšeš ohľadom toho ako sa dnes mal :D
@lliillii no to povedala aj mne riaditeľka a nakoniec ho zobrala a hneď od začiatku a tiež tam je nátresk. Som rada, že ho zobrali, ale teraz mi je za ním smutno. Samko nie je najmladší, sú tam aj mladšie deti. Samozrejme najskôr uprednostnili detičky, ktorých mamky idú do práce, ale nakoniec ostalo nejaké to miestočko aj pre nás. 🙂
Aj ja som veľmi zvedavá. Už len hodinu a pol a vyrážam, už sa neviem dočkať, asi ho tam rozpučím od radosti, že ho uvidím. 🙂
Tak mile maminky,tiez patrim k tym,co dnes viedli svoju ratolest do skolky prvy krat,mam to za sebou sice uz tretikrat ale stale je to ako prvykrat.My sme sa do skolky straaaasne tesili,lebo aj starsi syn tam chodi,vychystali sme sa,nabalili ruksaciky a isli.Vsetko bolo v pohode,az do chvile,ked trebalo ist do triedy a vtedy sa spustil obrovsky plac 😢 😢 ,pani ucitelka ale zavrela dvere.Ja som to uz absolvovala s jednym synom,aj dcerou,tak som sa otocila a isla ale manzelovi to nedalo a na chvilocku sa vratil a pocuval,ci utichne-no neutichol.V nasej skolke chodia deticky prve dni iba do deviatej,ale ani to som nevydrzala a uz tristvrte som za nim palila.Uz bol nastastie spokojny,ale ten vyraz,ze konecne dosla mamicka si viete predstavit,uzasny 🙂 🙂 .Skonstatoval,ze bolo dobre,aj hracky celkom dobre,len mu pani ucitelka nic nedala 🙂 😉 .Tak uvidime ako bude zajtra,zatial neprotestuje,ze ideme.Ale poviem vam,mat 20 deti,ktore skoro vsetky placu a este k tomu 2 deticky integrovane,ved to je na zblaznenie,nezavidim tym ucitelkam.
Ahojte, nejaka mamicka, co ma hlavu v smutku, ako zajtra zase bude musiet nechat svoje placuce dieta ucitelke? 😒
Tak my sme to zvldáli dnes asi super, ráno bez plaču ani sa nestihla s nami rozlúčiť už bežala za deťmi do triedy. Celý deň trpnem čo a ako, počítam minúty kedy už pôjdem pre nu. A ked už ten čas nastane prídeme do škôlky a ked nás zbadá som myslela, že nás aspoň pozdraví alebo nejaký úsmev alebo čo. Ale reakcia bola opačná prečo ste pre mňa už prišli ja idem ešte jesť a( a to ju učiteľka odpinkla, že ved si už jedla, banán si môžes zobrať aj domov) ja nejdem domov ja som tu chcela byť do večera. Tak potom sa akosi zmierila stým, že ideme domov a pri bránke sputila strašný rev. tak sme mu nejako utešili.Ked sme prišli domov tak sme sa jej vypytovali ako bolo, čo robili ako sa hrali tak jednoslovné odpovede "dobre". Tak stým sme sa museli uspokojiť. V škôle bola ževraj riadne žihadlo, učiteľka ma privítala so slovami" vy musíte mať doma všetky kúty prešmejdené, nemátu určite ani jeden kúsok, kde by ona nebola a nevedela o tom" . Tak som jej s úsmevom prikývla. Ale napriek tomu ju chválila, akurát spánok neprišiel a to bude riadny asi problém. Vstala si s postele obliekla sa a ona sa už vyspala a hotovo. Uvidíme čo bude zajtra so spánkom lebo som učiteľke povedala, že doma spáva. A uvidíme ako budú pokračovať dalšie rána, ked dnes bolo super, bola som upozornená na tretí a štvrtý deň, že môže byť kritický. Uvidíme. 😉
vcera prvýkrát v škôlke:ráno bez plaču, utekala do triedy a neplakala ani nás neodzdravila....
dnes: nechcela ist so skolky, revy.... jedina plakala.... :( az mi srdce trhalo ale musela som ist prec.... je mi jej hrozne luto ale musi to vydrzat, doteraz bola len na mne nalepena.....este som zasla za roh a pocuvala ci neprestala plakat ale nie.... ah az mi srdce trha....
My dnes znova na jednotku ani nepozdravila poriadne a uchodila do triedy. Tak som sa zobrala a išla domov. Už teda kľudnejšia ako včera, ale sem tam ma ešte pochytia všeliaké myšlienky. Uvidíme poobede ako čo. Ozaj neviete niektorá presne podmienky neplatenej materskej dovolenky a čo všetko sa musí vybaviť?
ahojte maminy, dnesne rano sme opat zvladli v pohode, az sa cudujem, prezliekol sa a utekal za detickami do triedy.
Vcera sme boli naobed prenho a hovoril, ze este zostane aj spinkat, co som bola prekvapena 😉 Ale isli sme domov a dnes si uz zobral do triedy aj pyzamko, ze tam chce aj spinkat 😉 . Tak som velmi zvedava, ako to zvladne, lebo je taky mamickovsky, stale bol so mnou, obcas nejake babickovske varovanie. A teraz bezproblemovo. Len s papanim bude problem, nechcel nic papat, to aj doma vymysla.
Tak druhy den za nami ... pytam sa malej doma ci sa tesi do skolky ... ze ano ;) bolo by vsetko ok keby tam nebola zas ucitelka v bielom plasti ... hadam si na nu mala zvykne lebo inak neviem neviem 😅
ahojky, tiež sme šli včera prvýkrát, no to bolo ešte v pohode. Učiteľka povedala, že trocha plakal a napodiv aj zaspal. Bola som pre neho o pol 3. No a večer už začal vyjednávať, že tam nejde, že chce byť so mnou, vo vani už bol plač a dnes ráno hrôza :( . Celú cestu plakal a keď sme tam prišli, už v šatni rozplakal ďalšie tri deti, keď sa otvorili dvere triedy, tak tam plakali ďalšie..... No nebolo mi všetko jedno, som musela bežať, aby som sa aj ja nerozplakala. Ja len dúfam, že sa to zlepší a nebude takto trpieť 😢
@nina233 no inak aj moja malá je mamičkovská, ale ked je medzi deťmi tak ani mamu nepotrebuje. To ja si na to horšie zvykám, že ma čím ďalej menej potrbuje, lebo tiežlen také chvílkové bavenie, ked niečo bolo treba vybaviť ale zariadiť alebo do školy si skúšky ísť porobiť a tak, ale od narodenia sme stále spolu teda skoro, lebo po narodení som ju týždeň nevidela. a my s papaním zas na výbornú ale so spinkaním uvidíme čo bude. Dúfam, že mi učiteľka nepovie, aby som si juu brávala domov, keď nechce spávať. Lebo inak doma zaspí, ale tiež len so mnou, keď bola pri niekom inom tak poobede nespala .
@epelino ahoj, ano, ja. vcera zachvat placu ked som odisla, srdce mi trhalo. vyzdvihla som ju ked sa naobedovala, prisla uplakana, ale ked ma uvidela spustila strasny plac a nahnevane sa pytala "kde si bola? kde si bola?". potom az do vecera otazky "preco mama odisla?" "preco Kika ostala v skolke sama bez mamy?". ocka mala vyplakane ako jastericka. dnes od kedy vstala plakala ze do skolky ist nechce, ze "mama posiiiim, do skolky nie". napokon sme pred skolkou stretli sesternicu z vyssej triedy, tak sme ju odprevadili, pozreli si jej triedu a potom isli do nasej. nepomohlo, huronsky plac, ucitelka ju odo mna musela vziat. vcera pocas popoludnajsieho spanku sa zobudila 4x, chcela aby som lezala pri nej. a v noci ked precitla tak "mama, mamka" a tulila sa - co u nas pred tym nebolo, uprednostnovala tatika kedze bol vzacnejsi lebo chodi do prace. dnes rano ked sa otvorili dvere do herne v ich triede, kopa deti stala okolo dveri ako take male vrabce a vsetko plakalo a dufalo ze za dverami stoji ich mama. kristinke vela vysvetlujeme, no zda sa ze to nepomaha. teoriu ovlada, prax je vsak ina... momentalne je to pre nas nocna mora, bojim sa aby to netrvalo prilis dlho :(.
@suzzi_ a ty malu nechavas teda na pol dna? nam radili hned na cely den, ale nemam pocit, ze by to bolo pre nasho maleho dobre.. podla mna je to strasne velky sok. my vcera rano v pohode, pokial neprislo na to, ze musime s muzom odist. plakal, vraj velmi vela, ukludnil sa az okolo 10 h a aj spal cez obed.. ked sme ponho prisli o 14,40h, tak plakal.. doma sa ukludnil... ale rano ked sme mali ist dnes znova, tak mi robil sceny, ja som nemohla v noci spat, v bruchu krce, on plakal celu cestu, musela som ho odviezt v takom bicyklliku s vodiacou tycou, aj to vymyslal. co ma prekvapilo, ked prisiel do skolky, tak stichol. chcel obut papucky (vcera ich nechcel mat), ukazoval mi, ze maju male zachodiky a kde ma skrinku. volal ma aj do triedy, tak som isla pozriet hracky, bol spokojny, no ked som odchadzala, tak strasny plac.. ale vsetky tam plakali a tie ucitelky ako keby ich nevedeli ani utisit. povedala som ucitelke, ze keby ho nemohli utisit, nech mi zavola, ale oni ho nechali vcera vkuse plakat skoro cely den................to ma najviac stve.. ja revem uz od rana.. neviem ci mam ist prenho na obed alebo ho tam nechat..
Maminky a tie deticky co placu, placu len rano po vasom odchode? ci je niektore take ako nas, ze sa nevie utisit? velmi sa bojim, aby sa mu z toho placu nieco nestalo, moze sa zacat koktat alebo nieco 😒
ahojte, no my vcera rano plac na etapy, vzdy sa nejako ukludnil. z domu isiel v pohode a zacalo to az pred skolkou. ze aj pekne papal, spinkal a ani vela naplakal, ale ked nas zbadal tak plakal skoro celu cestu domov, ale potom dobre. sa tesil ze pojde zas, lebo musi opravit auticko. a dnes rano hroza. este sa len zobudil a uz plakal, ze nejde ze bude so mnou, lebo ja som doma este s dcerou. do skolky ho berie manzel, tak je to hrozne, ale on ma pevnejsie nervy. ja by som to nevydrzala. som aj cakala, ze to najhorsie pride neskor, ked uz vie co ho caka a ked pochopí, ze je to na kazdy den. a to bude asi aj pondelky a po prazdninach. prajem vam pevne nervy a aby sme to nevzdali 😔
@epelino ano, nechavam ju len do obeda. povodne som myslela ze na obed sa tam pridem opytat ako sa jej dari, a ak by bola relativne v pohode, tak by ostala aj spat. ale uz rano som videla ze to take lahke nebude a na obed mi ucitelka povedala ze poplakavala cely cas, s prestavkami. a ze place aj teraz potom co zjedla polievku. tak som pockala kym spapaju druhe a vzala ju domov. sama ucitelka vravela ze netreba zbytocne dieta stresovat a vyzdvihnut ho skor. aj ja som pocula ze lepsie je nechat na cely den, ale podla mna to zavisi hlavne od dietatka, pre niektore je odputanie od rodicov velky stres a nechcem to zbytocne vyhrotit do krajnosti. neskor, ked sa situacia zlepsi jej budem hovorit o tom ako tam ostatne deticky spia a ci aj ona chce. ona vie ze sa tam spi, vie ze tam ma svoju postielku s oblieckami a pyzamko, ale momentalne by to pre nu bolo pridlho. je tam jedno dievcatko ktoremu po vcerajsku odporucili pobyt iba na 2hod denne, na obed chceli volat rodicom ale to uz mamka bola v skolke - takze verim ze ucitelky dokazu posudit co je relativne "ok" a co uz presahuje urcite medze. ved adaptaciu deticiek vidia rok co rok. aj pre mna je to velmi tazke, aj som si poplakala, ale musime to zvladnut. drzim vam palce, hlavne nech to netrva dlho, napis potom ako to pokracuje, tiez sa ozvem.
@suzzi_ Ja som povedala, nech mi dnes volaju, keby cosi. zatial nevolali, ale rozmyslam, ze pojdem ponho tiez na obed. fakt neviem, co by bolo lepsie, kiez by sa dalo teraz zavolat do skolky a zistit, ako sa ma a podla toho by som sa rozhodla. bojim, sa, ze coskoro z toho stresu ochorie, jedna mamina rano prisla povedat, ze maleho prehana a ma teploty, to bude urcite z toho.. dam vediet co bolo dnes poobede..........napis aj ty. 🙂

aj ja na malého stále myslím, možno sa práve teraz hrajú na preliezkach, už majú aj po olovrante a tiež sa vôbec nemôžem naštartovať. Žehlím už hodinu a pol pár vecí, ale stále som myšlienkami pri ňom. Strašne mi chýba, nemá ma kto objať, v dome je hrozné ticho. :(