icon

Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013

pepita52
9. feb 2013

Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉

canama
26. aug 2013

@lumarque ja by som dala na doobedie zatial. lebo to moze byt dost sok ze od prveho dna na 8 hodin v cudzom prostredi. kazda aspon trochu dobra skolka by mala rodicom aj detom pomoct v adaptacii, tak aby to pre dieta bol co najmensi stres. vo finale predsa aj ten rodic chce aby tam to dieta chodilo, nie aby bolo nervozne a casto chore....a tie choroby veru velmi suvisia s psychikou, nie je to az tak o tom "budovani" imunity.

lumarque
27. aug 2013

@any23 veru rychlo nam vyrastli
@epelino ja tym, ze este dost dolho budem doma s malou nechcem davat na cely cas. Nech si aj surodenci uziju jeden druheho

lumarque
27. aug 2013

@canama hej to mas pravdu

zuzzy12
30. aug 2013

Ahojte.........tak aj my sa pridavame k septembrovym škôlkarom.Buduci školkar sa už teši 😀 ....mame ešte 1-ročnu princeznu tak uvidime ako to budeme zvladať 😕 ale už teraz viem že mi to bude divne že nemam synka cely den pri sebe ☹ .

majive
31. aug 2013

Ahojte, aj my nastupujeme od pondelka do školky 😒 , na kolkatú sa ide prvý deň do školky, bola som aj pozrieť na škôlku ale nebolo to tam písané

nina233
31. aug 2013

Aj my nastupujeme prvy krat do skolky, tak uvidime 🙂 Ideme na 8-u, uplne to postaci.

zdenuska1
31. aug 2013

Aj môj ide do pred škôlky má 5r.. som zvedavá ako to dopadne, lebo tiež je na mňa naviazaný. Dávam na celý deň

cobhan
31. aug 2013

nasa nastupuje 19.septembra, na dve dopoludnia v tyzdni, na zaciatok 🙂

mikusik
31. aug 2013

ahojky,aj môj syn ide v pondelok do škôlky a vôbec nechce nech robím čo robím...a čo sa týka mna zle to znášam,sme stále spolu snád to chce čas 😒 možno je to tým,že na mna nečaká dobré zamestnanie tak sa neteším...no už to nejako zvládneme 🙂 pekný den

epelino
31. aug 2013

@mikusik ani nas maly sa netesi,tiez sa bojim.a kedy nastupujes do prace?

sisi0211
1. sep 2013

Ahojte, chcela by som sa spytat, v com idu zajtra vase deticky do skolky? Vyobliekane, saticky a pod. alebo skor teplaciky? 🙂

nina233
1. sep 2013

ahojte, takze zajtra nastava pre nase deticky (aj pre nas) den D 😉 Mna by zaujimalo, co obliekate detickam (hlavne chlapci), ci klasiku, rifle, tricko, pulover alebo napr. nohavice + koselu (nieco ine, ako na bezny den). Dakujem.

zuzanockamt
1. sep 2013

@sisi0211
@nina233 ja davam teplaky, tricko a mikinu, nie je to jeho prvy skolsky rok, nastupoval uz vlani ... pre mna je dolezite, aby sa citil pohodlne a vedel sa bez problemov sam vyzliect - hlavne teplaky kvoli WC 🙂

nina233
1. sep 2013

@zuzanockamt dakujem, v skolke ano, to mu dam teplaky, tricko, mikinku, len pri prichode, co mu obliekate....Potom ho aj tak prezleciem do teplacikov.

zuzanockamt
1. sep 2013

@nina233 ja na jesen a na jar obliekam uz rovno doma do teplakov a tak ide ... len v zime prezliekam v skolke alebo, ked je uz velmi chladno ... s tymto si starosti teda nerobim 🙂 ... nemaju ziaden specialny zaciatok, ani vlani nemali, normalne sa zacina ako iny bezny den 🙂

epelino
1. sep 2013

Ja tiez obliekam uz doma teplaky, tricko,mikinu, bundicku, ak bude rano chladno... podla mna netreba nejako slavnostne, ak bude plakat, nech ho tam nemusim prezliekat... ☹

zuzu1104
1. sep 2013

Ahojte žienky aj môj malý ide zajtra do škôlky a som z toho úplne na nervy, lebo ide na celý deň. Vôbec sa nebojím toho, že to nezvládne, on je naozaj veľmi spoločenský a do škôlky sa teší, ale neviem ako to zvládnem ja. Budem sama doma, do roboty sa nechystám, lebo by sme sa chceli s mužíkom posnažiť o ďalšie bábätko a až potom riešiť moju prácu. A tak budem doma sama ako prst, bez môjho chrobáčika :( Úplne to na mňa doľahlo dnes, v noci asi ani nezaspím. Ale vidím, že nie len ja sama som z toho v strese, že nás tu je požehnane.
Tak si zajtra maminky držme silno palce, aby to naše detičky úspešne zvládli. 🙂

zuzu1104
2. sep 2013

dobré ránko, tak náš beťár je už hodinu v škôlke 🙂 Zaobišli sme sa bez plaču, čo bolo pre mňa veľmi povzbudzujúce. 🙂 Ako ste dopadli vy mamky?

nina233
2. sep 2013

Dobre ranko, tak aj moj drobec je uz hodinku v skolke 🙂 Tiez sme sa zaobisli bez placu, nenapadne som odisla. Uz som od 3ej nespala, nejako to na mna dolahlo, predsa skoro 4 roky denno denne spolu, chrobacik, uz teraz mi chyba ☹ Na obed idem prenho, tak som zvedava 😉

mikusik
2. sep 2013

dobre rano ☹ to je super ,ze vám neplakali.mne malý spustil taký plač ako ešte nikdy až ho nakoniec učitelka nasilu zobrala.tak uvidím či budú volat,príst mam po neho až o pol tretej...

zuzu1104
2. sep 2013

@nina233 ani ja som nemohla v noci spať, od štvrtej som sa len prehadzovala. Ako dobre, že už na obed si pôjdeš po svoje slniečko, moje bude až do tretej v škôlke.

nina233
2. sep 2013

@zuzu1104 mala som na vyber, ale nechala som ho len do 12ej, kym sa napapaju. Radsej postupne, uz ho poznam, je taky mamickin 😉 Ale to ho necham len par dni, potom uz cely den, nech si velmi nezvyka na pohodlie 😉

nina233
2. sep 2013

@mikusik to mi je luto, ja som nenapadne odisla, mozno aj moj neskor spustil plac, uvidim, ked ponho pridem. Drzim palce, aby ostatne rana boli uz len lepsie 🙂

mamina_25
2. sep 2013

Aj nasa Natalka je uz v skolke ... rano sme zvladli v pohode ... v skolke sa trosku zlakla ucitelky lebo mala biely plast si myslela ze ideme k doktorke 😀 ale ked zbadala hracky vosla si a uz sa nevratila 😅 tak sme rychlo zduchli prec ... dufam ze bude vsetko ok lebo moja mala je riadny betar 😀

zuzu1104
2. sep 2013

@mikusik neboj, ju to prejde, bude sa tešiť, že je medzi kamarátmi a že sa môže hrať 🙂

carrie4
2. sep 2013

ahojte, tak aj my máme uspešne prvý nástup za sebou... ked uvidela detičky tak sa tešila, že sa tlačila cez dvere za nimi hlava nehlava... naštastie atmosféra tam bola super, detský džavot, žiaden plač... len jeden malý chlapček plakal... pekne nám zamávala a už sa na nás ani len neotočila... som strašne zvedavá ked po ňu pôjdem ... a najmä som zvedavá na tie dalšie rána 😉

carrie4
2. sep 2013

@mikusik ked sa trošku zžije s detičkami, s novým prostredím bude sa tešiť uvidíš 🙂

cajka13
2. sep 2013

tak vidím, že nie som sama, ktorá má zmiešané pocity z toho, že jej dieťa išlo prvý krát a na celý deň do škôlky a pritom sa moja dcéra do škôlky hrozne tešila. A aj ráno dopadlo veľmi dobre prakticky sa s nami nestihla ani rozlúčiť. Len čo jej pani učiteľka povedala, že ju čakajú deti a hračky tak hned tam aj bežala. Tak sme ju už ani nevolali a uvidíme čo bude poobede ked pôjdem pre nu. Myslím, že skôr ja to prežívam z nervami a smútkom, že dieťa nemám doma. Bola som s nou 24 hodín denne tri roky a teraz ju tu po byte hľadám a rozmýšlam čo asi robí a ako sa má. Ked mi ju niekto strážil, ked som potrebovala tak som zavolala ako čo robí a tak, ale do škôlky je jasné že nebudem vyvolávať.

nina233
2. sep 2013

@cajka13 ja tiez chodim ako telo bez duse. Pri malom som vsetko stihala, teraz sa akosi neviem nastartovat, stale nanho myslim. Je to skuska asi hlavne pre maminy 😉

mamina_25
2. sep 2013

Ja tiez na malu stale myslim co asi robi ci je poslusna ... mame schody a stale zatvaram tie vrata aj ked nie je potreba 😀 darmo zvyk xi ... som zvedava co bude poobede ked po nu pojdem ...