Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013
Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉
aj môj malý je len suché kôrky 😅 obed trošku poje,ale žiadna sláva :/
@luciahromadkova uz sme triedu zmenili, on ma prave teraz pri tych starsich kamaratku... Doteraz neplakal, snad uz ani nebude aj ked tuto tieto starsie deti dost placu a hlavne kricia mama, tak sa bojim ci toto ho nejako neovplyvni☹ Rozhodli sme sa takto v domienke, ze pri starsich detoch mu bude lepsie a casom uvidime ci to bolo spravne rozhodnutie....
Ahojte maminy, pridavam sa k vam, moja dcerka tiež nastupila do školky, myslela som si, že bude aj plakat ale bola statočna, akurat v utorok hovorila učitelke, že jej chyba mamička, ale ustala to a nerozplakala sa. Akurat čo ma trapi, že sa tam hra sama, nepride za detmi ci sa s nimi nemože hrat, ona je dost hambliva, tak sa boji asi tym detom aj niečo povedat, musim poprosit pani učitelku, nech ju viacej zapaja medzi deti, hadam sa osmeli po čase. Teraz do školky nepojde, lebo už v piatok ako prišla zo školky sa mi nezdala, bola podraždena, plačliva a v sobotu už mala teplotu a zelene sopliky, takže zajtra ideme k dokyne nech sa na nu pozrie. Velmi ma to trapi, lebo už si konečne začala zvykat a teraz toto. Ale dalo sa s tym ratat lebo som tam videla dost usoplenych deti, tak sa to na nu hned nalepilo. Davate detičkam aj niečo na imunitu? ja som začala davat vit. C a B komplex, rozmyslam aj nad colostrom ešte.
ahojte, kolko z vas ochorelo? samozrejme myslim deticky 🙂 my ideme zajtra k doktorovi- sopliky a kasel. nevie ci zas alergia alebo prechladnutie. este sme si ani nezvykli a uz bude doma. v mojom okoli ochoreli vsetkym kamoskam deti co isli prvy raz a to su v inych skolkach. neviem ci ten stres alebo co.
@vierki my chodíme od marca 2012, teraz cez prázdniny sme boli doma, po týždni v školke soplíky .... ☹ ☹ ☹
porazí ma
takže nie len tie detičky ochorejú čo idú prvýkrát, ale aj ostatné...
rozmášľam tiež niečo dať na imunitu ale vôbec neviem, že čo jej dávať...
baby, poraďte prosím, čo dávať na imunitu? máme ju síce vraj v poriadku, ale proste nemôže mi byť malá večne usoplená v školke, doteraz mi vôbec nebývala chorá a teda už má rok školky za sebou
Ahojte maminy... mam taku dilemu, resp by som sa chcela poradit. Mala nastupila minuly tyzden do skolky, v pondelok super, bez placu, sama sa rozbehla do triedy, papala, spala... to papanie a spanie pretrvavalo cely tyzden ale od stredy zacala plakat ked ju tam dnesiem a v piato mi zacala plakat uz doma ze ona neide do skolky, nakoniec sme sli, s placom, trochu som tam s niu bola kym sa ukludnila, ked som odchadzala zase plaaaac ale isla k ucitelke. V podstate poobede bola vzdy vysmiata, stasta a uz neplakala ze nechce do skolky. S jej otcom sme rozvedeny a bola na vikend u neho, vecer som si ju bola zobrat a ona mi v posteli zacala plakat, ze nechce isr do skolky, nechcw ist s mamou, a ze chce ist za ocinom.... 😢 zatial som ju do skolky zavazala len ja, neviem, najradsej by som ju zajtra nikam nedala a bola s nou a zehlila si to u nej, ale na druhej strane, viem, ze treba len vydrzat, ze mala si zvykne. Chodi do skolky kde je 6deti a 2 ucitelky na ne, takze viem ze sa jej naplno venuju a ze jej je tam dobre. Ze si poplace max 2 minuty a potom je uz dobre, hra sa s detickami a tak.... len ako to vydrzat a nezblaznit sa..? Uz teraz viem ze rano bude revat ze nechce ist do skolky a nechce mna ale ocina
no bodaj by sa pytal do skolky, ale on vecer place a v noci sa strhava ze nejde. a to je vraj v skolke velmi dobry.
my davame aj na imunitu. dcere cebion kvapky a malemu sme to striedali, vzdy ked nieco dobral kupili sme inu znacku sirupu (pikovit, cebion, .....) a teraz mu uz kupujeme na cmulanie a tiez vzdy ine. vraj je to lepsie. ale ochorie aj tak. ono to asi robí aj stres a aj to, ze mi chodime von az okolo deiatej, podla pocasia. ale teraz sa rano zobudi a ide do tej zimy. a aj ked je obleceny ale je taky neprebraty. manzel ho musel vzdy zakryt dekou v aute, lebo sa stazoval, ze mu je zima.
Aj my ostavame doma....soplik, trosku pokasliava....hned som jej dala homeopatika a dnes rano uz sa to aj zlepsovalo, ale poobede sme sli von a zabudla som jej ich dat a uz zas sme tam kde v piatok poobede....zajtra skusim kupit martankov a uvidime....inak pocula som, ze kopa deti v okoli ma anginu ☹
aj my sme boli iba dva dni v skolke a hned soplik a aj teplota a aby nebolo malo ostatny sa nakazili tiez a najhorise na tom je najmladsi ten este k tomu priedusky.ale uz zajtra ideme normalne do skolky dufam ze uz nic nedostane.
Ahojte maminy, chcem Vas trosku podporit a povzbudit. Som ucitelka v MS , mamina 2 deti a teraz aj buduca mamina 3 dietatka. Tento rok mam malicke deti, celkom 23 deti vo veku 3 rokov. Samozrejme, ze placu, vzdy je to tak, ale VZDY je to aj tak, ze po 2, 3, tyzdnoch place prestanu. Deti zistia, ze ta mama chodi kazdy den po ne, zacnu si obzerat ine deti, hracky, postupne sa zahrat, zapojit sa do hry, ktoru vymysli ucitelka. Joj, vedela by som tu veeeela popisat. Nebojte sa, viem ze je vam to luto, aj ja som mala pred par rokmi dceru v skolke, v tej kde aj ja pracujem a pocula som ju z druhej triedy. Ale neukazala som sa jej, bolo by to horsie. Bolo to spravne, zvykla si a rada chodila. Chce to len vydrzat, pridlho sa nelucit medzi dverami, ak je dieta v strese, zbytocne mu nerozpravajte o skolke. Niekedy pomaha priniest si oblubenu hracku, vankusik, niektore deti si nosia platennu plienku. Nikdy nestraste deti skolkou, napr. ved uvidis, tam ta naucia, alebo, tam budes musiet vsetko zjest..... a pod. Dieta nikdy nezavadzajte, ze pridete po neho na obed, ak to nie je pravda, aj ked si to vydobija, alebo - neboj, zajtra uz nepojdes, dieta to zisti a bude horsie. Takze na zaver, chce to len troska casu a nervov, ale prejde to, mam to z vlastnej praxe. Malickokedy sa stalo, ze rodic pre velmi tazku adaptaciu prerusil sk. dochadzku. Neviem, co by som este napsala, ak chcete, diskusia moze pokracovat.
Ahojte, to by aj mna zaujimalo, co davat na imunitu, ja som cez leto kupila Imunoglukan sirup, lenze maly mi to nechcel, tak mne by vyhovovalo viac nieco vo forme kvapiek, co by som pridala do jedla, ked mal aftu, dostali sme aj Cebion kvapky, ale neviem, ci to pomaha aj na imunitu, ak niekto vie poradit, budem rada, dakujem.
@adka31 Ahoj, dakujeme za nazor, vedela by si nam poradit aj co robit, ak dieta v skolke nechce papat alebo spapa prilis malo ? mne to hovori ucitelka kazdy den, ze malicko jedol, ale doma toho potom zje dost... zmeni sa to? odkuka to od inych deticiek, ked budu papat? aku mas skusenost? dakujem 😉
@adka31 veľmi povzbudivo si to napísala 🙂
my máme problém, že zo škôlky zatiaľ ide vysmiaty v pohode,ale ráno sú veľké plače a niekedy už aj večer ked zaspáva :( my hoj je ľúto, že už ide spinkať v takom strese, že ráno "zase" do škôlky....a presne ako epelino s tým papaním je to bieda...
Ahojte maminky, no dnes som po porade so sestrou malú zaniesla do škôlky, má síce ešte trochu soplíky (inak je úplne v pohode, dávam jej ešte aj skorocelový sirup na odhlienenie), ale dúfam, že to bude ok..bola zatiaľ iba 2 dni (pondelok a štvrtok), hneď pri prvých soplíkoch som ju nechala doma, teraz si myslím, že už by nemala nič roznášať, ale bojím sa aj, aby sa "neodčlenila", navyše dnes sme išli s plačom obrovským, že nechce ísť do škôlky, to doteraz nebolo, trochu si polakala až cez deň, naposledy, že nechce jesť chlebík s nátierkou ☹ neviem ako urobiť lepšie, necítim sa dobre, keď ju musím nútiť ísť do škôlky, snažila som sa ju od začiatku motivovať a tešiť sa, verím tomu, že by si zvykla, len tie soplíky nám to skomplikovali a nechodí pravidelne, o to je to asi ťažšie...myslíte, že by som ju predsa len mala nechať doma alebo nech chodí a zvyká si?
a ešte ma trápi aj to, že plakala, že chce byť doma so mnou a neviem ako jej vysvetliť, že musí ísť do škôlky, že tatino chodí do roboty, povedala som jej, že aj ja musím niečo povybavovať a nemôže zostať sama doma, ale vie, že som doma a do práce nechodím..ťažko jej vysvetľujem, že ju iba neodkladám ☹
ahojte, pridavam sa k vam🙂 my chodime tiez teraz od zaciatku do skolky, minuly rok zacala, ale bola tam necely mesiac s prestavkami, co bola stale chora, tak mala rok odklad a teraz zaciname nanovo, minuly rok prvy tyzden chodila s radostou, druhy uz strasne plakavala, ze nechce ist do skolky, aj sa v noci budievala, snad sa to tento rok nezopakuje....my mame v skolke problem s pitim, nic tam cele doobedie nepije, som zvedava, ako to bude vyzerat, ked tam bude na cely den:( ucitelku som prosila, nech ju ponukne, resp. nech ju donuti aspon co to vypit, ale nerobi to;( no a uz sme od minuleho tyzdna od stredy chori...takze neviem, kedy pojde naspat a ked sa historia chorob z minuleho roka bude opakovat, tak ma porazi ☹
Na imunitu sme zacali brat imunoglukan a teraz jej dam na dva tyzdne aj probiotika...tie jej sem tam tiez dam, hlavne ak zacne byt chora...
@adka31 ahoj adka, práve som si prečítala tvoj príspevok a trochu som sa upokojila. naša 3 ročná dcérka začala chodiť do škôlky a ráno ju máme problém dvaja držať pri obliekaní čo tak plače a robí scény. ja som nešťastná, no viem, že jej je v škôlke medzi rovesníkmi lepšie. viac sa naučí a pod. je tam len týždeň, ale vidím malé pokroky, napriek plaču. dúfam, že to bude pokračovať tak ako píšeš, že si postupne zvykne. je tam len do obeda, pretože na celý deň mi ju nezobrali, nakoľko som doma kvôli druhému tehotenstvu.
ja davam na imunitu vyrobky z Energy, brali sme vironal a teraz som objednala renol( posobi ako probiotikum v tenkom a hrubom creve). pozrite ich stranku, myslim ze maly je odolnejsi ked ich berie( davam mu len dve kvapky do lyzicky vody kazdy vecer)
@adka31 vdaka za prispevok, tiež trochu vo vnutri bojujem s tym, či je to to najlepšie pre synčeka. On je dosť akčna povaha, minuly tyžden prve dva dni uplna pohodička ale potom to začalo - rano plač, že on nedje 😔 Dnes rano sa rozlučil vraj s tatinom so slovami, že on už plakaťn ebude, lebo je velky. Ale počitam s tym, že to bol len taky svetly zablesk, a plač ešte bude. PRe mna je to o to hrošie, že som doma ešte s dcerkou a v podstate by som si ho mohla nechať pri sebe. Ale manžel ma presvedčil, že pre neho je škôlke lepšia, že tam ma viac podnetov, rovesníkov, že je tam určity system ktory mu prospeje. Zatial na nom badam pozitivne zmeny v oblasti spanku. Doma ťažko zaspaval a v škôlke, ked som pre neho došla pred spankom, tak učitelka zahlasila, že on sa zobral od stola s tym, že je unaveny a ide si lažkať a zaSPAL. Napriek tomu večer o 9 už spinka, čo sme doma teda dosiahnuť nemohli. Takže sa utešujem, že zrejme je to pre neho v určitom zmysle prospešné. Len potom ked vidim, ako mu rano krivi pusinku, že on chce ostať doma, tak mi srdce stiska.... Chcem pre neho to najlepšie, a človek niekedy ťažko vie, čo je skutočne pre to dioeťa prave orechov=. Ja to vyskušam mesiac, a uvidim, či si škôlku zamiluje a ako na neho celkovo vplyva a potom snad budem mudrejšia
@vejula maly vyjednaval uz cestou do skoly ked som isla zaviest dcerky, potom v skolke pri prezliekani zacal plakat( ale taky plac bez slziciek) a ked som otvorila dvere zakrical, ze " ahoj" a utekal ucitelke povedat ze dnes sa musi rychlo naobedovat lebo prenho pridem skor ideme na ortopediu 🙂
Vcelku to zvladol 😉
Ja som tak dala do skolky ako ty tretiu dcerku ked mala 2,5 este dva mesiace pred porodom maleho. Velmi rychlo si zvykla a tesila sa do skolky, bolo to sto krat pre nu lepsie a podnetnejsie nez byt s nami doma 😵
tak sa k vam pridavam aj ja maminky... dnes sme isli prvykrat... nas syn je decembrovy, je v "najmladsej" triede, a ked sme tam prisli, vsetky deti plakali... tak uvdiime ako bude poobede.... ale samozrejme, on velky nadsenec, velmi sa tesil, usmieval sa cely spokojny rovno isiel k hrackam...
tak my sme stale v pohode🙂 zatial nikto v skolke neplakal a dnes deti zacinaju spinkat poobede, nas malinky este nebude, nevzali sme pyzamko🙂 ale od nejakej stredy skusime aj my ak to pojde takto dalej... sice ma dnes maly pred sebou tlacil do triedy, aj navleky mi priniesol - moje zlaticko, ale ucitelky ho hned zaujali a ked som odchadzala tak sa krasne hral...
zatial sa mi zda ta nasa adaptacia ( celej triedy - su tam deti od 2-3och rokov ) uplne neskutocna - deti krasne posluchaju, neplacu, spolupracuju - uvidime ako dlho to vydrzi😉
@adrianai Ja hovorim malemu, ze chodim do roboty, hoci som zatial doma. vzdy mu poviem, ze aj babka, aj dedko, aj tatino, aj mamina chodia do roboty a maminka chodi zarabat peniazky, aby sme si mohli kupit papanie a hracky. zda sa, ze to pomalicky zacina chapat. vidim, ze cakas babatko, tak je to asi ine...
ahojte..... my sme zasa vstali s placom, ze nejde do skolky ☹ ☹ . po ceste uz neplakal, v skolke som mu rychlo pomohla prezliect a prezut, zobral pyzamko a uterak a isiel do triedy.. pobede ked pridem vzdy, sa tesi a rozprava ako tam bolo dobre... vcera sme kupili zosit, sme sa dohodli ze tam budem kazdy den pisat novu basnicku co sa nauci.. 😉 . tak som mu povedala rano, ze sa ide zasa nejaku novu naucit, aby sme ju mohli zapisat 😝 . juuj takto ho ja musim oblbovat 😀 😀 kuriatko moje
Tak maly v skolke, a zrazu doma take ticho, len mi stale beha po rozume co tam asi tak vyvadza, do skolky sme sli s takym elanom,tak uvidime ci nam aj zatra bude tak veselo.
@epelino no veď práve, aj som mala ísť do práce, ale keďže mám iba nejaký 1,5 mes.do ďaľšej MD, tak si len vyčerpám dovolenku a vlastne nenastupujem aj keď zostávam zamestnaná...a malá to vie, v hlavičke to má pekne všetko poupratované 😅
no a dnes tá zmena, neviem, rozmýšľala som, či to nemôže byť aj tým - minule mi hovorila, že bola v kúte, lebo ona mala nožičky rovno a nie v tureckom sede ako ostatné deti a hovorila som jej, že musí pekne poslúchať, vysvetľovala som jej, len ona je také živé striebro, autority nemá rada (už prvý deň mi hovorila p.učiteľka, že sa jej nechce poslúchať a smiala sa, keď jej niečo hovorili), má problém aj doma poslúchať a asi sú v škôlke dôslednejší ako my doma a to sa jej nepáči...ale zase ja to schvaľujem, musia tam mať poriadok a ona sa musí naučiť fungovať ako ostatní...

@salo ja by som ho nechala tam kde je teraz ak tam ma kamaratku..., ved do skoly pojde s tymito detmi, kedze je novembrovy, jasne je sikovny..., ale ked sa mu budu venovat ucitelky, tak bude urcite napredovat....lebo sa moze stat, ze tam ti bude plakat...prave preto, ze tam nikoho nepozna a deti uz budu starsie....
moj drobec je tiez novembrovy, chodil s detmi v maji a juni tam plakal...., teraz zostal zas v I. triede s inymi detmi a tiez tam ma kamosa a neplace
ak je spokojný, určite by som triedu nemenila.... 😉