Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013
Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉
@nina233 Aj my dnes lepsie, dokonca dnes ho velmi chvalila za vcerajsok, ze bol ukazkovy, plakal 5 min z celeho dna a potom sa vraj pekne hral. zobrali ich aj von a ze niektori neposluchali, odbiehali, hadzali sa o zem, ale nas maly isiel poslusne. rano si trochu pofnukal, ale chvilu som sa s nim zahrala a bolo dobre. kiez by mu to vydrzalo.
@epelino dnes asi prisla kriza na skoro vsetky deti, plakali, lezali po zemi, zachvaty placu alebo boli nalepeni na ucitelkach, maly to nakoniec ustal bez placu (teda aspon kym som tam bola), ale videla som na nom, ze je to asi najhorsi den zatial z celeho tyzdna. No, musia si drobci zvyknut.
@kuriatko84 jeejo no tak vidííš, to je posun, super, neboj, všetko pojde. len si musí zvyknuť na nové situácie..to je super, že sa tak spokojne správala, dôležité že neplakala 😉
@nina233 Ja mam pocit, ze deti, ktore sa od prveho dna tesili do skolky, tak im to teraz doslo a dnes mali krizu. aj kamoskina mala plakala prvykrat poriadne az dnes. Lukasko tam nechcel ist, plakal prve dva dni a snad si uz zvyka.
Inak, poviem vam, my mame v triede 13 deti, lebo su vsetky malicke, do 3 rokov, jeden sa uz odhlasil, takze ich je 12, ale dnes ich bolo len 5 😒
ahojte no u nas ziadna velka zmena. vecer poplakal, ze dnes nejde a zas spal pri mne nalepeny. a ja som za to aj rada, lebo mi cely den tak chyba, ze ani neviem co mam s malou robit,lebo on sa uz s nou vela prehral. mi ide ten cas velmi pomaly. nuda na prechadzke, ked nikoho nenahanam. karinka len sedka, chvíľku pobeha a sup spat.
Patka v skolke velmi chvalia, ze je dobry, len pomrnka, pekne spi. uz isiel aj bez hracky. ale doma a pred dverami skolky place. esteze ho berie muz, lebo ja by som to neustala.
a to papanie: nas spapal vcera cele druhe a polievku nechcel, lebo krupky nemusi 😖 , aj olovrant cely spapal a doma este zosrotil rizoto a bol stale hladny. to asi aj z toho stresu. a je aj smadny, lebo sa este boji pytat pit mimi casu kedy im davaju.
Ahojte baby tak u nas je to kazdym dnom horsie .. zo zaciatku mala radost zo skolky teraz sa rozplace len co skolku spomeniem.rozmyslam aj nad tym ze ci sa v skolke nieco nestalo ze zrazu taka zmena.aj predvcerom ked som ju sla vyzdvihnut zo skolky mala mierne doskriabanu tvaricku tak neviem ci sa nestrhla nejaka mensia bitka alebo co... :( predtym bola pohodacka cely den sa sama pohrala behala a teraz len place a v kuse visi na mne ...
maminy idem sa vam posťažovať,mne malý nastúpil až včera- čo bolo celkom vpohode lebo sa tešil a tak, ale dnes už boli v šatni v škôlke plače, že chce ísť domov a pod...potom ho odomna zobrala učiteľka a videla som ako plače ako o život, mne je to tak strašne ľúto, že sa tak veľmi trápi :( ja som ešte doma s mladšou dcérkou ale chcela by som ísť bud.rok do roboty preto som ho dala už teraz,len si to niekedy vyčítam, že mohol byť ešte so mnou doma , jaká som hrozná, že som ho šupla do škôlky 😢 aj malá to znáša zle, hľadá ho chodí po byte hore dole, mrnčí, proste také smutné to je celé.
ešte sa vás chcem spýtať či vám detičky v škôlke papajú lebo môj malý je slabý jedák aj doma a v škôlke vraj skoro nič nezjedol :( myslíte, že si zvykne? bojím sa, aby nebýval chorý ked nebude papať, doma predsa len akotak dokŕmim....
@zuzub presne aj u nas, doma je doma, podla mna sa na ich papani podpisal aj stres, ale ked sme prisli domov, vyjedol by snad celu spajzu (bodaj by nie, ked cely den nepapal). Mne lekarka dala pikovit, ked mal drobec afty na jazycku na podporu imunity, ale dava sa aj na podporu papania. A pomohlo. Mozno ho zavediem opat.
tak aj u nas dnes revy v skolke, doteraz mrncal len doma, v skolke uz nie, a dnes vybehol este 3x z triedy ze chce ist domov, kyval mi z okna a slzicky utieral, bobak moj maly... rychlo som utekala domov nech tam nerevem aj ja pod oknom... no tazko sa im zvyka, este ked polka triedy place... snad uz cez den je dobre, lebo kazde pobedie mi rozprava co vselico robili, uz vie 3 nove basnicky, a ako tam je super...
jaj maminy drzte sa 😉
Baby, ja sa k Vam pridam. U nas bolo v pondelok celkom OK - asi viac-menej sok, bez placu. Skrivena pusa akurat len vtedy, ked som po nu poobede prisla, ale neplakala a potom uz pohoda. Cely den nejedla ani nepila 😖, ani nespala - ale vraj inak bola v pohode, kludnucka. V utorok uz bolo vyjednavanie, ze do skolky nejde - ale plac nebol. Nakoniec sla, opat sice nic nejedla (pit uz pila) ani nespala, ked mm po nu siel, vraj plakala, ale doma uz o skolke vravela s usmevom. Vcera sla s placom uz rano, ale poobede vraj prisla nadsena uz. Dokonca zjedla pol broskyne a isla aj na WC tam (to predtym odmietala, pockala az domov). Potom hovorila, s kym sa hrala (dovtedy sa okrem pani ucitelky s nikym hrat nechcela, len pozorovala deti), co robili atd. Po vsetky dni, co v skolke nejedla, samozejme, hned ako prisla domov, najedla sa ako vyhladovanec (a to je slaby jedak vseobecne) + bola strasne unavena (kedze ani nespala + mala asi aj vacsiu psychicku zataz) No ale uz ku veceru zacala byt zasoplikovana, pokaslievala, vecer vyvratila komplet vsetko, co zjedla. V noci na dnes uz bola zasoplikovana riadne, rano teplota zvysena 37,2 - tak ostala s mm doma ☹ Zajtra asi ostane tiez, kedze furt je zasoplikovana a pokaslieva (ako jej to steka do hrdla) - tak takto sme v najlepom, ked sa jej uz zacalo aj pacit celkom asi, skoncili prvy tyzden adaptacie v skolke... ☹
Ahojte maminky. Aj my chodime od pondelka do skolky,ale len do obeda. zatial to zvladame bez placu, len je taky smutny ked ho tam davam ☹ Ucitelky mi sice hovoria, že cez den je v pohode aj sa prehra,len nechce papať a pri tom on je taaaky jedaaak... Mam teraz taku dilemu a chcela by som vas poprosit o nazor, radu... Drobcek bude mat 30 novembra az 3r., takze ho dali k 2voj rocnym detom, lenze ja som bola hned v prvy den za riaditelkou, ci by ho nepreradili k trojrocnym. Lebo on aj ked je velmi drobnucky, na svoj vek je velmi sikovny, pekne rozprava, vie basnicky, pesnicky, pozna cisla, pismena, je bez plienok, bez cumla, sam sa napapa...Aj ucitelky v tej dvojrocnej triede mi dnes povedali, ze jae naozaj sikovny a ze ak chcem, je teda taka moznost, ze by ho preradili k tym trojročnym ( tam chodi aj nasa susedka s ktorou sa poznaju), aby sa časom nestalo, ze sa tam zacne nudit... A ja som sa aj toho bala, aby mi tam pri tych dvojrocnych detoch nezacal "zaostavat" , že by pri tych starsich viac napredoval... No a ako som to tak strasne chcela, tak teraz uz neviem, ci je to taky dobry napad? 😖 Ci mu tym len neposkodim, ze je tam uz trocha zvyknuty, hlavne na tie ucitelky, ktore su tam strasne zlate...Ci to nebude teraz pre neho velky stres ked ho preradia 😢 A odradza ma aj to, že tie 3roc.deti maju tu triedu taku malicku a je ich tam 20 😲 Fakt neviem, čo teraz robit? co by bolo najlepsie pr maleho? Chcem aby bola skolka pre neho prinosom, aby sa tam pekne pohral, vselico naucil, nasiel kamaratov...ved to vlastne chceme vsetky maminy 😉 Co by ste robili vy?
@katrinka8 tak mi sme na tom presne tak isto 🙂 do stredy v pohode, teda okrem toho že v škôlke odmieta papať a doma spapá všetko čo vidí. Už doma mi zahlási, že v škôlke papať nemusí že bude doma... no ale od dnes soplíky, silné prechladnutie zatiaľ bez teploty tak sme tiež ostali doma aj zajtra a uvidíme čo v pondelok. Zrejme to bude zase ako keby od začiatku ☹ tak uvidíme ako to bude pokračovať. Budeme si držať palce a všetko zvládneme, vravela mi učiteľka v škôlke že adaptácia trvá tak cca 2-3 mesiace, tak uvidíme...
@zuzub ahoj, tak ako vidim, nie som sama, ktorej krpec v skolke vobec neje ☹ On mi z mesiaca na mesiac jedava menej a menej, teda je len urcite vybrane druhy jedal a tych je dokopy asi 4 druhy. Uz som uplne hotova. Jednoducho to neochutna, nepaci sa mu to, alebo ja neviem... hodi sa o zem a s revom odide prec. A bude hladovat, ale nezje to vobec 😒 To je doma, v skolke 3 dni nejedol vobec, dnes jeden suchy rozok. Pikovit sme brali aj my, ale vobec nezaberal. Teraz nam lekarka predpisala Peritol, sice zabera ale tiez len na jedlo ktore chce on a nie je dobre ho brat dlhodobo. Takze poznam tvoje trapenie.... Ja len dufam, ze mozno casom ked bude vidiet deticky jest, ze zacne aj on....
Taaak dnes nas drobec nastupil do skolky k tym 3 rocnym detom, tak som zvedava co bude ked po neho pojdem o pol 12. Chodi tam aj jeho kamaratka susedka tak snad to bude fajn. Dnes rano isli do skolky vyteseni, drzali sa za rucky, no zlati boli🙂 A dokonca dnes ani ta susedka neplakala, ked isla s nasim Samkom. Som zvedava ako sa im pojde zase v pondelok do skolky....
my dnes katastrofa úplne najhoršie, už večer zaspával s plačom, že do školky už chodiť nebude.ráno som ho horko ťažko obliekla a presvedčila po ceste rumázgal a v škôlke úplne najhoršie , učiteľka mi ho priam vyrvala z náruče :( tak som zvedavá čo bude poobede ked pôjdem po neho.
@zuzub aj moj dnes plakal v skolke nech ho tam nenechavam sameho, ze ide so mnou domov.. tak som ho rychlo strcila do triedy a zavrela dvere, zakyval mi z okna a dufam ze viac neplakal.. ☹ ☹ ☹ . a cely tyzden nadsene rozprava pobede ako je tam super, a rano zasa naopak, ze tam nechce ist.... ach jaj... tesim sa na den , ked tam pojde s radostou 😉
ešte, že si škôlkárske začiatky deti tak veľmi nepamätajú :D
my to mame zasa naopak-do skolky bez placu, ked po nu idem a zbada ma uz reve....
Ahojte baby, vidím, že sa tu tak trochu trápime viacerí 😅 My síce v škôlke celkom v pohode, malá sa aj teší, trošku si cez deň síce poplačká, ale nejaké väčšie problémy niesú, až na papanie...moja zje čo má rada, alebo teda zatiaľ s obedmi nebol asi problém, ale vôbec mi nechce jesť desiatu, olovrant - mávajú chlebík s pomazánkou (niekedy mi ale rozum stavia nad pomazánkami ako hermelínová, oškvarková, ...ale to je iná téma 😀 ) Neviem, či to mám nejak riešiť, včera som jej dala aspoň hrozno do misky, nech si dá na desiatu, doma mi hovorila, že jej ho detičky spapali 😅 Rozmýšľala som, že by som jej desiatu vždy nabalila z domu (poobede sa naje už aj doma), ale neviem, či mi to povolia, chápem, že to nemusí robiť dobrotu, keď druhé deti budú mať niečo iné, ale pravda je, že my sme zvyknuté na desiatu skôr jogurt, ovocie...a pomazánky veru moc nerobím, sem tam iba...tak neviem, či mám malú "nútiť" do škôlkarkych chlebíkov alebo čo? Ako je to vo vašich škôlkach?
No a inak - aj my sme hneď po prvom dni zostali doma s horúčkou a soplíkom, 2 dni bola doma a včera bola opäť v škôlke, ale učiteľka mi hovorila, že dosť soplíkovala (mne sa už doma nezdalo, trochu sme pofúkali, ale inak bola ok), tak som ju dnes nechala zas doma, hádam do pondelka bude úplne fit...
@adrianai moja staršias dcera tiež nechcela tie chleby jesť, ale učitelky jej striedku vybrali a musela zjesť aspon suchú kôrku. Určite by som jej nedávala iné, ako hovoríš, nerobilo by to dobrotu a deti by jej to mohli zjesť. Ono je to aj o tom, že prispôsobiť sa kolektívu. Jednoducho by mala jesť to čo ostatný a poviem Ti, že moja si ku koncu roku na tie pomazánky zvykla. učitelky jej to nejako prichválili že ochutnala a postupne ich jedla. (samozrejme nie všetky 🙂 ).

@epelino maly mi po prichode zo skolky zjedol snad vsetko co zbadal 😉 Dohanal zameskane, len jedol a pil. Ale verim, ze sa to casom upravi a zvyknu si papat v skolke. Dnes prisla kriza, nechcel ist do triedy, ale napokon to zvladol bez placu.