icon

Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013

pepita52
9. feb 2013

Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉

lubiku
10. okt 2013

@epelino uz som si to pozrela, hej afty v puse ☹ my sme to mali v lete, des, vysoke teploty , place, natierat az kdesi v hrtane afty, hroza 😒 Este ze uz je malemu lepsie. ja odvtedy davam malemu preventivne vitamin B komplex.

mamavera
11. okt 2013

@skybaby informovať rodičov o tom, čo deti počas dňa robia a čomu sa venujú by nemalo byť v materskej škole ničím výnimočným, ale bežnou vecou. Plány učiteľka na nástenku dávať nemusí, sú písané dosť odborne, možno by všetkému niektorí rodičia nemuseli rozumieť, ale nemalo by byť problémom dať na nástenku jednu A4 na ktorej bude napísaná téma týždňa a aktivity, ktoré budú učiteľky s deťmi počas týždňa robiť a za akým účelom. Jednoducho, stručne, možno pridať text básne, piesne, ktorú sa budú učiť a hotovo. Je to pre ňu práca maximálne na desať minút.

epelino
11. okt 2013

@lubiku a v akej forme je ten vitamin b prosim ta?ja davam teraz cebion multi kvapky.

dai
11. okt 2013

@adka31 u nas je normalne ze na kazdy mesiac rodicia dostanu tzv. newsletter - je tam dost dopodrobna rozpisana tema mesiaca, vsetky pesnicky aj s tonmi, basnicky, tema rozobrata naozaj metodicky - ma to asi 20 stran a rodicia si to mozu zobrat vzdy na zaciatku mesiaca v danej triede... k tomu este su kazdotyzdnove A4ky vyvesene na nastenke pri danej triede s podrobnym programom... vysledky prace si mozme ako rodicia pozriet vsade na chodbach - nasi su uplny krpci 2rocny ale teda uz strasne vela porobili - kazdy den nieco pekne vyrabaju a nastenky a stoly pred triedou su plne ich vyrobkou😉

ja som presvedcena ze vaecsinu rodicov zaujima co robia ich deti v skolke, fakt je ze toho casu na vypytovanie sa uciteliek, pokial dokumenty nie su pripravene, je niekedy velmi malo... ja osobne som rada ze poskladam malej aktovku, maleho flasky etc. do ruk, oboch treba prezliect, obliect, kvoli malo parkovacich miest sa snazim neparkovat miesta dlho aby aj ostatni rodicia mohli svoje deti vyzdvihnut etc. ... takze ja sa snazim co najskor deti odovzdat a aj zobrat domov - na vela reci tam cas nie je - spytam sa tiez u malej ci ma ulohy spravene, u maleho ci papal, spinkal, posluchal etc. ... ale co konkretne robili si pozriem bez nich ked odchadzam zo skolky/skoly a ich konkretny plan si precitam z tych newslettrov😉

epelino
11. okt 2013

Ja tiez velmi nemam cas sa pytat, co robili, iba ci papal nieco lebo to je u nas vecny problem a ked ma ucitelka dalsich 8 dvojrocnych deti, na ktore ma davat pozor, prip. dalsich rodicov, co sa chcu nieco opytat, tak sa to neda. Pri starsich detoch to snad pojde..

mamavera
11. okt 2013

@epelino tiež si myslím, že je jednoduchšie vycapiť to na nástenku, upozorniť rodičov, že to tam je a kto chce si prečíta, kto chce nie. keď to bude učiteľka 24 krát opakovať, tak oberá deti o svoju pozornosť.

adka31
11. okt 2013

podla toho, co myslite tym vycapit na nastenku. na nastenke je myslim, alebo dufam v kazdej MS vsetko, co rodic ma pravo vediet. A kazda MS hadam vie, co jej z povinnosti vyplyva vyvesit na verejne miesto. To, ci ponukaju tyzdnove temy, co sa prave ucia, basnicky, hry a pod.... je v zaujme alebo nezaujme konkretnej skolky. Samozrejme, ze satna je plna prac deti, este som nevidela skolku, kde by nebola. Podrobne tematicke plany su pre nas, ucitelky.

farmacka
11. okt 2013

mne staci, ze dietatu sa v skolke paci, ma rado ucitelky, lebo su k nemu velmi mile, chuti mu tam strava, chodi tam proste rado a hlavne nie je zo skolky kazdy tyzden chore.. lebo ani to nie je samozrejmost vzdy a v kazdej skolke... a radsej nech sa ucitelky venuju detom ako rodicom 🙂 nahanat ich koli nastenkam sa mi nezda prave na mieste..

lubiku
11. okt 2013

@epelino tie klasicke malicke hnede tabletecky b- komplex, on si ich len tak vlozi do puse a vycumla ich( bleeee 😀 ) ale je to velmi dobre, leboked sa to takto rozpusti priamo v puse, tak to ovela lepsie chrani sliznicu v ustach pred roznou pliagou 😒 🙂
Vyskusaj, ono je to zozaciatku mnam 🙂

epelino
11. okt 2013

@lubiku Fiha, no ja neviem veru moj maly by to asi prehltol rovno..lebo on aj cukriky prehlta, nevadilo by to?pripadne skusim pozriet ci neexistuje nieco ine, ale vlastne aj v cebione su nejake vitaminy B.. dakujem ti.

lubiku
11. okt 2013

@epelino aj moj to zo zaciatku rovno prehltal, ono je to tak malicka potiahnuta tabletka( mensi liek ani nepoznam) ze by mu sklzla rovno do bruska 🙂 Skus 🙂

epelino
11. okt 2013

@lubiku Poznam tie tabletky a skusim, dakujem 😉

sarianna
14. okt 2013

spavaju vase deti v skolke ? moj syn nastupil v septembri a nechce spavat, je unaveny, lebo vstava o 6h, ale aj tak nechce zaspat... V sept, bol 2x chory, a doteraz mu zostala zvysena teplota, boli sme na vsetkych vysetreniach, krv, moc, vytery a je OK, ale ta zvys.teplota je casto.... ma ju poobede a navecer, ked pridem po neho do skolky, o 15h, ma cervene ocka, unaveny... a doma, 37,3 ... Moze to mat z unavy ? mam pocit, ci ta zvys.teplota nebude z toho, ze je unaveny, nespi... Inak je zdravy, aktivny, dobre papa

epelino
14. okt 2013

Ahojte, tak nas maly prvykrat dnes po tyzdni v skolke, rano plac, ale poobede velke prekvapenie: Prvykrat sam papal obed! 🙂 Az neuveritelne u nas, lebo predtym nechcel ani otvorit pusu, aby ho ucitelky nakrmili. a cez den uz neplakal. stastna som ako blcha 😉

lubiku
15. okt 2013

@epelino gratulujem 😵 Super, potesi, vsak 😵
My sme prvy krat chory, nastastie len sopel a kasel bez teploty, uz odkasliava, tak mozno od stvrtka aj pojde 🙂

lubiku
15. okt 2013

@sarianna ta teplota od unavy? 😒 Skor by som mala podozrenie na nejaky zapal v tele, kolko ma CRP?

sarianna
15. okt 2013

@lubiku CRP negativne, aslo negativne, vsetko negativne, aj moc , aj vytery

eva1604
16. okt 2013

@lubiku a co je to elektivny mutizmus??? zatial sa psycholog nevyjadruje, na druhy tyzden pojde za nim pozriet ako teda funguje v tej skolke, tak uvidim... :(

lubiku
16. okt 2013

Elektívny mutizmus je prechodným stavom, kedy dieťa nerozpráva a neodpovedá na otázky, ale môže reagovať pohybom alebo gestom. Je to zvláštny problém verbálneho správania, v ktorom je úplne vyvinutá reč prejavovaná v prítomnosti určitých osôb a potláčaná v prítomnosti iných. Narušenie komunikačnej schopnosti býva podmienené psychogénne, obvykle vzniká na podklade silného psychického traumy (šok, stres, vyčerpanie ad.)
@eva1604

siska53
18. okt 2013

@jenny ahoj, ako pokracujete? Uz sa adaptovala?nam maleho do statnej nevzali, co je skoda, lebo tam by mal kamosov a lepsie by sa podla mna adaptoval.. Dali sme ho na 3.x do tyzdna do sukromnej, teraz tam siel 3.x, ale neznasa to dobre ( a teda tympadom ani my).. Place, raz sa im aj povracal, ale vraj sa vzdy v priebehu hodiny upokoji.. Tak neviem... Ci vydrzat a prejde to, alebo ho nechat doma.. Som este s dcerkou doma, v tom by nebol problem, len som myslela, ze skolka bude pre neho prinosom, teraz su vsetky deti v jeho veku v skolke a po vonku behaju len male deti a on vyhladava uz spolocnost rovesnikov.. Lenze ked tak dumam, ci to na tie deti nema nejaky zly psychicky dopad napr. do buducna. Ale asi som len prilis citliva..:(

farmacka
18. okt 2013

@siska53 ja by som ho este nechala doma, my sme takto mali, syn bol pred rokom celkom nezrely na skolku, nespolupracoval tam a vela bol chory, tak sme to vzdali, teraz po roku - ako iny clovek - stastny v skolke, spokojny, ziadne choroby..kazde dieta je v inom veku zrele na skolku, ja by som to nesilila, ked nemusis.. a treba ratat, ze ti bude nosit choroby domov, tak budes mat chorych oboch, hlavne ten prvy rok...

siska53
18. okt 2013

@farmacka dakujem,uvidime,dame mu este cas. Vraj sa zapajal,spolupracoval...tak som zvedava,ako bude pokracovat a ved vzdy ho mozeme nechat doma. No ak je po nas,tak vzdy bude mat problem v novom kolektive,nez sa osmeli.

jenny
19. okt 2013

@siska53 tak mala sa uz adaptovala. Trvalo to cca tyzden. Potom sa uz dala nahovorit, ze bude v skolke aj spat a teraz ked pridem pre nu domov tak sa jej ani nechce ist. Mne sa zda, ze mi tak aj trosku hrala na city, lebo videla, resp. citila, ze ja to tazko znasam. Jedneho dna si proste povedala, ze uz nebude plakat a bolo to ok. Teraz sme boli chori tak uvidim ako to bude, ale hovorila, ze do skolky pojde.

lubiku
21. okt 2013

Ahojte 😵
Tak my sme dnes isli do skolky prvy krat po chorobe( bol tyzden doma) a rano boli trocha slzicky, ale ucitelka to zbadala a hned isla prenho a zaujala ho, tak potom dobre 🙂
Na obed idem prenho 🙂
Pekny den mamickam i detickam 🙂

hemetre
21. okt 2013

@lubiku tak to ma byt, ucitelka ho ma zaujat a ist medzi deti, nech vidi uz ako sa hraju, moj uz pride rano do skolky, ani cau nic, len uz od deti krici "prídi zajtra (poobede)" , CEZ vikend rano vstane a uz ideme do skolky?No reku dnes nie , pani ucitelky si od vas musia oddychnut, navarit a upratat, tiez bol teraz chory, tak az ma hlava bolela ako on chce ist do skolky ze ho tam deticky cakaju, tak ale prezili sme 😉

lubiku
21. okt 2013

@hemetre ano, ucitelky ma super a to ja mam prisne kriteria( sama som ucka v skolke) 😵
Tak tvoj rodeny skolkar- super 🙂 Boli ste prvy krat chory od septembra? My nastasie hej 🙂 Snad teraz zasa potiahne minimalne mesiac 😒 🙂

hemetre
21. okt 2013

@lubiku ale kde, toto bol uz druhy krat, prvy tyzden v skolke vydrzal tri dni, a uz bol chory, tak bol dobry tyzden doma, dva tyzdne v skolke a zase chory, tak som zvedava kolko vydrzi teraz, horsie je, ze on je fit, a na nas doma to prejde, ale tak boli to zase len sople a "krasny" kasel.uz mu davam len kalciovy sirup, lebo dr povedala ze takto moze aj dobry mesiac kaslat. tak uvidime aj my, kolko potiehne v kuse 🙂

mariala
21. okt 2013

ahojte mamičky moj maly chodi do školky s radosťou do triedy sa rozbehne, neplače už ani pri lučni, pekne mu tam chuti, nespolupracuje ale pri vychadzkach nechce sa mu chodit celu vychadzku premrnči tak som sa dohodla s učitelkami že pred vychadzkou budem preneho chodievat, myslite že je to vekom ma len 2,4 a časom sa to vylepší?maly je zvyknuty aj o pol 12 chodit spavat, pripisujem to aj tomu že teda na jeho vek o tej pol 11 je už unaveny a dufam že ked bude starši si da vysvetliť že na prechacke je fajn a pojde s usmevom...dufam a dakujem mamičkam

andrejocka5
21. okt 2013

@mariala ja si myslim, ze je to vekom. Nasa mala teraz v auguste 2 roky. Tiez sa niekedy ucitelkam na vychadzke stazuje, ze nevladze, ale ked ju chytia za rucku, tak slape. Napr. dnes vyslapala do takeho kopca, ze som ucitelke neverila, ze isla po vlastnych. Este pred mesiacom by tam vysla len na mojich alebo manzelovych rukach 😀. Takze si myslim, ze to chce cas. On si na vychadzky zvykne a bude dobre.

hemetre
21. okt 2013

@mariala zvykne si aj na dlhsie prechazdky, chce to len cas, v triedach su aj vacsie aj mensie deticky,tak si myslim ze aj prechadzky tomu zodpovedaju ze nejdu nejake dlhu trasu, a mozno aj tym spankom, zeby uz spinkal, ako je doteraz nauceny...