Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013
Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉
@pepita52 tak prave som ho tam nechala. išla som s nim dovnutra pani ucitelka mu isla poukazovat hracky tak som odisla. na chodbe som nacuvala potom som sa vzdialila a ked sa otvorili dvere tak bol uz zaveseny na ucitelke a plakal ale poslali ma prec :( je mi smutno neviem co teraz robi tak sedim pri telefone ci mi nebudu volat :( na obed idem pre neho.
@pepita52 tak uz ho mam doma. ked ma zbadal tak usmev od ucha po ucho potom nevedel ci sa ma smiat alebo plakat. tak sa ku mne rozbehol a drzal ma ako kliest a tak som sa aj ja rozplakala potom. ten jeho pohlad. a bol taky uplakany... v skolke pekne papal a striedavo plakal a sa hral. jaj toto bude este velmi tazke....
@m.zuzanka tak to je neuveritelná drzosť, evidente pobrala deti podla toho, kolko dali rodičia "dar", pretože sama priznala, že "nevie" prečo vaše dieťa neprijala a tie vyhrážky, to je na okamžitú výpoveď... šla by som sa sťažovať na mestský úrad a toto by bolo pre nejakú telku krásne sústo... toto tú riaditeľku môže vyjsť velmi draho.... na mestský úrad treba dať aj sťažnosť na jej správanie a žiadosť o preverenie postupu riaditeľky pri výbere detí...
@sharmana
@pepita52
@rommynka ešte stále sa nad tým pozastavujem lebo toľko arogancie a drzosti som nezažila. A to je fakt že deti brala podľa známosti a úplatkov, lebo prijala deti ktoré nie sú ani z našej mestskej časti, detí matiek na materskej a aj také ktoré nemajú tri roky.....A dokonca poznám aj rodičov čo im odmietla zobrať aj prihlášku....lebo vraj ona si to môže dovoliť. Minulý rok som žiadosť odovzdávala kuchárke lebo riaditeľka tam nebola a moja suseda ani prihlášku neodovzdala lebo nemala komu riaditeľka tam nebola a kuchárka potom už žiadosti nesmela preberať.....
Samozrejme že budem to riešiť a sťažovať sa všade kde sa dá....toto len tak nenechám. Človek ktorý sa vyhráža ublížením trojročnému dieťaťu by nemal ani po ulici chodiť a nie to robiť riaditeľku MŠ.
A ako som sa prednedávnom dozvedela tak riaditeľka tejto mš je mamou Zlatice Puškárovej 🙂
@m.zuzanka 😀 no tak to by markiza neprišla natočiť túto reportáž, lebo by si "pokazila meno", ale JOJ by si zgustla, že by mohla spomenúť meno zlaticinej matky v takejto "pikantuš" záležitosti a zhodiť tak moderátorku markizy😀 sa čudujem že má jej matka na toto odvahu, kedže má tak známu dcéru a vie, že to môže aj jej pokaziť meno a reputáž....
hanba a fuj takým riaditelkám, čo berú dary a úplatky a takto nečestne a arogantne konajú 😝 a úplne fuuj, že sa niekto nepriamo vyhráža nejakým ublížením malému dieťaťu, to normálne plujem na takú osobu...
@sharmana no, ona je presvedčená že jej nikto nič nemôže lebo ona má známosti 🙂 Ale určite to bude v JOJ, v STV a niektorých printových médiách len to musíme dať do kopy, lebo je nás viac ku ktorím sa takto správala a vyhrážala.
To je taká podarená rodinka, však prednedávnom v plus 7 dní písali o jej synovi, ako sedel v base za nejakú spreneveru, neplatí výživné na dieťa a ešte kade chodí tak klame a podvádza a vraj na celý jeho majetok je uvalená exekúcia 😒 Však nenadarmo sa hovorí: aká matka, taká Katka a také sú aj dieťatká 😀
http://www.pluska.sk/plus-7-dni/ludia/podnikave...
@m.zuzanka neskutocne, na vasom mieste by som to tak nenechala, je neuveritelne co si niektori ludia mysli ze si mozu dovolit. Treba dat podnet na zriadovatela na presetrenie spravania pani riaditelky... len bohuzial sa moze stat ze ani to nepomoze, lebo skutocne ma znamosti ... potom uz fakt len media.
@pepita52 ani sa mi o tom hovoriť nechce. Ráno hrozne plače, kope ma, nechce sa obliekať, vyzlieka sa... Fakt hrozný plač, učiteľka ho musí odo mňa odtrhnúť a potom mi kýva s plačom a vykrikuje na mňa že chce ísť domov, tak mi je z toho nanič a po ceste domov plačem aj ja :( chodím pre neho o 11,30 keď sa napapá a ide sa umyť tak ma tam nájde ako ho čakám. Vždy mu niečo prinesiem. Doma si trošku pospinká ale potom sa celý deň od nás ani nepohne. Nejde nikam sám všade len s nami :( a potom k večeru zase začne plakať že nechce ísť do škôlky. Tie rána sú hrozné, neviem či to nevzdám...
@rommynka a už ma tri rocky ? ja cakam nieco podobne ,no to fakt nieje nic prijemne ,to ti verim mne sa už teraz tažko zaspava a co učitelky nato ony su asi zvyknuté ja by som asi pockala do konca tohto tt a uvydela by som ak to bude este horsie tiež by som to asi vzdala ine maminy asi nebudu so mnou suhlasit . ale budu prazdniny zasa si zvykne doma a potom ho tam zas nedostanes neviem
@rommynka urcite to nevzdaj a preco ho tam nedas na cely den, ved uz mal asi 3 roky ci nie, nam strasne pomohlo spievankovo 3, stale som jej pusatala ako tam idu spinkat, papat ako sa hraju a vsetky deti chodia do skolky a je v pohode aj ked niekedy nechce ist ale ako pride do skolky uz je mama nepodstatna. Ono cim neskor das dieta do skolky, tak je to tazsie ale je to v tebe, skor sa musis sama odputat, on to zvladne. Co povedia v skolke, dlho place pokial odidete? Hlavne nesmie na teba poznat, ze ti je luto, ze ide do skolky, dieta je ako barometer presne vie co citis a vie co si moze dovolit. My sme prvy den isli na pol dna a druhy uz je na cely den a je v skolke od 7.20 tak sa snazim byt v skolke 16.30. Stale sa pytam co robili a kde boli a chvalim aka je sikovna ako velke deticky atd. Drzte sa bude len lepsie a lepsie ale musis sa sama nastavit, ze to tak ma bvt a ide sa do skolky, ides do prace a on do skolky.
@rommynka
@pepita52 inak obliekanie a vyzliekanie funguje, ja poviem, ze kludne moze ist aj hola do skolky, ja nemam problem ale tam ju vyhanbia a tak rychlo sa oblieka, vzdor potlacam kludom a odidem, cakam a pride a uz je oblecena a to vstava o 6.15tej kazde rano. je to len a len v mame, deti skusaju kolko mama vydrzi.
@mirinda10 no dnes že plakal iba 10 sekund ;) ale ráno bol s nami aj tato a neveril ako to s ním ráno sama zvládnem. Hrozný plač odkopáva všetky veci, nechce sa mi dať obliecť. Plače že nechce ísť do škôlky. Celú cestu ho musím niesť na rukách. Ale dnes až na to ráno bolo fajn. Hral sa pekne aj všetko spapá a dokonca sám 🙂. Hovorila som učiteľke čo mi ráno robí, ona to vlastne vidí, musí ho ráno odo mňa odtrhnúť, on ju s krikom a plačom odstrkuje. Dlho sa tam nezdržujem len ho prezujem vyzlečiem dám mu pusinku poviem mu že ho ľúbim a že pre neho prídem keď sa pohrá a budem sa ponáhľať. Dnes sme boli v škôlke spolu po obede keď sa doma vyspinkal, mali vystúpenie pre mamičky ku dňu matiek. Bol síce celú dobu pri mne ale priniesol mi takú kvetinku a on si išiel pre taký tulipán čo mali na hlavičke. Tak to bolo také milé. Teraz sa už aj pekne hrá doma tak snáď sa aj tie rána zlepšia a potom budeme bojovať so spánkom v škôlke. Nenechávam ho tam spať na doporučenie. Vo februári mal tri rôčky a on je taká citlivka moja 🙂 musím na neho ísť postupne.
@rommynka A ako sa ti pozdava skolka? 🙂
@mimi21mimi škôlka je fajn. našiel si tam že vraj kamku take maličké dievčatko čo tiež nastúpilo len teraz v apríli. a keď sa s ním bavím o škôlke tak mi hovoril či tam bude tá dobrá pani učiteľka že ju má rád tak to som rada. nie sú tam najmladšie pani učiteľky čo si myslím že je dobré lebo majú aspoň viac skúseností. je to staršia škôlka ale ak by som chcela inú tak by som ho musela dať jedine do súkromnej...
@pepita52 hej to patrilo :
@mimi21mimi
😀
Ahojte, v Petrzalke tento rok do skolky neprijali vyse 600 deti, 49% ziadosti... Aj deti co uz pred 1.9. mali 3 roky a ich rodicia uz su/musia ist/ do prace. Pisem na Petrzalsky Skolsky urad a Skolsku komisiu, ako to chcu riesit, pretoze oni vravia ze tento rocnik (2010) bol najsilnejsi a uz sa to bude len zlepsovat, a na nove miesta nie su peniaze. No podla mna, buduci rok to bude este horsie (odide cca 700 preskolakov do 1rocnika, a bude sa hlasit 600 neprijatych deti tento rok + cely novy rocnik). Ak Vas to zaujima, ste neprijaty ci mate doma dietatko pod 3roky.. citajte moje maily uradom na facebooku a prosim podporte to 'likeom'. Sirte medzi mamickami. Mozem aj sem skopcit tie maily ak niekto chce..
https://www.facebook.com/NedostatokMiestVSkolkach
diki

@pepita52 no ja už zajtra zistím reakciu môjho malého princa :( ide s nami aj tatík. neteším sa normálne som z toho ochorela... ale verím že bude dobre.