Moje dieťa nastupuje do škôlky v septembri 2013
Ahojte maminky, takze tuto miestnost zakladam prave preto, lebo chcem aby sme sa podelili o nase skusenosti a ako to nase deticky budu zvladat a hlavne my maminky, kedze zacina zachvilku obdobie zapisov tak som ju zalozila uz teraz, ak sa niekto prida, budem len rada, minulorocna diskusia mala velky uspech 😀 😉
Tak v septembri nastupujeme do škôlky aj my. Som zvedavá ako to budeme všetko znášať my. Tri roky bude mať až 24.10. Detičky má veľmi rád tak uvidíme. 😉
Moj je sice marcovy, ale nezobrali ho. Tak sme sa odvolali. Lebo vzali aj mladsie deti, ako je nas. Nechapem, podla coho rozhoduju.
ahojte,aj nas Denisko nastupuje v septembri do skolky 🙂 som zvedava...ale uz teraz viem,ze po prichode domov budem ronit krokodylie slzy..jedna etapa skonci a moj maly chlapec uz bude "velky" chlap 😉
baby mi ideme už zajtra 😒 som veľmi zvedavá ako to dopadne bojím sa viac ako mala 🙂 inak mamičky všetko naj k vášmu sviatku
Ahojte, drobec nastupuje v septembri do skolky, tak sa pridavam do klubu 🙂. 3 rocky mal v decembri, no nezobrali ho skor. Uz teraz viem, ze budem ronit krokodilie slzy a maly tiez, ale treba to prekonat a vydrzat. Co vsetko ovladaju vase 3oj rocne deticky, postupujete aj podla nejakej literatury, ci ho ucite to, co pokladate za vhodne pre dany vek? Dakujem.
ahojte maminky tak mi už od pondelka chodime do skolky velmi som sa bala ale znasa to velmi dobre stavanie je najtažšie pre nu neplkace ale drži sa ma ako kliest ale potom ide poobede super nemožem ju dostat s tade dnes sa jej už nechcelo velmi ale nejako tam isla este zajtra už sa tesim na sobotu 😒
Nie. Preco?
no baby prvy tt super a dnes reeeev ach až mam strach zajtra ☹
My sme dnes boli skusobne v skolke, je taka moznost, ze deticky, ktore nastupuju v septembri do skolky, mozu 2 x do tyzdna prist pozriet do skolky aj s mamickami. Uz tam bol par krat, pacilo sa mu a dnes si dokonca aj nasiel frajerku, drzali sa za ruku 🙂 .
No skoro som odpadla 😉
Ak ešte niektoré hľadáte škôlky pre svoje detičky, odporúčam zaujímavú stránku, ktorá sa venuje referenciám škôl...Mrknite http://www.eduworld.sk/sk/zoznam-skol?submitted...
Prosim sirte najma Petrzalskym rodinam s detmi 0-6 rokov, stranka a skupina na facebooku, venuje sa Nedostatku miest v skolkach. Diki.
https://www.facebook.com/groups/491949857537349/
https://www.facebook.com/NedostatokMiestVSkolkach
@nina233 tak to je super určite sa mu bude pacit mi sme už pomali 1mesiac v skolke este niekedy povie že nejde ale dnes sa už konecne rano pitala sa ci ide do skolky celkovo tento tt je super najhorsie je to vstavanie dokonca už aj spava ked pride domov zo skolky takže nebojte sa maminky v septembri to zvladnete 😎
Ahojte, zaujimalo by ma este, co vsetko potrebuju skolkari pri nastupe do skolky. Myslim, ci existuje nejaky oficialny zoznam alebo to urcuje riaditelka skolky na zaklade ich potrieb? Rada by som sa pripravila dopredu, nie az v septembri.
Dakujem 🙂
@nina233 u nas bolo treba len pyzamo, prezuvky, vreckovky, vlhcene vreckovy a plienky, kedze krpec ich este na zaciatku pouzival a teraz ich ma na spanok este a zasterku pri jedeni, aby sa nezaspinil a jednu sadu nahradneho oblecenia do skrinky ... kazda skolka to ma inak
@zuzanockamt Dakujem za odpoved. Aj maly bude mat zrejme plienky na spanok, aj ked spavat uz poobede velmi nechce, ale snad si zvykne. Zasterku este musim dokupit, doma papa bez nej, ale to ma zasa tricka na doma, ktore si moze zaspinit.
Babulky, prosím Vás viete mi povedať kolko detí je cca v triede na jedného učiteľa v štátnych škôlkach ? ďakujem za info
ahojte baby chcem sa aj ja k vam pridat maly idem do skolky od septembra a velmi sa tesi. chcela som sa spytat co by mal vediet pri nastupe do skolky lebo svagrina nutila dceru aby vedela uz aj pisat . podla mna je to uz dost. ved sa hadam tam nauci. nas maly nema ziadny vztah sa ucit ani farby nevieme poriadne aj sa mu to snazim vysvetlovat a ucit ho ale on mi s kludom " gentlemana " povie : mama ved nechaj tak. ako ste na tom vy?
@mia_31 najvyšší počet detí v triede materskej školy je:
20 v triede pre troj- až štvorročné deti
21 v triede pre štvor- až päťročné deti
22 v triede pre päť- až šesťročné deti
21 v triede pre troj- až šesťročné deti
a ak je potrebné zvýšiť počet detí z dôvodu veľkého záujmu, tak + 3 deti do každej vekovej kategórie - čo je asi v každej mestskej materskej škole
NO čO maminky ešte vas nechytá stres 😀
@hemetre aj moja je cicik a bolo pohode prvy tt to bolo dobre až som sa čudovala musela som s nou ist dnu ale usla som ale neplakala druhy tt to už bolo horsie nechcela ist ani za toto aj plakala musela som ju jeden den odniest potom som ju nedeala lebo som meka potom zase isla ale to som jej naslubovala hory doly 😀 😀 ale už sa to lepsilo a potom už zistila že je tam dobre aj ucitelky sadli a teraz sa už nevie dockat a to je moj cicicek ustrachany ciže casom sa vsetko utrasie ,no je to skoda že je teraz zatvorene aj mi sme chodili ocumovat 😅
Som rada, ze tato tema tu existuje 🙂. Nas caka nastup do skolky uz 5. augusta, lebo byvame v Nemecku a tu u nas sa nastupuje uz v auguste. Mam aj ja obavy, ako to zvladneme, aj s nemcinou (syn vie len zopar slov po nemecky). Inak k poctom - oficialne je tu tusim na 25 deti 1 ucitelka (ale v nasej skolke budu 2), skupiny su vekovo miesane - teda od 3 do 6 rokov a poobede sa nespi - teda vo vacsine skolok, co som bola prekvapena. Asi aj preto, lebo su otvorene do cca 15:00 (tie lepsie), tak by sa deti nemuseli stihnut vyspat, neviem. Nie je tu nahodou nejaka mamicka, co zije v zahranci alebo co dava dieta do cudzojazycnej skolky? Rada by som sa podebatila o skolke + cudzom jazyku.
aj moj syncek uz ide od septembra a rovno do predskolkskej ale pocitam ze nam daju potom este odklad.budeme mat 5.9. uz 5 rockov uz sa na to tesim no bojim sa zaroven.uz teraz ked si na to spomeniem je mi smutno ze tak rychlo rastie a ze to take uz ozajstne detstvo mu uz konci.nastup do skolky o dva roky nastup do skoly juj cely ten zivot neskutocne uteka ze sa za chvilu otocime a nase deti uz budu dospele.

@mirinda10 to moje nie nastastie 😅