Môže škôlka nútiť dieťa na popoludňajší spánok?
Riesil niekto nutenie skolkou do poobedneho spanku? Existuje nejaka opora v zakone, podla ktorej by skolka mala ponuknut alternativny oddychovy program?
@barbie2023 ty tu ides pisat o mojich mylnych predstavach a prirorovnavas ma k dalsim uzivatelom, a potom ja urazam teba? Prosim ta, nebud smiesna😁. Snad sa k tym detom spravas lepsie ako k ludom na internete 🙄
Aj do @ciernysokol si tu zacala skakat a urazat ju ze je hlupa, si totalne pokrytecka.
Zacni najprv od seba a potom mozes ocakavat slusne spravanie aj od druhych. A nielen na internete…
@liv1 nemôžem od teba čakať ,že vieš čítať s porozumením keď evidentne nevieš čítať ani pozorne. 🤷 Lebo keby si čítala pozorne tak vidíš ,že urazala jedine ona a nebude mi vykladať niekto svoje klamstvá a dojmy keď viem ako to chodí keď v tom odvetví roky rokuce pracujem. A tento tvoj postoj o deťoch - ak si ty na úrovni dieťaťa tak ok. Nabudúce to napíš ,aby som sa nastavila ja to ,že máš mentálny vývin dieťaťa a ja sa prispôsobim a budem tak s tebou komunikovať.
@barbie2023 nestrapnuj sa uz
@liv1 🤦 povedz si to v zrkadle.
@barbie2023 zacala si urazat prva,pisala si,ze som hlupa atd. Nie si schopna prijat iny nazor, si arogantna a je neuveritelne, ze niekto takyto robil ucitelku v skolke. Takito ludia pri detoch nemaju co hladat a nadalej tvrdim, ze nutit predskolakov 2 hodiny lezat je krute. Ale pani ucitelka ( v tomto pripade diagnoza) vie ako vzdy vsetko najlepsie, s pristupom ja som to robila, kto vie viac. Ze si to robila, este neznamena, ze si to robila dobre.
@liv1 ani sa nesnaz, je to zbytocne, kvoli takymto ako ona boli rodicia v skolke nespokojni a deti nestastne. A ked sa stazovali, nezmenilo sa samozrejme nic. Ani si ma nemala tagnut, lebo ta barbina mi lezie na nervy, nechcem sa s nou uz zaoberat. Ale stretla som aj dobre ucitelky v skolke.
@barbie2023 a k tomu klamstvu, ako ty neurazas:
ty musíš byť veľmi zameraná proti nejakej učiteľke. Buď si taká hlúpa,že nevies si spraviť školu a učiť v škôlke alebo nechápem kde je problém ,že už dávno nepracujes na takej lukratívnej pozícii ako to tu prezentujes. Takych ako ty je veľa a dám ruku do ohňa za to,že by si zdupkala. Dala by som ti max pol rok a bola by si preč.
V nasledujucom prispevku to iste, o hluposti atd.
Ucitelky by takto bohapusto klamat ozaj nemali. Ale ked ma niekto iny nazor, vtedy sa asi moze.
@liv1 ale vies co je najhorsie?k navrhovanemu rieseniu, ze by ucitelka ostala raz za 7 dni dve hodiny naviac (takze by v ten den robila 7.5 hod) pri spiacich detoch, nik nema argument. Predskolaci by takto nemuseli spat. Kde je problem? Nikde. Jedneho dna verim, ze sa docieli aj toto a deti nebudu takto trapene.
@stevvvka ano, to je pravda, ale tie dve hodiny naviac by sa tykali sedenia pri predskolakoch, ktori chcu spat. S nimi je to uz trochu jednoduchsie. Myslim, ze by to slo.
@ciernysokol ved áno, to je celkom fajn nápad.
@ciernysokol tak super, problem ste vyriesili . A v pondelok mozte aj vy oznamit v praci, ze budete robit extra 6 hodin mesacne.
@ciernysokol viackrát som ti písala,že s tebou je to strata času. Sebareflexia u teba žiadna. Ty vieš len diktovať iným čo majú robiť a akú náplň práce majú. Choď aj druhým diktovať ako majú napr lekári operovať a koľko h byť v práci aj zdravotné sestry alebo policajti... Mám ti kopírovať kde si urazala neustále ty ? Ty diagnóza, stačí ak si prečítaš len svoj posledný komentár,nemusíme ísť ďaleko. Aj kvôli takým ako si ty toto školstvo upadá lebo všetci majú neustálu potrebu kritizovat najmä školstvo , zdravotníctvo. Ja som kde písala ako ty máš pracovat vo svojej práci ? Kde som ti písala,že také ako ty sú v tvojej práci diagnóza ? Máš vôbec nejakú? To je úplne jedno. Každopádne je tu xy strán kde stále vystupujes ako tá,ktorá tomu rozumie najlepšie napriek tomu,že o tom nemas ani sajnu.
Také ako ty ma neurazia a môžeš mi tu písať o mojej diagnóze alebo čokoľvek. Kto si ty,že sa tu hráš na niekoho kto tomu vôbec rozumie a vie ako to vyriesit? Myslíš si,že ostatní v školstve nič nerobia len čakajú na teba a tvoju vseveducu reformu o pracovnom čase a úväzku ? Nedokážes rešpektovat ani len to,že s tebou niekto prestal komunikovať tak ako ty chces súdiť niekoho druhého ? A ešte si dupni ,že máš navrh. Daj ešte nejakú reformu alebo urážku 🤷 internet znesie.
@barbie2023 a ty si myslis, ze mas pravo rozhodovat o nasich detoch a my budeme ticho, pritakavat, nech sa deje cokolvek? Tvoja praca sa nas tyka, lebo ide aj o moje dieta. Takze to je obrovsky rozdiel. Tak ako mame pravo rozpravat do prace politikov. Nik sa ti nestara,co robis doma so svojimi detmi. Ale pokial pracujes s cudzimi, tebe zverenymi, starat sa budeme vzdy.
Áno samozrejme že nemusí byť ani na lôžku. Škôlka je povinná každému dieťaťu zabezpečiť osobného klauna. Ak sa ti nepáči ze tam ma byť na lôžku tak si ho vezmi predsa domov 🫣
@ciernysokol takychnrodicov milujeme. Chod studovat pedagogiku, pracuj v MŠ a potom sa mozes hanbit za to, co tu pises. Doma si rob s dietatom, co chces. My mame v praci tiez nejaky skolsky poriadok. Ked sa ti nepaci, nechaj si svoje dieta doma a venuj sa mu
@katarinka289 nechapem,co je zle na systeme,co navrhujem.a deti by mohli byt spokojne. Ale v nasom skolskom systeme je toto na poslednom mieste. Vies co, lahni si sama kazdy den na dve hodiny, snad budes spokojna, uz mam tychto debat a takychto starych struktur dost. Raz taketo ako ty skoncia.
@katarinka289 prečo to v zahraničí funguje? A na Slovensku nič nie je možné?
@ciernysokol si predstav, ze by som s tym nemala najmensi problem. Moje deti mali obedny odpocinok aj pocas prazdnin a vikendu. A ked uz hovoris o zahraničí…Ako dospela som zila 1,5roka v Nemecku a tam dospelí domáci v rodine, kde som bola au-pair dodrziavali cez vikend “Mittagspause”. On lekar, ona novinarka. Dieta nemuselo spat, sle muselo byt potichu v izbe. Oni spali. Ja som si na to tak zvykla, ze, ked som prisla na dva tyzdne domov, ten odpocinok mi chybal. U nas ide rodicom o to, aby deti zaspali vecer o 19, nech maju volny vecer. A vtedy sa pytam ja, naco mali tie deti. Pol dna v MŠ a ked pride domov za 3hodiny do postele
@katarinka289 uvrdom si, že niektoré deti keď majú spánok na obed zaspia aj o 23 večer...
@katarinka289 a pol dna sú v MS z dôvodu, že rodicia pracujú, nie preto ze sa chcú doma valat na gauci
@katarinka289 nie je to celkom pravda. Predskolaci sa maju pripravit na skolu. Preto robia cvicenia a ucia sa. V skole sa cez obed nespi. Bohuzial ani u nas v praci. Mojmu dietatu sa naobed spat nedalo a trpel, ked musel nepohnuto lezat. Ano, vecer ma dieta spat. Doteraz ma vecierku o 19.30. Nebudem ho predsa davat spat o 10tej, nepodporuju to doktori ani ja, kedze rano vstavame o 6tej a je nevyspaty. Myslim,ze k tomu skor,ci neskor pride,ze predskolaci si budu moct vybrat. Je to pre dobro deti, ktore v 6tich (dokonca v 7 rokoch vela z nich) nedokazu spat. Napriklad nechapem,preco ked nechcu spat, si nemozu potichu citat v posteli aspon.
@gabriela2952 ty si uvedom, ze mas na vyber. To, aby bolo dieta v MŠ do 16tej nie je povinne. Mozes si pre nu prist aj o 12tej pred odpocinkom. Mozes di ju doma zabavit, aby nezaspala 😏
@ciernysokol moji predskolaci vzdy spali. Vzdy sa najde jeden, vo dpat nechce, no aj ten vacsinou v tom tichu zaspi. A nikoho som nenutila. Lezali ako vsetci ostatni a čuduj sa svete…zaspali. Ze by boli unavení?
@gabriela2952 aj moje deti casto nezaspali skor. 9 hodin dobrana spat im stacilo. V skolke potom zaspali tiez. A vsetci sme boli spokojni
@katarinka289 ucitelky z MS sa tu pekne vyfarbili
Ako vyfarbili? My na rozdiel od Teba vieme, ze deti ten odpocinok potrebuju. Ty si priznala, ze potom nechce spat vecer. A ja ti hovorim, ze v mojej dlhorocnej praxi nikdy nemali deti s odpocinkom problem. To len rodicia. Si uvedom, ze kvoli jednemu dietatu sa nebude rusit obedny odpocinok. Lutujem vase ucitelky
Mne sa naozaj paci, ako si rodicia proste stále uzurpuju to svoje... ked sa vám nepáči, že vaše dieťa "nutia", aby spalo, mate na výber 2 možnosti, a to buď po neho prídete o 12 a robíte mu teda ďalej program vy, alebo si nájdite skolku, kde spat nemusi. Poväčšine je to teda sukromna skolka. Ale naozaj neterorizujte okolie vašimi nezmyselnymi požiadavkami co chcete vy a co nie. Deti spat nemusia ale majú oddychovať a to tak, aby nerusili tie, co spat chcú. Tak im to laskavo vysvetlite namiesto toho, že tu kydate na ucitelky. To, ze vaše dieťa nespi je váš problém.
@gabriela2952 tak sa po 16.venuj dietatu ty, vezmi ho von a unav ho. Uplne normálne. Mi nehovor, ze od 7 ráno do 23 ide bez oddychu.
Náš syn spaval poobede do 6 a štvrť roka. Avšak nie v škôlke, chodil na obed domov a spaval doma.
@katarinka289 absolutne nechapem,preco sa tu predklada jedina moznost- bud bude spat alebo si ho berte domov. Uplne pomylene. Bud chce spat alebo nechce spat. Nic ine nie je. Riesenie, co som navrhla, je vyhovujuce. Alebo nech si potichu citaju v posteli prinajhorsom. U nas viac ako polovica deti spat nechcela. Hlavne, ze je to priprava na skolu. U nas v skolkach a na skolach (najma mensich) vladne komunizmus, totalna neflexibilita. Ako sme mali my pred 40 rokmi, to iste teraz. Ten isty system vyucby, ten isty zufaly skolsky system, to iste myslenie.
@ciernysokol nič lepšie nemáme, nemáme ľudí, učiteľov, ľudia s flexibilnejším myslením, treba vyštudovať pedagogiku a ist učiť. Prekáža ti to? Treba priložiť ruku k dielu.

@liv1 na viac ako na urážanie si sa nezmohla ? 🙄🤦 Dúfam,že sa tak správaš aj na verejnosti a nie len v bezpečí internetu