icon

Môžem poslať do škôlky inšpekciu na choré deti?

petulik254
8. mar 2011

Naša malá je stále chorá odkedy chodí do škôlky!Vždy ju preliečim doma,ale do škôlky chodia stále ukašlané a soplavé deti!Neviem čo už mám robiť,hnevá ma,že malá užíva dokola lieky a do škôlky takmer nechodí!!!Zaujímalo by ma,či sa dá poslať nejaká kontrola aké deti berú do škôlky......či môžu prijímať deti s kašlom,so splíkmi a s liekmi?!!!

zuzmag
10. jan 2018

U nás už chodia do škôlky deti s inhalatormi, a čiernym kašľom.....a rodičia sa tvária že sú zdravé....

ema234
10. jan 2018

@zuzmag to myslis vazne?

zuzmag
10. jan 2018

@ema234 áno myslím to vážne a už ma to veľmi štve.... Pretože moje dieťa piplam príde do škôlky a o týždeň sme doma zase.....ale toto už o imunite nie je....je to infekčné

dai
10. jan 2018

@zuzmag prepac ale to je blbost - toto uz zo zakona skolka nemoze - kazda infekcna choroba musi byt ohlasena... a to nehovorim o ciernom kasli... z kadd mas to info?

zuzkamargit
10. jan 2018

@zuzmag tvoje dieta tam chytilo cierny kasel?

mircalla
11. jan 2018

@zuzmag Deti chodia do skoly s ciernych kaslom...Oporucam ti najprv vygooglit co je cierny kasel, kym toto napises. Ach jaj, kam az sahaji Hujerovi

atrami
11. jan 2018

My sme boli v jednej aj v druhej situacii, pri starsich detoch mi to bolo jedno, bola som na materskej. Ale pri najmladsom mi bol problem ostat doma, nastastie chori nebyvali. Nemôžeš s istotou povedat, ze tvoje dieťa je stopercentne zdrave. Môj pubos mal anginu a potom chodil stale a odbery a bral antibiotiká, lebo bol prenasac, pritom mu na prvý pohlad nič nebolo.

sense
11. jan 2018

@zuzmag cierny kasel? To mas odkial? Deti sa nemusia nakazit vzdy len v skolke....mozu sa nakazit hocikde a vy rodicia takisto...ale mam pocit zecdalsi zo sliv trendov, za kazdu choribu moze skolka...

moniikka
11. jan 2018

Aj u nás chodia do škôlky choré deti,neraz mi to povedala učiteľka.Moja bola doma 5týždňov kvôli bronchitide,nastúpila do škôlky a prvá veta učiteľky bola,že prišla po tak dlhej dobe medzi choré deti.A co sa stalo? O 4dni už zasa bola doma s nadchou a začínajúcou bronchitidou Nastúpila konečne po vianociach a dúfam ze vydrží čo najdlhšie keďže už je predskolacka.

zuzmag
11. jan 2018

@mircalla Predstav si že áno čítala som o čiernom kašli ..... Je to potvrdené lekárkou.....ktora brala dieťaťu krv....

dai
11. jan 2018

@zuzmag a dieta ktore ma lekarkou potvrdeny cierny kasel infekcny zobrali podla teba do skolky medzi ucitelky a ine deti?🙂 ako prepac... ten cierny kasel musi uz lekarka oznamit, moj maly mal raz z vyteru nejaku infekcnu bakteriu potvrdenu a z uradu som mala normalne pani na dlhy rozhovor aby zistila kde sa mohol nakazit, jasne ze do skolky az po potvrdeni ze je uplne cisty... to co pises je podla mna v sr nemozne

sense
11. jan 2018

@zuzmag aha citala si, takze ak lekarka potvrdila cierny kasel tak to musela uz samotna lekarka oznamit, kedze cierny kasel nie je nadcha ci angina...ak nehlasila jednala protizakonne...

mircalla
11. jan 2018

@zuzmag Ok, tvoja dieta dostalo cierny kasel? Lebo tvoj prispvok vyznel, ze o tom vedeli a bezne nechali chodit do skolky deti s ciernych kaslom, comu ja osobne neverim, lebo to prekrucas.....Takze tipujem, ze o tom nevedeli

piacere
11. jan 2018

@mircalla že "kam až siahajú Hujerovi" 😀 😀 Zlepšila si mi deň, ďakujem 😀

kvetinka75
11. jan 2018

@nastasyk a presne takto rozmýšlajú aj ostatní rodičia, ktorí tam trošku nachladnuté deti pošlú. Nie každý si môže zobrať volno. Pokiaľ dieťa nemá teplotu a iba smrká, nemajú ho kde nechať, tak nemajú inú možnosť ako škôlku. Tiež myslia na seba, ak neprídu do práce, môžu dostať výpoveď a koho zaujíma v dnešnej dobe že dieťaťu by možno pomohlo zostať 2-3 dni doma so soplom? Tiež si hľadia iba svoje, tak ako každý v dnešnej dobe. Moja dcéra má tiež vážne problémy a každá choroba jej môže skomplikovať život ale je v kolektíve a tam sa tomu nevyhne. Našťastie nebýva často chorá. Ale aj v kolektíve dospelých sú chorí ľudia ktorí prídu do práce. Niekedy sa to inak nedá. Nedá sa hneď izolovať každého kto trochu zasmrká, zakašle. A niekedy choroba prepukne v priebehu dňa. S tým nikto nič nenarobí

katrinka8
11. jan 2018

Ak lekárka diagnostikuje dieťaťu čierny kašeľ, tak musí to riešiť hygiena v spolupráci s celou škôlkou, minimálne treba dezinfikovať všetko a dobrá škôlka aj informuje oficiálne rodičov o tom, že v kolektíve majú infekčné ochorenie (naša škôlka každé infekčné ochorenie oficiálne oznamuje) - je to aj na stránke RÚVZ @zuzmag Takže ono to asi nebude celkom také jednoznačné, že do škôlok chodia deti s čiernym kašľom.

jana_eyre
11. jan 2018

predpokladam, ze skolka dala na nastenku oznam, ze sa v skolke vyskytol pripad cierneho kasla a ty si si z toho vydedukovala, ze tam. chodia deti s ciernym kaslom?
@zuzmag

skolka je povinna informovat o vaznych chorobach, ktore sa vyskytnu medzi detmi.. aj u nas tak bolo vyvesene, ze jedno dieta malo mononukleozu.. to dieta bol moj syn, ale jemu zacali priznaky v skolke na obed, hned som pre neho isla a potom. sa liecil doma..

ludia, ved uz sa naucte, ze virusom a bakteriam sa bohuzial nevyheme.. ludia su aj nosici a nemaju ziadne priznaky, nie kazdy kasel je choroba, nie kazdy sopel je nadcha.. telo si imunitu posilnuje vekom a casom, cim viac bakterii stretne, tym silnejsie je.. az na vynimky, samozrejme.. ale to. uz je o inom.. choroby nie su prijemne, ale su tu s tym nic nenarobime.. a pozrite si bol raz jeden zivot 😅😅

kvetinka75
11. jan 2018

@jana_eyre presne tak, v sterilnom prostredí sa nedá žiť a ani by to nebolo možné. Ako si potom dieťa vybuduje imunitu?

simca06022011
11. jan 2018

Tu je problem aj to, ze rodic vezme na dotaz ucitelky dieta k lekarovi, ale lekar usudi ze dietatu nic nie je, da peciatku a dieta pride o hodinu do skolky... to je realita. U nas to presne takto bolo, cize okrem skolky a uciteliek ide aj o kontrolu lekarmi. Ti nejake pokasliavanie a soplenie nie vzdy povazuju za chorobu.. napr. ja som bola so skolackou v piatok u lekarky, lebo kasel ako svet, popocuvala a ze to je ok a moze ist v pondelok do skoly, mame prist ak by sa zhorsilo :D Tak asi tolko k chorym detom :D Ja som dceru tiez piplala do cca 4 rokov... potom soom sa na to vykaslala. Ked je chora ostava doma, ale nejaky sopel alebo daco, neriesim.. doliecim doma, po veceroch, predlzeny vikend max., ak sa mi nezda poradim sa s lekarkou a ide do skolky/skoly. A cuduj sa svete, dieta odvtedy je viac menej zdrave, doma sme 2 roky neboli viac ako 4-5dni a ziadne ATB. Po 2 rokoch teraz v skole prvy krat chora v decembri s ATB, doma 10 dni... nuz imunitu si asi vybuduju prave chorobami. Infekcne dieta iste do skolky nevezmu, vypytuju od nas stale peciatku od lekara o neinfekcnosti, v pripade kontroly vytiahnu zakladac s kopec potvrdeniami a kontrola odide dalej.. riesit rodicov, lekarov.. alebo nikoho 🙂 ale skolku nie. Ucitelka nemoze dieta poslat domov, ak lekar potvrdi ze dieta moze byt v kolektive.

alex1212
6. dec 2018

@betina1984 ach jáj .. ty sa dovzdelaj devče!!

ollynka
13. dec 2018

som 7 týždnov doma s dieťaťom, najprv dusivý kašel potom taký žltý sopel, že s tým už bojujeme s antibiotikami. Prečo? Lebo učiteľky v zimných mesiacoch nechajú deti behať po vonku tak, že ked sme išli domov ešte mala mokrú čiapku. Veci na prezlečenie ako som ich tam dala na začiatok roka tak tam ostali.Máme posledný rok škôlky, už sa len modlím aby sme to dobojovali a vypadli.Takže deti nemusia chorieť jedno od druhého ale ked p.učiteľky potrebujú znížiť stavy tak vedia ako.A to nech ma nikto nepresviedča že nie ale bola som toho svedkom ako sa to robí.Doslova.

mooonika1975
13. dec 2018

@ollynka ty kks, som učiteľka, v živote som toto nezažila ...že aby robili úmyselne deťom zle ... Nevedomky možno, nie úmyselne, a to som videla kadejaké učiteľky

sense
13. dec 2018

@ollynka neviem si predstaviy zevby to robili ucitelky nadchval, u nas chodia za kazdeho pocasua von aj v dazdi aj v zime,dokonca kaxdy piatok 2hod di lesa, tak ju obliekam oodla pocasia. A neviem kolko ma tvoje dieta ale moje 5rocne vie aj bex ucitelky ze kef prsi treba si dat kapucnu na ciapku...
..a skore uzdravenie

zuzaana18
13. dec 2018

@mooonika1975 ahojte, zazila som to tak, ze z lahostajnosti, dcerka mala 3 a zobrali ju von bez sustakov, len v leginach, to sa vratila po chorobe, bola jesen, sychravo... teraz mame super skusenost a vacsina uciteliek je fajn, ale najdu sa i take, co by tam radsej byt nemali... :P

mooonika1975
14. dec 2018

@zuzaana18 prosím ťa, naozaj si myslíš, že učiteľka vie, či je po chorobe, alebo čo....

maciatkolulu
14. dec 2018

@mooonika1975 učiteľka snáď vie,či je po chorobe, keďže sa v škôlke hlási neprítomnosť a väčšina rodičov aj povie dôvod,tzn.choroba a keď sa dieťa objaví opäť v škôlke,tak sa asi vracia po chorobe😂🤣

zuzaana18
14. dec 2018

@mooonika1975 toto coje za otazku...? samozrejme, ze vie, kedze predtym chybala a bola informovana odovode niekolkodnovej absencie... ak by aj neviem preco nevedela, nebrani jej to skontrolovat, ci je dieta primerane oblecene...

mooonika1975
15. dec 2018

@zuzaana18 vieš čo, jeden deň si príď zažiť , do najmenšej triedy plnej 2-3 ročných detí, a nikdy už nepovieš ani slovo, všetky veci mi donesú na kôpke a ja si mám vybrať, oni samozrejme nevedia čo je ich, a aj keď prosim rodičov o značenie oblečenia, neznacia, veď my sme roboti, všetko vieme o 24 deťoch. Ja grcam, grcam

mooonika1975
15. dec 2018

@maciatkolulu preboha áno a????? Prídem po chorobe, teda som zdravý? Nie? Či idem ešte riešiť rekonvalescenciu dietata v triede? Lenže moje zlaté, dieťa dobere dnes antibiotika a zajtra je v škôlke, veď už je zdravé. Pozrite si trošku ako sa otuzuje, a že z chladu dieta neochorie, ak prirodzené ide do škôlky zdravé a nie len dva dni zázračné liečenie....

katren
15. dec 2018

@zuzaana18 moja bola este vcera len v leginach v skolke...a ano, mali sme +- 0 na teplomeri...ale to neznamena, ze zajtra bude chora 🤦‍♀️