icon

Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?

4. sep 2024

Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?

17miska11
5. sep 2024

Tak začni chodiť peši. Predstav si, syn teraz začal chodiť do škôlky a každé ráno ideme hore kopcom (plus ešte tlačím kočík s druhým synom) aby sa dostal do škôlky. Od domu je vzdialená 1km a ak to mám zrátať dokopy, tak je to denne 4km s deťmi (ráno ho tam zaniesť, ísť domov a potom o 2 hodiny ísť znova pre neho hore kopcom). Čiže fak už prestaň hľadať výhovorky ako sa to nedá.. Prečo nevezme š aj mladšieho a nespravíte si krásnu prechádzku?.. Všetko sa dá, len treba chcieť.

eleanor2510
5. sep 2024

@autorka daj si pred zrkadlom aspon 4 facky a potom si precitaj príbehy zien, ktorym zomreli deti, ktoré maju nevyliecitelne chore deti a pozeraju sa na ne, ako trpia, a ver tomu, ze tie zeny by nielenze vozili deti do skoly, ale urobili by take veci, ktore si ty ani nevies vo svojej primitívnej hlave predstavit, len aby mali zdrave deti!!! Opakujem este raz, takej puci ako si ty treba jednoznacne deti odobrat!!!

lucia147852
5. sep 2024

V rámci Ba som chodila busom do práce 45minut!!! Z prace ak som nestihla prvý bus tak vyše hodiny. Chcelo sa mi? No nie, ale chcela som mať výplatu tak som musela. Bežne tak chodili mamičky s deťmi tým istým busom

lienka.7
5. sep 2024

Som fakt zvedava, kolko bude strán diskusie teraz 🍿😁🙈
Podľa mňa toto je cele vymyslene...

alexandra383
5. sep 2024

@estellas ano ona nechodila do skolky. Ja pisem, ze ani do skoly ho nemusi dat. Lebo ona do skoly sice chodila, ale nic jej to nedalo. Ostala hlupa 🤷‍♀️

autor
5. sep 2024

Ale tu sa neda hodit peso lebo proste kus cesty je do kopca z oboch stran stromy ziadne svetla uz vidim jak by ste v zime tade chodili s malym dietatom alebo dvomi dokonca vsak uz ste fakt mimo niektore si ani neviete predstavit ze ake je byvat niekde ninde ako v meste kde je vsetko blizko

alissa1222
5. sep 2024

A načo si tam teda išla byvat? Tak si mala rozmýšľať trošku dopredu ako to bude alebo si spraviť papiere a nie sa teraz vyhovárať a chcieť dieťa učiť doma na čo absolútne nemáš nechápeš tomu?

autor
5. sep 2024

no zial bohu to bola chyba tuist byvat dufam ze sa to zmeni uz coskoro

nikaeli
5. sep 2024

Takže tieto 4 dni ste boli doma? či si ju tam nejak odniesla? ja len pripomínam, že je predškolská dochádzka povinná a absencia musí byť ospravedlnená. Inak ťa MŠ nahlási na úrad za zanedbávanie a vezmú ti prídavky.

kingu28
5. sep 2024

Baby ja mám pocit,že sa autorka veľmi dobre zabáva.Toto nemôže byť pravda.Snažíte sa jej poradiť,ale podľa mňa úplne zbytočne.Nič sa nedá,všetko je komplikované a ďaleko.

autor
5. sep 2024

No nie nebol doma normalne tam bol ale to sa neda kazdy den ved ja nic nestihnem cez den ked beham hore dole a znova vsak listok nie je zadarmo

mandinka
5. sep 2024

@kingu28 nie , to pravda je. Také miesta sú, aj takí ľudia žiaľ. Ale tu sa hold nehľadajú riešenia, ale výhovorky. Stačí pochopiť, že akékoľvek dobre mienené rady sú tu absolútne zbytočné. Lebo kde nie je vôľa, tam cesta nebude nikdy.

lienka.7
5. sep 2024

@autorka a muz už je v tom zahraničí, či ako?
Dom ste začali nejako riešiť?

tamitamitami
5. sep 2024

A máš pocit že teraz je zima a ráno tma? Však teraz normálne choď, určite nie si prvá ani posledná. Normálne ráno busom a naspäť sa môžeš prejsť keď nechceš smiešnych 40 minút sedieť. Poobede sa zase prejdi a naspäť choď autobusom. Hádam vieš sama bezpečne prejsť popri ceste, určite nie si prvá ani posledná čo tak chodí.
A v zime nech nosí malého muž buď tam alebo naspäť, hádam nerobí každý deň celý deň.....a tú jednu cestu hore dole snáď zvládneš.
Na domáce vzdelávanie zjavne nemáš možnosti keď človek číta čo tu píšeš. Na to treba mať chuť, odhodlanie a hlavne tomu venovať čas.

Či čo za radu čakáš že ti ho prídeme nosiť my?

eleanor2510
5. sep 2024

@mandinka prosim ta, ak ju vies odfotit, tak ju odfot a daj to sem, lebo ja neverím, ze je tato osoba realna. Kazda matka, aj ked takato truba, ako je autorka, by zareagovala na komentár, v ktorom pisem, ze jej treba deti zobrat a ju sterilizovat. Kedze to neurobila a stale pokojne reaguje na vybrane komentare, neverim, ze je realna.

autor
5. sep 2024

Nie stale robi tam isto ani to neskusil v zahr. ale najradxsej by som bola keby sa odstahoval lebo uz je to medzi nami take niake

autor
5. sep 2024

Ale priniesol dnes aspon z predskoly on tak aspon nieco ale zahtra zas na mne vsetko bude

bebebi
5. sep 2024

Tak ked sa ti nechce cakat na autobus, chod stopom, ved si pisala, ze tam stale chodi plno aut, preto nemozes chodit na bicykli, lebo je to nebezpecne pri takej hustej premavke. A este aj usetris, nebudes kupovat listok. Na to mas zas aku vyhovorku?

tinalia
5. sep 2024

Aka predškola 😁 odkial mas ten nazov, to tak u vas na dedine volate predskolsku triedu?

tinalia
5. sep 2024

@bebebi lebo kopce hore dole a zakruty 🤯😵‍💫

tamitamitami
5. sep 2024

Zase všetci okolo teba fungujú normálne iba ty nie, presne ako v minulej diskusii. Tu je aj škoda klávesnicu ničiť....iba čo sa človek rozčúli 😆.

eleanor2510
5. sep 2024

Autorka, uz som ti vymyslela cinnost, kym budes cakat na ten autobus. Budes bud prispievat na modry konik a tesit nas svojimi nazormi, alebo budes rovno tieto svoje blaboly spisovat knižne, vies, kolko na tom trhnes? Este ked das knihe dobry komercny nazov, napriklad Staznosti najlenivejsej zeny na svete s podtitulom Ako sa nedaju prekonat kopce a zakruty, pojde jak teple rozky.

autor
5. sep 2024

To teraz dam 4 eura kazdy den plus este dieta dalsie neviem 2 ci koklo ma zlaveny ale proste reveziem kopu penazi este kvolitomu navyse to tiez nie je len tak

simsalabim
5. sep 2024

@eleanor2510 ale to urcite nepojde, pisat na MK. Urcite nema mimo domu data 🙈

Autorka - ved si doma s detmi, tak co sa stazujes, ze muz ti ho zajtra nevezme a “vsetko bude na tebe”. A na kom to ma byt??? Ved odviezt dieta je to najmenej! A ked ti este aj nama postrazi to starsie. Vies co? Mna by zaujimalo, ako by to malo podla teba vyzerat idealne - teda ake to mame my ostatne…

mandinka
5. sep 2024

@eleanor2510 jasné , že je. Aj miesto, ten opis trasy, časy busov, všetky doterajšie popisy v predošlých diskusiách. A aj "predškola", s tým som sa stretla jedine tu. Aj to tu tak volajú len tí pôvodní v minulom storočí zaseknutí obyvatelia. Aj fakt, že dodnes tu tí z odľahlejších osád nemajú zvyk ani potrebu dávať deti do mš a povinná predškolská tu už potrápila nejednu rodinu. Úprimne, porovnávať Ba s touto riťou, je úplne cez. Miesto krásne, ale pre mnohých len na rekreáciu vhodné. Pravdou je, že takýto život nie je určite pre každého. Na to treba mať schopnosti aj výbavu. Hold keď sa na také miesto narodíš, a nemáš to, tak trpíš ako tuto hľa pani.
Bývam na oveľa dostupnejšom mieste vrámci obce, a tiež sa mi stalo viackrát, že som sa nedostala z domu, lebo nás napríklad od večera do rána zavalil 3/4 meter snehu, a ja doma sama a od garáže po cestu 65 metrov. Hold sme sa vybrali peši, lebo nemá človek na výber v takej chvíli. Hneď po prejdení 30 metrov dolu cestou nám ale zastavila autom iná mamička, ktorá nás spoznala a deti mi do školy odviezla. Inokedy som zas brala cudzie deti ja.

zuzanockamt
5. sep 2024

Autorka
Dieťa do 6 rokov má cestovanie zadarmo. Ak nie si trololo, čo predpokladám, že si, tak si jedna veľmi lenivá a neschopná žena. Len doma sedieť a brať štátne dávky. Nejdem ani písať, aké som mala komplikované situácie s cestovaním s dieťaťom a presúvaním sa do práce. Ale som veľmi šikovná a rozumná, tak som to dala. A nie sedieť doma. Tvojou jedinou povinnosťou je starostlivosť o deti a domácnosť a ani to nezvládaš. Ak ti nevyhovuje bývanie, presťahujte sa.

monika8899
5. sep 2024

Autorka.....
Teraz ti niečo napíšem, mám ZŤP chlapca autistu,dala som ho do škôlky od 3 roku, škôlku sme mali viac ako 30 minút peši,chodili sme za každého počasia/či pršalo, snažilo bola poľadovica,teplo/a sme tu😄😁 teraz drobec chodí 2 rok do školy a tiež to máme 30 minút pešo 🙃
Prvý rok v škôlke 1 mesiac od 8:00-9:00
Potom chodil na 2 hodiny od októbra prvý rok
2 a 3 rok na 3 hodiny denne
Predškolská na 4 hodiny
Len toľko milá autorka,ak sa chce tak sa všetko dá

letfenixa
5. sep 2024

@simsalabim my ostatné bývame v centre mesta vo veľkých bytoch a pol minúty od škôlky, školy a roboty, predsa.
Ja to tak skoro mám - centrum mesta, byt je menší, 2-izbový, škola priamo pod balkónom a škôlka max 3 min. Akurát že syn chodil do inej škôlky, ale mala som to cestou do roboty a chodí do inej školy, cca 17 min pešo.

lienka.7
5. sep 2024

@zuzanockamt ona sa ani o tu domácnosť nestará 🤦‍♀️ tuším co písala jej vari matka👌👎
Neviem, naco je vôbec na svete🤔

maranta_leuconeura
5. sep 2024

Nemas 4 eura, lebo si leniva chodit do prace. Tvoje deti lutujem, lebo z nich vyrastu podobne lenive socky, ked nic ine nemaju sancu vidiet a zazit