icon

Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?

4. sep 2024

Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?

janage
6. sep 2024

@iwuskaaa mňa uz aj to napadlo, že doteraz sa možno to staršie sa vyhralo s mladším a teraz jej doma mladšie samé vystraja a ona nevie co s ním a otravuje ju to.

karmen118
6. sep 2024

Autorka, ty to máš ešte fajn, v rámci dediny, moje deti dochádzajú do iného mesta...keď môže vozí ich muž tam aj späť na aute, keď sa nedá musím sa trepať autobusom a tie spoje nie sú ktovie čo. A majú školu aj škôlku v kopci, dosť strmom, takže ak sa mi nepodarí spoj, ktorý ide až hore musím si to odkráčať, čo je pre mňa dosť záhul lebo mám zdravotné problémy. Dole je to už pohoda, len hore...tiež by som bola radšej keby som nemusela, ale deti potrebovali na svoj rozvoj NKS škôlku aj školu a som rada, že vôbec v okolí sme našli lebo v našom "úžasnom" okresnom meste neotvárali ani jedinú triedu pre takéto deti a vyzerá to tak, že zatiaľ ani neplánujú.
Ak nesplníš podmienky na to aby tvoj predškolák mohol učil doma, tak budeš musieť ho vodiť denne do škôlky a nájsť si spôsob ako ten čas čakania na bus využiť - choď si nakúpiť, alebo zober zo sebou mladšie dieťa ak bude pekne tak sa prechádzajte -ak je tam je ihrisko zober ho tam, alebo si zober zo sebou knihu, čítaj si počúvaj niečo na mobile, zabehaj si...skús niečo vymyslieť ako by si ten čas využila.

lienka9
6. sep 2024

Nemas inu skolku blizsie? Toto je vasa spadova? Ak nic blizsie nieje tak jedine to domskolactvo ale to uz neviem ci sa da vybavit pocas roka..skus pogooglit.ale ak tam dieta chodi rado,urcite by som ho z kolektivu nebrala kvoli tomu,ze sa ti nechce cestovat

jaskolka
6. sep 2024

@3princezne ale oni majú školský autobus. Ale ona ma problém s tým, ze naspäť sa nevie (nemôže, nechce) dostať. Preto plánuje, ze do školy pošle už sama prváka, ráno nasadené ha bus, pôjde sam, sám vyskočí z autobusu a sam už pôjde do školy, aby ona nemusela ani nohu vystrcit z brány. Nazad to isté.

misicka31
6. sep 2024

Nedá sa,kopce a zákruty časť 2?😃

ibrunova
6. sep 2024

Ja si inak nemyslím, že škola má školský autobus. Podľa mňa je to obyčajný spoj, ktorému sa hovorí školský, lebo ním chodia väčšinou žiaci do školy.
@jaskolka

drahomirrra
6. sep 2024

@misicka31 A stale nepovie, kde zije, lebo by sme mozno odhalili, ze to nie je az take zle.

emma022
6. sep 2024

Prosím vás, neraďte jej domškoláctvo. Jednak na to autorka nemá kapacity, jednak to dieťa ešte nebolo poriadne s inými deťmi.
V inej téme písala, že deti sú len doma na záhrade, nechodia nikam, žiadne ihriská, žiadne výlety, lebo jednak je to ďaleko, muž nemá záujem, nie sú peniaze... a taká izolácia mi vôbec nepríde zdravá pre to 5 ročné dieťa

janage
6. sep 2024

@misinka0611 presne tak, nik netvrdí, že to je ideálny stav, ale normálne zmýšľajúci rodič, by to pre svoje dieťa urobil.
Lebo dynamika kolektívu funguje inak ako život 2 deti s dospelými na samote u lesa.
A tomu dieťaťu to treba uľahčiť a nie, že o rok ako prvák, čo bude mať dosť s učením ešte nech sa zrazu socializuje.
A áno rodiča to stojí čas. Toho má autorka habadej. A peniaze, ale to predsa vedela minimálne 2 letné mesiace.
To už muselo byt jasne, ze sa nestahuju nikam bližšie a že zázrak, aby sa to samo s dopravou vyriešilo sa nestane.
Mohla vybaviť kartu na bus, informovať sa na zľavy atď.
Dohodnúť sa s niekym kto ide ráno v autobuse, že ten meter od busu chlapčeka do škôlky odprevadi- už o 2 cesty menej....

misicka31
6. sep 2024

Autorka,čo budeš robiť o rok,keď nastúpi do školy ..aha,síce bude chodiť sám,teraz som si spomenula🤔veľa žien,ktoré sme tu,napadá množstvo riešení,čo a ako...mám syna,a chráň Boh pred takou nevestou 🧐🤔🤦

jaskolka
6. sep 2024

@ibrunova tak je to možné,ale proste ide o to, ze spoj je (na margo toho ze tu bolo spomenuté, ze prečo nedajú spoj, akým by sa deti dostali do školy a škôlky). Takže taky autobus je, aj je možné sa nim bez problémov dostať do školy a škôlky, len autorka už má problém dostať sa nazad a to je pre ňu hlavný dôvod, prečo chce dieťa vziať z predskolskej výchovy.

drahomirrra
6. sep 2024

Autorka, prečo nepracuješ? Mladšie má už nad 3 roky, však?

patus_2
6. sep 2024

Aj kedy bol čisto školský autobus a aj keď stál priamo pred dverami autorky, aj tak by sa našlo nejaké ALE a dôvod prečo NIE.

Autorka, ja mám prácu viac ako 70km od miesta kde bývam, dochádzam každý deň, vieš koľko dôvodov by som našla, prečo tam neísť, vieš koľko denne čakám na spoje ja? Ale keďže som si dobrovoľne vybrala život na takmer samote, tak viem, že toto patrí k tomu. Zatni zuby a začni makať... Neboj, neubudne z teba, raz z tej svojej komfortnej zóny vyjsť musíš.

letfenixa
6. sep 2024

@drahomirrra pretože cez kopce a zákruty sa nedostane do roboty.

iwuskaaa
6. sep 2024

Autorka sa nehlási, zrejme cupitá domov z predškoly 🤣

3princezne
6. sep 2024

@janage napriek tomu vsetkemu ma stale pravo na domacu vyucbu.

3princezne
6. sep 2024

@jaskolka aha tak to som uz hlbsie necitala. V kazdom pripade pravo na domacu vyucbu stale ma, ak jej to tak lepsie vyhovuje. Samozrejme to nemusi byt v zaujme dietata, nepopieram. Ale pani si aj tak urobi ako jej vyhovuje a ak je ozaj taka nekompetentna, tak si tu domacu vyucbu ani nebude vediet zariadit 🙂 nemyslim, ze nase siahodlhe debaty nieco ovplyvnia. Ale urcite vdaka ludom, co nebudu zvladat domacu vyucbu stat pristupi k lepsej regulacii toho, kto ozaj moze vyucovat doma a ako, ci bude nejaka castejsia kontrola. Lebo kedze som si to sama skusila, mozem povedat, ze je to benevolentne nastavene aktualne. Co samozrejme vyhovuje aj "lenivym" ludom, ale proste faktom je, ze maju na to pravo.

janage
6. sep 2024

@3princezne nespĺňa podmienky, aby toto právo mohla uplatniť 😉tak ako bez vodičáku nemôžeš šoférovať.
Bohužiaľ také typy sa upnú na tú časť: mám právo.
Časť: za týchto podmienok, nevidia

natalka13
6. sep 2024

@3princezne nema kvalifikaciu na domskolu

mamaaja82
6. sep 2024

Paneboze,preco?Preco si toto tym detom urobil?Ty si kus p*zdy,zenska neschopna.Teba len hnat osratou metlou.

3princezne
6. sep 2024

@natalka13 nema maturitu? To je jedina poziadavka, pokial sa nic nezmenilo, takze potom problem vyrieseny 🙂

michelle567
6. sep 2024

@letfenixa dostala by sa do roboty. Ale to zas potom lamentovala že si vôbec neužije dom keby bola len v robote a dochádzala 😄

oblecenie99
6. sep 2024

Autorka, a ešte ti napíšem, že nechce sa ani nám. Len ani nemáme čas sa nad tým poriadne zamyslieť, lebo riešime logistiku celej domácnosti a rodiny od rána do večera, musíme stíhať aj do tej roboty dôjsť. Ale vyslovene že kvôli tejto diskusii som sa včera nad tým zamyslela (mala som pár minút času na ceste do skolky, keďže som LTT dokončila prácu, v ktorej som sa zdržala a po malého som utekala taxíkom, ináč by som už nestihla) a musela som skonštatovať, že toto teraz sa mi už fakt že k*rva nechce riešiť. Ale musím. Ani si neviem predstaviť špekulovať nad tým, že ukratim prave vlastne dieťa, aby som ja mala aspoň od jednej veci pokoj a nemusela ešte lietať po meste jak handra.
Chápem, že ste si vybrali ale že úplne zle, čo sa týka bývania. Aj keď som čítala starú diskusiu, kde si doslova napísala, CHCELI ste dom, vy ste chceli, aj za cenu toho všetkého. Byt vám bol malý.
Dospelý človek je dospelým preto, lebo sa postaví zodpovedne celom svojim (aj blbym) rozhodnutiam.
Čo tak vyťažiť z toho, čo mám? Vieš, čoho ty máš paradoxne najviac? ČASU. Tak rozmýšľaj za ten čas, ako vyžiť u vás. Môžeš študovať na dialku, niektoré kurzy preplati aj štát, tipujem, si v evidencii úradu práce, tak to využi. Jazyky a pod. Môžeš doma piecť, robiť mini cateringy, naučiť sa siť či niečo podobne. Hľadať vyslovene prácu pre mamičky na doma, určite nejaké ponuky sú. Ak fakt bývate v tej Zazrivej (podľa odhadov), tak Googlenim sa dá zistiť, že na prakticky život mozni nie, ale je tam nádherne, vytvoriť z časti domu niečo ako airbnb, a pod.?, možno tam chodia turisti, ja neviem.
Ale driem tu klavesnicu zbytocne.

selenka7
6. sep 2024

@oblecenie99 logistika, catering, airbnb... myslim, ze na porozumenie tymto terminom nema autorka mentalnu kapacitu 😀 pre nu treba kratsi text, vety skor hole ako rozvite a co najmenej cudzich slov.

natalka13
6. sep 2024

@3princezne na skolku staci maturita ale o polroka uz skola a tam nie.
Podla toho co pise, bohuzial mentalne na toto nema.

letfenixa
6. sep 2024

@oblecenie99 to bolo už v predchadzajucej diskusii, že rodičia nedovolia na ich pozemku ubytovať cudzích ľudí.

oblecenie99
6. sep 2024

@letfenixa Aha, chápem. Nemám kapacitu preluskat všetky tri 😂

zltalienka
6. sep 2024

Taká otázka, čo sa vlastne stane ak autorka ozaj nebude vodiť dieťa do povinnej predškolskej dochádzky? Príde na kontrolu pani zo sociálky?
Sú reálne "páky" zo strany štátu na to, aby tomu dieťaťu bolo umožnené vzdelávať sa? Keďže rodičom na tom nezáleží...

natalka13
6. sep 2024

@zltalienka stopnu jej pridavky a pokuta do cca 330eur. Staci ze vynecha 15hodin
Je to ako zaskolactvo