Môžete dieťa odhlásiť úplne z predškoly?
Je mozne odhlaist dieta z predskoly? Nechcem aby tam vobec chodilo lebo mi to nevyhovuje so spojmi kedze je to daleko a teraz som sice len 3 dni tak chodila ale nezvladam to. Nechcem odklad chcem aby do predskoly nechodilo moje dieta vobec da sa to? Treba nejake potvrdenia ci len staci odhlasiz zo skolky?
@emma022 ano, to bola topka! Ale to krasne ilustruje autorkine mentalne vybavenie. Tazko je sa na nu hnevat, ona proste nema dostatocne rozumove schopnosti. Ale s tou pohodlnostou sa daco da robit. A ako matka by mala chciet pre deti to najlepsie - aby neskoncili ako ona. Ale ona zjavne nechape - alebo nechce chapat - ze skolka aj skola im rozsiria obzory. Pre nu je dolezita vlastna pohodlnost. Ona len hlada, preco sa daco neda. Schudnut? Nie, zdrave jedlo je drahe, pohyb nie, lebo kopce, v dedine behat nie, kebo tam byvaju ludia a co by si pomysleli… tak sakra, nech beha okolo toho je domu, tam ju nikto neuvidi, ked je na samote…
Autorka,.očividne nie si spokojná so svojím životom. Asi by si mala porozmýšľať nad tým, že jediná, kto ho môže zmeniť si ty. Tak prosím prestaň hľadať vinníkov všade naokolo. Lebo, aj my ostatní musíme riešiť,ako deti ráno vodiť do škôlky. Aj náš všetkých to niečo stojí. Aj nám sa často nechce. Ale, tvoje dieťa potrebuje iné deti. Potrebuje vzdelanie. Nepotrebuje sedieť doma a nudiť sa tam. Ty máš pocit, že to nepotrebuje, lebo možno si to tak mala v detstve podobne? Nechci to isté pre svoje dieťa. Zapri sa a povedz si, že to robiš pre neho.
@simsalabim asi tak, škôlka by bola pre tieto deti teraz to najlepšie. Dúfam, že aspoň otec detí si to uvedomuje, lebo pokiaľ viem, s domškolactvom aj tak musia súhlasiť obaja rodičia
@krkavcia_mater už som písala, že takto to vypáli, keď niekto neprečíta aspoň prvé strany diskusie.
Autorka podľa všetkého nemá ani maturitu. Nespĺňa podmienky HS o jej motivácii už netreba nič písať.
Tým, že ju tu tie, co ste diskusiu nečítali k HS povzbudzujete, robíte jej medvediu službu.
Za okolností, aké sú u autorky je HS nemožný a úplne nevhodný.
A tým deťom, by to len ublížilo.
@misicka31 nech sa páči. Po lopate vysvetlené. Dávam do pozornosti záver, ak sa opakuje neprítomnosť potrebne je potom potvrdenie od lekára vždy https://www.pravneprerodica.sk/kolko-dni-moze-r...
@janage mne sa zdá, že písala v prvej téme, že má maturitu a rok robila v administratíve, tak neviem, či by ju vzali do nejakej administratívy len s výučným listom, ale ktovie ako to naozaj je.
A ak by sa jej nejakým zázrakom podarilo to domáce vyučovanie vybaviť, tak už vidím jej tému o pol roka na MK, či dieťa musí ísť na "skúšky do predškoly". Či nestačí, že ho vyskúša ona sama, alebo babka, veď tá dokonca robila pomocnú silu v škole 😁
@emma022 tak kolegyne čo majú maturantov aj tí čo sa dobre učili tak maturita nebola prechádzka ružovou záhradou. Tak autorku si nedokážem predstaviť, že bola schopná zmaturovať. Však jej chyba elementárne logické myslenie a gramatika v jej štýle je tiež zaujímavá.
By som rada vedela, že aká administratíva to bola.
@janage Mne z jej reakcií vychádza tak akurát ukončená ZŠ na 4-kách.
@zuzanockamt a tak zas môže byť manuálne zručná
@janage Vyzerá, že nie je schopná ničoho - podľa diskusie. A už vôbec nie riešiť HS.
@emma022
@simsalabim
@zuzanaete
@zuzanockamt
Ja ju nesudim. Ona sama musi vediet. V skolke bude v mesiacoch januar az február preskúšanie domškolákov. Keby nevedel, tak domoškoláctvo zrušia. Plus mozu im dat pracovne listy, ktore budu zasielať do škôlky priebežne.
To, či to zvládať bude alebo nebude by som nechala na škôlku, ktorá to bude sledovať.
@krkavcia_mater do januara to anilen nevybavi.
@krkavcia_mater vies co? Ved ona sa to pytala tusim v marci? Aky je teraz mesiac? Ona nielenze to nevybavila, ona si ani nezistila, co k tomu treba, napriek takym napomocnym dusiam ako si ty. Tym detom chyba aj socialny kontakt aj socializacia celkove. Tvojim urcite nie, urcite maju kamaratov, boli v kniznici, kine, na vylete… urcite nemas problem svoje deti rozvijat a to vsestranne. Skus si nieco precitat, co pise aj v inych diskusiach a poyom uvidis, ze sa ju vacsina snazi neodsudit, skor povzbudit, ako sa dostat z tej jamy von. Ale ona nechce, lebo sa to neda. A tak aj tie deti budu v tej jame s nou.
@krkavcia_mater vieš čo, ani ja som nesúdila, kým sa snažila vybabrať len so svojím mužom (aby šiel robiť do zahraničia a ona mohla sedieť doma) a potom so svojím bratom (aby ho obrala o dedičstvo), ale teraz sa snaží vybabrať so svojími deťmi (len a len kvôli svojmu pohodliu) a to mi vadí
@simsalabim domoskolactvo je narocne.. treba nie len dieta pripravit a naucit, ale mu aj urobit program a zabezpecit priatelov, aby nerastlo ako kol v plote.
A aj finančne. Všetky pomôcky si zabezpečuje rodiv sám.
Hádam si to pani zrata co sa jej oplati viac. Či cesta autobusom alebo celodenne dennodenne venovanie
@krkavcia_mater prosím ťa, ako ti tu už dievčatá písali, aspoň v rýchlosti si prebehni autorkine diskusie, stačí jej odpovede a hneď zistíš, že autorka si to zrátať nevie, ničomu nerozumie, nechápe a to by bolo všetko v poriadku,lebo každý sme nejaký, ale ona je navyše ešte v rámci svojich možností- nazvime to pekne- vypečená, príživníčka a lenivá. Tu nejde o čas či peniaze- ona tie deti nemá ani čo naučiť a tým deťom sa môže stať to najlepšie, že budú v kolektíve mimo domáceho prostredia a zistia,že žiť sa dá aj inak a snáď si z toho napriek génom a výchove niečo odnesú.
@krkavcia_mater ona si to moc nevie zrátať, podľa mňa.
@ibrunova počítať nevie, minule písala, že muža pošle do zahraničia, pôjdu do podnájmu do mesta, dom si nechá ako chatu, bude splácať hypo, strava, oblečenie, škôlka, vyžitie muža v zahraničí a to samozrejme všetko z toho jedného platu. Pridala som jej tam matematické okienko, že jej nevyjde ani len na polovicu tých výdavkov...
https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/doma-s-babom-2-dieta-v-predskole-zoberu-ho-do-ms/ ta predskola, tak tak asi volaju posledny rocnik materskej skoly niekde
@autorka
Nemala si predškolskú prípravu, a tu si. Jasné, veď prečo by sa tvoje deti mali mať lepšie a prečo by si im ty mala dať niečo viac? Čo ty si za mater... normálne mi je zle z teba. Až raz budeš a starobu odkázaná na pomoc detí, a oni neprídu, lebo však kopce, zákruty, ďaleko, nejde spoj, nečuduj sa. Patrí ti to. Hanba je slabé slovo v tomto prípade.
Presne kvôli takým, ako si ty, bola uzákonená povinná predškolská. Predpokladám, že deti nevedia držať príbory a ceruzku, nepoznajú farby, dni v týždni, ani narátať do 5
Autorka ..no ako dnes ? Šla si cez zákruty po kopcoch do škôlky ,či si sa vyhovorila na chorobu dieťaťa ?
@zafir01 nešla.. Isto pršalo a to z dáždnikom čakať na zastávke? To kde si videla 😁
no v pondelok utorok nebol dnes uz hej. Dnes som isla do obchodu rano lebo bolo treba aspon je este dobre pocasie dnes ale cez zimu neviem si to predstavit budem s tym musij tnieco spravit dovtedy
A v pondelok a v utorok nebol prečo?
Nechcelo sa ti tralalakať hore kopcom - dole kopcom?😅
Takže do zimy sa sťahuješ zo samoty bližšie ku škôlke?

@simsalabim áno jedna perla za druhou 😃 alebo ten jej plán, že sa rozvedie s mužom, ona ostane bývať v dome a on ju vyplatí, ešte pred tým, ako zistila, že dom im vlastne ani nepatrí 🤦🏻♀️