MŠ v Senci. Do ktorej škôlky zapísať dieťa?
ahojte baby kedze nas caka tento rok zapis do skolky poradte do ktorej skolky v senci ho zapisat. s ktorou mate dobre skusenosti. ci uz státne alebo sukromne.
spachtos, dieta v troch rokoch byva uz obycajne dostatocne zrele na pobyt v kolektive.
Je ine, ked sa obcas pohra s detmi na ihrisku - chyba tam pevna socialna skupina, kde by patrilo, ktorej pravidla by muselo prijat - a ak by tak neurobilo, tak prijima sankcie za to. Doma nema az taky pevny rezim ako v skolke, nema tolko podnetov, aj keby mama robila neviem co.
Ja mam dve deti /4 a 2 rocne/ a ked vacsi isiel do skolky, bola som v soku, kym si zvykol, tak to par dni trvalo - asi 3/ a teraz som vdacna za to, ze v tej skolke je. Nikdy by som mu doma nedala to, co ta skolka. A to aj napriek tomu, ze mam skoncenu strednu pedagogicku skolu, cize sama by som mohla byt ucka v skolke a potom psychologiu. Tym len chcem povedat, ze by som mala byt kvalifikovana na pracu s dietatom - kym bol doma tak sme vela kreslili, spievali si, chodili von, ale aj tak je to nic oproti skolke 🙂
Ano dieta potrebuje hlavne mamu. Davala som ho na adaptaciu do jedneho sukromneho centra. Chodil tam dvakrat do tyzdna a vzdy sa na neho nieco za tych par hodin nalepilo. Socialne spravanie je ine ked je dieta skolkar. A ano potrebuje kamaratov ci vylietat sa na ihrisku ale to co ho nauci a co mu da skolka ho ja nenaucim.
Ahojte, ide niekto od septembra na Kosicku?
NIkto? 😕
No, ved hej.Len teraz je to tak so skolkami, ze kazdeho koho zoberu je rad, ze je prijaty.A Ninku sme uz davno nevideli.Zato sa pozname s kamosom, ktory byva ovela dalej a stretavame sa dost casto.Ale chcelo by to este niekoho, kto pojde na Kosicku,halooooooooo 😀
Milé maminy. Blúdim tu po nete a natrafila som aj na toto fórum. V senci je skutočne veľký prílev mladých rodín s malými deťmi a preto je so škôlkami problém. A po ďalšie roky bude tiež, ako vyplýva zo štatistík. Mala som na výber, či otvoriť detské predškolské centrum na Čiernej Vode alebo v Senci. A práve v Senci som našla krásne veľké čistučké priestory ako stvorené pre takéto zariadenie. Mám 20 ročné skúsenosti v škôlkach, avšak vývoj ide dopredu. Aj dnešné deti sú iné ako voľakedy. Majú viac informácií, rýchlejšie napredujú, sú viac sami sebou. Preč sú časy, keď nikto nesmel vytřčať z radu. Práve tento individuálny prístup k deťom sa v štátnych škôlkach pre veľké množstvo detí nedal uplatňovať. Niektoré deti zvládli zapojiíť sa do ,,všeobecnej predstavy", no mnohé to odmietali a často boli označované ako problémové. Opak bol často pravdou. Boli to deti vnímavé, veľmi inteligentné, často nadané na určitú špecifickú oblasť. Nechcem hovoriť všeobecne, prísup k deťom vždy záležal od konkrétnej učiteľky, ale aj tie najláskavejšie mohli robiť len to,čo bolo v ľudských silíách. V našom detskom zariadení Alicka chcem umožniť spokojné a radostné detstvo všetkým deťom v menšom kolektíve pod láskavým individuálnym dohľadom vzdelaného personálu (máme profesionálnu učiteľku a profesionálnu zdravotnú sestričku). K názvu ma inšpirovala Alica v krajine zázrakov. Aj deti sú v tomto veku akoby v krajine zázrakov. Mnohé musia pochopiť, mnohé ešte vnímajú ako čarovné, zázračné. Chceme im pomáhať postupne objavovať realitu, no nechajme ich ešte v rozprávkach, veriť na čarovné bytosti, zázraky a kúzla, napríklad na tajomné čarokrásne Vianoce. Som presvedčená, že detské centrá svojou aktivitou presvedčili, že si zaslúžia dôveru rodičov. Aj my sme len na začiatku, no to je pre Vás vlastne výhoda, lebo máme voľné miesta. Nech Vám je zárukou odbornosť, vzťah k deťom, dlhoročná prax, nadšenie a nutnosť predčiť konkurenciu. Od januára 2011 začíname. Verte nám. Alicka vie, čo deti potrebujú! Viac si o nás pozrite na http://alickapredeti.blog.cz/ alebo http://www.alicka.mojnovyweb.sk/ alebo sa informujte na mob. 0908449595 Mgr Drahusová
Dobry den vsetkym, je tu opat cas zapisov do MS, preto chcem ozivit tuto diskusiu. Chcem sa opytat, ako postupujete pri podavani prihlasky (ziadosti) na zapis dietata do MS...konkretne v Senci. Posielate ziadosti na viacere skolky? alebo len na jednu? myslite, ze mame sancu dostat sa aspon na jednu statnu MS? Dakujem.
@gretkab dakujem gretka. Ak je to tak, tak sa mi naozaj neoplati spekulovat :( Dam jednu prihlasku, ak bude moznost zoberu nas, ak nie, tak smola. Oliver bude mat tri roky 16. okt., cize zoberu starsie deti, to je iste :( A dalsou nasou nevyhodou je, ze este nemame trvaly pobyt v SC, lebo sa stahujeme az v lete :(...same minus, takze nejaka sukromna skolka sa potesi, inu moznost nebudem mat, kedze do roboty musim nastupit.
Ahojte,
neviete,ci uz posielali zo skolok rozhodnutia o prijati / neprijati? Neviem,dokedy mam cakat,alebo sa radsej informovat telefonicky, ake mate s tym skusenosti? dik
@blesura Ahojko,my sme z Kosickej nakoniec dostali vyjadrenie posledny aprilovy tyzden (tak predpokladam,ze uz prislo aj tebe). Ako ste dopadli? Nas zobrali 🙂 Ale asi len vdaka tomu,ze dcerka bude uz predskolacka,inak by nemala sancu,co som sa telefonicky bavila s p. riaditelkou...
Aj ja som zvedava, ako to nakoniec dopadlo s tymi skolkami, lebo koho stretavam, tak tomu dieta niekde vzali 😉. Tak to snad nakoniec ani nebude take zle, ako povodne pisali v Sencanovi (ze polovicu deti nevzali).
@bubina76 cauko, no nas nevzali :( ...vyjadrenie prislo 30. aprila, dali si pekne na cas 🙂 aj som tajne dufala, ale aj ratala s tym, ze evznu, ale tak mi to luto, neviem ako teraz poriesime, musime nejaku sukromnu skolku, lebo musim nastupit do prace v oktobri :(
a doteraz Tvoja Sofinka chodila niekam do skolky? ci doma si ju mala?
nuz co uz..este sme sa odvolali, ale s tym uz nepocitam, ze sa nieco zmeni, to len pre spokojnost duse, ze som urobila pre to vsetko.
@blesura To je skoda... skolky mali teraz vraj naval aj predskolakov a deti s odlozenou dochadzkou,tak asi preto robili take sita,ze mensie deticky brali len zriedkavo. Ale je to sila,ze aj deturence,ktorych maminy musia do prace... tak drzim palce, mozno "motyka vystreli" 😉
Ja mam teraz Sofi v sukromnej skolke,neni tam zle,ale tie poplatky su desne 😕 . Tak sa tesim,ze nam od septembra vypadnu...
@blesura pokial nemate v SC trvaly pobyt tak vam nemusia vziat ani predskolaka.. treba si to cim skor vybavit..
@maznacik007 Ja si myslim, ze podla zakona musia predskolaka vziat (ked sa prihlasi v riadnom termine zapisu) bez ohladu na trvaly pobyt (ale je mozne, ze sa mylim, samozrejme).
Babulkyyyy tak nas predsa len prijali na tu kosicku!!!!! juj ja sa tak tesim 🙂 na odvolanie nas prijali, neviem, co sa porobilo, ake miesta dostali 🙂
Idete niekto na Kosicku???

@barbyka je to dost cudne, ked sa matka nevie venovat dvom detom a este k tomu vlastnym a caka, ze sa mu bude lepsie venovat ucitelka v skolke pri dalsich 20-tich detoch