Necháváte deti v škôlke do 17:00?
Naozaj nechávate deti do 17:00 v ms?? Kým príde človek domov umyje dieťa seba navečeria sa a dieťa môže rovno do postele .. niesu vase deti podráždene alebo smutne ???
Tak obyčajne ľudia aj pracujú, nie každý sedká na materskej s druhým dieťaťom alebo má babku, čo nabehne do škôlky už na 14:30 hod.
Deti, ktoré sú do 17 v škôlke, tam nie sú asi ráno od 6.00
Áno v jasliach bol do 17:30 hod., v škôlke bol do 17:00 hod. a v družine niekedy aj do 18:00 hod. Bohužiaľ nebolo na výber 🤷🏻♀️
Najdlhšie do 16.00 ale stále tam bolo veľmi veľa detí 🙂
Tu sa mi ziada pouzit stare indianske prislovie: nesud nikoho pokial si aspon 40 dni nechodil v jeho mokasinach 😉
A to moj chodi domov uz na obed…
A potok tu je moja neter ktorá miluje škôlku a plače keď pre ňu prídeme o štvrtej, že ona sa chce hrať s deťmi v zmiešanej triede 😁 sú aj tske deti.
Proste niektorí majú na výber, niektorí nemajú.
A potok tu je moja neter ktorá miluje škôlku a plače keď pre ňu prídeme o štvrtej, že ona sa chce hrať s deťmi v zmiešanej triede 😁 sú aj tske deti.
Proste niektorí majú na výber, niektorí nemajú.
@lucia13022023 to mi robil aj starsi syn. Prisli smr pre neho o 15,00 a otocil nas, ze mamr prist o 17,00 😂😂😂😂
Mna by skor zaujimalo,co robia ludia ktorí chodia pre deti este pred 15:00 (a nejde o matky na materskej, HO, ci starych rodicov) 😉
Nechávala som do záverečnej 16:30 a ešte mu bolo málo a nebol tam sám. Skúsenosť kamošky z inej škôlky je, že už o 15:00 tam nie sú deti a učiteľky neboli nadšené ak tam ostávali dlhšie. Každopádne ak ti to práca dovoľuje a dieťa sa chce hrávať a nie je tam samé tak by som ho nechala a ja by som mala čas si možno čo to ešte vybaviť.
Nie, od 7:59 do 15:01, a piatky som nechavala doma. Podľa mňa je to neprimerane dlhý čas aby dieťa bolo v škole od 6 do 17, ale aj také sú chúďatka. Som rada ze ani jedno z mojich 3 detí sa necítilo v škôlke lepšie ako doma.
@lucia13022023 to mi robil aj starsi syn. Prisli smr pre neho o 15,00 a otocil nas, ze mamr prist o 17,00 😂😂😂😂
@ktobytobolpovedal ona to isté 🤣ze skoro sme prišli pre ňu
Nie, od 7:59 do 15:01, a piatky som nechavala doma. Podľa mňa je to neprimerane dlhý čas aby dieťa bolo v škole od 6 do 17, ale aj také sú chúďatka. Som rada ze ani jedno z mojich 3 detí sa necítilo v škôlke lepšie ako doma.
@cafelatte niektore "chudatka" maju pracujucich rodicov...nemaju v blizkosti babky...a mozno tie "chudatka" vyrastaju v laskavejsom prostredu, ako tie deti, co su tam kratsie
Poobede sa tam deti už len hrajú, v podstate to isté by robili doma a bohužiaľ niekedy nie je na výber.
Naša zatia chodí do 12 ale vidím že aj keď deti ma rada, je vycerpana keďže nechce veľmi jest v skolke a doma normálne potrebuje chvíľu pokoj po skolke. Preto ma zaujima ako to zvládajú deti keď sú v inštitúcii ako dospelý človek v praci..
A akože čo je na tom? Ty asi zrejme nechodíš do práce keď to tu takto ľútostivo prezentuješ 😀
@ktobytobolpovedal ja bezne sedim a cakam na lavicke v satnicke, ked pridem pre synovcov do skoky 😀
sto veci prave vtedy musia dokoncit 😀 a potom stres, lebo nestihame trening
V škôlke nie , ale keď išla dcéra do prvej triedy na ZŠ , u nás v práci masaker , tak chodila do družiny o 6:30 hod a chodila som pre ňu niekedy až 17:30 hod . Áno bol aj plač, smútok, výčitky .. no nedalo sa inak . Koľkokrát mi ju školník zobral ešte pred tou 6:30 ráno , lebo videl , že sa ponáhľam . Ja aj dcéra sme museli z niečoho žiť , nie vždy sa dá všetko , tak ako si predstavujeme .
Kedykoľvek som prišla či do škôlky, odchádzali sme medzi poslednými - vždy sa chcel dohrať s kamošmi. Veľa detí odchádzalo pred piatou. Naše deti nikdy nevyzdvihovali starí rodičia, tak nebolo na výber. Nemôžeme si s manželom dovoliť čiastočný úväzok či odchádzať z práce o 14. Teraz chodieva z škd skôr, lebo má tréningy, inak by tiež ostával do 16. Každý sa musí zariadiť podľa svojich možností.
Tak ak niekto tak dlho pracuje čo iné môže robiť? Mne by to bolo ľúto, ale preto pracujem tak ako pracujem - na skrátený úväzok, aby som stíhala byť aj s deťmi - lenže to sa zase odráža na plate.. keď si niekto nemôže dovoliť mať skrátený úväzok a má pracovnu dobu do podvečera, čo môže iné robiť?
Pred deťmi som pracovala od 8-17 až 18.. neviem si predstaviť teraz tak pracovať, lenže ak by sa to inak nedalo tak čo by som mohla robiť? Len zmieriť sa so situáciou..
Tak fajn, ze ty mozes prijst o 12tej, ale vacsina ludi pracuje... a nie na 4h ale normalne pracovny cas... toto su take sproste otazky, len na vyvolanie zleho svedomia rodicom, co nemaju na vyber... deti su v skolke v pohode, je to pre nich bezna rutina. Nijako to neanalyzuju... Mozno sa skor usmeju, ze tvoje dieta ide prec o 12tej a "prijde" o cely poobedny program v skolke a olovrant, co ty viees...
Kiez by kazda skolka (druzina) bola do 17:00. Mnohym rodicom konci pravovna doba o 16:00 a potom to ledva stihaju.
Tak nas chodí na celý deň škôlku máme len do 15.30 žiaľ 🙂 síce som doma chodil nám na pol dňa ale to bol potom masaker domov unavený atd tak sme ho dali na celý deň a je to omnoho lepšie. Ale chodíme o 7.59 posledný :D a prídem po neho pred 15… 🤣
Ked nemáš na výber musíš. Horšie mami ktoré ich tam nechávajú do záverečnej a sú doma 🙂
a??? máš s tým problém, že sú tam deti do 17-tej?....veď to je starosť rodičov detí a nie Tvoja....môj synček bol v jasliach do 16:30 a mal toľko energie, že nechcel ani o 18tej ísť domov...nie všetci si môžu dovoliť vyzdvihnúť detí zo škôlky už na obed 🙂
Ľudia sa trápia ako vedia. Ak má mš zatváracie hodiny o 17 hod. tak prečo by tam deti nemohli byť do 17 h.
a??? máš s tým problém, že sú tam deti do 17-tej?....veď to je starosť rodičov detí a nie Tvoja....môj synček bol v jasliach do 16:30 a mal toľko energie, že nechcel ani o 18tej ísť domov...nie všetci si môžu dovoliť vyzdvihnúť detí zo škôlky už na obed 🙂
@patta89 asi píše nas*atá p. učiteľka že deti si neberú rodičia do 15 hod.
Moje deti idu rano 7:40 (nosia ich stari rodicia) A domov o 15:00 kedze manzel je doma o 14:10. U nas uz o 16 nie je v skolke takmer ziadne dieta. Skolku mam do 16:15
Zrejme mas dieta prvy rok v skolke. Tak 3 rocne? Ked bude starsie, aj tvoje dieta vydrzi viac. Bude tam mat kamaratov a bude sa s nimi hrat.

Moj nebol nikdy dlhsie ako do 14:30 lebo nemusel ale skus sa vcitit do zivota napr. Slobodnej matky ktora musi zarobit peniaze. Zial...
Ale aj vela rodin ,nie iba jednorodic. Treba pozerat aj dalej od svojho nosa.
Ja som s maminou chodila do skolky uz 5;45 , upratovacka nam otvarala ,zlata pani. Bohuzial. Rodicia sa starali ako vedeli. Ja som ako dieta bola v pohode bez hysterie atd