icon

Nechávate škôlkara spať v škôlke, aj keď nemusíte?

16. apr 2025

Nechávate dieťa, ktoré vám už nespáva poobede v škôlke ak nemusíte len za účelom aby si zvyklo, lebo o rok bude preškolák? Prosím aby sa vyjadrili len mamičky, ktoré to riešia/riešili. Ďakujem za porozumenie.

Strana
z2
vahcaac
16. apr 2025

Moj chodí do škôlky na cely den aj keď ja som doma. Doma nespal, ale v skolke zas začal. Zo začiatku (prvý mesiac) to ale bolo s tým oddychom v škôlke tazke. Nechcel

autor
Autor odpoveď zmazal
tehulka2011
16. apr 2025

ma spat alebo kukat do plafona, aby si ucitelky oddychli, to je hola pravda

autor
Autor odpoveď zmazal
deedol
16. apr 2025

Ved ani v predskolskej nemusi chodit poobede, ak si doma. Ci uz nebudes? Moj chodil cely cas len na 4h, nespi od 2r a aspon sme boli viac spolu a robili ine aktivity.

babydesire
16. apr 2025

Ja mam tiez moznost mat dieta doma, a nespavaju mi cez den doma asi od dvoch rokov..v skolke spia. Ale im skolka prospieva, su tam radi, maju tam kamaratov..bola by ŠK da ich o toto pripravit,, 🙂

tehulka2011
16. apr 2025

takze ucitelkam vadi, ze si ho beries na obed? To fakt netusim preco, musis sa ich opytat

nika23t
16. apr 2025

Moja ešte má k predskolacke ďaleko, ale nenechávam ju spat, po obede chodí domov a takto to mám v pláne aj naďalej.

abbey1
16. apr 2025

Obe moje deti chodili do škôlky len na dopoludnie. Tiež už v tom veku nespávali. Radšej sme ten čas trávili spolu aktívne niekde na ihrisku, alebo doma.

autor
Autor odpoveď zmazal
januska12323
16. apr 2025

Však ani v predškolskej nemusí spať, povinné je len doobeda.

autor
Autor odpoveď zmazal
beata_k
16. apr 2025

Neda sa ti zmenit skolka?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
deedol
16. apr 2025

ak je toto pravda, zmenila by som skolku, ak sa da, alebo sa stazovala riaditelke. to je fakt divne, co pises.

beata_k
16. apr 2025

To ma mrzi. Neostava ti nic ine iba si to dorazne vydiskutovat s ucitelkami, ci si uvedomuju ako ho deptaju.

ivik4
16. apr 2025

Nechavala som

zuzudrnda
16. apr 2025

Ahoj. Keď som bola na materskej, syn bol ako predskolak v škôlke len doobeda. Bravala som si ho domov po jedle. V škole nemá najmenší problém. Viac ho baví ako škôlka 😉

autor
Autor odpoveď zmazal
deedol
16. apr 2025

co je to za skolka?? u nas nemuseli zjest vsetko, nikto nad nimi nestal, na tricku mal minimalne moj vzdy stopy obeda a tv pozerali za tie tri roky doobeda asi 1x (poobede neviem, kedze tam nechodil). dokonca boli take ustretove pani ucitelky a pani riaditelka, ze mi dovolili brat ho na obed domov (okolo 12) a doniest ho poobede na 30 min anglinu, hoci pre nich to boli len starosti navyse.

deedol
16. apr 2025

a ten argument s predskolackou triedou a skolou vobec nechapem, ved v predskolskej sa "uci" tiez len doobeda (vtedy su vychovno-vzdelavacie aktivity) a nemusi tam spat ani byt poobede a v skole sa nespi uz vobec, tak o co im ide?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzudrnda
16. apr 2025

Aj môj syn je pomalsi - tiež to komentovali občas, že kým sa začne hrať, už aj aktivita konci 🙂. Jedným uchom dnu, druhým von. Našťastie boli natoľko profi učiteľky, že nekomentovali pred dieťaťom. Úplne rozumiem,že tieto poznámky sú nepríjemne a povedala by som to otvorene učiteľkam. Nech s dôverou nechajú na teba rozhodnutie, ty si zodpovedná za svoje dieťa. V škôlke si len praješ aby bol spokojný a cítil sa prijatý a za to sú zodpovedné ony. Ak by sa dieťa cítilo zle a videla som zmeny, zvažovala by som presun.

autor
Autor odpoveď zmazal
kavasmliekom
16. apr 2025

A čo má spánok spoločne so školou?
Moje deti chodili minulý rok len doobeda, nepýtala so sa učiteliek na názor. Len som oznámila. V septembri už išli na celý deň, starší syn v predškolskej už nespia od polroka, mladšia keď chce, spi, keď nie tak leží a hladká plysaka.
Nikto ich nenúti zavrieť oči a spať 2 hodiny.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzudrnda
16. apr 2025

Urob si po svojom. Ozaj. Ja som sa nepýtala, oznámila som poldennu starostlivosť. Poďakuj za dobré mienené rady a urob ako uznas za vhodné. Reálne, ak sa synovi venuješ, čo zjavne áno, čas s tebou je pre neho v tomto veku prinosnejsi. Držte sa a nenechaj sa rozladiť.

Strana
z2