Neviem si dať rady s 3 ročnou dcérkou
Ahojte, dcerka akonáhle dovršila 3 roky, začala zo všetkým protestovať. na všetko mi povie že nevie, nevie si upratať nevie sa obliecť, nevie farby a ani rátať. A k tomu rátať už vedela do 10, aj farby poznala ako tak, ked som jej povedala prvé dve začiatočné písmenká. Je strašne hyperaktívna, a papulnatá. ked sa s nou chcem iísť hrať alebo učiť niečo nič ju nebaví viac ako 5 minút a to hovorím ešte asi aj vela. Vždy ide po niečom inom. A najviac čo ma trápi a neviem či je to v poriadku, len by sa bozkávala, už som ju načapala aj s babikou, uplne strnie ked uvidí niekoho sa bozkávať. iné ju nezaujíma. Poradte mi čo s tým mojim malým šidlom mám robiť ja som fakt zúfalá. Je to normálne alebo mám vyhladať psychologa alebo čo mám robiť?
@martinka1981 no poviem si, zvladaju to ine, hadam to zvladnem aj ja 😀 😀
inac cudujem sa, ze sa tu este nespomina psycholog, lebo do ktorej kolvek temy pozriem, alebo prispejem, vsade mi pisu ze bud ja, alebo dcera mame navstivit psychologa, nech uz ide o hocijaky problem 😀 😀 😝
@maranat a vieš že ja som dnes nad tym rano uvažovala že by sme mali isť asi obe 😀 😀 😀
lebo som uplne už bola mimo že som otrasna matka a neviem si rady s deckom,ked ho nechcem otlkať od rana do večera aby posluchalo 😝
@martinka1981 Aj moja je taka urevana, tvrdohlava je jak mulica a ked jej poviem, bude tak, tak hotova kalamita, ale sak okolo nej preleti mucha a reve za to hodinu lebo ona sa boji 😖 som myslela ze to casom pominie, no odkedy zazrela svetlo sveta je nenormalny placko. najskor to boli akoze koliky, potom zuby, teraz vzdor, no hadam to nepojde snami az do puberty 😀 😀
@katka1981 keby si ju ale videla ako sa bozkáva a vzdychá pri tom, a toho som sa zlakla že odkial to má a s tými barbinami a pišulkou to iste. Najviac som zhrozená ako na svojej stoličke sa hemlesí, tam má takkú umelu tyčku medzi nožkami a zistila že jej to asi robí dobrealebo čo ale toto mi robí odvtedy čo v tej stoličke začala sedávať. Vždy ked sa jej opítam čo to robí, mi povie že skáčem, a ja na to že ju bude bolieť šušurka a ona že neboliiiiii. a to nedaj bože keby som ju dala skôr dole ako mi sama povie. Hruuuza vreskot a štvera sa naspať. Tak čo s týmto robiť?
@maranat jaaaj ty maš doma moje dieťa???????????? 😀 😀 😀 uplne to iste u nas ,fakt!
@martinka1981 ale ja si vzdy poviem, ze moze byt hadam aj horsie. som zvedava ako ju zmeni skolka, kedze od septembra nastupujeme, ci to bude horsie alebo lepsie, lebo doteraz kolektiv nepoznala.
@martinka1981 no ona stále, jakmile dostala novú barbinu hned je dala šaty dole, takže tak :D
@martinka1981 to su asi tie deti tejto generacie 😖
@nikusik22 to je asi už take obdobie 😝 ked pridu na to že im to robi dobre.
Aj moja sa vychytavala už min.rok ,skoro som odpadla a ešte s takym zajkom si tam šmatrala 😝
som bola v šoku že tak skoro to prišlo,som myslela že až okolo 4r to pride.
Holt,asi po tatovi sexualne založena 😀 😀 😀
@martinka1981, no tak si zober, ze mala bola s muzom vonku, na zemi sneh a clapkanica a este prsalo, tak stepovali na dvore s dazdnikmi, strasne ju to bavilo. Hovori tatinkovi, ze chce cikat, ze dobre, pod ideme sa vycikat dnu a potom hned mozes ist von. A ze nie, ze uz jej netreba. Asi za 15 minut dosli dnu. Ze malu prezlec, cela je mokra, lebo ona sa valala po trave plnej vody a zvyskov snehu, lebo velka sranda. Lenze ona bola cela mokra aj nohavicky vsetko. Hovorim jej, ty si sa pocikala? Ze ano, nechcelo sa jej ist cikat na zachod, tak sa radsej pocurala do gati. Bolo asi 5 stupnov. Neochorela tak je to fajn 😀 Alebo od 18 mesiacov sme ju nevedeli dostat von, ludia to pripisovali tomu, ze je zima, ale ja som tomu neverila a mala som pravdu, trvalo jej rok, kym chcela chodit von. A teraz ako bolo v januari vonku cez den minus 16 zrazu dostala chut chodit von, ake radostne, ona samozrejme hrube oteplovacky, vsetko na zimu, a ja nic 😀 Teraz sedi na wcku. Maminka pod sem, nieco sa stalo. Ukazuje na vymotane klbo toaletaku. Co sa stalo? Zlodej, bol tu zlodej, zavolaj tatinka, nech mi neukradne babiky. A uz hovori teraz tatinkovi ako nam zlodej slohol toaletak ale taka presvedciva ze az. Pred chvilou si vymyslela, ze k nej vletel vtacik z lesa, a ze ona chce ist na zachod, len nesmiem na nu kricat, lebo vtacik uleti. A muz mi teraz hovori, ze mala z neho chce spravit blazna. Ze hovori jej rozpravku a mala sepka, ze rozsviet, tam je vtacik, muz, ze ale nie je. Ze je rozsviet. Rozsvieti, ze pozri, ziadny tu neni. A mala, ze asi sa zlakol a odletel. Teraz nam na chodbe lezi mrtve prasiatko, aby si vedela 🙂 A dnes sa hrala na doktorku a pocuvala mi akoze srdiecko v bruchu a ze srdiecko je mrtve a ja jej ze ale nie je ved by som nezila. Teraz vkuse keca, ze ma nervy kvoli zlodejovi ale kakat nebude do certa. No tak jej pusa melie....
@katka1981 😀 😀 😀 jaaaj odpadavam.Aj ta naša v kuse melie 😀 ale už spi,teda aspon dufam.
Ta pozerava Myšiaka Stuarta a ta zas o tom sokolovi,že v noci ju dobol sokol atd. Alebo že sa jej v noci niečo hybe v izbe.
Teraz ma najnovšiu modu šprtať v nose a šup do pusy. Ja ked to vidim tak idem odpadnuť a pytam sa jej,aj v školke papate šušne?? A ona že: hej!!!!
A potom vidim už aj mladšiu ako ma prst v nose a potom šup do pusy.Ta zas kopiruje staršiu,to sa mam na čo tešiť 😀
@martinka1981 jaj z nosa do pusy, no na to nepomoze nic, este sa aj schova za fotelu aby si dala. Ale co je najhorsie, ze jej krvac nos, dokonca aj ked si nic nerobi, to ma stve, tak jej zakazujeme rypat sa v nose.
ja som dnes poobede isla budit malu, lahla som si k nej do postele, kedze madam spi na mojej 😀 chvilku sme sa rozpravali a ona potom pozerala na dvere, boli otvorene a ze mami, co to islo tam do detskej? ja som sa vam normalne zlakla 😀 😀 nedavno som tu citala temu, ze deti vidia duchov, a to bolo prve co mi napadlo 😀 a ona stale ze ona tu videla ist bubaka, ani nechcela do tej izby vkrocit, ze tu je bubo 😝
@katka1981 však ona tam niekedy tak špara že ma krvavy prst.Trubka malá.Ale dlho sa už takto špara v nose len teraz to začala jesť 😝
sorry za preklepy, odbehujem k malej stale
@maranat presne som aj ja nad tym uvažovala ked hovorila že sa jej niečo hybe v izbe či naozaj nevidia deti duchov. Že by ju prišla pozrieť moja neboha mama 😀 😝
@martinka1981, no vidis, ja neviem ci moja uz aj neskoncila 🙂 ale po pravde, kto z nas susne nejedol? 😀 Kym su vlastne sa to da 😀 😀 😀 mna stve ozaj ked je tecie krv.
@katka1981 😀 😀 😀 ja sa priznam,dobrovolne 😔 😀 😀
@nikusik22, my mame, lebo mame pokazenu klucku na spalni, da sa otvorti len zvnutra 😀 ale ked mala zaspi o 22.30 ozaj mam po chuti 😀 po tych cirkusoch co cez den vyprodukuje, sme total k.o. Zas je na wcku, ze uz ide velke hovienko. No ale ktovie kam. Ale bude kakat urcite, ale zas bude do 21.30 hore a to cez den nespala, som nadsena.
@martinka1981, dobrotka, nie? 😀 no a malej budes branit, ale sme to pokrytci, co?

@maranat no pekne!!! 😝
Naša je okrem ineho strašne urevena,ale doslovne.ona začne hned revať ako neni po jej a vydrž ma taku že mna ide šlahnuť z toho. A toto mi robieva aj v noci,ked sa zobudi pre niečo začne revať ,zobudi mladšiu a potom chce moju ruku a ked jej ju nedam lebo som pri mladšej tak dokaže revaaaaaaaaať až do aleluje 🙄 🙄 🙄