Nočné pomočovanie škôlkarky

akeber362007
15. mar 2012

Ahojte , chcela by som sa podeliť s mojím trápením ☹ a poprosiť o radu . Mám dve deti , mladšia sa mi zvykne v noci pocikať , niekedy za noc aj dva krát . Keď mala dva roky úspešne sme odstavili od plienok a v noci sa nepocikávala . Začalo to až keď začala chodiť do škôlky (3 r. ) v škôlke sa ťažko adaptovala trvalo to skoro celí rok pokiaľ sa začala zapájať a našla si kamarátku. Hoc v škôlke neplakávala , držala sa vždy pri učiteľky . V tom období sa pocikala 2 -3 krát v týždni . Najväčší zlom nastal v tedy keď som odišla po náročnej operácii do kúpeľov . O rodinu sa viacmenej starala svokra ( dcérka ju má veľmi rada ). Rebeka sa uzavrela do seba v škôlke prestala jej všetka aktivita ,ostala smutná. Vtedy sa pocikávanie v noci spustilo na plno ( každý večer ). Samozrejme navštívila som lekárku urobila jej krvné a moč. testy , predísala na preliečenie lieky . Testy dopadli dobre nemala žiadny zápal. Od piatej hod. poobede regulujem pitie , pred spaním sa samozrejme vyciká (20.00) a keď idem ja spať( okolo 22.30) tak ju ešte dám na šerblík. Aj tak 3-4 krát v týždni sa pociká. Ked´ju nedám o 22,30 vycikať , tak je na 100% do rána pocikaná . Teraz v júny bude mať 5 rokov , je to pre mňa vyčerpávajúce .Niekedy by som aj skôr zaľahla a nemôžem , ak sa v noci pociká tak samozrejme ju prezliekam a dávam všetko suché . ☹ Ráno vstávam nevyspatá a podrážená všetko smrdí a neviem sa doprať . Už jej na noc dávam deku pod ktorou má igelit , paplon ani nenavliekam , každý týždeň ho operiem ( má dva na výmenu ). Dcérka je hravé , živé a vnímavé dieťa . Samozrejme že sa za to hanbí , keď sa v noci nepociká ráno má obrovskú radosť . Nehrešíme ju ani jej pocikávanie nekomentujeme pred ňou .Zo starším synom som toto nepoznala , nemal ani dva roky a plienky sme odstavili nikdy sa nepocikával. A niektorá máte podobný problém a máte na to čokoľvek čo pomôže poradte . Už som rozmýšľala aj nejakého ľudového lečiteľa ☹ ale žiadneho nepoznám . Doktorka mi tvrdí že do 5 r je to normálne . Ale mne sa to nezdá . ☹ ☹ ☹

lolah
15. mar 2012

ahoj, z toho, co si napisala mi vychadza, ze u dcerky je to skor psychickeho povodu. Urcite by som navstivila detsku psychologicku, Ked sa vylucili akekolvek choroby. Mozno ma mala podvedomý strach, ze mamicka zase odide, alebo ju nieco trapi v skôlke.

akeber362007
autor
15. mar 2012

Ahoj , ja som už aj nad tým uvažovala . Aj keď teraz sa Rebeka správa dosť dominantne aj v škôlke aj doma , vie si svoje presadiť ( hlavne v škôlke ) má aj kamarátky . Možno je tam podvedomý strach. Asi sa dáme objednať k det. psychologičke .