icon

Opakovanie prvej triedy v škôlke: Prospešné alebo nie?

29. aug 2024

Ahojte,
Je tu niekto, koho dietatu zle vychadzaju roky a opakoval prvy rocnik v skolke? Ako to rozhodnutie skolky spatne hodnotite? Je tu niekto, komu to vylozene neprospelo?

Strana
z2
jaskolka
29. aug 2024

Ja by som opačne nechcela, aby mi syn navštevoval 2 roky predskolsku, keďže túto triedu beriem už ako celkovú prípravu do školy, kvázi 0 ročník a fakt by tam mali byt deti, ktoré reálne aj po jednom roku nastúpia už do 1 ročníka základnej školy. Skor by mi bolo divné opakovať túto triedu (ak teda by neboli iné prekážky, iba vek). Čiže ja som brala ako hotovú vec, ze syn bude opakovať niektoru z nižších tried a ako 6 ročný bude až v tej predskolskej.

floren
29. aug 2024

Aj nás mal škôlku veľmi rád. Tiež je tvrdohlavý. U nás je problém len kreslenie. Nechce a hotovo. Všetko ostatné bez problémov

lulu0123
29. aug 2024

Ved ho len dali k detom, s ktorymi pojde potom do skoly.Aj u nas to tak robia a to mame 8 tried v skolke.Aj moj maly ostava tam kde bol a vsetci spoluziaci odchadzaju vyssie.V 3,4 rokoch to naozaj nie su nejake vazne pevne kamaratstva. Ale pytala som sa na to uz v juni.Takze maly je na to pripraveny.Som rada,ze bude mat rovnakr ucitelky. Mne to zas pride uplne logicke riesenie.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
h2
29. aug 2024

Prečo si čakala, že bude chodiť 2x do predškolskej? Toto by zase mne ani nenapadlo očakávať. Preto je to predŠKOLSKÁ, že po nej už ide do školy.

autor
29. aug 2024

Este takto hormadne napisem, pretoze nestiham odpisovat individualne.
Mam z toho trochu rozporuplne pocity. Jednak to, ze nam nikto nic nepovedal a zistili sme to teraz uplne nahodou vyvesene v skolke (kde sme boli tiez len nahodou, pretoze sme s niecim pomahali) - inak by sme sa to dozvedeli az v pondelok. Ale to je na inu debatu.

Dalsia vec je, ze syn je velmi vnimavy, extremne ukecany, zivy, nicoho sa neboji. Kto ho stretne nikdo neveri, ze nie je vacsi, rozumovo posobi ovela starsie. To nam hovorili aj cely rok v skolke. Preto sa trochu obavam (dufam, ze zbytocne), ze sa medzi najmensimi detmi bude budit. Ze bude robit vylomeniny, bude utekat ku kamaratom z byvalej triedy a pod.

Minuly rok sme riesili, ze mal trochu problem s respektom uciteliek - bol taka ta veduca osobnost v triede, ked on nechcel nieco robit (a stavalo sa to (a ucitelky nim nevedeli pohnut)), tak nechcela polovica triedy. Hned prvy den v skolke ho nasli sediet vo vedlajsej triede, vobec nevedeli, kedy im tam odisiel, bol zvedavy ako skolka vyzera a zaujalo ho, co vedla robili. A pod. Mozno je dobre, ze si zopakuje uplne tu prvu triedu, mozno vekom bude mat viac trpezlivosti,... len neviem, intuitivne nemam taky pocit, preto zistujem realne skusenosti mamiciek, ktore to zazili, aj ked kazde dieta je uplna ina povaha a ma svoje vlastne tempo. 🙂

autor
29. aug 2024

@lulu0123 Ucitelky budu mat ine. Inak vsetko plati. 🙂

autor
29. aug 2024

@h2 Pretoze v mojom okoli (ale na inych skolkach) tak deticky chodili.

dzejsik
29. aug 2024

nas je 4 r v skolke, ale tak ze 1 rok v najmensej (mix 2-3rocni), 2r v strednej a teraz ide byt predskolak

mirkasan
29. aug 2024

U nás sú 3 triedy. Maly je novembrový. Nastúpil, bol lienka. Potom ho opäť chcela dať do lienok, s čím som nesúhlasila. Bol teda cvrcok. Opäť ho riaditeľka nechala v cvrckoch, bolo to hrozne. Viac chorý ako keď prvý krat nastúpil. Deti ráno plakavali, takze aj môj. Niektoré chodili na obed domov, s tým sme mali problém každý deň chcel ísť aj on na obed domov. Teraz ide do vcielok,( už predskolak)tak som zvedavá

h2
29. aug 2024

Tak to je divné. Lebo v predškolskej sa už niečo aj učia. Tak nevidím zmysel, aby sa to učil 2x, druhýkrát spolu s deťmi, pre ktorých je to nové. Tvoj syn určite nie je jediný, komu vychádzajú roky tak, že bude do škôlky chodiť 4 roky.

ina2405
29. aug 2024

Ak je taký beťár, že má problém s autoritami, tak by som ho už just nenechávala v triede, kde sa už bude učiť a on sa bude druhý rok nudiť a vyrušovať... Neboj sa, v nižšej triede sa mu prestriedajú spolužiaci a pri hre mu to lepšie prejde.

pralinka86
29. aug 2024

Prepac, ale ako moze byt ON z toho velmi sklamany? To čo ste mu povedali... Prosim neprenasaj svoje emocie na dieta
Deti su velmi prisposobive, obzvlast tie mensie, lahsie sa prisposobi ako 4r, nez 6, ked si viac zapamata, uvedomi.
A ako sa moze nudit, myslis, ze si bude pamatat, toto som robil 29 septembra a tak to uz robiť nebudem.. ved ucitelka bude ina, ine niektore deti (asi nie je sam, co bude "opakovat", urcite nie jedinemu zle vychádzajú roky). V skolke maju taky system zabedeny, tak ostava to respektovat.

jaskolka
29. aug 2024

@h2 presne, u nás v škôlke je tá predškolská trieda aj s kútikom s pár mini lavicami a tabuľou, v jedálni majú na stenách písmenká a číslice, takže už to je fakt tesná príprava na školu.

maciatkolulu
29. aug 2024

Nejako nerozumiem,moje deti chodili všetky do zmiešaných tried,boli tam aj maličké a aj predškoláci. Dve mali odklad. Všetko ok

autor
29. aug 2024

@ina2405 Vdaka, tiez to takto vidim.

mikadooo
29. aug 2024

Myslím že rýchlo zabudne keď nastúpi. Môj je tiež decembrový.

autor
29. aug 2024

@pralinka86 Jj, suhlasim, respektujeme. A ano, ON je sklamany, pretoze sa tesil, ze stretne znovu v triede kamaratov (hlavne 2 spomina) a ked sme mu povedali, ze ostava v Lienkach, tak ze on chce byt Vcielka tak ako jeho kamarati, ze nie je male babo, preco ma byt stale Lienka. 🤷‍♀️

autor
29. aug 2024

Dakujem vsetkym, pomohli ste mi sa v tom trosku zorientovat a upratat si pocity. 🙂 Utekame teraz von, uzite si krasny volny den. ❤️

h2
29. aug 2024

Tak mu vysvetli, že kamaráti sú starší, ako on a že on bude mať teraz nových kamarátov. Môj syn je augustový, čiže do škôlky chodil 3 roky (predtým rok a pol do jasiel) a v každej triede v škôlke mu nejakí kamaráti pribudli a nejakí zase odbudli, to je v škôlke normálne.

simona92101
29. aug 2024

U nas su 4 triedy v skolke,a tiez takto deti posuvaju podla veku aj podla poctu deti.obcas posunu aj pocas roka,s cim som ja osobne nesuhlasila a ani som nesuhlasila aby dcera opakovala triedu kvoli datumu narodenia,kedze neprihliadali na sikovnost ale isli vylozene po datume narodenia

rachel36a
29. aug 2024

Co mu ma uškodiť keď pôjde dva krat do prvej triedy v skolke? Môj tiež tak chodil...dva krat prvá, a potom druhá, tretia...nic sa mu nestalo...nemalo co...

veronika1754
29. aug 2024

Môj syn je septembrový a nastupoval do školy skôr, teraz je už deviatak zvládol do úplne v pohode bez opakovania, je z triedy najmladší ale vôbec to nikdy nevadilo, no mali sme odporúčanie z centra zaškoliť a on nechcel už byť v škôlke, teraz bude nastupovať na strednú ako 14 ročný

doriiis
29. aug 2024

Aj môj syn,ktorý je októbrový chodil do škôlky 4 roky.Je to úplne normálne a nič nikomu nebude vadiť

11bodka11
29. aug 2024

U nas ani nie su nejake triedy ze mali, stredni, velki. Su len 2 triedy - mali a velki. A rozdeleni su podla toho aby v kazdej triede bolo cca rovnako deti. Jedalen aj spalnu maju vsetci spolu. A ked ich je malo su spolu vsetci. A nikto neriesi kto je v akej triede

katulienocka999
29. aug 2024

U nás predtým tak bolo,že boli 2x v malej triede ale veľa rodičov sa sťažovalo,lebo si tam ku koncu "vypiplali" deti, ze nebol plač a také a zase nanovo začínali s maličkým..tak to zmenili a teraz sú 2x vo veľkej triede..nás tak tiež bude v predškolskej.. v podstate raz bude vnímaní ako vo veľkej a raz v predškolskej ale to majú spolu triedu 🙂 za mňa je toto podľa mňa lepšie

pralinka86
29. aug 2024

Tak, ze je smutný, ze nebude mat kamaratov, je normálne.
Ale nie je sklamaný z toho, ze bude chodit opat ako keby do tej istej triedy, lebo takto to vyznelo..
S kamarátmi sa stretne mimo skolky, na ihrisku a najde novych. O nic nepríde. Je to normálne, ze detom sa menia triedy, kolektív, ucitelky. Niekto meni uplne skolku, deti to zvladnu, su prisposobive, viac ako dospeli. Drzim palce

spanikovaz
11. jún 2025

Zdravim. Mozem Vam napisat sukromnu spravu? Tiez teraz toto riesim, tak by ma zaujimalo, ako sa to vyriesilo s odstupom casu. Vdaka

Strana
z2