icon

Platby v škôlke

9. sep 2022

Koľko platíte v škôlke ? U nás je školné 12€ + strava a ešte k tomu chcú každé 3 mesiace 20€ na hračky a pomôcky .... Toto je školstvo zadarmo ? Môžem žiadať nahliadnutie na čo sa tých 20€ naviac minulo ?

danieladeley
9. sep 2022

Odkedy je skolka skolstvo zadarmo? Ved tam tvoje dieta chodit nemusi, dala si ho tam snad dobrobrovolne. Povinna je predskolska dochadzka a tam sa neplatia ani obedy a ani skolne. Plus samozrejme, ze mozes vidiet, co sa kupuje z tych 20 eur. Kazdy rok sme mali do centa rozpis, naaco isli peniaze. Ked ti vadi zrps, bola by si spokojna, ked na mikulasa nic nedostanu, alebo na den deti alebo budu sediet na rozpadajucich sa stolickach? Ci si myslis, ze to kupuju ucitelky z lasky a z vlastneho vrecka? Ty v skole zaplaces, zacni sporit uz teraz, este aj prispevok na prvaka nedostanes, to uz asi uplne vypenis.

nikpa
9. sep 2022

Školné len 12€?! My platíme skoro raz toľko+strava a tiež dávame tých 20€ ale okrem toho som v živote nemusela do škôlky nič doniesť. Ani len kapesniky. Si žena, matka takže asi chodíš aj na nákupy a vidíš čo koľko stojí. Minule som malému kupovala pár vykresov, štetec a nožnice na domov a skoro ma vystrelo pri pokladni. A keď vidím, že v škôlke stále kreslia alebo čosi s nimi vyrábajú, pre mňa sú to dobre investované peniaze. Ale určite máš právo vidieť ako škôlka s týmito peniazmi hospodári.

elizabet173
9. sep 2022

@danieladeley
@nikpa tak sú aj ženy, čo budú bedákať, že sa z toho rodičáku nedá vyžiť a štát sa nepostará 😠 O škôlke a škole to bude to isté, akoby sa pre tie deti nerozhodli samé, ale boli im pridelené mestským úradom

simona92101
9. sep 2022

Skolka na dedine,15e skolne,45e Zrps. Z toho sa platia detom vylety(boli v zoo,na hrade),mavaju divadielka, na den deti bohaty program,psovodi,hasici,planetarium ... rodicia sice frflu ze sa vela plati,ale tiez frflu ked sa s detmi nic nerobi .

nikiki29
9. sep 2022

40€ školné + strava okolo 42€ … ak chceme môžme si doplatiť krúžky, ktoré zabezpečujú.
Každá škôlka má nejaké náklady, to že vzdelávanie je bezplatné (= tvoj príspevok netvorí učiteľkin plat) neznamená, že budú zo vzduchu nakupovať farbičky a iný spotrebný materiál. A tak isto ti určite nedajú preplatiť hračku/pomôcku, ktorú tvoje (či akékoľvek iné) dieťa zničí.
My sme pred rokom platili 16€ v inej škôlke a tých pomôcok im teda veľa nedali, na všetkom šetrili lebo nemajú, pokazené časti ihriska radšej zatvorili, lebo nemali za čo rekonštruovať, kreslili a tvorili len deti ktoré to už vedeli z domu, malé deti vôbec - lebo ničia farbičky, zbytočný papier atď. Namiesto tohto radšej zaplatím 40€ a dieťa má k dispozícii všetko pre svoj rozvoj…

lianka123
9. sep 2022

No takto... bud rada ze neplatis sukromnu skolku 500eur... ja som platila vzdy zozaciatku prvy rok detom sukromnu skolku ako 3rocneho mi ho do statnej nevzali a to je tych 500eur/ mesacne... proti tomu co si tu vymenovala je to skolne a prispevky uplne v poriadku. Odkedy mi deti navstevuju statne zariadenia pravidelne im kupujem pomocky, zosity, hracky, plasteliny, stavebnice. Kazdy rok tak za 500 eur a vobec mi to neni luto. Maju skvelych pedagogov a velmi podobny syatem ako v sukromnej. Ja si velmi vazim, ze moje dieta moze navstevovat statne zariadenie.

zuzks5
9. sep 2022

@lucka_ke Ked si to zoberies takto, tak jasne. Je to uplne smiesna suma. Vobec to nie je vela, nechapem. U nas platime podstatne viac.

timilv
9. sep 2022

U nás je školné 16€, strava okolo 30€, ZRPŠ je nejako okolo 60€- na tento školský rok ešte neviem sumu... Nosíme každý polrok dve balenia papierových vreckoviek (po 10ks) a 4 rolky kuchynských utierok. Nič viac od nás škôlka nikdy nepýtala.
Ale samy od seba nosíme do triedy sem tam balenie kancelárskych papierov, farbičky alebo iné pomôcky ktoré viem, že denno denne používajú. Prípadne im zvyknem tlačiť rôzne obrázky na aktivity, učiteľky sa vždy veľmi tešia a sú vďačné aj za málinko čo robíme nad rámec toho čo od nás pýtajú 🙂
Ale zasa na druhej strane, v lete idú v rámci prechádzky s deťmi na zmrzlinu, alebo im len tak nosia rôzne zdravé maškrty a to určite nie je z peňazí škôlky. Alebo škôlka robí pre triedy grilovačky, kde je celá trieda spolu, organizujú rôzne tematické poobedia - športové atď.
Naša dcéra škôlku a svoje učiteľky zbožňuje, takže keby aj niečo navyše pýtajú na aktivity alebo pomôcky, nemala by som problém dať peniaze navyše.

miamaria
9. sep 2022

Ja platim teraz predskolacke 36, kedze poberam danovy bonus, bez neho by som platila len 10 eur mesacne. Minuly rok som platila 56 eur mesacne skolku

ali184
Autor odpoveď zmazal
marianeta
9. sep 2022

Ja som platila školné 20€( predškoláci už neplatia)+ strava okolo 30€( podľa toho koľko vymeskal) a ročný príspevok bol prv 50€ a minulý sk.rok sme si ako rodičia odsúhlasili 60€.. Budeš ešte s láskou spomínať na výdavky do škôlky,keď ti dieťa pôjde do školy.. Z tých peňazí hradí škôlka rôzne akcie, MDD ,Mikuláša ,Vianoce, u velkacov aj nejaký ten výlet, divadlo, múzeum atď.. V škole tá každý výlet a akcia bude niečo stáť.. A 12€ školné je fajn..

zuzinabila
9. sep 2022

nedavno sme sa stahovali z BA. za MŠ (nie súkromnú) som tam platila 45 Eur mesačne školné+cca 40 Eur strava. okrem toho ZRPŠ 70 Eur za rok.

angiela
9. sep 2022

Bratislava - Petržalka 40€ školné ,45€ strava + zrpš 40€ za 1/2roka + € za pracovné zošity

adalmba
9. sep 2022

To by som chcela takú smiešnu sumu. Ja som už dala 140 triedny fond, 50 školné ( každý mesiac) 100 zrps 88 strava ( každý mesiac) 😉 a samozrejme vreckovky, mydlo, 2 balíky kancelárskeho papiera. ( Mám dvojičky)

palicka
9. sep 2022

Materská skola patrí do kategovie- vychováva vzdelávanie za čiastočnú úhradu. Aká vysoká je, teda skolne, sa riadi VZN mesta, obce. Prispevok na hračky… si rodicia museli ako dobrovoľný príspevok odsúhlasiť. No a jedlo? Platiť asi musíme, nie?

nikaeli
9. sep 2022

Štátna škôlka - školné 22€, strava 37€, ZRPŠ 20€, výtvarné potreby 10€, plus taška s hygienickými potrebami (2x 200ks vyťahovacie servítky, 10 balíčkov vreckoviek, 4x toaletný papier, 1l mydlo, 1 vlhčené utierky) - na 1.polrok. Vo februári ešte raz + ZRPŠ 15€. A zvyknú pýtať aj balík kancelárskeho papiera.

erika237
9. sep 2022

U nas je mesacny prispevok 5 eur, 20 eur rodicovsky prispevok rocny, polrocne sa plati 12 eur za cistenie pradla a plus strava, co je okolo 34 eur, aspon za september. Osobne mi to nepride nejako prehnane, kedze mam predstavu kolko zhruba stoja sukromne skolky napr v BA.

macica1706
9. sep 2022

U nás školné 15€ cca 38€strava a 30€jednorazovo 1x za rok že na hračky a výlety

heln
9. sep 2022

ahoj, akoze fakt sa ti nepaci skolstvo zadarmo? minimalny poplatok plus strava a vzdelani pedagogovia. zober si kolko sa plati za sukromne skolky 400 - 500 eur? a v zahranici to nemas inak, tam vacsinou nie su statne skolky, platis sukromnym osobam alebo drahe sukromne skolky.
akurat tych 20 eur kazde tri mesiace sa mi zda vela, u nas vyberali bud nejakych 20 eur na zaciatku skolskeho roka alebo napisali zoznam pomocok ktore sme mali doniest - papiere, vykresy, farbicky atd.... a ano vzdy sme mali k nahliadnutiu co sa z penazi kupovalo. nasa skolka ma oz a vybera napriklad 2% z dane a z tohp dokupili na vianoce hracky a obnovili vonkajsie ihrisko a vela rodicov prispieva vselijako sponzorsky, spotrebny material a podobne.

alenamihal
9. sep 2022

Skolne 22eur/strava37eur/(zrpš) 60 eur na rok a 5eur na pomocky...a kludne by som dala aj viac (co robim vzdy na vianoce bud im kupim sem tak papiere do tlaciarne,farebne papiere atd ) ,lebo vidim,ze synova skolka je super a vela sa tam uci atd...my ako rodicia si pomaha navzajom v skolke...nechapem ludi ,co su vsetko alebo vsetko zadara ....skolstvo je v prdeli uz roky a vzlast v tejto dobe zadara chces ??!! Tak skus mozno aj z tvojej strany urobit nieco extra a nie len frlat...

kikushaa
9. sep 2022

V petrzalke je 40skolne/mesiac nieco nad 40strava/mesiac plus raz rocne 100€ byvale zrps

zmrzlinka2021
9. sep 2022

Ty si teda dobrý drzgroz... Platis smiešne peniaze a ešte frfles. Veľa rodín platí 400-500 eur mesacne

janka95
9. sep 2022

Počkaj ZŠ 1. Ročník. Pomôcky keď zrátam 200€. Na zápise 15€ za učebnice. Teraz 16€ za družinu ,11€ za časopis a 66€ strava za september október. + 40€ sme dali na krúžky a to isto nie je všetko a to je škola 5 dní , počítam že toho ešte pribudne 🙂

sofiia87
9. sep 2022

To snad toto nemyslis vazne. Platis 12 eur mesacne a 20kazde tri mesiace a este sa aj stazujes. Bud rada, ze mate miesto v statnej skolke a platite taketo smiesne peniaze. My sme prvy rok platili sukromnu skolku (500 mesacne) a teraz platim mimo statnej skolky 50 eur mesacne, 35 strava a 70 rocne este aj opatrovatelku na poobedie, lebo dceru vzali len na poldenny rezim a to ma skoro 4 roky 🙈nie z rozmaru, obaja sme zamestnani na full time.

kristiii
9. sep 2022

A čo má strava spoločné so vzdelaním? Okrem toho škôlka nie je povinná (okrem predškolskej a tá je pokiaľ viem zdarma, myslím bez školného). A triedny fond-u nás sa to tak volalo-sa využíval na nákup napríklad detskej kuchynky, dielne, detskej sedačky, spoločenských hier, kancelárskych. potrieb...zoznam, čo sa nakúpi, je určite k nahliadnutiu. Keby máš dieťa ten čas doma, vyjde ťa určite viac

basska_b
9. sep 2022

V skole budu pytat este viac... za pomocky, za casopis, za jazykove ucebnice, za druzinu, za jedalen, za toaletak, za hento a toto... tieto skolkove peniaze su este v pohode... nic neni zadarmo, aj ked sa to tvari. Vsetko sa musi nejako zaplatit... ja som sa stretla s jednou skolkou, kde pytali 1000 eur sponzorsky dar od velkej firmy na "projekt" ze sportovy den pre deti. A ze nakupia lopty a medaile a diplomy pre deti. To bolo fakt cudne, kam tie prachy idu...

miiceencoovaa
9. sep 2022

U nás je skolne 20€/mesiac + strava a každého pol roka sa dáva 20€ do fondu...

guiseppinka
9. sep 2022

Ja ti napisem, ako to bolo u nas so skolkou (male mesto, rakusko) - skolne minuly rok 12e ako bastelbeitrag - veci na tvorenie. Strava, teda obed (!) 4,60€, desiatu si deti nosili z domu. Otvaracia doba skolky - zadarmo od 7.00 do 13.00, poobede od 13.00 do 15.30/ v piatok 14.30 (v mensich obciach kludne len do 13.00) sa platilo od cca 40 do 80€ mesacne v zavislosti od poctu hodin, na ktore bolk dieta nahlasene... Toho roku isiel obed hore na 6,50€, poobedne strazenie je tiez drahsie, ale nakolko moja dcera je len doobeda, tak ma to nezaujima. Ten bastelbeitrag som zvedava kolko bude toho roku, este nebolo rodicko, ale nebude to extra zavratna suma...
Do skolky donesieme 1 balik vytahovacich servitok

juliana2255
9. sep 2022

U nás sa platí cca 25€ školné, 30€ obedy, a zrps bolo minulý rok 40, uvidíme koľko bude tento rok. Okrem toho sme do škôlky priniesli, kapesniky, kuchynské rolky, mydlo, toaletný papier

ullala
9. sep 2022

Skolne 12 eur je velmi pekna suma. My sme v cirkevnej skolke platili 60 eur a teraz v statnej 27, co sa mi zda prijatelna suma.