icon

Pozitívna učiteľka bez respirátora

zlostitko
5. nov 2021

Uz mame kovidu vsetci dost, ale ako by ste sa zachovali, keby ste sa dozvedeli, ze ucitelka s priznakmi si dala v triede dole respirator, volala deti k sebe, aby odpovedali a ma druhy den ma pozitivny antigen? Sama ucim a nefovolim si dat dole respi na 2 sekundy. Samozrejme uz su cela trieda v karantene, ale postup ucitelky??

zenazaba
6. nov 2021

@maciatkolulu ta "uboha" ucitelka mala priznaky respiroinfektu. To je normalne, ze ide niekto nachrchlany vyucovat triedu capartov? Bez ohladu na to, ci ma covid, tuberu alebo laliu madovu??

janage
6. nov 2021

@nevenka ja len, že aj očkovaní, ktorí boli v kontakte s pozitívnym, ak majú čo len jeden z príznakov, majú byť v karanténe podľa pokynov NCZI. Tam predpokladám, že odborníci mali k dispozícii dáta, aké riziko predstavuje zaočkovaný bezpríznakový kontakt a bolo vyhodnotené ako nízke.

tianna
6. nov 2021

@zlostitko a v minulosti keď učiteľky choré kaslali, soplili, horuckovali z katedrami by si tiež tak reagovala?.. či len zrazu keď prišiel covid by si ju najradšej z práce vyhodiť dala? 🤔 lebo ono aj iné choroby sú nebezpečné, nielen covid.. mám takých susedov, dobre že skafandre teraz nenosia, ale kym tu covid nebol dookola sme boli od nich chorí lebo sa v pohode dusili pol hodinu na chodbe a s tecucim soplom a lesklými očami od horúčky chodili na Ihrisko..

tianna
6. nov 2021

@zenazaba žiaľ v minulosti bežne.. aj keď samozrejme nie správne. U nás nech je akákoľvek viróza sme poctivo doma. No nie raz ako dieťa má takto učiteľka nakazila 🥴

zlostitko
autor
6. nov 2021

@tianna nepochopili ste moju pointu. Bola chora a dala si dole respirator, aj ked je povinna ho mat pocas celeho pobytu v interiery.

tianna
6. nov 2021

@zlostitko osobne byť na mieste učiteliek dám v momente výpoveď a nech deti učí kto chce.. ja neznesiem respi ani pol hodinu a už lapam po dychu, pľúca ma bolia ešte ďalšie 3 dni.. druhá vec je že pokiaľ bola naozaj chorá samozrejme mala byť doma. Ale to je potom aj chyba riaditeľky, zástupcov atď že keď už ona nie je zodpovedná mali ju okamžite domov poslať.

maciatkolulu
6. nov 2021

@zenazaba hej, úplne bežné, lebo väčšinou tu kopu deciek nemá kto učiť. A mňa by zaujímali tie príznaky, sopeľ? Nádcha celkovo? Na to ti dá niekto PN s negatívnym testom? Hmmm.

h2
6. nov 2021

Ešte som len začala čítať komentáre a už sa nestačím čudovať, koľko je tu tolerantných mamičiek, ktorým vôbec nevadí, že pozitívna (!) učiteľka s príznakmi (!!!) chodí do školy a ešte si dá dole respirátor a kašle na deti. To vážne?! Osoba s pozitívnym testom má sedieť doma v karanténe a nie chodiť medzi nezaočkované deti! Ja som momentálne zdravá, antigénový test nám negatívny, som zaočkovaná, vôbec nič mi nie je a napriek tomu všetkému som doma v karanténe kvôli chorému mužovi! Ako si to tá učiteľka vôbec môže dovoliť?!

maciatkolulu
6. nov 2021

@zlostitko ako chorá? Bola si tam? Ci u nej doma? Kur...toto je doba, ideš do prace zle je, nejdeš, ešte horšie. Všetko je zle, len očkovanie je sloboda 🤣🤣🤣

sella38
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
6. nov 2021

@h2 asi tak, že nemala pozitívny test

maciatkolulu
6. nov 2021

@h2 dieťa máš doma tiež?

sorciera24
6. nov 2021

@maciatkolulu
@sella38 no, uz tu mame verziu, ze ucitlka s pozitivnym testom chodila do školy...wau!....ktovie aka vobec bola povodna verzia, ze?

h2
6. nov 2021

@maciatkolulu Áno, všetci sme doma.
A áno, pochopila som to zle, lebo napísané bolo "a ma druhy den ma pozitivny antigen". Zrejme to prvé "ma" malo byť "na" a nie "má". Takže priznávam svoju chybu.

h2
6. nov 2021

@sella38
@sorciera24 Vysvetlila som to o komentár vyššie.

maciatkolulu
6. nov 2021

@sorciera24 pôvodná verzia... Tu sa nedozvieme. Pretože ja si myslím, že nádcha, z čoho deti urobili záchvaty dusenia, predpokladám a s nadšenou, podporou rodičov nie je nejaký dôvod na PN. A zostať doma pri každej nádche a negatívnom teste by bolo fakt zaujímavé. Ja byt na mieste učiteliek to robím, pokiaľ zaplatia. To by sme tu zase mali.... Lenivé mrochty, čo len prázdniny majú a hovno robia. Každopádne na sopeľ a negatívny test PN neexistuje. Ale vykreslené je tu tak, že sa doplazila do triedy, tam odpadla, lial sa t nej pod dusíla sa kaslom sopeľ jej tiekol a tak... Potom oolula každé decko pred tabuľou a išla a vytiahla pozitívny test. Mile učiteľky, klobúk dole pred vami...

dskjhfdlkdjhl
6. nov 2021

@h2 ja napr. vzdy na jesen kaslem, teraz navyse, ked si dam respirator, tak ma dusi este viac-takze tiez mozem na svojich studentov posobit ako nakazena-bohuzial, su aj horsie choroby ako covid a nie su nakazlive. Takze cela tato tema je skor o tom, podme si kopnut do ucitelky, bez ohladu na to, kto tam ten covid doniesol, deti su tam vacsina bez ruska a ucitelka si ho na chvilu zlozila, tak nejakou prapodivnou logikou ho tam doniesla ona. Ako som uz pisala-hlavne si kopnime do ucitelky, na MK nic nove.

h2
6. nov 2021

@dskjhfdlkdjhl Ja už som potom vysvetlila, že som si z napísaného myslela, že ona išla do školy napriek tomu, že už 2 dni mala pozitívny test. Kvôli zámene písmenka "m" za "n" v úvodnom príspevku.

tatisna
6. nov 2021

@zlostitko tak je to maximálne nezodpovedné od nej. Ale ak je riaditeľ školy neveriaci na koronu veľa s tým neurobíš. Ak je riaditeľ ok,mohol by ju zavolať na koberček. Takíto ľudia by nemali vzdelávať deti...ja v posl.case rozmýšľam ako je možné že ľudia sú takí akí sú dnes a vychádza mi,že je to mix bezohľadnosť i,nezodpovednosti,sebeckosti ale aj popierania reality.

dskjhfdlkdjhl
6. nov 2021

@h2 ano, uz vidim, ked som pisala, tak som si to nevsimla. Ale tak moj prispevok nie je len vylucne pre Teba, mnohe tu nadalej kydaju na ucitelku, pritom vobec nie je jasne, ako to naozaj bolo, ale ucitel je vzdy ten zly.

beronsche
6. nov 2021

@zlostitko mozes sa stazovat, ze si dala na chvilu dole respirator a to je tak vsetko..
v danej dobe zrejme covid potvrdeny nemala, dokonca mozno mala za sebou x negativnych antigenov (ano, su nepresne)..
samozrejme suhlasim, ze chori vo vseobecnosti nemaju lozit medzi ludi, ale osobne by som ked uz, tak povedala ucitelke, ze jej spravanie nebolo vhodne a ziadne oficialne staznosti neriesila.

zlostitko
autor
6. nov 2021

@maciatkolulu treba citat poriadne

maciatkolulu
6. nov 2021

@zlostitko čítala som

akbara77
6. nov 2021

@zlostitko vďaka takýmto tupyniam sme tam, kde sme. Je to o zodpovednosti k sebe a k ostatným.lenze toto jednobunkovce nechápu.

88lienka
6. nov 2021

Citam citam a vravim si... Konecne pozitivna ucitelka 🤔😊 aha... Ale bez respiratora... 🙈

kacena4
6. nov 2021

prepac ale aj ja si obcas dam dole rusku ak nieco hovorim a deti mi nerozumeju tiez sme len ludia neverim ze si to nespravila aj ty

beronsche
6. nov 2021

@88lienka akoze prvy pripad pozitivity ucitela, o ktorom vies?

kajkajanka
6. nov 2021

No dám tiež svoj názor,len stredy ležím s kovidom a stredné ťažkým priebehom,nakazila som sa od deti,ktoré rodičia posielajú choré do školy,aj napriek upozorneniu,že pri prvych príznakoch majú ostat doma,aj od takých,ktoré si nedajú Rusko,lebo sú očkované... Koho mám teraz obviniť? Aj ja som očkovana ale nie som nesmrteľná a mám dve deti o ktoré sa musím postarat. Ak sedíme v jedálni,Rusko nemá nikto,ani respirator,ak telefonujem rodičovi aby si prišiel po dieťa,tiež nemá respirator,lebo mi nerozumiet,môžem pokračovať..naša práca nie je práca v kancelárii,že som sama,nikoho nestretávam... Neposudzujme,kým nevieme ako to naozaj bolo.

scorpionflower1
6. nov 2021

@vevesh Ano, bohuzial, je to tak.

scorpionflower1
6. nov 2021

@kajkajanka tvoj koment dokonaly priklad "ačohentizmu". Vies, ono je to tak, ze ta pozitivna ucitelka moze byt kludne aj ten rodic, ktory posiela svoje dieta pozitivne do skoly. Su ludia, ktori jednoducho nechcu dodrziavat ziadne opatrenia, nechcu sa ockovat, tvaria sa, ze covid sa ich netyka. Treba proti nim zakrocit.
Ty robis s detmi (ako aj ja) nemozes ich porovnavat s dospelymi, nevedia vyhodnotit situaciu.