icon

Pozitívna učiteľka bez respirátora

zlostitko
5. nov 2021

Uz mame kovidu vsetci dost, ale ako by ste sa zachovali, keby ste sa dozvedeli, ze ucitelka s priznakmi si dala v triede dole respirator, volala deti k sebe, aby odpovedali a ma druhy den ma pozitivny antigen? Sama ucim a nefovolim si dat dole respi na 2 sekundy. Samozrejme uz su cela trieda v karantene, ale postup ucitelky??

sorciera24
5. nov 2021

@carmenuska uplne presne si to popisala, o com to je....vzdy bude na vine ucitelka....nikdy inak...

miriam_s
5. nov 2021

Určite to nie je v poriadku, tiež učím, a u nás sa teda kladie dôraz aby aj žiaci aj učitelia mali rúško riadne. Je to strašne zlý príklad pre deti keď učiteľka to akto pred nimi nedodržuje .... Potom ťažko žiadať od deti nieco.... Aj keď učitelia sme skoro všetci zaočkovaní, všetci majú respirator a nikto si nedovolí dať ho dole. Všetci dodržujú opatrenia ktoré sú dané a či je dieťa alebo učiteľka, s príznakmi choroby nemôžu byť v škole. U nás sme mali doteraz zatvorenu len jedny triedu - primu -kde žiačka s príznakmi bola v škole, zvyšok školy funguje doteraz bez zatvárania...

vevesh
5. nov 2021

@scorpionflower1 spravne- zazracne na tejto formulke je VEDOME. Cize ak vedela, ze je pozitivna a napriek tomu to spravila, mozes sa do nej obut a aj vyhras-aj sudny spor. Ak to urobil den predtym,ked ju akurat bolela hlava a test bol negativny, tak mas smolu - a nie je o genetickej vybavenosti v hlave...

jazernica
5. nov 2021
Používateľ jazernica je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jazernica.

Učiteľka si bola vedomá že je pozitívna a napriek tomu učila? Ak je to takto, tak to je max. nezodpovedne až sa mi to veriť nechce. Veď predsa vie že musí byť v karanténe, omiela sa to 2 roky..akoze to je aj na pokutu od hygieny nie?..či systém je u nás nedokonalý..

sella38
Autor odpoveď zmazal
scorpionflower1
5. nov 2021

@carmenuska
1. Na otazku sa neodpoveda otazkou
2. Rodicia, ktori poalu pozitivne dieta do skoly by mali byt potrestani, treba sa obratit na kompetentnych. Ak to nie je mozne, musis len vydrzat. Praca s ludmi je tazka, a v tychto casoch vsetci co robime s ludmi tahame za.kratsi.koniec. Skus mysliet na zdravotnikov.
3. To, ze ty trpis v skole nema nic spolocne s tymto prispevkom.
4. Pozri si co je "whataboutizmus" je to velmi nespravny sposob argumentacie.

miriam_s
5. nov 2021

@sella38 to je jedno že ešte nemala pozitívny test ale mala zjavne príznaky a to je mega problém, takto nemala byť v škole a ak už došla takto s príznakmi tak byť tam bez ruska už je úplne za čiarou... Niektorým akoby nedokvapávalo a to sa týka rodičov a bohužiaľ aj niektorých učiteľov.

scorpionflower1
5. nov 2021

@vevesh pokial viem, porusila minimalne to, ze mala mat respirator..Ja som to pochopila tak, ze si bola vedoma, ze je pozitivna alebo ze by mohla byt (v jej blizkom okoli boli nejaki pozitivni).

scorpionflower1
5. nov 2021

@miriam_s jj, jeden svokrov kamarat si takto pozval kamaratov v zime na navstevu vratane mojich svokrovcov. Tiez nemal test este pozitivny, mal teplotu a nikomu to nepovedal. Dvaja clenovia navstevy uz neziju. Moji svokrovci to chvalabohu prezili.

miriam_s
5. nov 2021

@scorpionflower1 to je strašné 🤷🤦ten chlap ich má na svedomí 🤷

vevesh
5. nov 2021

@scorpionflower1 vela ludi si to ani nepripusta. A s priznakmi (akejkolvek ) choroby ist do prace je narodny sport slovakov. U mna v okoli je tiez taka moralka, ze si chory az vtedy, ked nevladzes vstat z postele- bolest hlavy, sopel, kasel sa velmi nerata...

scorpionflower1
5. nov 2021

@sella38 akoze ok...lezie na.mma nieco, 33% testov je pozitivnych kazdy den( okolo 6700 pozitivnych) som dospela, robim v kolektive...NEDAM SI RESPIRATOR...ja neviem...niektori sa tvaria, ze su sprosti alebo.su naozaj? toto mi nejde do hlavy...chcela by som vediet, ci je ockovana

jazernica
5. nov 2021
Používateľ jazernica je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jazernica.

@sella38 rozumiem, ďakujem za informáciu..

ajka0207
5. nov 2021

@beata_k učíš? Ono to je fakt fuška hodinu v kuse s tým fungovať pri výučbe.

poopsie
5. nov 2021

Učiteľka je zaočkovaná?

zlostitko
autor
5. nov 2021

@ajka0207 ja ucim, aj 7 hodin v kuse a nikdy si nedam dole respi, ani na sekundu

ajka0207
5. nov 2021

@zlostitko tak to klobúk dole, ja odpadavam po pár minútach, ale teda chodím sa vydýchať do okna.

madeline1
5. nov 2021

@zlostitko neurobila to s cielom nakazit deti, netusila, ze ma covid, ale respirator na tvary mat mala...ktovie kto sa od koho nakazil, ale ak by sa chranila a aj deti, nemuselo sa to stat...teraz vsetci rodicia bud home office alebo ocr...

beata_k
Autor odpoveď zmazal
jaja8_9
5. nov 2021

@zlostitko absolútne nezodpovedné voči deťom...

anesim
5. nov 2021

@zlostitko u nas respirator z ucitelov nenosi takmer nikto, ruska ano

sella38
Autor odpoveď zmazal
anesim
5. nov 2021

@sella38 ja viem, preto som pisala, ze ho nema takmer nikto. V tom sa ucit neda, uz v rusku je to .... , deti nosia niektore, ale niektorym nie je poriadne rozumiet, hlavne tym, kt rozpravaju potichu aj bez ruska.

zuzudrnda
5. nov 2021

Je to nevhodne, rovnako ako keby bola chora na chripku, s nadchou, sarlachom etc. Chore dieta ci pedagog ma byt doma a liecit sa.

tncka
5. nov 2021

@zlostitko no j.bnuta ucitelka co ti poviem. Lebo je strasny problem mat ten respirator na hube. Ja ked pocujem ako sa v tom neda dychat atd tak sa mi nozik vo vrecku otvara...tak ked nechce dodrziavat nariadenia nech si vezme neplatene truba...no mna by vytocila teda uplne mega a uz by o tom vedela aj riaditelka aj RUVZ

merlinja
5. nov 2021

Všetci sa tu sťažujete na učiteĺky, ale deti rúško nosiť nemusia lebo ... Skvelé nariadenie vlády/hygieničky/hlavnej pediatričky. Vtedy nikto nekričal! Ucitelia nemaju rodiny?! 5 deb...ov kriči, lebo ich detičky sa "dusia" v rúško, tak aby bol pokoj tak sa väčšina prispôsobí..... múdri vstupujú a sprostí ovládajú svet!

merlinja
5. nov 2021

@merlinja ustupujú

dskjhfdlkdjhl
5. nov 2021

@scorpionflower1 Myslim, ze si nepochopila zmysel mojho prispevku, ale hadat sa s Tebou nebudem. Ucitel je vzdy na vine a treba si do neho kopnut, najma na MK.

nevenka
5. nov 2021

@sella38 ano, na druhy den mala pozitivny antigen, ale den predtym uz bola chora, hadam vie rozlisit, ci kycha z alergie takto stale, alebo sa citi na prd, ze je chora. Ja to proste viem. A ked mam sopel, kycham a kaslem, tak si aspon to rusko, respirator necham. Ale ja by som nesla ucit s takymito priznakmi. Hlavne nie v tejto dobe.

nevenka
5. nov 2021

@merlinja moj syn nosi respirator, nie je povinne ho nemat, dieta si ho moze nechat. Ale viem, deti neradi vytrcaju z davu...toto nariadenie, ci co to je, je uplne na hlavu. A v rodine mame aj pozitivnu ucitelku a teda ona je pekne krasne doma, ale tie ostatne ockovane, co boli v kontakte s pozitivnou tiez, chodia normalne do skoly a ucia dalej. A pritom mozu byt pozitivne tiez. Toto je tiez na hlavu. Ocividne tu nejde o to, aby sa to nesirilo, lebo toto je na hlavu.