Pozitívna učiteľka bez respirátora
Uz mame kovidu vsetci dost, ale ako by ste sa zachovali, keby ste sa dozvedeli, ze ucitelka s priznakmi si dala v triede dole respirator, volala deti k sebe, aby odpovedali a ma druhy den ma pozitivny antigen? Sama ucim a nefovolim si dat dole respi na 2 sekundy. Samozrejme uz su cela trieda v karantene, ale postup ucitelky??
@kajkajanka ja mám to isté...Nakazili ma deti v triede,aj moju dcéru...Lebo rodičia v žiadnom prípade ich nechceli otestovať, pretože chudiatka deti.Radsej si sprtaju školskými testami do nosa oni a ešte to s kľudom povedia aj vedeniu školy,aj obvodnej lekárke.Samozrejme, nezastavam sa tej učiteľky ,ale z druhej strany to nik nikdy nevidí. Dokonca ma tu mamička ,čo odpovedá tebe poučuje čo si mám naštudovať,ako mám argumentovať a ako sa odpovedá na otázku.Este aj vie , že ja v mojej práci trpím 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️. Podobný koment máš ty ,aj ďalšia mamička ,ktorá zdieľa náš názor. Ohromné nariadenie s tým,že chudiatka deti mať ruska nemusia.
@carmenuska Vies čo,ja si už z toho nič nerobím,momentálne sa modlím,aby som to prežila s čo najmenším následkami a potom hor sa znovu do roboty. Nikto nevie,čo prezivame. Pravidlá sú zle nastavené,nežijeme všetci v Ba a vidíme,že medzi deťmi sa to šíri jedna radosť a to nepracujem s malými deťmi,teda majú už zodpovednosť. Konečne vláda vymyslela,že sa bude môcť škola zavrieť,keď je 30% deti doma,lebo doteraz to bol masaker. Ešte aj pri chrípke boli pravidlá lepšie nastavené.
@janulka182 aha, pokial viem, decka ruska nenosia, takze ich ta "sranda kralikov" teda obchadza.
@elenmato ale nosia. prvy stupen nemusi, no nasi maju. dcera je 6tacka a musi. mas blbe info
@janulka182 nie, ty mas blbe info, ziaci ZS maju ruška len odporúčane...je to na stranke minsiterstva uz par tyzdnov....
@sorciera24 aj druhy stupen? u nas v skole druhy stupen musi mat.
@zlostitko sama vieš, že respirátoru nepomáhajú. Ak by pomáhali, tak by asi čísla je nestúpali, či? 🤣
@weronika171717 stupaju aj vdaka tym, ktori na ne se*u. a presne o tom je tato tema.
@janulka182 nemusia, to si len vasa skola vymyslela, vyhlaska sa tyka celej ZS...viem, ucim 2.stupen
@janulka182 nemusia ani na 2.st, u nas niektori maju, niektori nie. Ja som sa osmakov den potom ako ich ziakom zrusili spytala, ze ci vedia ,, ze ich nemusia mat. A oni ze chcu. Mali ich uplne vsetci. Teraz uz niektori si daju dole, ale vacsina ruska ma. Piataci a siestaci je to tak pol na pol.
@sorciera24
@anesim ok. ale nechapem, tema bola o tom, ze nemala pozitivna ucitelka. ani ona nemusi mat?
Žiaci v základných školách – II. stupeň
sú povinní v zmysle vyhlášky ÚVZ SR používať „za účelom riadneho prekrytia horných dýchacích ciest (nos a ústa) preventívnu ochrannú pomôcku, ktorou je respirátor alebo obdobný prostriedok (vždy bez výdychového ventilu) naplňujúci minimálne všetky technické podmienky a požiadavky pre filtračnú polomasku s klasifikáciou najmenej FFP2 podľa normy STN EN 149+A1 a to na verejnosti v priestoroch interiérov budov alebo v prostriedkoch verejnej dopravy“.
toto je neaktualne? nehadam sa, pytam sa.
@janulka182
nie, nie je od 4.10 plati nova: https://ereport.sk/uvz-vydalo-novu-vyhlasku-od-... ...da sa najst na uvz. a pre ucitelov plati, ze ti môžu mat vo vychovno-vzdelavacom procese ruško (nie respirator)
@sorciera24 oki, u nas su. a mne to ani neva.
@janulka182 ono, vlastne len v triede vo svojom kolektive ich nemusia mat, na chodbach, WC, atd. ano...ale to je ejdno, ekdze ucim ich v triedach a oni ruska dole....no, osobne som sa prestala prechadzat po triede....kvoli vzajomnej bezpecnosti...
@janulka182 nie vďaka nám, ktorí sa nedusime. To by si sa musela lepšie nad tým zamyslieť o com to cele je.....
@weronika171717 podla teba je teda v poriadku, ze mala priznaky a aj napriek tomu deti ucila bez ruska, aj ked ho mala mat?
@dskjhfdlkdjhl ja si myslim, ze si nepochopila zmysel celej tejto diskusie a vylievas si srdce na nespravnom mieste. Ja som tiez ucitelka, viem ake to je narocne povolanie aj ked to momentalne nerobim, robila som to 7 rokov. Je to vycerpavajuce, ale na druhej strane musim povedat, ze kazda praca s ludmi je vycerpavajuca a niektori ucitelia si beru vsetko strasne osobne, ci uz od deti alebo ich rodicov a nie su schopni s nimi o nicom diskutovat.
@scorpionflower1 Ja si nepotrebujem vylievat srdce, necitim sa ako ucitelka zle, ani ukrivdene, takze Ty si skor nepochopila stale moj prvy prispevok, ale ako som uz pisala, mne je to uplne jedno.
@zlostitko odpoveďou je ,že prestaňme vysilovat z Covidu, ja neverím tým posahanym testom ,ktoré nevedia určiť či máš chrípku alebo čo to vlastne máš.Mna oveľa viac štve že deti musia byť na vyučovaní s respiratorom ,že si znižujú imunitu už dlhú dobu ,že sa moje dieťa a aj ja neviem už od septembra zbaviť soplou a následne kašľa ,a odpoveď lekára je že je to aj následok nosenia tých sraciek na papuli ,reinfeocie atď.a oslabovanie imunity.Skor by ťa málo stvat že niekto otestuje niekoho označí ho sarlatovym písmenom a zdravé deti ostanú v karanténe na 14dni a zaočkované chodia do školy ,pričom aj zaočkovani môžu ochorieť a aj prenášať vírus.Takze ja si myslím že je trestuhodné stratiť zdravý rozum,a roznášať zlobu a praskať síru okolo seba.No a?v časoch chrípky som učila a bežné boli deti choré v škole a posielali sme ich domov z horúčkou pretože mu skočila počas školy.Co by si odporúčala ?zastreliť ich však?to je to čo chcete vy vystrašene jedince....ako po toľkom čase a takom množstve nových informácií položiť takúto otázku. Sa mi hlava odletela
Je dost pravdepodobne, ze ucitelka ochorela od niektoreho z deti v skole... mala by ist zistovat kto z jej ziakov bol tri dni dozadu pozitivny, mozno mal trosku soplik, mala by zato zalovat rodicov? Mimochodom kolko veci by sme mali robit a nerobime, lebo nie su kdesi vo vyhlaske. Ta choroba tu je a aby tu nebola, mozeme rovno prestat zit...
@zlostitko vies,co tomuto ja nerozumiem. Kolko uz druhy sa omiela dookola,ak mas respiracne problemy,kasel,sopel mas ostat doma a liecit sa,aj ked si presvedceny,ze je to len nadcha. A uz ked sa trepem medzi ludi,tak si ten poondiaty respirator nedam doku,zvlast ak som vo velkom kolektive a je hrozba,ze nakazim mnozstvo ludi. Ja neviem,ale ja ked som hocikedy este pred covid obdobim mala nadchu,nechodila som medzi ludi to roznasat. Toto je o ohladuplnosti a fakt ma zaraza,kolki ludia sa este nenaucili brat ohlad na inych.
@wayway vobec si nepochopila podstatu. Nie je dolezite od koho sa nakazila. Uz ked ma respiracne problemy,tak mala chodit s respiratorom. Tak ako kazdy,ak sa neciti dobre a ide uz do kolektivu,mal by brat ohlad a respirator si neskladat. To ako v obchode ked vidim ludi so zalozenym respiratorom a ked idu zakaslat tak si ho zlozia. Toto ked som videla mala som dost.

@miriam_s vies co je na tom najlepsie? ze tvrdi, ze jeho zena zomrela na nieco ine, nedal sa ockovat a po smrti jehp zeny mu moja svokra este varila a prala. Hlupost ludi je nekonecna.
Ale ja to chapem tak, ze keby si to vsetko priznal, tak sa uplne zosype.