icon

Prečo niektoré deti v škôlke neochorejú?

6. nov 2024

Ahojte,
Už som strašne nahnevaná. Dcéra je od septembra skolkarka, už je tretí raz doma chorá. Každá choroba na liečbu vyše týždňa. Majú v triede deti, ktoré neboli od septembra choré ani len raz. Včera som mala s učiteľkou kvôli chorobe výmenu názorov a do očí mi povedala, ze mi pokojne ukáže dochádzku, ze sú deti, ktoré od septembra majú 100 percentnú dochádzku a choré neboli. To ako je toto možné? Dieťaťu dávam céčko, decko, imunoglukan. Co ešte? Ďakujem

Strana
z3
kluska
6. nov 2024

@katulienkax presne tak, neiktori dokonca davaju do skolky a skoly dieta, ktore ma horucku, ale daju mu rano paralen a poslu do skolky alebo skoly akoze zdrave, ale ja to neschvalujem, ale sopel a kasel, ktory nie je hrozny, preco nie

earlgrey
6. nov 2024

@lucia.t Nepracujem a nie som ani na materskej 🤷‍♀️ a áno, ja chápem, že nie každý si to môže dovoliť a ani neosočujem rodičov, čo dávajú deti do škôlky so sopľom...ja to beriem ako súčasť života...etapa, ktorou si musíme prejsť...ale keďže mám možnosť, tak dcéru nechávam doma a plne chápem rodičov, čo si to dovoliť nemôžu...

slavka1988
6. nov 2024

Ja by som skôr povedala že tie deti idu do škôlky aj kašeľ sopel polial neni teplota,nie kazda mamina nechá doma dieťa ,ako chápem skrz prace ale potom deti ktoré majú slabšiu imunitu aj viac doma ako v škôlke :/

zuzanaete
6. nov 2024

Raz som isla po syna do skolky a ucitelka mi hovori, ze nech ocakavam chorobu, lebo v ten den riesila vracajuce dieta a horuckujuce dieta a ze syn bol pri nich. A synovi nic nebolo. Proste niektore deti maju lepsiu imunitu. A rovnako si pamatam, ze mi ucitelka zo skolky volala, ci moze syna zobrat von, lebo ze ma tenke teplaky a niektore deti maju oteplovacky. Za mna netreba babusit. Vela raz sa deti spotia a to je raj pre choroby. Ofukne ich a uz to ide. Radsej nech mu je trosku chladno, ako sa spotit.

3princezne
6. nov 2024

Ja som sa tesila, ze moja je len tretikrat chora tento rok 🙂 teda ze nic vazne, len nejake sople, kasel. Teploty dokopy mala len par dni. Ked neumiera na posteli, tak uz to beriem ako pohodu. Hneva ma to jedine vtedy, ked ju nahodou menej oblecem, ze to neodhadnem a potom ochorie, vtedy sa hrozne hnevam na seba

oblecenie99
6. nov 2024

Máš ju tam prvý rok? Absolútne bežné. Mlj syn bol v kuse doma, keď bol prvý rok v jasliach. A potom prvá rok v škôlke (iný kolektív, iné bacily). Viem, že ti padajú už aj vlasy zo slovného spojenia "takto si buduje imunitu", ale je to tak. Mal všetky vitamíny a doplnky sveta, teraz mám tých medvedíkov z DM a na jeseň a v zime D-čko z DM. Nič viac.

Predtým ho dal dole kašlík a soplík aj na dva týždne. Teraz to vieme zvládnuť za tri dni či víkend. A neriešime už všetky zakašlania. Tak, ako všetci ostatní rodičia u nás.

lenjaja84
6. nov 2024

my sme na tom podobne uz 3ti krat je doma od septembra, prvy krat tyzden, potom 2tyzdne a momentalne sme 3ti den, brusna viroza,hnacka plus teplota, nikto mi nic nevycita, mala ma 3r, no vraj v predskolskom je mozne vymeskat iba 30% dochadzky, tak neviem,snad sa malej dovtedy vybuduje silnejsia imunita...

petronelag
6. nov 2024

Za to, ktoré dieťa je koľko choré nemôže ani učiteľka a ani rodičia, každé dieťa má inakšie silnú imunitu, genetiku, inak sa stravuje a dávanie vitamínov to nezachráni. Dokonca, že na to má vplyv aj stres a ako vníma situáciu doma a v škôlke, ak cíti niekde problém, tak mu to imunitu znižuje.

nevenka
6. nov 2024

@veto ani to nie je patent na zdrave dieta, bohuzial.

76california
6. nov 2024

@lucka_ke
práve o ten vek v škôlke ide - čiže po 3ťom roku života aj naďalej bez sladkostí (som myslela...)

nevenka
6. nov 2024

To Ti ucitelka vycita chore dieta, ci co? 🤔
Napriklad nas isiel prvy raz do skolky teraz v septembri, ale so starsimi si odbil choroby ako babatko a ano, raz bol chory, asi tyzden doma. Ale len sopel. Ale jemu nic nie je, no mladsia 20 mesacna uz mesiac sopli...u dr. sme boli a nic ine jej nie, len povedala, ze ona to teraz najviac schyta ked jej bracek donesie zo skolky. On sa oklepe a ona si tym teraz prechadza. Starsi po povedia, ze skriabe ma v hrdle. Zvysime davky vitaminov, nastriekaju si daco do hrdla, nosa a su fit. Vacsinou.
Ja som z posledneho synovho soplika soplila a kaslala 3 tyzdne, po 3 tyzdnoch mi musel doktor predpisat ATB, ja som nevedela fungovat uz.

kacena2022
6. nov 2024

Môj keď nastúpil ako 3 ročný do škôlky vtedy za celý školský rok bol chorý trikrát,raz sopliky,raz kašeľ a raz vysoká horúčka.To beriem že budoval imunitu a prvýkrát bol medzi deťmi.Minuly rok bol chorý dvakrát,raz mal zapálené oko ale to malo celá ich trieda a raz mal kiahne.To bol doma dva týždne.A teraz je predškolák od septembra má 100 percentnu dochádzku.
Môj jedáva sladkosti,dojceny nebol vôbec,nedávam mu žiadne vitamíny nič na imunitu.Ale doma neprekurujeme,nebabusim ho a sme vonku za každého počasia.Do škôlky chodíme peši,aj keď prší dám mu gumáky dáždnik a ideme.Som jedna z mála rodičov čo chodí peši,väčšina na aute potom že deti nemajú pohyb na čerstvom vzduchu.

adaluc338
6. nov 2024

Moja dcéra od septembra mala jedeň deň vymeškania, a aj to sme boli na preventívke 😁. Ani raz nekýchla, nezakašľala, ale netuším čím to je.... dávam jej omega3, veľa ovocia papa a celkovo je veľa na vzduchu, furt niečo v záhrade, na ihrisku...nemá staršich súrodencov .. Ale podľa mňa je to aj celkovou imunitou od narodenia. Nebabuším ju, včera som akurát videla iné deti...už v overaloch, jedna mala tak šál omotaný že nevidela... s teplou čiapkou na hlave. Normálne som sa zdesila najprv že čo som ja za matku ale potom mi to prišlo divné( bývame juh SK tu je ešte nad 10°).

dahra
6. nov 2024

Moj prvorodený šiel do škôlky ako 3-ročný - bol dva týždne v škôlke a týždeň doma. Takto sme začínali. Prostredná šla ako 4-ročná a od septembra až do marca fit - ani sopeľ, že by som ju nechala doma. Až v marci dostala nejakú chrípku - horúčky jej lietali týždeň ku 40-tke. Najmladšia tiež nebývala chorá. Proste prvorodený už niečo sem-tam priniesol. Kým on bol chorý prvýkrát ako dvojročný, jeho mladšia sestra už ako 8- mesačná mala napríklad kiahne.

3petka
6. nov 2024

Ak teraz nastúpila tak je to normálne. Áno sú deti čo majú dobrú imunitu a nemusia byť doma aj to je normálne.
Treba len pretrpieť. Môj syn bol cca pol roka na tom rovnako, ale zistilo sa aj že je alergik. Ako sme vychtali všetky potraviny a podobne, býva doma minimálne. Možno tak raz za rok týždeň. Aj to som povedala už veľa.

jesenzima
6. nov 2024

Moje deti od septembra tiež ešte neboli choré. Nedávam im žiadne vitamíny ani doplnky. Ale roky predtým si všetkými chorobami prešli, bolo to ťažké. Takže teraz už majú imunitu .. chce to čas a pevné nervy

mariska1989
6. nov 2024

Rada by som ti odpovedala na takúto tvoju otázku no sama neviem 😂. Moja dcéra nebola v škôlke len kvôli dovolenke ináč chorá nebola ani raz a to minulý rok 2 x a to tiež len 5 choroba čo ju len chytilo 10% a raz nevedno prečo teplota a to je všetko teda nepočítam leto otrava jedlom . Ale moja dcéra nikdy nebola chorá týždeň atď . Max jeden deň zakašlala a ba druhí deň nič a to nechám do nej absolútne nič . Kiežby sa dalo takéto niečo preniesť ako choroba . No nedá sa a prečo to je tak netuším a ani to nezistujem

zuzanockamt
6. nov 2024

Nerozumiem, čo riešiš. Sú deti chorľavejšie a také, ktoré aj bez vitamínov sú zdravé skoro stále. Rozčuľovanie ti nepomôže, treba toto obdobie len prežiť.
A nie je to ani o strave, ani o otužovaní, ani o užívaní vitamínov a doplnkov, atď, a už vôbec o dojčení.

sense
6. nov 2024

Moje dieta bolo tiež také že nikdy choré a okrem vitD som nedávala nič ale teda my sme bývali nonstop vonku výnimka totálna víchrica alebo lejak, koľkokrát na ihrisku a vonku samé nikde ani nohy a teda aj od mala spávala výhradne vonku aj v zime v kočíku a keď sa mi nechcelo von, spala v kočíku na balkóne s babyfonom.

patus_2
6. nov 2024

A potom sa čudujeme, že máme málo učiteľov. Keď ešte aj pre sople sa dnešné matky dokážu hádať...

lucia245
6. nov 2024

Preco? Starší súrodenci, rozdielna imunita u detí...
A skús to pustiť, prijať ako to je, neriešiť . Výsledok ta môže prekvapiť.

luccija
6. nov 2024

@lucka_ke tiež som po roku aj pol odišla z MS kvôli chorobám
Autorka tie doplnky su len malá pomoc.Dolezita je strava, odpočinok a hlavne veľa chodiť von, otuzovat a dávat aj probiotiká.Ano, mala som deti, ktoré boli choré raz za rok a také čo boli z každého mesiaca 2 t doma.Keby sa im všetkým spravili výtery každé niečo má.ja som dlho kojila, stále vonku, strava si myslím dobra a dcéra bola veľa chorá prvé 2 roky a my s ňou🙂

evkamotka
6. nov 2024

Prvy syn kazdu chvíľu chory v skolke aj teraz (prvak)
Druhy syn skolkar 100% dochadzka, uz je v skolke treti rok, ma 4 roky (zacinal o tok skor). Ja nechapem. Nic neužíva. Rovnaka rodina, doma brat hocikedy chory a on nic. Fakt, sami sa cudujeme.

beata_k
6. nov 2024

Autorka, potvrdzujem, ze ak ma dieta starsieho surodenca tak si tym skolkarskym mordorom uz preslo ked bolo male. Teraz je jeho imunita uz vycvicena.

tana85
6. nov 2024

je to o individualnej imunite a mozno aj o zivotnom style tej rodiny. my sme rodina, co si presla chorobami a doteraz prechadzame, skolka bola peklo, doslova. a ano, tiez tam boli deti, co den co den v skolke ok. citit, ze si frustrovana a asi je to skor o tom, ze ako je to mozne, a nie ze "preco oni nie su chori????". aj keby si sa ich rodicov opytala, tak na tvoje dieta by to vobec nemuselo fungovat. druha vec je prenasac - ked dieta nema prejavy, ale nosi v sebe nejkay virus/bakteriu, nejak to zvlada bez tazkosti a tvoje dieta sa nakazi a ma tyzden horucku a ATB. preto nemam rada vyhovorky, ze len trochu kaslem, inak mi nic nie je - tebe nie, mojmu dietatu moze byt. az 75% deti nastupom do kolektivu trpi opakovanymi zapalmi najma dych.ciest, to je konkretne SK statistika, takze tych zdravych je len ta 1/4

kristinapetronela
6. nov 2024

Tebe môžu byť druhé deti ukradnuté. Teda aspoň v tomto. Jasné že sú deti čo sú choré raz za 3 roky ...

pe_mi
6. nov 2024

Ahoj,moje decká neboli ani v školke ,ani v škole choré.
Fakt ako sa povie 2x do roka
Klop,klop.
Nezávidím rodičom,čo su deti stále choré.ako si udržia robotu

Strana
z3