Prečo rodičia nosia choré deti do škôlky?
Ahojte, musím sem dať tento výlev.
Dnes v skolke, plna satna deti, stretnem znamych, maju dve deti a uz mi rozpravaju, ze dnes v skolke ostava len jedno ich dieta, lebo druhe celu noc horuckovalo, kasel, sopel, hnacka, neviem co, ze idu k dr. A oni ich obidve zoberu so sebou do skolky???? Akoze rozum mi zastava, na co sa tam s prepacenim drbali obidvaja rodicia s obidvomi detmi do tej skolky?? To nemohol jeden s tym chorym ostat v aute a pockat, kym zdrave da druhy rodic do triedy?
A druha vec, ich mama nepracuje, co tak nechat doma obidve deti, vsak otazka casu, kedy aj druhe dieta sa nakazi, zatial moze poroznasat virusy ci bacile ci co to maju za pliagu, neviem.
Koniec vylevu.
Uz len prosba nakoniec - pouzivajme mozgy prosim.
No prečo? Pretože je im to jedno, empatia 0 bodov. Stále sa nájdu aj takí, čo choré dieťa dajú normálne do škôlky/školy, u nás aj učiteľky na združení vždy omielaju, že majú ostať doma, ale bohužiaľ.
A povedala si im toto pri tom rannom rozhovore?
Slušne, ale podráždene.
Možno by sa nabudúce zariadili inak.
A adresovala si to aj priamo? Povedala si niečo svojim známym?
Lebo tu je to len taký výkrik do tmy..
Tak ano, mohol s nim jeden pockat v aute. Aj tomu dietatu by to lepsie padlo, pockat v aute. S tym ale nic nenarobis. To, ze ma niekto prievan v hlave neznamena, ze nemoze mat deti.
@deti95060810 prikladna ukazka toho, ako nepouzivas svoj mozog ani ty 🤣
Ano, chorobu mozes teraz doniest domov odvsadial.
Ale preco nemozeme byt normalni ludia a eliminovat to roznasanie chorob?
Budes taka ista sebecka a netolerantna osoba ako ti spominani rodicia zo skolky...
Chapes, ze sa tam dotrepali dvaja rodicia s chorym deckom? Fakt nemohol ten jeden pockat napr vonka, ked uz?
Tak im to v tu chvíľu nenapadlo, mohla si sa slušne ozvať.
Ja som tiež doma a ver, že je ľahšie dat zdravé do škôlky a druhe nech si doma kľudne oddychuje, ako keď to choré nemá trosku kľudu pri tom živom dieťati čo je zdravé. A áno, keď som s nimi sama, tak idem do škôlky aj s chorým, bohužiaľ, lebo nenechám ho doma same ani pred skolkou pri ceste. 🙄 Tak ako s nimi idem aj do obchodu.
@janickacrazy presne tak. Dnes uz kazdy hladi iba seba, vsade same ja ja ja, ohladuplnost k druhym ludom uz uplne chyba.
preco? lebo vesmir je nekonecny.
pred dvoma tyzdnami v pondelok som bola so svojim synom na ihrisku, mala som volno tak som ho nedala do skolky, lebo bol minuly rok casto chory, ako sa hral v piesku, bol tam aj iny chlapec, jeho mama sa zacala rozpravat s nejakou zenou, asi babkou, ze uz siesty den berie anitibiotika, ze mal streptokoka, pneumokoka a ze by ho uz chcela dat do skolky, lebo mu to chyba. ta pani babka ju upozornila, ze mu mohla dat aspon tielko, lebo ma hole krize.
ja som tam len sedela a pocuvala a zirala, zial mam dlhe vedenie, kym mi doslo, ze toho chlapca s matkou sme stretli na ihrisku uz v piatok, to znamena ze musel brat antibiotika uz vtedy.
teraz mam syna druhy tyzden doma s antibiotikami, lebo mal vo vytere pneumokoka a streptokoka, a tiez sa pytam preco? preco? preco matky chodia s chorymi detmi na ihrisko? to tej matke nezalezi na tom, ze to dieta potrebuje kludovy rezim? a ten chlapec v piatok na tom ihrisku bol "zly", hneval sa na ine deti, nechcel poziciavat hracky, obsadzoval doslova cele ihrisko, krical a mozno len potreboval doma oddychovat.
A im si niečo povedala ? Či len tu anonymný výlev ?
Aj ja chcem napisat vylev, u nas v praci vsetci soplia a kaslu, jeden den vylezia doma a idu naspat do prace, kde rozdavaju virusy. Test si neurobia. V piatok som som uz ochorela aj ja, urobim test a korona jak hovado. Neda mi to ist s koronou do prace, tak jedina trcim doma na PN. Ostatni doma na pn nezostanu, lebo prachy.
Cize nie je to len v skolkach, ale aj v zamestnaniach, ohladuplnost 0 bodov. Ked som ja chory, co ma po tom, ze nakazim aj ostatnych?
Zeny, este raz - prisli tam mama, otec, zdrave dieta, chore dieta, boli autom. Co na tom nechapete poniektore? Kebyze je mama sama, bez otca deti, nie je o com, jasne, ze ich vezme obidve a potom ide s chorym k dr., to treba vobec pripominat? Ale toto nebola ta situacia.
A sama som na seba teraz nahnevana, ze som nic nepovedala, len to sa zbehlo rychlo, mne uz dcera utekala do triedy za kamaratkou, takze som nemala cas sa tam rozpravat.
Jasne, ze teraz mam v hlave vety, co som mohla aspon povedat.
@malav prečítaj si poriadne čo som napísala... jasné že jeden mohol ísť rovno s chorým deckom k lekárovi - to si snáď prečítala....ale čo v prípade ak má matka 2 deti... jedno zavrie doma do pivnice a so zdr. pôjde zatiaľ do školy?
teraz začni používať mozog ty...
Neviem, myslim že to je uplne zbytočne sa nad tým rozčulovať. U nás kašlu, sopliska majú deti stále v šatni.
Máme velký kolektiv 23 deti, takže pravedpodobnosť, že pridu všetky deti zdrave do školky je tak 1%. Už sa nad chorými detmi radšej ani nepozastavujem
@0silvia0 my doma to isté...syn doniesol z práce. neobviňujem nikoho...
ale aj v práci ti povedia či je to ozaj tak zlé že musíš zostať doma, či sa to už nedá vydržať... alebo však o dva dni je víkend - vtedy sa dáš dokopy... a choroba sa šíííri na všetky strany
@deti95060810 nerozumiem tomu, na co to vobec vytahujes, vsak kazdy normalne uvazujuci clovek vie a chape, ze ked je matka sama s dvomi detmi, nenecha choreho skolkara sameho, je uplne normalne, ak ho vezme so sebou. Ale na co to vobec tu pleties a rozoberas, to je uplne odveci, ina situacia.
Minulý týždeň tu bola o tomto istom dlhá diskusia. Áno, máš pravdu, holt, pokiaľ to nezačne riešiť učiteľka/riaditeľka a pokiaľ si rodičia nevstúpia do svedomia, nemá to konca kraja. Prešli sme tým všetci rodičia, ktorí sme mali deti v škôlkach. Je to smutné, lebo nikdy nevieš, ako zareaguje tvoje dieťa, kým druhé môže byť v pohode, tvoje môže byť skrz to choré doma v horúčkach. Je to vec zodpovednosti a nezodpovednosti rodičov. Moja dcéra bola pravidelne kvôli tomu na zelenom Trifede, boli sme tiež zúfalí, riešili sme to neustále a aj tak sa našiel stále rodič, ktorý tam vyložil dieťa so zelenými soplami nadopované ráno a okolo desiatej bolo odpálené. Atď. Nekonečný príbeh.
ale tak tvoje dieťa ochorie tak isto či tam príde s chorým deckom jeden rodič ,alebo dvaja rodičia...
výsledok môže byť pre teba ako rodiča rovnaký.
a aj to zdravé ich dieťa je otázne či je zdravé - či už tiež náhodou nejaké príznaky nie su... 😉
@malav pletieš jedine ty... tvoje dieťa ochorie tak či tak...
@deti95060810 😀 ok, ocividne nemas ani paru o com autorka pisala a co ju nahnevalo, ale nechajme tak. 😀
Myslím, že v tomto prípade je to úplne jedno. Prenášač už môže byť aj to druhé dieťa aj druhý rodič. Aby sa nikto od nich nenakazil museli by ostať doma všetci.
Pravdepodobne títo rodičia pôjdu so svojim chorým dieťaťom ešte k lekárovi, potom do supermarketu na nákup a ešte aj do reštaurácie na obed. Nech aj ostatní majú rušné noci.
Tak už je neskoro mala si tam povedať, že je logické, že bude aj druhé choré.Ludia sú mega idioti.My sme s dcérou obidve choré tiež mi hovorila, že polka triedy sopli za 3 dni sú späť a chrchlu ďalej , kašle už od minulej nedele 8 deň lezime, lekárka, ze to je viróza ležte a včera mi to nedalo, že žiadny progres a už dostala ATB.
Pozri,ja som mala tiež jedno choré a jedno zdravé. To zdravé chodilo do škôlky aj napriek tomu,že ja som doma. Nevidím, dôvod prečo by malo byť zdravé dieťa doma. Chorý bol so mnou raz po dcéru v škôlke, ale teda nemala som ho kde nechať a čakal von.
Úplne súhlasím s autorkou.ludia sú neohladuplni a hlupi.A je od veci písať.ze dieťa sa môže nakaziť hocikde.Cim menej chorých detí bude behať v škôlkach obchodoch.busoch ...tým menšia šanca.ze sa najazia aj iné deti.
Je len na škodu veci.ze autorka tu vypisovať vie.ale dotyčným rodičom zrejme nepovedala ani pol slova " na rozum"..slušne,ale rázne.
Súhlasím, že jeden z rodičov mohol počkať v aute s chorým dieťaťom
Nechápem názor, prečo by zdravé dieťa, ktoré má chorého súrodenca, malo automaticky ostať doma. ak ho kto dopraviť do škôlky.
@luccija dakujem pekne, paradoxne keby som si ten test neurobila, v pohode idem v pondelok do prace. Priebeh mam v pohode, trocha pokaslem, sadlo mi to na klb praveho ramena, cize iba ruka ma boli.
Lenze na teste mam ciaru ako svet, cize som infekcna a mozem nakazit dalsich xy ludi, ktori taky lahky priebeh nemusia mat tak ako ja.
Takze podla Teba mali rodicia zobrat zdrave dieta do cakarne plnej chorych deti? Autorka prosim pouzivaj mozog...
Vies Tebe mozog zastava, ale sama sa pozastavujes nad tym, ze si im nic nepovedala. Preco? A preco by malo ist zdrave dieta do cakarne plnej virusov, ak nemusi? A mozno ti rodicia nekonali spravne, ale tiez sme len ludia, a mozno po nevyspatej noci proste tiez zoskratovali...
Mozgy pouzivaju zrejme ešte lepšie v nemenovanom zahraničí, kde sa mi narodili 2 deti a začali v škôlke ako 2 ročne. Okrem vyslovene stavov, kedy to dieťa horúčkuje a je unavené, či je na antibiotikách, deti do škôlky chodia. Áno, aj choré. Ak su schopné zúčastniť sa aktivít. Výsledok je nizucka chorobnosť v kolektíve. Moje deti za celý skolkarsky vek boli ( rovnako ako 90% ostatných) choré tak, že nemohli do škôlky asi 10x. Antibiotiká ani raz. Tým len chcem napísať, že to, čo sa javí ako hlúpe, nemusí tak byt, práve naopak.
Preco si sa ich nespytala? My ako mame vediet preco to spravili?

používajte mozgy prosím.. 😉
si myslíš že tvoje dieťa nemôže nikde inde sa nakaziť len v mš? chorobu môže doniesť aj manžel z práce, ty z obchodu, deti zo školy, babka od lekára...
dajme tomu že mohol jeden rodič ísť už rovno k lekárovi s chorým deckom, ale ak by som ja sama išla s dvoma deťmi tak isto ako tvoji známi - tak jasné že to urobím tak isto...
1. kde nechám choré dieťa kým by som zašla do mš so zdravým
2. nie každý má auto, takže nebude chodiť hore dole a jedným vrzom vybaví všetko...