Prečo sa pri zápise do školy učiteľka pýta na zamestnanie rodiča?
Dobrý. Pri zápise do školy si učiteľka píše do zošita kde my rodičia pracujeme aj funkciu. K čomu to chcú ved na prihláške majú predsa email a fon kontakt.
@sheila121 tak to by ste mali vidieť moju kolegyňu účtovníčku dvíha fon súkromne veľa a rieši pozerali ste včera hokej?
@autorka, bohužiaľ veľa veci by u nás malo byť, ale nie je 😑
@zmrzlinka2021 pozostatok socializmu? Hm?
@mb2021
Lenze to je biologia, to neovplyvnis.
Ale je fakt vela sikovnych ludi, ktori pochadzaju zo vzdelanostne slabsich rodin
@sheila121 a ja tvrdím azda ze je to povolené všade?
Ja si myslím, že to je ešte prežitok z doby, kedy nemali všetci mobilné telefóny. Aspoň u nás sme vypisovali kartičku, kde bol zamestnávateľ+pozícia+kontakt. Dala som súkromne čísla, lebo obaja si môžme súkromne telefonáty v prípade potreby vybaviť. Som zvedavá, či niekto fakt zasvätený napíše, prečo sa to vypisuje, čisto zo zvedavosti 😀
@sheila121 poznám obchodík v našom meste kde predavačky musia mať mobily vzadu v šatni. Ich šéf si to tak vyzaduje
@mb2021 nesuhlasim s tym co pises, v mojom okoli je velmi vela uspesnych a inteligentnych ludi, ktorych rodicia neboli prave lekari, pravnici, dokonca castokrat nemali vobec ziadne vzdelanie ale svoje deti velmi silne podporovali, aby studovali alebo sa v zivote uplatnili a mali sa lepsie ako oni (a nehovorim to len preto, ze je to aj moj pripad a pripad mojho manzela a jeho brata a vsetci traja sme uspesni ludia a dovolim si tvrdit, ze aj celkom inteligentni, moj manzel extra a nasi rodicia teda nemaju ziadne vyssie vzdelanie a su to "obycajni ludia", ktori tak celkom stale nevedia, co my vlastne v praci robime) - je davno vedecky dokazane, ze IQ napr. sa dedi tak na 50% v priemere a zvysok je ovplyvneny prostredim a tym ako sa rodicia dietatu venovali
@flofi no veru komu?
@topier to je fakt. Pravdivy
@sheila121 ozaj a ak v apríli pri zápise napíšem povolanie coop jednota a o pol roka pôjdem do agromilku treba to nahlásiť ucke.? Teoreticky priklad
Aby som odpovedala na otazku, ja myslim, ze je to nejake standardne tlacivo, skola to velmi neovplyvni. Myslim, ze ucitelky to nestuduju, ale ked je nejaky problem, pozru do papiera, usudia, ktory rodic by mohol byt dostupnejsi a tomu volaju. Nejaky hlbsi zmysel to asi nema
Vobec ai to nepochopila, ty ako predavacka nie si zaujimava, ale taky majitel stavebnej firmy az bude treba skole nejak vypomoct, tak na toho si spomenu.
@topier nie je to tlačivo. Píšu to do. Zosita
@eeffka ale pochopila. A nie som predavacka
tiež si myslím, že je to pozostatok z minulej doby a trochu mi to evokuje už spomínaný film 🙂 na druhú stranu môže ísť o taký "background check" - z akých pomerov dieťa pochádza, či je z úplnej alebo neúplnej rodiny, či rodičia vôbec zamestnaní sú a či sú so svojim príjmom schopní sa o dieťa riadne postarať.. tieto jednoduché údaje naozaj môžu vypovedať o mnohom. čakala by som, že deti zo sociálne slabších rodín sledujú, či majú zabezpečené všetky pomôcky, prezúvky, či nechodia hladné a otrhané a potom to prípadne riešia so sociálkou.. ešte mi napadá, že môžu dať deti z podobných sociálnych prostredí spolu do tried, aby predišli šikane, ale to už asi trochu preháňam 🙂
Aha, tak to je ine. To nechapem🤷🏻♀️ tak to asi nebude povinne, vobec by som to neriesila.
Ja neviem ale mám 4 školopovinné detí nik sa ma nepýtal kde pracujem
@veronika1754 tak asi sa to pýtaju len nejaké školy. Neviem
A ak rodič odmietne dať tu informáciu tak ako čo dieťa vylúčia? Podľa mňa škola takéto informácie nepotrebuje. Ak by sa aj niečo vážne stalo kontaktuje sa polícia a tá si sama vie zistiť. Zbytočne potom učitelia deti selektuju.

podla mna je autorka taky pozostatok socializmus... realne nevidim v tom nejaky zmysel
Ja som na pozicii kde sa mobily neriesia, ale v praci lietam, vybavujem a mobil nechavam si na stole - nie som ochotna byt "vzdy k dispozicii"