Prečo sa pri zápise do školy učiteľka pýta na zamestnanie rodiča?
Dobrý. Pri zápise do školy si učiteľka píše do zošita kde my rodičia pracujeme aj funkciu. K čomu to chcú ved na prihláške majú predsa email a fon kontakt.
Každý rok píšeme, respektíve keď sú zmeny, meno zamestnávateľa a aj kontakt. Okrem mobilov. Veľa x rodičia nedvihaju počas pracovnej doby, ja na tom nevidím nič strašné, zvláštne a ani pohorsujice, či sa hanbis za to co robíš? Ja mam napísané Hausfrau a? Učiteľka ma hneď kontaktuje, keď potrebuje niečo pomôcť, výlety atď. Načo by obvolava tých čo sú zamestnaní.
Je to otázka ako každá iná....Dieťa v čase nástupu do školy by malo vedieť čím je jeho rodič, resp.aká je jeho profesia a čo to reálne znamená, teda čo reálne robí....
pracujem v skole, od rodicov zamestnanie nezistujeme ani nikde neevidujeme
@mogaa to aj dieťa vie.
@krajinka pri zápise bola učiteľka. Nejaká ktorú tam dali ako službu k zapisu
@martul je tu veľa tém iných a sú zbytočné? Nie sú. Je to fórum rad a každý si tu niečo nájde..
@maciatkolulu nepohorujem sa. Len som napísala do fóra. Nikde nie je napísaný ani môj hnev ani pohoršenie. Nemám dôvod sa hanbiť za prácu.. Vážim si každé povolanie.
Je to úplne v poriadku, keď nemáš čo iné na práci.... Ale ono nebolo by lepšie sa rovno pýtať učiteľky? Lebo ako vidíš, v jednej škole bežné, v druhej nie. A teraz co? Ja v tom zmysel nevidím a ani v tom, že by si z toho niekto mohol niečo zobrať. Skôr mi to príde ako nejaké nenapadne "zase ti pedagógovia buzeruju a nerobia co majú"
Ja si myslím, ze za nijakú prácu sa netreba hanbiť, tak prečo nepovedať, čo kto robí. Jediné, čomu nerozumiem, keď je niekto bez pádnej príčiny dobrovoľne nezamestnaný a vyhovuje mu to :/
@maciatkolulu ale čoby.. Pedagógovia vôbec tou otázkou nebuzeruju.. Až budeme zapisovať bud.rok ďalšie dieťa tak sa už spýtam. Ok?
@emuemu to áno.. Ale ak je tak musí mať eur
ale nemusí to vedieť každé dieťa, resp.nie každé dieťa vie aj vysvetliť čo robí jeho rodič.....podľa mňa je to uplne normálna otázka ako každá iná....na čo sa pýtajú na zápise ročné obdobia alebo aké sú dni v týždni? Dieťa na pohovore nemusí vedieť odpovedať na niektoré otázky ale dôležité je vidieť ako reaguje.....
mala si sa opytat ucitelky naco to potrebuju, takto tazko hadat
@emuemu tak ono asi nemusíš rozumieť všetkému. Niekomu vyhovuje byt doma a riešiť aj sam seba a NESTRESOVAT cez prázdniny a choroby, vzdelávať sa, cestovať napríklad. Asi keď je dobrovoľné doma, tak si to môže dovoliť.
@mogaa rodica
Dobrý. Pri zápise do školy si učiteľka píše do zošita kde my rodičia pracujeme aj funkciu. K čomu to chcú ved na prihláške majú predsa email a fon kontakt.
Ja stále rozmýšľam nad tým, prečo si sa na to neopytala priamo učiteľky. Keď sa to to nezdalo.
Ja si myslím ze je to len taky dotazníkovy zvyk, proste sa to vypisuje a nikto ani nevie prečo.
To je ako keď sa ľudia predstavujú v nejakej skupine, to je vždy som Jožko z Hornej Dolnej a pracujem ako....
A možno si to učiteľka prečíta a môže pestovať predsudky.. Hmm Anička ma otca podnikateľa ta bude rozmaznaná, tu Haničky mamka robí na daňovom na tu pozor ta bude všetko riešiť a tu Evickiny rodicia robia na družstve, no ta bude taka pripecenejsia ale aspoň deťom vybavíme exkurziu v kravíne....
@maciatkolulu ďakujem za vysvetlenie, zas som o niečo múdrejšia 🙂
Podla mna sa to pytaju len ci ma dieta prehlad o svete okolo. Je to rovnaka otazka ako ci vie, v akom byva meste. Nehladala by som za tym nic hlbsie, detom predsa nemozu zavazne verit, ak by to seriozne potrebovali, spytali by sa rodicov na rodicku (napr kvoli tej dostupnosti, praci v zahranici...)
Ja som napísala v škôlke: zamestnaná a moje služobné telefónne číslo,u muža rovnako....nikto neriešil...nemajú právo sa to pýtat a nenechám si dieťa zaskatulkovat len kvôli našim zamestnancom(ktoré máme podotýkam dobre no🙈)čiže dôvod na neuvedenie som nemala ale ani som to tam nedala co koho do toho...v škole to iste
autorka, predstav si, že sú profesie, kde mobil nemáš vždy pri sebe alebo ho nemôžeš vždy zdvihnúť. Napr. ak má niekto nejaké pojednávanie, lekár operáciu, sestra tiež nemôže vždy zodvihnúť. šofér detto,, , sú ľudia pracujúci vo výrobe, pri stroji. Môžeš mať jednanie. A ja si na wc telefon neberiem, takže mne sa tiež nie vždy dovoláš.
@lujza123 inak ani s tými exkurziami to nie je zlý nápad. Dcéra mala v škôlke spolužiakov, ktorých rodičia robili na miestach, kde im vybavili zaujímavé exkurzie. Na strednej tiež.
U nás sa podávala online prihláška kde bolo zamestnanie rodičov,osobne na zápise sa pýtali tiež a zapisovali do PC. Manžel pracuje v IT sektore a učiteľka to hneď oznámila kolegyne a že super. Tak ja neviem. Evidentne to považovali za niečo super 🤷

Zakázané nie, zbytočné áno. Takisto je povolené napísať svoj názor.