Prečo sa v škôlke neriešia choré deti?
Riesili ste niekedy v skolke a riaditelkou alebo ucitelkami preco su v triede chore deti? Zahlienene prieduskove kasle ! Sople ! Akoze preco nikto tie deticky neriesi a neobrati rano rodicov ? Je pekne te treba ist do prace ale je to trosku nefer a sialene
V nasej skolke hned v satni ucitelka otocila chore dieta, po chorobe zobrala len s potvrdenim od lekara ze moze ist do kolektivu. Ked vo vasej skolke nato kaslu tak s tym neurobis nic.
Baby neskutocne cosi. My sme s manzelom neverili vlastnym usiam. Ani mini podnet riaditelke nepomoze? Platime mesacne 420€ jasle , absolutna netolerancia ku chorobam este ucitelka vysmiata v stredu nam dava syna ze hah vsetci teraz kaslu soplia… ako really?
Švagriná robila v súkromných jasliach a tam to bolo ešte horšie ako v štátnej škôlke. A vieš prečo? Lebo sú súkromné a chceli vyhovieť rodičom tak tam veselo podávali deťom také kvapky, onaky sirup atď Lebo veď rodicia platia veľké € tak snáď nebude nejaká choroba prekážkou
Ja som sa raz pytala ucitelky ( nestazovala, iba pytala). Vraj co maju robit? Rodicia potrebuju do prace, nemozu tolko OCR-kovat.
Taka bola odpoved...
Kľud, v80% matiek ťa bude presviedčať, že to je alergia alebo kam majú dať dieťa, keď im v práci nebudú tolerovať OČR.
Švagriná robila v súkromných jasliach a tam to bolo ešte horšie ako v štátnej škôlke. A vieš prečo? Lebo sú súkromné a chceli vyhovieť rodičom tak tam veselo podávali deťom také kvapky, onaky sirup atď Lebo veď rodicia platia veľké € tak snáď nebude nejaká choroba prekážkou
@4stanka4 ved to ze aj my.. ucime syna na wc kazdy den im hovorim davajte mi ho na wc jasne ano budeme pridem poobede - viete on tvrdil ze netreba hovorim prosim vas davajte ho aj ked povie nie ved ma 2 roky ! Kazde rano to hovorim poobede chcem odpovede akoze uz som aj prestala lebo iba tlak mam z toho. Povedala som dost - telefonat riaditelke ci budu take dobre a budu sa snazit pokracovat v tom co ja ucim syna . Potom nastupene vsetky ucitelke aj riaditelka predomnou😂dohovarala im. A nakoniec sa mi osoravedlnila mlada ucitelka ze syna zabudla dat na wc… nechcem aj toto riesit ale je to strasne
Pretože soplíky sú úplne normálna súčasť detstva a niektoré deti ich majú aj tretinu celkového času roka tak čo majú byť toľko doma a zanedbať sociálny a intelektuálny vývoj?
Deti treba naučiť samostatne fúkať si nos a umývať si ruky a potrebujú sa vystavovať aj infekčným kolektívom. V zahraničí napr. soplíky vôbec neriešia a deti normálne do škôlky chodia (aj na tom vyspelom západe) len u nás sa to berie ako katastrofa a pohroma že niekto prinesie dieťa ktorému tečie z nosa. Pozor, nevravím o zvýšenej teplote, malátnosti a záchvatoch kašla - to už je dôvod na domácu liečbu.
Je rozdiel, či je dieťa s teplotami, slabé, spavé a rozdiel dieťa,ktoré soplí a kašle ďalšie týždne. Veď u takých malých detí sa buduje imunita,väčšinu roka by potom museli byť doma.
@autorka stazuj sa otvor usta! Ver mi ma to zmysel. Ak nepomoze posli hygienu. Ja som sa uz stazovala, zrazu pocty deti posledny mesiac klesli (december, januar a februar bolo v triede full stav)ak sa nic nezmeni tak posielam kontrolu. Je to vo vyhlaske skolky maju povinne robit ranny filter! Ak vsetci mlcia nic sa nezmeni
Pretože soplíky sú úplne normálna súčasť detstva a niektoré deti ich majú aj tretinu celkového času roka tak čo majú byť toľko doma a zanedbať sociálny a intelektuálny vývoj?
Deti treba naučiť samostatne fúkať si nos a umývať si ruky a potrebujú sa vystavovať aj infekčným kolektívom. V zahraničí napr. soplíky vôbec neriešia a deti normálne do škôlky chodia (aj na tom vyspelom západe) len u nás sa to berie ako katastrofa a pohroma že niekto prinesie dieťa ktorému tečie z nosa. Pozor, nevravím o zvýšenej teplote, malátnosti a záchvatoch kašla - to už je dôvod na domácu liečbu.
@athelas86 ale citaj s porozumenim, prieduskovy hlienovy kasel…. To je v poriadku podla teba?
@autorka stazuj sa otvor usta! Ver mi ma to zmysel. Ak nepomoze posli hygienu. Ja som sa uz stazovala, zrazu pocty deti posledny mesiac klesli (december, januar a februar bolo v triede full stav)ak sa nic nezmeni tak posielam kontrolu. Je to vo vyhlaske skolky maju povinne robit ranny filter! Ak vsetci mlcia nic sa nezmeni
@toccara ano mas pravdz musim to nejak spravne sformulovat a napisem jej… akoze nebavime aa vyslovene o trosku soplikoch tam deti idu zachvatove kasle rano a vertw mi od alergie to ma predaleko… proste chore deti
@toccara ano mas pravdz musim to nejak spravne sformulovat a napisem jej… akoze nebavime aa vyslovene o trosku soplikoch tam deti idu zachvatove kasle rano a vertw mi od alergie to ma predaleko… proste chore deti
@autorka kludne mi napis, ja som to riesila nedavno, sice nie v sukromnej ale v statnej skolke a vytocena som ze mamicky mavnu rukou "ved to vsade su chore deti"
Ja som minulý rok bola ešte doma s mladsou, ale teda riadne som bola vytocena, lebo syn bol viac doma ako v škôlke, čo vždy od niekoho niečo dostal. Ja viem, že kolektív...buduje imunitu. Ale prísaham, že za 10 mesiacov co bola škôlka bol dokopy ani nie tri mesiace v škôlke. A ešte aj mladšia od neho schytala. Čiže kolotoč liekov, vysávača, čo už som nevedela ako vyspať poriadne nos. V noci nespali, ani ja, po 2 týždňoch bol tri dni v škôlke a zase chorý. Až kým som sa neozvala. Ze keď som doma, neznamená, že moje deti musia byť večne choré. A keď je to iným jedno, mne teda nie. Keď som počula v triede niekoho kašľať, zaklopal som, povedala učiteľke, že kým tam niekto bude chorý, ja si syna nechám doma. Tento rok našťastie učiteľky otáčajú choré deti. Videla som na vlastné oči. Aj volali jednej mamke, že syn si šuchá oči a sťažuje sa na bolesť hlavy, už sedel na lavičke v šatni so zástupkyňou. Ale zase v dcerinej triede zo 17 deti je vždy najviac 6 🫣 vždy toľko chorých.
Vieš ako to funguje v praxi? Poviem rodičovi, že dieťa kašle, má sople, viditeľne nie je vo svojej koži. Rodič na to odvrkne, že dieťa je zdravé, nič mu nie je, sople ma z alergie, doma nekaslalo a ci ja som lekárka... Takže pokiaľ mu nenameriam teplotu, môžem si trhnúť. Druhá skupina rodičov, nadopuje ráno dieťa Nurofenom aby ako tak fungovalo aspoň kým ho dáme spať, veď poobede už voľáko vydrží...
Mne už sa to nechce ani komentovať, nie to každý deň s tým bojovať.
Ja si nie som ista, nakolko ten ranny filter znizuje chorobnost. V nasej skolke sa kedysi mohlo ist s miernym soplom a kaslom. Potom raz ucitelky velmi neprijemne ochoreli od deti, zlakli sa a zacali brat len 100% zdrave deti. Ked niekto ochorie pocas dna, hned volaju. Vysledok je, ze moj syn je uplne rovnako chory ako predtym, kazdu chvilu. Predpokladam, ze vzdy tam je niekto vysoko infekcny v inkubacke a to staci.
Sú dva tábory. Arogantní egoistickí ľudia, ktorí pošlú svoje dieťatko do školy aj v zúboženom stave bez ohľadu na to, že to poriadne nikdy nepreliči a nakazí pol škôlky a potom tí druhí, ktorí sa budú večne jedovať, riešiť OČR, riskovať, že ich vyhodia z práce, lebo nechajú svoje deti doma, keď ich nakazia cudzie. Riešiť sa to nebude nikdy, lebo každá strana si myslí, že má pravdu.
Toto rieši môj brat v súkromnej škôlke už 4 roky, žiaľ. Si myslia, že keď platia, tak môžu aj choré dieťa bez problémov dat. Minulý týždeň dávala mama zjavne chorému dievčatku pri skrinke nurofen. Vraj trošičku si ešte daj, kým pôjdeš do triedy. Brat skoro odpadol. Riaditeľka, inak (bývalá modelka a riaditeľka miss😁) píše rodičom takmer každý týždeň, aby tie deti nechali pár dní doma preliecit, lebo v kuse sa to tam točí a nie a nie všetky deti vyzdraviet. Ale to ako hrach na stenu hádzať. A v štátnej škôlke to nie je veru o nič lepšie. Tiež sme si prežili svoje s prvou dcérou, o rok a pol nas to čaká znovu. Už teraz mam z toho kŕče.
Taky kasel malo moje dieta 3 mesiace po chorobe a lekar zhodnotil, ze je to v poriadku, doma by som s nim tolko nebola takze by slo do skolky aj s potvrdenim od lekara
Ale ano suhlasim s tebou a tvojim rozhorcenim
A takto to je aj v škole. Deti chodia choré. Stalo sa že niekto v škole vracal a musel ostať na vyučovaní lebo rodič proste nemohol prísť keď mu učiteľka telefonovala. Ja už nemám na to slov
Dakujem vam naozaj za pochopenie aj podporu… slm rada ze ste si o mne neurobili nejaky obraz premotivovanej mamicky alebo ze prehanam ale naozaj vzdy som ostala so synom doma ked mal horucky sople kasle a raz ma to stalo pracu a nelutujem. Nikto ma nemohol prist zastupit ja som neprisla kedze syn 40tky.
Ja mám takú skúsenosť,že keď sme odmietli dieťa prevziať a žiadali sme potvrdenie od dr. rodič priniesol potvrdenia od doktora behom pol hod.s pečiatkou, že dieťa je zdravé, nič mu nie je, niekedy aj bez toho aby to dieťa bolo u toho lekára poriadne vyšetrené . Bola to alergia, ktorá bola nákazlivá , pretože do pár týždňov prešla všetkými...ale papiere od dr.boli potvrdené, nič sme nezmohli
ja som taká rada, že už nemám dieťa v škôlke... u nás som bola asi jediný rodič ktorému toto všetko vadilo,,,na každom rodičovskom som bola za kravu... dieťa so zelenými sviecami že ma až nadrapilo keď som ho počula fúkať nos zobrali ako nič... veď teraz nič nemá 🙂 kašeľ v triede ako u lekára v čakárni... učiteľka s bacilom a s atb chodila do práce.. dozvedela som sa to od jej kamaratky kt. mi preposlala konverzáciu... skoro ma vystrelo... imunita... učitelka dávala mamičke poobede mamičke sprej do nosa že na obed jej dala lebo ju veľmi dusil sopel
Si platíš, sa ozvi, nie? V súkromnej to nemusíte tolerovať. V zahraničí sa to tak nerieši, deti chodia osoplené, ochrchlané bežne. V Belgicku kým nemá, že vysokú horúčku už fakt, tak nikto nerieši. Nehovorím, že to je v poriadku podľa mňa, ale to je realita. Deti sú často choré, niektorí by ani do roboty nemohli ísť, keby každý sopel riešili. Niektoré deti majú sopel skoro nonstop. Proste z toho vyrastú. Nástupom do školy sa to zvykne o dosť zlepšiť.
Taky kasel malo moje dieta 3 mesiace po chorobe a lekar zhodnotil, ze je to v poriadku, doma by som s nim tolko nebola takze by slo do skolky aj s potvrdenim od lekara
Ale ano suhlasim s tebou a tvojim rozhorcenim
@taktotedanie presne, kašeľ trvá niekedy týždne aj po chorobe. Nás doktor tiež nerieši takéto veci.
Je to hrôza....tiež mám túto skúsenosť...so smiechom mi povie že a teraz tu máme aj Ovčie kiahne, keď som bola tehotná riešila som napr. piatu chorobu a možné problémy pre miminko, a učiteľkám to prišlo úsmevné.... Deťom sople tiekli až po kolená, celé tri roky ...
Ja ako učiteľka vám poviem takto. Ako to reálne fungujem nonstop toto riešime, rodičia z nás robia hlúpe, že doma nič nemá a nekašle prieduškovito. Preháňa ho z tortil, lebo večer ochutnal. Keď pýtate papier, tak sa nahnevaju, volajú zástupkyni, tá ich ale informuje, že ak nám príde kontrola, je potrebné predložiť papier. Tak zavolajú lekárke, ona im ho vystaví a nezmôžete nič.
Najlepšie sú alergie a dieťa má zelené sople, ktoré jej vyletujú nonstop. A to chceli, aby som dala lieky. Odmietla som, že určite nie. Ani proti alergii. Jediné čo dám je krém fenistil. Keď som ešte bola v MŠ, tak nonstop som bola chorá.
No baby ako vidim to je nonsens, neskutocne !
Cize takto vam napisem - v stredu v noci minuly tyzden mal syn zrazu vysoku teplotu 39 - rano v stredu smer dr - odbery krv moc vytery vsetko negativne nebola teplota nic … vo stvrtok isiel do jasli , mysleli sme si ze proste nejake vycerpanie . Poobede ucitelka vysmiata no hahah teraz nam tu vsetci kaslu soplia … pozeram no super… v piatok rano zachvaty kaslu , paradoxne soplik vobec nic extra len z placu a teplota opat. Vysledok - Akutna a vazna laringitida ! Zachvaty ma take ze nieco neskutocne . A napisala som riaditelke taku slusnu ale raznu spravu. Co odpise neviem ale nebudem to len tak nechavat. Sialeni ludia fakt rodicia roka. Neverim ze nevie si vziat jeden rodic PN OCR hocico proste nejak sa zariadit a s dietatom vylezat to doma ved to dieta potrebuje najviac rodica vtedy.
Mne by svedomie nedalo proste zit s tym a kludne robit ze dieta katastrofa stav natrepem don rano lieky a este ohrozim dalsich 12… normalne odidem niekde na samotu zit do dzungle asi ja neviem🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
v zasade s tebou suhlasim ale teraz ste vlastne po takej vysokej teplote tiez dali dieta na jeden den do skolky, kde nakazilo ine deti… a este vypisujes riaditelke razne spravy.. niekedy sa treba pozriet aj na seba

Neurobíš s tým nič, bolo to, je a bude stále 😞 asi som ta nepotešila ale je to tak