Prečo si dcérka v škôlke nevie nájsť kamarátov?
Ahoj vsetkym , urcite mate niektora podobny problem ako ja, s ktorym si neviem rady. Moja dcerka ma problemy si najst kamaratov, deti sa jej vyhybajua ja neviem prist nato, ze preco. Je nepriebojna a tazko nadvazuje znamosti a hlavnym problemom je asi, ze ked ju niekto odmietne, utiahne sa a radsej place. Denne chodim pre nu do skolky, so zovretym zaludkom, ci sa mala dnes s kym hrat,alebo si zase vypocujem, ze sa s nou nikto nechcel hrat. Neviem co mam robit, v septembry ide do skoly a bojim sa aby to tam nebolo este horsie. Poznate to niektora?
my prežívame s mojím predškolákom to isté, minulý rok navštevoval škôlku vo vedľajšej dedine, kde sa chvíľu oťukával a našiel si jedného kamaráta, chodil rád do škôlky ,bol šťastný, bolo to kamarátstvo neskutočne silné, všetci sa čudovali...teraz od septembra nastúpil do škôlky v našej dedine, býva opakovane chorý a je smutný, bez nálady , nemá kamošov, vraj sú tam chlapci beťári, takí nezbedníci, čo vystrájajú- to potvrdila aj učiteľka, že ten ročník chalanov - sú divosi...a môj malý je skôr taký kluďas, má rád pokoj, tak sa uchyľuje k dievčatám, ...rád by však mal dobrého kamoša aspoň jedného...keď sú na dvore hrá sa so svojou 3-ročnou sestričkou, a keď tá nie je v škôlke,tak sa len prechádza, a je sám so sebou, je mi z toho až do plaču, on taký dobráčisko, sťažuje sa , že do neho strkajú, podpichujú ho a on potichu trpí a nebráni sa....nemá potrebu im to vracať,radšej odíde....ja mám niekedy sto chutí niečo tým deckám povedať, viem, že by som asi nemala,ale deti vedia byť kruté...a možno som ja precitlivelá, ale však každá matka chce pre svoje dieťa to najlepšie.....takže aj my sa trápime, snáď v druhom polroku bude lepšie
@rebeca2 Ahoj, ja mám 5-ročné dvojičky - párik a môj synček je presne taký istý. Introvertný kľuďas, skôr taký tichý, nepriebojný, veľa vecí za neho vybavuje sestrička. A keď sa ich pýtam - s kým ste sa hrali v škôlke? Peťko mi povie: s Lucinkou. A Luci: s Peťuškom. A minule mi malá zahlásila: Hrala som sa s Emkou. A ja na to malému: A Ty si bol kde? Tiež si sa s nimi hral? a on mi hovorí: Nie, ja som sa len tak prechádzal, lebo som sa nemal s kým hrať ☹
Oni sú ale veľmi často chorí, takže väčšinou sú sami dvaja so sebou, takže nemajú ani kedy vybudovať si tam nejaké priateľstvá 😔
ahojte, obnovujem temu. kadze dieta je ine a takisto zalezi velmi do akeho kolektivu sa dostane a ako sa k tomu postavia ucitelky. tiez si myslim, ze ucitelky by sa mali viac snazit zaclenit dieta do kolektivu a trosku ich usmernit. su s detmi cely den v skolke, vidia ako sa spravaju a maju viacrocne skusenosti....
u nas to pokracovalo takto: prvy rok bol pre nas najtazsi, kedze dcera nastupila do zabehnuteho kolektivu neskor a deti uz boli pokamaratene a tiez bola casto chora. bolo mi to velmi luto, ale prezili sme to.
druhy rok uz bol lepsi, chodila od septembra do inej triedy a nasla si tam aj par kamosiek na hranie. tento rok mam pocit, ze su viac problem zle ucitelky ako zle deti,kvoli ucitelkam moc nechce chodit do skolky (u nas deti menia triedy aj ucitelky podla veku, co mi tiez nepride stastne riesenie si kazdy rok zvykat na niektore nove deti aj ucitelky). navyse ju to tam nebavi a nudi sa tam, neviem ako mi vydrzi este rok v skolke, ale to je uz na inu temu....
@elenita tvoje deticky maju aspon jeden druheho a budu spolu chodit do skolky, skoly, co je super, nie su az tak sami. nasa je zatial jedinacik (v lete cakame druhe babo ale to uz bude vacsi vekovy rozdiel aby sa spolu hrali), deticky v rovnakom veku v okoli nemame, na ihrisku sa tiez nejak spolu deti nehraju (prave naopak je to skor kto z koho), v skolke ma par kamosiek ale doma je uz sama - venujem sa jej hlavne ja,ale take detske vyblaznenie so seberovnymi to nenahradi, ona je taky maly dospelak 😒
@vikiz keď pôjde do skoly, no tak tam určite budú iné deti a bude mat šancu sa skamaratit. Dúfam.. a keď nie, no tak sa určite potok zlepší. Musí len trosku počkať kým západné medzi nich.

@evabb35 preco nezmenis skolku?