icon

Prečo syn odmieta jesť v škôlke?

3. dec 2025

Syn chodí pár dní do škôlky.. zatiaľ ho beriem po 2 hodinách..nezje tam desiatu..nemá rád pomazánku..obed a olovrant si berieme do obedara,ani to nechce jesť len trochu polievky..zase na olovrant býva pomazanka
Neviem ako to mám riešiť..pýtala som sa či mu nemôžu dať suché bez pomazánky a to nechcú..

januska12323
3. dec 2025

Veľa detí nechce jesť v škôlke, je to ich forma protestu alebo im proste nechutí. Nerieš, zvykne si. A nie nemôžu mu dať iné musia ísť podľa noriem ak nemá intolerancie.

anjelicek26
3. dec 2025

Ked sa naranajkuje doma poriadne, zje obed (aj ked len tu polievku) a o stvrtej mu das pekne croissant ci zemlu cestou domov a vecer teplu veceru - bude uplne v pohode...

Samozrejme, ze mu nedaju ine, lebo to by vsestky deti pindali ze chcu nieco extra, to treba pochopit..

janka_266
3. dec 2025

môj nejedol 2 roky a to tam bol celý deň, teraz tvrdí, že je, ale on tak definuje aj to, že oblizne lyžičku :D nech sa naučí objesť aspoň kôrku, možno sem-tam ochutná aj pomazánku a zachutí mu, alebo bude hladný a zje. po pár dňoch, aj to tam nie je celý deň, začať vyjednávať o čistom pečive....pani učiteľky budú mať radosť :D

gypsomilka
3. dec 2025

Ja mam dieta treti rok v skolke. 3roky neje nic. Odmieta uplne vsetko okrem dakeho kolaca ak maju. Rano ma vybaveny aspon suchy chleba alebo rozok bez pomazanok. Vsetko sa da ked sa chce.

gypsomilka
3. dec 2025
@janka_266

môj nejedol 2 roky a to tam bol celý deň, teraz tvrdí, že je, ale on tak definuje aj to, že oblizne lyžičku :D nech sa naučí objesť aspoň kôrku, možno sem-tam ochutná aj pomazánku a zachutí mu, alebo bude hladný a zje. po pár dňoch, aj to tam nie je celý deň, začať vyjednávať o čistom pečive....pani učiteľky budú mať radosť :D

@janka_266 moj ked sa pytam,ze mali ste zeleninovu polievku tu si zjedol alebo vyskusal si? Hej jedol som. A kolko si zjedol. No ovonal som ju 😂😂 ale nechutila mi😄🤭

janka_266
3. dec 2025
@gypsomilka

@janka_266 moj ked sa pytam,ze mali ste zeleninovu polievku tu si zjedol alebo vyskusal si? Hej jedol som. A kolko si zjedol. No ovonal som ju 😂😂 ale nechutila mi😄🤭

@gypsomilka presne to aj môj tak, aj keď už povedali pani učiteľky, že niečo je, napr. mäso a sladké :D ale minulý rok dali storku na fb z jedálne.....všetky deti hltali polievku a môj si krútil lyžicu nad tanierom s takým výrazom v tvári, akoby ich tam mučili :D:D

gypsomilka
3. dec 2025
@janka_266

@gypsomilka presne to aj môj tak, aj keď už povedali pani učiteľky, že niečo je, napr. mäso a sladké :D ale minulý rok dali storku na fb z jedálne.....všetky deti hltali polievku a môj si krútil lyžicu nad tanierom s takým výrazom v tvári, akoby ich tam mučili :D:D

@janka_266 ja ho mam teraz na 4hodiny len lebo on potom uz nechcel ani doma jest a mali sme celkom dost problem s bruchom. Takze ho bravam a obeduje potom doma normalne. Rano si da aspon jogurt doma alebo kolacik atd potom v skolke suchy chleba rozok a obed uz doma. Ale myslim si,ze vela deti v skolke nezje obed. Chodim v case ked jedia alebo uz maju po obede a ked vidim ako to tam ucitelky zhrnaju do vedierka a kolko vyhadzuju… 🥴

anjelicek26
3. dec 2025

Za tie peniaze chutne uvarit je umenie pre tie kucharky, s tym sa casto nic chutneho neda ani spravit. Ze to deti podom odmietnu sa nedivim...

gypsomilka
3. dec 2025
@anjelicek26

Za tie peniaze chutne uvarit je umenie pre tie kucharky, s tym sa casto nic chutneho neda ani spravit. Ze to deti podom odmietnu sa nedivim...

@anjelicek26 ano to je pravda. S tym neurobime nic a ani kucharky.

minesasubu
3. dec 2025

deti vačšinou nechcú natierky pretože niesu zvyknuté z domu
je to aj forma vzdoru , popripade si musia zvyknút že sa je pri stole len žiadne ako doma musi si zvyknút na ten režim
u nás v školke varia velmi fajn ,syn vždy zje polievku ( doma máme každý deň) učitelka bola prekvapená ked zjedol tekvicovu, špenátovu a pod
napriklad sladký obed nechce moc jest ( dukatové , žemlovku, rezance s kakaom) pretože to doma nevaríme
zo začiatku jedol slabo ale uz sa rozjedol treba nato čas
a zaujimavé že si beriete domov u nás je že sa dá do 7:30 odhlasiť kym syn chodil na 2 hod tak obed aj desiatu som odhlasila

autor
3. dec 2025
@minesasubu

deti vačšinou nechcú natierky pretože niesu zvyknuté z domu
je to aj forma vzdoru , popripade si musia zvyknút že sa je pri stole len žiadne ako doma musi si zvyknút na ten režim
u nás v školke varia velmi fajn ,syn vždy zje polievku ( doma máme každý deň) učitelka bola prekvapená ked zjedol tekvicovu, špenátovu a pod
napriklad sladký obed nechce moc jest ( dukatové , žemlovku, rezance s kakaom) pretože to doma nevaríme
zo začiatku jedol slabo ale uz sa rozjedol treba nato čas
a zaujimavé že si beriete domov u nás je že sa dá do 7:30 odhlasiť kym syn chodil na 2 hod tak obed aj desiatu som odhlasila

@minesasubu to je súkromná škôlka..je tam len 6 deti nemajú kuchyňu..vozia im jedlo tak si musí každý rodič brat plnú stravu na každý deň..

anonym_ef06b4
3. dec 2025

Ale koľko tam chodí? Veď počkaj pol roka a potom rieš....Najhoršie je, čo môžeš urobiť je začať kombinovať a neviem čo....

autor
3. dec 2025
@anonym_ef06b4

Ale koľko tam chodí? Veď počkaj pol roka a potom rieš....Najhoršie je, čo môžeš urobiť je začať kombinovať a neviem čo....

@anonym_ef06b4 iba 3 dní..

anonym_f75ddf
3. dec 2025

@anonym_autor Neries. Pokial nemate nejaku kravu ucitelku, ako ma moj synovec.. Nechala by som to tak. Moja mala prve dva mesiace ani nepila.. preslo to, potom uz aj pila a postupne jedla to, co jej chutilo.

titla
3. dec 2025

Po 3 dnoch nerob zavery. Ja mam syna jedaka, sen kazdej babky, ale v skolke jedlu vela neublizil. Nieco zjedol ale na co nebol zvyknuty z domu, toho sa ani nedotkol. Tak sa naranajoval poriadne doma a potom zpasal veceru aj za dvoch.

autor
3. dec 2025
@anonym_f75ddf

@anonym_autor Neries. Pokial nemate nejaku kravu ucitelku, ako ma moj synovec.. Nechala by som to tak. Moja mala prve dva mesiace ani nepila.. preslo to, potom uz aj pila a postupne jedla to, co jej chutilo.

@anonym_f75ddf ani nepila? To už je horsie

anonym_a682d9
3. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_f75ddf ani nepila? To už je horsie

@anonym_autor nerieš stravu je tam krátko, niekedy to trvá pár týždňov, kým si dieťa zvykne. Je to nové prostredie, rovnako ako keď začíname v novej práci, stiahnutý žalúdok zo stresu, tiež nám nechutí jesť, piť... upraví sa to časom 🙂

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená