Prečo syn odmieta jesť v škôlke?
Syn chodí pár dní do škôlky.. zatiaľ ho beriem po 2 hodinách..nezje tam desiatu..nemá rád pomazánku..obed a olovrant si berieme do obedara,ani to nechce jesť len trochu polievky..zase na olovrant býva pomazanka
Neviem ako to mám riešiť..pýtala som sa či mu nemôžu dať suché bez pomazánky a to nechcú..
Ked sa naranajkuje doma poriadne, zje obed (aj ked len tu polievku) a o stvrtej mu das pekne croissant ci zemlu cestou domov a vecer teplu veceru - bude uplne v pohode...
Samozrejme, ze mu nedaju ine, lebo to by vsestky deti pindali ze chcu nieco extra, to treba pochopit..
môj nejedol 2 roky a to tam bol celý deň, teraz tvrdí, že je, ale on tak definuje aj to, že oblizne lyžičku :D nech sa naučí objesť aspoň kôrku, možno sem-tam ochutná aj pomazánku a zachutí mu, alebo bude hladný a zje. po pár dňoch, aj to tam nie je celý deň, začať vyjednávať o čistom pečive....pani učiteľky budú mať radosť :D
Ja mam dieta treti rok v skolke. 3roky neje nic. Odmieta uplne vsetko okrem dakeho kolaca ak maju. Rano ma vybaveny aspon suchy chleba alebo rozok bez pomazanok. Vsetko sa da ked sa chce.
môj nejedol 2 roky a to tam bol celý deň, teraz tvrdí, že je, ale on tak definuje aj to, že oblizne lyžičku :D nech sa naučí objesť aspoň kôrku, možno sem-tam ochutná aj pomazánku a zachutí mu, alebo bude hladný a zje. po pár dňoch, aj to tam nie je celý deň, začať vyjednávať o čistom pečive....pani učiteľky budú mať radosť :D
@janka_266 moj ked sa pytam,ze mali ste zeleninovu polievku tu si zjedol alebo vyskusal si? Hej jedol som. A kolko si zjedol. No ovonal som ju 😂😂 ale nechutila mi😄🤭
@janka_266 moj ked sa pytam,ze mali ste zeleninovu polievku tu si zjedol alebo vyskusal si? Hej jedol som. A kolko si zjedol. No ovonal som ju 😂😂 ale nechutila mi😄🤭
@gypsomilka presne to aj môj tak, aj keď už povedali pani učiteľky, že niečo je, napr. mäso a sladké :D ale minulý rok dali storku na fb z jedálne.....všetky deti hltali polievku a môj si krútil lyžicu nad tanierom s takým výrazom v tvári, akoby ich tam mučili :D:D
@gypsomilka presne to aj môj tak, aj keď už povedali pani učiteľky, že niečo je, napr. mäso a sladké :D ale minulý rok dali storku na fb z jedálne.....všetky deti hltali polievku a môj si krútil lyžicu nad tanierom s takým výrazom v tvári, akoby ich tam mučili :D:D
@janka_266 ja ho mam teraz na 4hodiny len lebo on potom uz nechcel ani doma jest a mali sme celkom dost problem s bruchom. Takze ho bravam a obeduje potom doma normalne. Rano si da aspon jogurt doma alebo kolacik atd potom v skolke suchy chleba rozok a obed uz doma. Ale myslim si,ze vela deti v skolke nezje obed. Chodim v case ked jedia alebo uz maju po obede a ked vidim ako to tam ucitelky zhrnaju do vedierka a kolko vyhadzuju… 🥴
Za tie peniaze chutne uvarit je umenie pre tie kucharky, s tym sa casto nic chutneho neda ani spravit. Ze to deti podom odmietnu sa nedivim...
Za tie peniaze chutne uvarit je umenie pre tie kucharky, s tym sa casto nic chutneho neda ani spravit. Ze to deti podom odmietnu sa nedivim...
@anjelicek26 ano to je pravda. S tym neurobime nic a ani kucharky.
deti vačšinou nechcú natierky pretože niesu zvyknuté z domu
je to aj forma vzdoru , popripade si musia zvyknút že sa je pri stole len žiadne ako doma musi si zvyknút na ten režim
u nás v školke varia velmi fajn ,syn vždy zje polievku ( doma máme každý deň) učitelka bola prekvapená ked zjedol tekvicovu, špenátovu a pod
napriklad sladký obed nechce moc jest ( dukatové , žemlovku, rezance s kakaom) pretože to doma nevaríme
zo začiatku jedol slabo ale uz sa rozjedol treba nato čas
a zaujimavé že si beriete domov u nás je že sa dá do 7:30 odhlasiť kym syn chodil na 2 hod tak obed aj desiatu som odhlasila
deti vačšinou nechcú natierky pretože niesu zvyknuté z domu
je to aj forma vzdoru , popripade si musia zvyknút že sa je pri stole len žiadne ako doma musi si zvyknút na ten režim
u nás v školke varia velmi fajn ,syn vždy zje polievku ( doma máme každý deň) učitelka bola prekvapená ked zjedol tekvicovu, špenátovu a pod
napriklad sladký obed nechce moc jest ( dukatové , žemlovku, rezance s kakaom) pretože to doma nevaríme
zo začiatku jedol slabo ale uz sa rozjedol treba nato čas
a zaujimavé že si beriete domov u nás je že sa dá do 7:30 odhlasiť kym syn chodil na 2 hod tak obed aj desiatu som odhlasila
@minesasubu to je súkromná škôlka..je tam len 6 deti nemajú kuchyňu..vozia im jedlo tak si musí každý rodič brat plnú stravu na každý deň..
Ale koľko tam chodí? Veď počkaj pol roka a potom rieš....Najhoršie je, čo môžeš urobiť je začať kombinovať a neviem čo....
Ale koľko tam chodí? Veď počkaj pol roka a potom rieš....Najhoršie je, čo môžeš urobiť je začať kombinovať a neviem čo....
@anonym_ef06b4 iba 3 dní..
@anonym_autor Neries. Pokial nemate nejaku kravu ucitelku, ako ma moj synovec.. Nechala by som to tak. Moja mala prve dva mesiace ani nepila.. preslo to, potom uz aj pila a postupne jedla to, co jej chutilo.
Po 3 dnoch nerob zavery. Ja mam syna jedaka, sen kazdej babky, ale v skolke jedlu vela neublizil. Nieco zjedol ale na co nebol zvyknuty z domu, toho sa ani nedotkol. Tak sa naranajoval poriadne doma a potom zpasal veceru aj za dvoch.
@anonym_autor Neries. Pokial nemate nejaku kravu ucitelku, ako ma moj synovec.. Nechala by som to tak. Moja mala prve dva mesiace ani nepila.. preslo to, potom uz aj pila a postupne jedla to, co jej chutilo.
@anonym_f75ddf ani nepila? To už je horsie
@anonym_f75ddf ani nepila? To už je horsie
@anonym_autor nerieš stravu je tam krátko, niekedy to trvá pár týždňov, kým si dieťa zvykne. Je to nové prostredie, rovnako ako keď začíname v novej práci, stiahnutý žalúdok zo stresu, tiež nám nechutí jesť, piť... upraví sa to časom 🙂

Veľa detí nechce jesť v škôlke, je to ich forma protestu alebo im proste nechutí. Nerieš, zvykne si. A nie nemôžu mu dať iné musia ísť podľa noriem ak nemá intolerancie.