Predškoláci - leto v škôlke
V našej skolke zisťovali ci syn bude chodiť v júli 2 týždne do škôlky. Je predškolák. Vravím tak ho zapíšte. A učiteľka nato ale to sa už u predškolákov nehodí. Tak potom načo sa ma. Pýtala? Aj vy máte podobnú skúsenosť?
@elizabet173 ja to vidim z uhla pohladu ucitelky ktora uci 40rokov a vie ako to chodi.. a takym ako ty je to zbytocne vysvetlovat kedze si ides svoje a pointa ide mimo celeho prispevku
autorka - moja dcéra bola a hotovo. Nikto nič neriešil. Kde som ju mala dať keď všetci boli v práci?
@reni1512 a ty si uvedom, že predškolák má 6 rokov a nemôže byť sám doma. Šk. rok je oficiálne do 31,8, Takže ak škôlka má v lete ,,škôlku,, tak majú právo tam byť. A žiadna učitelka MŠ nie je celé leto v robote. Tak tu netrep kraviny. Voľna majú dosť . A vtých zberných sa veľakrát striedajú, nie sú tam všetky učitelky
@kacena2022 mne sa zdá, že dieťa môže byť spolu iba 1 mesiac v letev škôlke. Môže to byť aj rozdelené , nemusí buď júl alebo august, môže napr. 2 týždne v júli a 2 v auguste ale nie celé dva mesiace. Alebo sa pootm niečo už zmenilo?
@reni1512 nie nemáš pravdu. Ja nie som osamelá matka ale tak 9 týždňov dovolenky s mužom sme dokopy nemali. Takže je logické, že dieťa muselo byť v škôlke. Alebo ho necháš samé doma, lebo nejaká ,,múdra,, povedala že po rozlúčke tam už nemá byť? To čo je toto za pomýlené zmýšľanie
podľa mňa je škôlkarom dieťa do konca augusta takže skús ešte vyriešiť 🙂
Inak, keď malá chodila do predškolskej triedy tak chodievala po obede domov a učiteľka že prečo neostáva celý deň? Prečo ide po obede domov, pritom malá tam ani nechcela byť už posledný rok čo bola "naviac" v škôlke ... vtedy učiteľku zaujímalo aj to že KTO malej platí škôlku 🫣😱
@poopsie mám v rodine mamy učitelky, takže viem kedy sú doma. Toto sú zase také reči ako nemajú voľno. Suseda, učiteľka v MŠ, keď išla do roboty v lete, brávala si aj svoju dcéru - takže nemala problém kam s ňou. A robila cca 3 týždne. Striedali sa aj s inými učiteľkami z iných škôlok. Ostatné matky, kamarátky, ktoré pracovali v iných odvetviach, len chodili za ňou nech im deťom vybaví na leto škôlku, pretože tie deti nemali kam dať. V lete dostali max. 2 týždne dovolenky. A nie každý má starých rodičov.
Moja ako predškolská chodila.minuly rok celý júl do škôlky proste som ju nemala kde nechať tak prečo to nevyužiť
@kvetinka75 mas uplnu pravdu. U nas toto presne riesia ostatni rodicia. Tyzden chcu byt spolu mama aj otec, dva tyzdne dovolenka mama, dva otec, 2 tyzdne tabor a dalej co? A ti co robia napriklad vo VW obaja rodicia, kde maju povinnu celozavodnu spolu a na iny cas im nedaju nic? To si zas pani reni nevie predstavit. A kolko je takych ludi, co nemaju ako pokryt 2 mesiace. Tiez to u vacsiny ludi v praci nefunguje tak, ze si mozu kazde leto zobrat mesiac dovolenky. Si to predstavuje velmi lahko…
@qetka a toto sú iba letné mesiace. Čo iné prázdniny - zimné, jesenné, jarné, veľkonočné, chripkové. Za celý rok sa toho nazbiera.
@reni1512 Ty o com tu tocis akoze?
Ked napises "ked sa predskolaci raz rozlucia uz v skolke v lete nemaju co robit" , tak prosim ako neviem citat s porozumenim? Ako to teda mam akoze spravne chapat?...ze tam mozu chodit? ...sama si tu protirecis...
U nas z 2 skolok funguje v lete 1 v juli, v auguste nic. Uz v juni je tak na nevydrzanie v tych horucavach, ze v lete kto nemusi, tak deti nedava. Ale ked rodicia pracuju a nemaju babky po ruke, tak ako maju vykryt 2 mesiace?
A nie je pravda, ze si nemozu zobrat dovolenku ci nahradne volno aj pocas roka...asi vela o tom, pri vsetkej ucte, nevies ...Vianoce....2t skolka zavreta, jarne prazdniny...tiez funguje len nejaka zberna trieda a ucitelky mozu brat dovolenku a tiez si zacestovat...
...to co pises, su Tvoje nazory, nie to, ako to je, tak sa potom nehnevaj, ze s Tebou niekto nesuhlasi...
@elizabet173 presne tak...ja som ucitelkam nedala na konci roka kvietok...ved vsak bude chodit este v juli a potom dam. A presne to sa stalo, ze vyskladali triedy a ucitelky sa menili kazdy tyzden a "nasu" sme uz ani nestretli.
@simona20201309 v tomto je problém v tom, že je tam tých učiteliek malo. Keby ich bolo viac a striedali by sa, mohli by robiť aj celoročne a zároveň si vybrať aj dovolenky. Tak ako aj v iných profesiách.