Príspevok v materskej škôlke
mamičky, ktoré máte deti v MŠ, pravdepodobne všetci tam platíme rodičovský príspevok v rôznej výške, po dvoch rokoch som sa dozvedela, že učiteľka MŠ, ktorá tam má dieťa, tento príspevok neplatí, v našom prípade je to 70 € ročne, peniaze sa používajú na dotovanie akcií pre deti, nákup hračiek, rôznych pomôcok, potrieb, upratovaciu firmu a podobne, chcem sa len spýtať či je to aj vo vašej škôlke, nakoľko som zostala prekvapená, ďakujem za vaše názory 🙂
@enji38 Mala by urcite platit aj ona Ked jej tam chodi dieta.Ja som tak riesila flasu maly bol zvyknuty pred spanim mlieko ale presvedcala som ho ze v skolke sa to neda a on mi povedal ze ucitelkina dcera dostava pred spanim na druhy den mlieko +flasa do tasky a ideme Ked som sa spytala ci to je pravda tak mi bolo povedane ze ona je este mala (o 3m ml. od mojho) urobila som poriadny prievan a Ked ostatne mamicky poculi o co ide postavili sa na moju stranu a od vtedy sa pred spanim mlieko na flasu nedavalo
ja platim tak ako ostatne maminy,tiez som ucitelka a dieta mam v ms,treba sa informovat,preco ked neplati ona nemusis ani ty nie?
veď to aj mňa napadlo, v podstate je to dobrovoľný príspevok, ale platíme ho povinne, je to pre deti a v tomto prípade by mali byť deti učiteliek a neučiteliek na rovnakej úrovni, teda napríklad už v tom že rovnako sa zúčastňujú dotovaných akcií a používajú predmety, ktoré boli zakúpené z našich peňazí. Ja tiež v práci nedostanem nič zadarmo (kávu a bonbonieru nerátam, to učiteľky tiež dostávajú). 🙂
@qidko áno to chcem pozisťovať a potom uvidím, ale jednoznačne sa mi to nepáči. Určite na to nejakým spôsobom poukážem, už som riešila šikanu u staršej dcéry v škole a dopadlo to dobre a s tou dedinou to máš pravdu, to je iné, tu vo veľkomeste sme radi, že nám dieťa vôbec do MŠ prijali 🙂
dakujem 🙂
@enji38 som učiteľka, som aj mama, platila som tak ako ostatní, ani som o tom nepočula, že by v niektorej MŠ, kde som pracovala mali učiteľky takúto úľavu, lebo je to nefér voči ostatným 😒 😒 😒 😒 . Keď som ja mala dieťa v škôlke, tak tam mali deti ďalšie dve kolegyne, to by boli už tri príspevky v dvojtriednej MŠ a to je teda dosť...Máte tam teda divné móresy, riaditeľka vám to ako vysvetlila?
@timea7 ešte som to s ňou neriešila, mali sme rodičko minulý týždeň a každá trieda zvlášť, spomenula to len v jednej triede a tak to viem od dotyčnej mamičky, ale nikto vtedy nereagoval, na našom to spomenuté nebolo, týka sa to troch detí učiteliek, čo je ročne suma 210 eur, čo je si myslím nezanedbateľná a najmä keď nás naháňajú ešte aj za 2 %. Samozrejme, že s tým nesúhlasím, ale ako som už spomínala musím to zvážiť najmä kvôli synovi a ďakujem vám dievčatá za príspevky 🙂

Zamestnanecký benefit?