icon

Problémy v škôlke

27. apr 2022

Som veľmi šokovaná, ale dnes som zistila, že moje dieťa chodí v škôlke za dvere za trest. Netvrdím, že moje dieťa je dokonalé, je to dieťa. Možno je nepozorné, ale biť sa s nikým určite nebije.
Učiteľky ma nikdy o jeho zlom správaní neinformovali, práve naopak, že je super. A preto som v tom šoku.
Dieťa môžu kľudne ujsť, keďže sú len dole vchodové dvere, ktoré otvorí bez problémov.
Som strašne nahnevaná a zároveň sklamaná takýmto správaním. Treba určiť hranice u detí, to plne podporujem, ale nie že 4ročné dieťa pošlem za dvere.
Čo mám robiť? Prosím poraďte.

Strana
z2
qwer2019
27. apr 2022

Treba to určite riešiť s konkrétnou učiteľkou, poprípade vedením škôlky. Ja osobne by som si zistila, či aj voči iným deťom sú takéto tresty a ci to je len takýto typ trestu. Ako si sa o tom dozvedela?

autor
27. apr 2022

@qwer2019 Mama mi dnes medzi recou povedala, ze to maly splietal, lebo som sa stazovala ze nechce chodit moc do skolky. Ja som vravela, ze blbost, ze to by mi povedal. Ale nedalo mi to, spytala som sa a povedal, ze to je pravda, ze niekedy ide za dvere niekedy nie.

hipuska
27. apr 2022

Zistila by som si ako to v skutočnosti je. Pretoze, za dvere môže byť iné ako si ty predstavujes. Neviem si predstaviť, žeby učiteľka vyhodila dieťa vonku na chodbu a zatvorila dvere a nechala ho tam. A to, že sa tvoj syn nebije, neverím. Všetky deti sa bijú.

autor
27. apr 2022

@hipuska su schopne. To viem, tie deti tam pobehuju same po chodbe, aj ked idu na wc. A nie kazde dieta sa nebije!

hipuska
27. apr 2022

Tvoje dieťa nikdy nevytrhlo hračku inému dieťaťu? Alebo necaplo druhému?

belllinka
27. apr 2022

Vchodové dvere sa obyčajne cez deň zamykajú. Podľa mňa úplne zbytočne stresuješ, že by odtiaľ ušiel.

vilma7
27. apr 2022

Sa pýtaš na MK čo robiť? Tak hádam osloviť zodpovednú učiteľku a to s ňou vydiskutovať že čo to akože znamená, za aké nesplnenie "úloh" sú takto trestaní atď. A podľa rozhovoru sa rozhodnúť čo ďalej. Či to riešiť u riaditeľa atď.

andrejka1974
27. apr 2022

A nemôže si vymýšľať deti si radi niečo vymyslia aby do škôlky už chodiť nemuseli spýtaj sa iných detí a hlavne učiteľky

deedol
27. apr 2022

zistila by som si, ako to je v skutocnosti, lebo to moze byt aj vymyslene/nepresne zreprodukovane... moj syn napr. povedal, ze ucitelka povedala, ze detom zlomi nohu. (podla mna islo o nejaku frazu typu zlom vaz, lebo take hovoria, ked ich chcu odstartovat, ked maju utekat).

inak ja som ucila na strednej skole a my sme nesmeli posielat za dvere - ziak tam nema dozor, takze ucitelia to maju zakazane.

hela_tn
27. apr 2022

Tak ja by som tomu kľudne verila,že posielajú dieťa za dvere..staršia dcéra chodila na obed domov,raz som prišla trochu neskôr a v šatni bolo dievčatko iba v gatkach a plakalo, pritom vstupne dvere boli otvorené,takže kľudne sa mohlo zobrať a odísť preč,ani by učiteľka nevedela, keďže bola za ďalšími dvoma dverami..učiteľka trochu zaskočená,ked ma uvidela,hneď začala splietat,že ona si po hlave skákať nenechá a že nich si zapamätá a podobne kraviny..povedala som jej,že podľa mňa takéto správanie z jej strany nie je v poriadku a že iba raz takto nájdem svoje dieťa a ten cirkus nech si neželá..odvtedy som už podobnú situáciu nezažila,tak neviem,či si to vzala k srdcu,či som iba už chodila iba v správnom čase..

zuzulkazu
27. apr 2022

Tiez by som sa narovinu ucitelky opytala ako to je ale zas u nas co si pametam fungovala trestna lavica, kto neposluchal musel si tam sasbut a sediet, taka lavica hanby(ucky samozrejme tvrdili ze to tak nieje) ale nabonzovali ich nepedagogicky zamestanci skolky ktorym sa chovanie uciteliek nepacilo. U maleho zas maju ze neposlucgas musis sediet za stolom. A na tie zamkute dvere by som sa tiez nespoliehala, u nas bol pripad ze dieta uslo zo skolky a ucky si to ani nevsimli. Takze ty by si mala najlepsie vediet co su ucitelky zas a komu mozes viac verit

basska_b
27. apr 2022

Cize to mas len od maleho? Moze si vymyslat... mohla sa im ucitelka takto len vyhrozit a fantazia sla na plne obratky. Ved sa opytaj uciteliek...

janickacrazy
27. apr 2022

@hipuska všetky deti sa nebijú, to si kde zobrala takú somarinu? Môj najmladší v živote nevytrhol inému dieťaťu hračku, predstav si a ani žiadne dieťa nebuchol. Je pokojnej povahy, su aj také deti.

autor
27. apr 2022

@belllinka nezamykaju. Kludne pridem po neho skor, ked sa nieco stane a su vchodove dvere vzdy odomknute.
@andrejka1974 on chodil praveze rad, stale ma budil, prvy vstaval a zrazu zmena. Ale deti celkovo behaju hore dole bez dohladu. Skolkarske triedy su na poschodi, behaju po schodoch, idu z obedu velakrat deti same do triedy kde sa spi, lebo jedna ucitelka hore so skupinkou co sa uz prezlieka, dalsia dole s detmi co este papaju a deti poslu same. Polonahe behaju po chodbe ked idu na wc a maju sa prezliekat na poobedny spanok.
@zuzulkazu uz maju jeden pruser co spravili, co sa riesilo cez zriadovatela, preto aj tomu verim ze sa toto stalo mojmu dietatu.
@hipuska moje dieta tu hracku radsej da, ako sa ma o nieco natahovat s cudzimi.

autor
27. apr 2022

Uz som videla s muzom ako nase dieta dostalo aj lopatou po hlave od ineho dietata a ucitelka nic.

kitycat
27. apr 2022

Obcas ma. Ozaj fascinuju pribehy z materskych skol. Ja som v jednej vypomahala ako zaskok kym som nenasla celodenny uvazok... Nemozem povedat, ze by som bola dokonala, spravila som raz, resp. Mala som jeden vyrok, ktory dieta zle pochopilo, ostatne sa na tom smiali, maly mal z toho traumu co som nechcela rodicia to riesili a vysvetlilo sa to. A uz sa take nestalo. Cize treba ist za konkretnym ucitelom ci riaditelom, poziadat o vysvetlenie co sa stalo, preco sa to stalo. Poziadat o zmenu, iny pristzp ak sa to deje, ci stat v kute, ci sediet za stolom, ci na trestnej lavici. Vsetci to pozname. My sme mali "sedenie za stolom, kym rucicka neukaze na 4ku" napr. Neviem si predstavit, ako ocakavas, ze pojde niekto s dietatom na zachod. My sme chodili hromadne nez sa islo von, pred jeslom, po jedle a ti co museli extra isli sami. Akurat povedali, ci potrebuju prist utret. A ked boli dlho slo sa kuknut, dvere ostali otvorene aby som pocula a deti boli poziadane aby sa hrali po tichu nech nie je hluk,. A vsade sa chodilo naraz, cela trieda. Kto sa obliekol skor, sedel na lavicke a cakal. Ale treba byt konstruktivny a pytat sa ak sa mi nieco nepozdava. A pri 15-20 detooch sa obcas stane, ze ti nieco unikne, sme ludia. U mna chlapec strihol do prstu dievcatko, predskolaci. Je to dodnes zahadou ako sa niektore veci udeju a to ten chlapec bol anjelik, ale vymyselnik

deti95060810
27. apr 2022

@hipuska to máš odkiaľ že všetky deti sa bijú... robila sa prieskum?

sasitimi17
27. apr 2022

Spýtaj sa konkrétnej učitelky, mne sa dcéra tiež sťažovala, povedala iba A a na B zabudla... tým chcem povedať detičky často povedia niečo ale nepovedia to celé. Povedal ti malý prečo bol za dverami? ak je taký anjelik tak ho asi pre nič tam neposlali.. a ktovie možno sa len nejako hrali a on si to v svojej hlavičke zle vysvetlil.

hipuska
27. apr 2022

Podľa mňa, nemôžeš vedieť ako sa tvoje dieťa správa v kolektíve a ako doma. Ver tomu, že nie rovnako. Ja netrvrdim, že nemusí byť na vine učiteľka, ale keď si uvedomis ona trávi s ním viacej času cez den ako ty. takže, by mala fungovat spolupráca rodič - učiteľ. Často to ale je tak, že učiteľ sa boji rodičovi povedať na dieťa čokoľvek. Neviem, koľko majú deti ale u nás sú tie učiteľky vždy dve, takže sa aj "kontrolujú" navzájom

hipuska
27. apr 2022

@deti95060810 nerobila som prieskum. Ale, kopa rodičov je fakt naivných. Dieťa sa doma správa inak ako v kolektíve iných detí. A robila som vo škôlke. A boli aj také deti, ktoré fakt boli dobré ale sem-tam sa poklbcili o hračku s inými

lubka261
Autor odpoveď zmazal
autor
27. apr 2022

@hipuska ja mam dieta odsledovane. A viem jeho spravanie, on je skor utiahnuty, ako nejaky bitkar.
@sasitimi17 ani kvole hre nema ist co za dvere
@kitycat muzovi sa priznal, ze kvoli vytvarnej, ze ked skaredo urobia idu za trest za dvere. A ano tomuto verim, lebo ich poznamky ku kresleniu a spravnemu uchopu su podla mna uplne mimo. Syn tam najprv chodit nechcel bol tam bitkar, chodil s modrinami, tvrdil, ze spadol. OK, neskor som zistila co sa deje. Chodil velmi rad a potom zrazu zmrna a nie on tam nechce chodit, plac, nepovedal ale preco. Ale takato zmena asi nieje OK. Pobehovanie po chodbe a ze dieta je pol hodinu na zachode a im nechyba ani neriesim.
Ja nemam nic proti trestom, ked dieta neposlucha, usmernit ho treba. Nech ide do kuta, ci ku ucitelke sediet. Ale nie za dvere 4rocne dieta.

sluchatka
27. apr 2022

@deti95060810 asi ma sama take deti, co sa biju , tak su podl nej vsetky take ...

sluchatka
27. apr 2022

Ja by som to riesila s ucitelkami a samozrejme aj s riaditelkou. Taketo veci si treba vydiskutovat a nenechat to v ziadnom pripade tak. Ty si poznas vlastne dieta najlepsie a ked vidis zmeny v spravani, tak to si doeta jednoducho nevymysla. Ako ja ked vidim, ako sa niektore ucitelky spravaju k detom vonku, tak si neviem predstavit co robia v skolke kde bie su na ociach inych ludi

zuzkaa1991
27. apr 2022

Ja brigádujem v jednej sukromnej skolke kde su od 2r do 3r..deti bohuzal mame tam asi 3(dvojcata a jeden).ktori strasne vystrajaju biju sa beru hracky a bohužiaľ mami 3r. Ani jeden z nich nevnima ked niečo vysvetľujem ohladom spravania co zle.spravili mam 4rocne dieta takze snazim.sa a u nas fakt ked velmi cirkusuju tak ich posadim na stolicku nech sa ukludni par minut a za ten cas co ho nesiem.na stolicku vysvetlujem co zle.spravil.preco ide si sadnut a nemôže sa hrat (cca 2min 5min) kedze.mame.dalsich 15deti ...postaví sa a za 3min zas a opakuje sa to....a tak.ako vyše pise pani treba fakt zistit u ucitelky preto mam 4r a zacala pekne di vymýšľať 🙈 aj o skolke takze co povie negatívne beriem rezervou.......určite ucitelka nemoze poslat.dieta prec bez dozoru 🙈 plus

kitycat
27. apr 2022

Prosim ta, pohovor si s ucitelkou. Za co siel ten maly za dvere?

Za to, ze nevie malovat, ze nema talent alebo za to, ze maloval kde nemal? Co to je ze maloval skaredo?
Hudobna, vytvarna aj telesna sa snad po novom hodnotia uplne inac. Nie kazdy mame talent. V skolke sa vystavi aj cierna machula a nie, ze za dvere..

Pkial nic nepomaha, podnet na inspekcou pretoze toto co sa vraj deje mi je veru divne

autor
27. apr 2022

@sluchatka poznam si dieta, viem coho je schopne. A on ked mu niekto zacne brat hracku, da ju tomu dietatu a odide. Nepotrebuje sa s niekym hadat, aj ked so slzickou ide radsej prec. Jeho sestra je opak, ta bude skor ta, kvoli ktorej nas do skoly volat budu. Ta ked mu berie hracku mohol by jej to vratit, ale aj tak na nu maximalne zvrieskne a berie si nieco ine. Vidim co robia predo mnou to robia aj ked som mimo ich.
@kitycat no s tou kresbou ja tomu verim, kamaratkyn syn mudry, predskolak a bol perfektny v geografii a kvoli tomu, ze odmietal kreslit, tak ho posielali na pomocnu skolu, silou mocou ho tam tlacili, pritom to bola jedina vec co neriesili.
@zuzkaa1991 vies videli sme s muzom ako syn dostal od spoluziaka lopatou po hlave a ucitelky nic. Az ked nas uvideli, tak strasne riesili. To uz napoveda, ze to OK nieje s ucitelkami. A navyse tie deti chodia po tych chodbach stale same, preto kludne verim, ze ich posielaju aj za tie dvere za trest. Nikdy by som necakala, ze ja budem toto riesit.

pallacinka29
27. apr 2022

ja toto neverim, ze za to isiel za dvere, ze skaredo nakreslil… 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 kopec deti v tomto veku nevie poriadne rozpravat, ktovie, co chcel povedat

autor
27. apr 2022

Ja som naozaj nestastna, ale moje deti su pre mna vsetkym. A poznam si ich. Niesom matka, ktora robi zo svojich chudiatka a dokonale poslusne deti. Su to deti, male, ktore skusaju hranice, nepocuvaju. Ale syn mi tak maximalne uteka na bicykli ku nam do ulicky sa vozit a ked kdesi ideme tak je 10m predo mnou, niekedy je strasne netrpezlivy. Ale bit sa s detmi nebije, ani im hracky neberie. Naopak dava bezdomovcom peniaze, zachranuje zvieratka. Ale zle nerobim

autor
27. apr 2022

*nerobi

Strana
z2