icon

Prvé prázdniny

amadora
22. júl 2013

Už pár týždňov sa trochu trápim jednou vecou a tak ma napadlo sa o pocity podeliť a prípadne vedieť ako ste rovnakú situáciu zvládli vy, ostatné mamičky a snáď zistiť že moje obavy sú úplne neopodstatnené 🙂
Ide o to že toto je prvý rok čo pracujem odkedy mám detičky, prvé letné prázdniny ktoré treba riešiť - alebo plátať ako ja hovorím a čaká nás prvýkrát čo odídu moje detičky k starým rodičom na niekoľko dní bezo mňa...
Starší syn už mal niekoľkokrát možnosť prespať u niekoho, ostať na pár dní, ale vždy odmietol, nikdy nechcel. A my sme ho nenútili.
Bez nás boli veľakrát tak že na pár hodín či na noc keď sme išli niekam na ples napríklad, nikdy s tým nebol problém nech ich už strážil hocikto, starí rodičia, známi či suseda, sú veľmi rozumní a prispôsobiví. Ale prvýkrát to bude čo budú preč na niekoľko dní. A ja mám obavy ako to zvládneme, ako oni ale teda hlavne ja 😀 Pravdaže ma napadajú aj také myšlienky typu či starkovci dobre dohliadnu, čo ak deti ochorejú či sa zvládnu postarať a podobne... aj keď sa snažím ich hneď zahnať lebo viem že starkovci sú spoľahliví a majú kopec skúseností 🙂
Tak vás poprosím o rady ako sa s tým vyrovnať a o skúsenosti ako to bolo u vás. A poprosím o supermamičky ktorým prídem trápna a hlúpa nech sa zdržia komentárov 😅

bodka13
22. júl 2013

@amadora nemusíš sa báť, na tejto situácii nie je nič trápne a hlúpe .... po čase sa však na ňu pozerám inak ako som ju prežívala vtedy - tiež mi bolo ľúto a smutno,trápili ma myšlienky či to zvládnu deti,či sa o nich dokáže postarať aj niekto iný ako ja 😉 ... a musím priznať,že moje obavy boli zbytočné - deti to zvládali lepšie ako ja 😵 často sme si volali,ale nastavili sme to tak že nám volali deti keď mali náladu a chvíľku času aby sme ich telefonátom nevyrušili pri hre či výlete a zbytočne ich nerozcitliveli 🙂 ...naši chalani sú už "veľkí" a ver mi,že stále rozmýšľam keď niekam idú(výlet zo školy, prázdniny u babky) či je všetko tak ako by som urobila ja... takže pri rozlúčke úsmev na pery,vyobjímať deti , po ich odchode nad tým zbytočne nerozmýšľať a tešiť sa,že o pár dní budú zase len tvoje 😵

angua27
22. júl 2013

@amadora, úplne súhlasím s @bodka13. to, čo prežívaš je úplne normálne, prejde si tým každá mamina. u mňa to bolo tak isto, prvá noc, čo bol malý z domu, som nespala. časom som si zvykla (malý chodí k tatinovi a dedkovcom pravidelne na noc). ťažšie je to cez prázdniny, keď ho nevidím týždeň a spája nás len telefón. malý si to však užíva, je spokojný a keď aj príde teplota, či odreté koleno, viem, že človek, ktorému som malého zverila to zvládne. 😉
ja sa snažím čas bez malého využiť pre seba - trošku zrelaxovať, kaderník, kávička s kamoškou a trošku zveladiť byt. 😉

jaruska8
22. júl 2013

@amadora Vieš, že po prečítaní príspevku ma napadla jediná vec. 😉 Že ako fajn, že som učiteľka. 😀 Úplne ťa chápem, tiež mám z toho obavy, už len preto, že ako to bude, keď budem v pôrodnici. 🙂 Ale tiež verím, že deti to zvládnu lepšie ako my. 😝

onlika
22. júl 2013

@amadora , ver, ze deti to zvladnu lepsie ako Ty 😉. Pre Teba to bude trosku sok, to ticho v byte, ale neboj, za 2 dni zistis, ze Ti to vlastne az tak velmi nevadi 😀 😀 😀
Hlavne si naplanuj, co vsetko by si mohla stihnut, kym budu prec. A uvidis, ani sa nenazdas a uz budu nazad 😉.
Tvoje obavy su uplne normalne, myslim, ze kazda matka to tak ma, ked ma dieta niekomu "zverit." A kedze budu u starych rodicov, je uplne jasne, ze nejake skusenosti s nimi maju a nejako si poradia. Deti si to uziju a budu mat kopu novych zazitkov 🙂.

Tak hlavu hore a uvidis, ked sa Ti vratia domov, este rada si spomenies, ze to bolo celkom fajn, ked boli na prazdninach 😀

amadora
autor
22. júl 2013

@bodka13 @angua27 @jaruska8 @onlika ďakujem vám veľmi krásne baby 🙂 jaj hrozne dúfam že to bude ako vo väčšine prípadov že mamina má väčšie starosti s danou vecou ako deti. prisahám že by som bola radšej keby im tam ani vôbec nechýbam len nech sú spokojní 😅 😀 starí rodičia už naplánovali bohatý program takže nudiť sa nebudú a tým dúfam ani toľko času na smútok nebude. a ja sa tiež snažím "tešiť" na kopec vecí ktoré budem robiť kým budú preč, snažím si tiež naplánovať program a hovorím si že však je to len 5 dní, doobeda v práci a poobede dáko vydržím... horšie že aj manžel má takú prácu že neviem či vôbec a ako bude doma, dvom by sa nám to zvládalo lepšie 😒 ešte mám pred sebou týždeň dovolenky kedy sme spolu ale už som teraz nervózna pri predstave čo bude o týždeň 😅

bodka13
22. júl 2013

@amadora pekne si nám napísala odpoveď 🙂 a hneď som si spomenula na seba : na jednej strane som bola veľmi šťastná,že deti sú spokojné na prázdninách a "nechýbam" im a na druhej strane mi to bolo aj ľúto 😕 😀 , manžel to bral tak inak,ľahšie 😉 ...a na našich chalanov najväčší smútok prišiel pred večerným spaním- keby sa tak mohli ísť vyspať domov ,ale starkým sa to vždy podarilo super zvládnuť a navnadiť ich na pútavý program,ktorý mali v pláne na ďalší deň 🙂
Nezabudni nám napísať,ako ste to zvládli 🙂

amadora
autor
22. júl 2013

@bodka13 no chlapci všetko berú tak nejak s nadhľadom, nie ako my 😅 a toho sa aj ja bojím najviac, tých večerov či nocí... a hlavne mladší syn je taký tulinko, on sa strašne ľúbi pomojkať, tak to neviem ako on bude zvládať... no ale dáko budeme musieť no 😔 určite napíšem ako sme zvládli, ďakujem za podporu 🙂

rodinnevikendy2
30. okt 2013

Milé mamičky, čoskoro sa blížia polročné prázdniny, možno prvé vysvedčenie.

Poďte s nami na ZIMNÚ ROZPRÁVKU
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

martinhorvath
Odpoveď bola odstránená