Riešenie situácie: Chýbajúce darčeky v škôlke
Ahojte, zaujímali by ma názory iných na túto situáciu.
Syn chodí do škôlky, do marca chodil normálne, no potom som sa musela vrátiť na rodičovskú dovolenku s mladšou. Tak keďže som bola doma, začali sme si viac užívať spoločný čas ktorého bolo zrazu omnoho viac, syn teda chodil do škôlky omnoho menej, užívali sme si veľa spoločných výletov, dlhšiu dovolenku, atď.
Dovtedy, keď nejaké dieťa chýbalo v škôlke a iné dieťa malo sviatok, vždy si to chýbajúce dieťa našlo v skrinke darček ktorý dával oslavenec. Dnes som si ale akosi uvedomila, že za posledný čas sa mu do skrinky balíčky prestali dostávať. Zo zvedavosti som si prezrela messengerovu skupinu triedy, kde učiteľky stále pridávajú fotky z oslavy dieťaťa a prišla som na to, že za posledneho 2,5 mesiaca bolo 11 osláv, z toho len na jednej bol, takže z tej balíček mal a potom dostal balíček do skrinky ešte z jednej, keď oslavoval jeho najlepší kamarát. Zo zvyšných 9 nič. Nerada by som vyznela, že mi tých pár sladkosti chýba, nijak nestrádame, avsak mi to prišlo zvláštne, že čo sa s nimi asi tak stalo.
Ako by ste to riešili vy? Kaslali by ste na to, alebo by ste niečo učiteľke spomenuli? Akosi k tomu neviem zaujať postoj, pretože na jednej strane mi sladkosti nechýbajú, ale na druhej strane ma škrie, že rodičia do škôlky nakúpia a aj tak sa to ku všetkým deťom nedostane, no nechcem vyznieť ako nejaký nenažranec :D
Možno nenakupia chybajucim, možno to učiteľky vrátia rodičom, možno to učiteľky rozdelia medzi deti, možno si to deti zjedia zo skriniek, možno to zjedlo dávnejšie zo skrinky tvoje dieťa atd atd. Scenárov môže byť veľa a snaha zisťovať ako to je, no neviem ci to o tebe urobi dobrý obraz v škôlke, kedze je to taka blbosť. Už keď si to napísala tu, tak to znie smiešne a to si anonym.
Neriesila, tesila by som sa, ze sa nam kopu sladkosti a zbytocnosti (kedze teraz je v mode rozdavat okrem sladkeho aj balonik, magnetku, bublifuk....)vyhlo 😀 u nas chybajucim nedavaju do skrinky vobec. Ak si to pani ucitelky nechaju pripadne rozdaju v kolektive co vystalo nevidim na tom nic zle...
Stačí, že sa mamička spýta koľko detí je dnes v triede a podľa toho nadelí sladkosti. Nehľadaj za tým žiadne sprisahanie.
Syn vzdy všetky sladkosti, co nerozdal, proste zjedol... plus niektorí rodicia dajú ovocie ci niečo s krátkou spotrebou,to si v tej skrinke po týždni dvoch fakt chceš nájsť?
Neriešila by som, skôr by som sa zamyslela nad samou sebou, že možno vy brzdite miesto v škôlke pre ľudí, čo tu škôlku potrebujú ako soľ, nie ako sem-tam zmena.
Prosím ťa nezaťažuj učiteľku s takýmito primitívnymi vecami.
Znies ako totalny nenazranec z popisu. Akoby ste boli zaziadani. By som sa od hanby prepadla toto s ucitelkou dodatocne riesit. 🙈
Tvoje dieťa do škôlky chodí malo, ako sama píšeš. Ako majú učiteľky vedieť, kedy príde? Respektíve kedy sa ty rozhodneš dat ho tam, lebo si v ten deň práve "nechceš užívať" spoločný čas so synom? To fakt majú tam nechať napríklad ovocie, aby sa pokazilo a zhnilo? 🙈🙈Alebo nejaký jogurt? To fakt takú hlúposť riešiš?
Buď nech ti syn chodí do škôlky normálne, a bude dostávať aj tie darčeky, alebo ho úplne odhlas a neblokuj možno miesto inému dieťaťu.
No neviem si predstaviť, že by so mnou toto rodič riešil. Načo vlastne. Môže sa stat , že dali tortu, kúsok bol darček a to mali tu ti odložiť? Ja sama detom , čo nie sú v škôlke neodkladam. Buď dám priamo do ruky, ak niečo hodnotné,, keď príde a je to rozprávame na deti, alebo nedám vôbec. Sladkosti určite neodkladam. Sladkosti rozdeľujeme medzi deti cez ďalšie dni. Nie je čas myslieť na takéto blbosti.
U nás rodičia donesú balíčky pre všetky detičky a potom sa učiteľka v súkromí pýta, či si zvyšok chceme zobrať domov alebo to môže ostať vo škôlke a dajú to deťom neskôr ako odmenu v súťažiach, keď hľadajú poklad a podobne. Je to anonymné, takže sa mi páči že takto "prispeje" len ten kto chce a môže si to dovoliť.
Keď bude mať tvoj malý sviatok, opýtaj sa koľko balíčkov máš kúpiť a zistíš ako to chodí 😉
áno, vyznievaš ako totálny nenažranec 🙄 Prečo to chceš riešiť? Chýba ti ten cukrík a 3 lízatká?
Ty si doniesla balicky detom?? U nas sa nosili vetsinou sladkosti a dalu ucitelky do skrinky. No my smenemali take deti ktore chodili do skolky ako chcu..
Moja dcéra nosila tortu, iný doniesli ovocie. Žiadne balíčky. A dostalo len to dieťa ktoré bolo v daný deň v škôlke. Úprimne mne príde smutno z toho ze teba trápi nejaký balíček z anrodenin viac ako to ze mozno miesto v škôlke by veľmi rad využil pracujúci rodič pravidelne a ty tam das dieťa len občas podľa nálady.
Keď bude mať tvoje dieťa narodeniny sa spýtaj koľko balíčkov máš doniest alebo ako to tam chodí
Super že blokuješ inému dietatu miesto v skolke 🥴🥴🥴🥴 Asi mu to tam nedavaju, lebo nevedia kedy sa vrati, ci sa vrati , mozno nikdy atd
Dieta je viac doma ako v skolke, blokuje miesto niekomu, kto to miesto potrebuje a este sa cudujes, ze ostatne deti si na neho nespomenu?
Tak co si mu ty zasiala, to teraz zne. Nielen ze je outsider, ale este aj matka narieka pre par cukrikov. Pekne.
@reddflowerlife tomuto merozumiem, v živote dieťaťa sú rôzne situácie, kedy navštevuje a nenavštevujú škôlku, ak platí, nikomu neblokuje miesto. Chválim mamičku za to, že si popri menším dieťati nájde čas na to staršie. Stretávam sa s opakom. Deti mámiciek, ktore sú na materské , sú nonstop v škôlke od nevidím po nevidím.
Napriklad ked sme.my nieco doniesol, ucitelky to rozdali, a mne vratili co zostalo. A teda nepocitala som ci dali vsetkym detom alebo ako.
Vlastne, nikdy som sa nad tymto nezamyslela😀 ale drobec mi vzdy hlasim radostnu spravu, ze ma v policke cukriky alebo nieco take.
Ďakujem žienky za všetky normálne názory 🙂 ale možno pre lepšie objasnenie, balíčky sa rodičom nevracajú a neviem o tom žeby si niektorá z mamičiek brala balíčky späť, alebo aby nedoniesla plný počet balíčkov podľa plného počtu detí v triede. Torty, ovocie a iné čerstvé veci ktoré podliehajú skaze a niesu zabalené v originálnom obale u nás v škôlke povolené niesu.
A pokiaľ ide o držanie miesta pre iné dieťa, predstavujete si to tak, že by som teda od 1. Marca dieťa odhlásila zo škôlky kvôli tým 4 mesiacom, aby na jeho miesto nastúpilo iné a 1. mája by som s ním opäť išla na zápis aby mohlo od septembra opäť nastúpiť? Žijeme v malom mieste a nieje tu žiadny problém dostať sa do škôlky 2,5 ročným deťom.
To, že som chcela po pracovnom kolotoči tráviť s dieťaťom viac času mi príde úplne normálne, myslím si že by to tak urobila takmer každá mamička ak by mala možnosť a o to viac ako píše vyššie Monika, cca polovica triedy sú deti mamičiek ktoré sú na materskej a v živote by mi nenapadlo ich za to odsudzovať že držia miesto iným 🫣
A tie ktoré sa bojíte o to, že syn je teraz outsider, tak to vôbec nieje pravda, miluje deti a aj do škôlky chodí veľmi rád, je v kolektíve obľúbený, ale tiež si užíva že načas nemusí byť v škôlke 5 dní v týždni od 6.30 do 16.00.
Všetkým prajem pekný zvyšok večera. 🙂
Autorka,skôr sme sa tu čudovali, že prečo riešiš nejaký narodeninovy cukrík ci lízanku.ja reálne ani netuším,kedy ktoré dieťa má narodeniny,väčšinou zjedia to, čo dostanú, hneď tam v škôlke, keď mal sviatok on, vrátili sa mi nejaké balíčky, neratala som
.Ok, chceš si užívať syna, užívaj si ho.
Skor ide o to ze keď ty jeden týždeň syna dáš, druhý už nedáš, tak učiteľku ani nenapadne dat mu ten cukrík alebo neviem ci do skrinky, lebo reálne vôbec netuší, kedy to dieťa príde. Je divné, ze by v skrinke nechávali postupne sa mu hromadiť darčeky, lebo "možno zajtra príde, možno o týždeň"

Ako by som to riesila? No nijak!!! Co na tom chces riesit?